icon

Papajú vaše deti v škôlke v šatni pred cestou domov?

30. mar 2021

Pekny den mamicky...ked pridete po deti do skolky a viete ze idete peso domov este hodinku tak by ste nechali v satni zjest deti buchticku a vypit dzusik a az tak ich zacali obliekat? Lebo dnes som tak urobila ale pocula som jednu mamicku vraviet svojim detom ze citujem: "tu je satna, tu sa len oblecieme a ideme domov". Aky je vas nazor? Dakujem

Strana
z3
whatever1
30. mar 2021

Nakrmit dieta v satni by ma asi nenapadlo, ale keby to u niekoho vidim, tak mi je to jedno. Skor ma zarazilo spravanie tej druhej mamicky. Vravela to nahlas aby si ju pocula a chcela ta zhodit aj pred ostatnymi.

sono2
30. mar 2021

@elizabet173 jasné. Ja doteraz poznám výlučne rodiny čo boli choré absolútne kompletne.
Tak asi sa tam netlačia v dnešnej dobe v šatni s inými rodičomi tak koho by teda nakazil. Asi vešiaky. Hovorím. Smiešne.
A ešte aj ffp2 maska so 100 percentnou účinnosťou. Prosím ťa najskôr kto koho nakazi sú učiteľky keď tak.
Zase som za, za nejedenie to je jasné!

euka210
30. mar 2021

Urcite nie, hoci chapem ze chces aby vydrzal cestu. A v sucasnej covidovej dobe absolutne nie. Dieta hodinu vyzdri, ved mal olovrant.

elizabet173
30. mar 2021

@oblecenie99 ja sa zase nestačím diviť, čo všetko sú ochotné mamičky robiť, aby svojím deťom nejako život "uľahčili". Naozaj je treba nosiť dieťaťu do škôlky jedlo? Aby prežilo cestu domov? Pred dvadsiatimi rokmi by to možno nikoho ani nenapadlo, veď na čo? Tie nároky na nás mamičky nie sú kladené, tie si kladieme samé. Veď mrkni na pár tém - dieťa MUSÍ mať na narodeniny všetky v štýle Frozen, dieťa MUSÍ mať tento jogurt, lebo iný nezje. Dieťa MUSÍ mať na zaspávanie presne toto CD pustené, inak nezaspí. Jasné bude hore dva týždne v kuse. Musím mať napečených na Vianoce desať druhov koláčov a potom padať na hubu. Musím mať takýto dom, aj keď budem potom dvadsať rokov žiť z ruky do huby, musím mať takúto linku, aj keď ju potom musím leštiť päť krát denne, musím deti vláčiť na päť krúžkov každé...mohla by som pokračovať donekonečna. Nie sú na nás kladené neprimerané nároky, samé si to robíme.

susedka
30. mar 2021

Ja na tom nevidim nic zle ked sa tam najedol.... a ked sa poniektore deti obliekaju hodinu, mamicky sedia deti trucuju kym si vyberu veci zo skrinky kym ich mama presvedčí aby sa prezliekli, obuli tak tiez sa tam zdrzia a nikto nema pripomienky ze su tam dlho a niekoho blokuju, ved su to deti .... zase budme ohľadupln....aj mne sa stalo ze mi vyslovene dala učiteľka olovrant do šatne aby aspon nieco zjedol a abo aj v tejto koronovej dobe ....

elizabet173
30. mar 2021

@sono2 moja švagriná bola pozitívna, muž a deti nie, manžel mojej kolegyne s jedným dieťaťom áno, ona s ďalšími deťmi nie. Ale na tom, nezáleží, korona nekorona, aby dieťa jedlo v škôlke v šatni je nezmysel.

susedka
30. mar 2021

A este k tomu ze musi byt najedený lebo sak tam jedia 3x denne .... ano jedia ale nie vsetky deti ..... moj syn pol roka v skolke nejedol absolutne nic iba pil .... najedol sa doma rabajky a ano teda nosila som mu nieco male do skolky lebo kym sme prisli domov uz ho az brucho bolelo ... ale ano jedol po ceste ak to pocasie dovolilo ak nie zjedol to v satni .... ale to nepochopia mamicky ktore taky problém s detmi a jedením nemali ....

kittykat22
30. mar 2021

@elizabet173 a potom vidis, ako tieto mamicky maju doma namiesto deti, baculate snehuliaky 😀 tucnucke deticky po dzusikoch a buchtickach, po tortickach frozen 😀 lebo chudatka hodku nevydrzia 😅

kitycat
30. mar 2021

Ty vole rucicky, buchticky, dzusicky, nozicky, kopceky 🤣

Mne by to tiez vadilo insk. V satni sa ma obliect a nie najest uz len preto, ze to tam mozes hoci nedopatrenim poliat dzusikom alebo zaspinit lekvarcekom 😉

luccy89
30. mar 2021

@malapepka ja to chapem, iba neprezivam...@oblecenie99 to dobre zhrnula, absolutna banalita, ktoru by ma ani nenapadlo rozmyslat a uz vobec nie riesit.
@elizabet173 nemyslim si, ze mamicka chodi pravidelne pre dieta s jedlom.
Idem z obchodu rovno do skolky a dieta zbada na vrchu tasky nejake pecivo alebo buchtu a kusne si...popri obliekani si kusne 3-4x to je cele... jasne, ze mu tam nebudem supat napr banan..

oblecenie99
30. mar 2021

Táto diskusia mi fakt pripomína niektoré scény z filmu "Zle matky".. Ja som sa sústredila na autorkin príspevok, napísala "dnes som tak urobila", bavíme sa o jednej buchte v šatni ktorú dieťa zjedlo RAZ a jedna netaktna žena to proste musela v šatni okomentovat, a vyúsťuje to do tučných deti z frozen torty 🙈 Podľa môjho muža som príliš prísna už teraz na malého a to ma len 15 mesiacov, ale ja sa pomaly cítim na MK ako najväčšia hipisačka 😅

maris5
30. mar 2021

U nas maju deti zakazane mat jedlo v skrinke/jest v satni, lebo potom maju mravce.

Syn je hladny, aj ked pride rovno z olovrantu. Ta strava je niekedy na smiech. Hrianka s cesnakom, alebo 1 papierovy sendvic s kolieskom uhorky nemoze dieta zasytit na dlhsie ako hodinu.

Syn papa chlieb cestou. Vacsinou za brankou skolky uz ma prazdny sacok. 🤷🏼‍♀️

jankapepe
31. mar 2021

Zdieľam názor druhej mamy. Veď deti olovrantovali....a v šatni snáď doma tiež nejes....nepoviem nejaká diagnóza napr. cukrovka.....ale zdravé dieťa? Veď to nie je novorodenec ktorého treba kŕmiť každé tri hodiny. doma bude predsa večerať.
Ak je fakt hladný dostal by do ruky banán na cestu.

PS: nič katastrofálne sa nestalo...ak máte taký zvyk, ok, ale prečo a načo?

klip0
31. mar 2021

@susedka neviem a a ucitelkou si sa o tom neradila? Lebo to vobec nieje stastne riesenie, dieta vie ze v skolke vydrzi lebo mama hned da. Treba dodrziavat poradie jedal. V skolke mal sancu zjest desiatu, obed aj olovrant a po olovrante je dalsie jedlo vecera. Deti su mudrejsie ako si myslime, velmi dobre vedia ze ked im mama donesie jest tak nemusia v skolke ale kebx zbadali ze az na veceru dostanu hned by ich to preslo. Netreba ich "takto lutovat" lebo jest dostanu a ked zo nezjedia je to ich rozhodnutie, ktore so spracnym prístupom veľmi rychlo zmenia

kacerik2
31. mar 2021

V satni urcite nejest. V nasej skolke je to zakazane napriklad. Jedno dieta dostane buchticku od mamicky a druhe co sa tam prezlieka zacne tiez mrncat, ze chce taku istu. Predstavte si, ze druhe dieta to napriklad nemoze lebo ma specialnu stravu, nic prijemne vysvetlovat do nemoty, ze nemame alebo to nepapame, lebo nemozeme. Buchta sa da naozaj zjest aj pred skolkou.

beronsche
31. mar 2021

Nechapem tie reakcie.. Ved tam autorka prispevku nevybalila 3 chodovu veceru...
Ani argument, ze a co keby to robili vsetci.. neobstoji. Lebo ak by tam bolo plno ludi, zrejme by aj tato mamicka riesila situaciu inak..
A nie je satna, ako satna... Je rozdiel ak ide o malinku kuticu, kde sa dvaja rodicia s dvoma detmi ledva otocia a ak ide o velky otvoreny priestor ( poznam skolku, kde je satna obrovska - vlastne jedna cast akoby haly, plus ide o jednotriedku, cize deti malicko)
Autorka prispevku - neries. Mozno ta poznamka bola myslena v kontexte, ze aj jej dieta chcelo cosi..
A tak vo vseobecnosti neznasam take akoze mimovolne poznamky - ak ma niekto nejaky problem nech to povie slusne a priamo..

susedka
31. mar 2021

@klip0 syn ma od kedy si pamatam problem jest ak je v spolocnosti. Aj ked sme boli niekde na oslave alebo svadbe on proste nejedol len pil. Uz sa to podstatne zlepšilo ale este stale to nie je 100% tne. On nevymysla ze by toto nechcel alebo toto mu nechuti jemu proste vadilo ak mal jest pred niekým....

h2
31. mar 2021

Nevadilo by mi, keby nejaké dieťatko jedlo v šatni. Ale pobavila ma predstava, že by som tam dala najesť svojmu synovi. Pri "rýchlosti" jeho jedenia by nás odtiaľ vyhadzovali po záverečnej s polkou nedojedenej buchty. 😂

loginexistuje
31. mar 2021

jasne ze nie v satni sa neje a potom v skolkesa snazia dqvat zdrave jeda a je to mimo takto dokrmovat a este pred druhymi a potom naco am zavadzat kde sa iny obliekaju
dobre ti ta mamicka povedala v nasej skolke by ta rovno prec poslali keby dzusik vybalis mohli len vodu a ovocne stavy riedene

luccija
31. mar 2021

Sestra robí v škôlke myslím, že môžeš byť rada, že vôbec môžeš ísť dnu.U nich učiteľka vyvedie dieťa von.Nic čo sa týka jedla nemôžu priniesť ani fľašku cumel mojkacika nič..je to také zvláštne aj voči iným detom odpovedať na otázky prečo xy na buchty a džús.Hlavne, že maminy baziruju na zdravej strave😆

oblecenie99
1. apr 2021

@h2 Môj ešte nie je level škôlkar, ale minule som merala cas, jeden kúsok cestovín penne žuje 3 minúty 🤦‍♀️ Ja ani nechcem spočítať, denne koľko času nám zaberá jeho stravovanie ..😀 Ale odhadujem 45 minút jeden chod,ceze keď počítam raňajky, desiatu, obed, niekedy olovrant a večera... 😬

michellemary
5. apr 2021

@whatever1 nemuselo to byť tak, možno dieťa tej druhej mamičky tiež chcelo jesť a ona mu nechcela dovoliť, tak to povedala. Inak, v škôlkárkej šatni sa nejedlo už pred mnohými rokmi, keď som chodila do škôlky ja. 😀 Mali sme to zakázané.

nikuska625
5. apr 2021

Našťastie my nemusíme riešiť jedenie v šatni keďže naposledy bola naša škôlka otvorená 18.12. 2020 🤣🤣🤣 podľa mňa nie je nič katastrofálne ak si dieťa pri obliekaní zje buchticku ak nikoho tým nezdrzuje. Niekedy máva naša dcéra v škôlke slabý olovrant a je ešte hladná tak jej po ceste domov niečo dám na zjedenie teda dávala som.

stanulienkat
5. apr 2021

Myslim, ze aj keby ste isli peši hodinu a pol, tvoje dieťa od hladu nezomrie. Ja nechápem ani mamičky, ktoré si na ihrisko zoberú pol kuchyne,
aby dieťa mohli počas skákania a preliezania kŕmiť a napájať. Príde mi to zvláštne, ako keby hodinu na ihrisku nevydržali. Nehovoriac o tom, že je to nebezpečné počas skákania a vyvádzania stopat dieta ako hus.

zaba21
5. apr 2021

@viestta
No moja dcéra v škôlke jedávala málO a skolkarske olovranty jej nechutili. Vyberala som ju cca o tretej a veruže bola hladná. Nejedavali sme v šatni, ale hneď som jej musela dať niečo zjesť. Inak bola protivná.

chvostik1
5. apr 2021

Moja malá papa po ceste domov každý deň. Ale až keď vyjdeme zo škôlky jej dám to, čo som jej na cestu zobrala z domu (croissant alebo nejaký koláčik).

marianna_peskova
19. júl 2021

Môj syn síce chodí do škôlky len doobeda, ale nikdy mi nenapadlo dávať mu jesť v šatni. Na druhej strane, keby som videla inú mamičku, ako podáva svojmu dieťaťu jedlo, určite by som nemala blbé poznámky na jej osobu. Ži a nechaj žiť.

Strana
z3