Pomohol vám logopéd rozrozprávať vaše dieťa?
Pomohol vam logoped rozrozpravat vase dieta?..alebo su to len zbytocne sedenia a dieta musi zacat same od seba,
kym pride jeho cas ?Moje dieta ma o chvilu 3 roky a okrem mama,co mu niekedy vypadne a ano
nic ine nepovie a ani nenapodobnuje zvierata .Mali sme nejake 4 sedenia s logopedom,ale nechcel velmi spolupracovat,takze ci sa stresovat a niekam s nim chodit,
ked je z toho cely znudeny,alebo cakat...Dakujem za nazory.
Dcéra do troch rokov hovorila len mama tata baba dede a pár komolením, nič viac. Ako nastúpila do škôlky sa behom necelého polroka rozrozprávala tak, že chodila recitovať na rôzne vystúpenia . Dnes má 4 a pusa sa jej nezatvorí 🙂 mele do mrtva. Takže asi by som s logopédom určite nestresovala - toľko moja skúsenosť, prajem všetko dobré 🙂
@darina1978 u mojho sme robili kompletne vysetrenie sluchu,a velmi dolezitu vyvinovu diagnostiku,moj tiez vyrasta dvojjazycne a detsky dr sa tiez toho drzal ale ze pozdejsie zacinaju hovorit ale ja som sa nedala odbit a trvala na dalsich vysetreniach ktore sa tiahli dlho1,5 roka a zial moje predtuchy sa potvrdili,teraz detsky uz je ticho a nenadava mi do hysterickej matere
@darina1978 ahoj, mne malá tiež do troch rokov nerozprávala, začali sme riešiť logopéda,neurológa, psychológa, teraz chodíme k logopedičke druhý rok, a tá ju ešte nepočula rozprávať 😉 , pritom sa dcéra krásne rozhovorila.
Logopéd a psychológ zo začiatku pomohli najmä mne, utvrdili ma v tom že moje dieťa je normálne 😀 , zo začiatku nám logopedička len hovorila ako máme stimulovať reč, čo máme a nemáme robiť, ako čítať knihy, že neopravovať, stále rozprávať, pomenúvať veci okolo seba.
Tým že tam pravidelne chodíme malá si na ňu zvykla a už aj spolupracuje ( nerozpráva totižto s cudzími ľuďmi).
@darina1978 dobry den, mame podobny problem. Syncek ako trojrocny mal slovnu zasobu cca 5 slov-logopedicka neverila, ze je to vobec mozne. Vraj musi mat viac. Samozrejme sme tuto neschopnu logopedicku vymenili, druha nam slubila, ze mu pomoze, ale nakoniec povedala, ze ho nechce. Lebo sa nezaobera problemom vyvinu reci, len recovym vadam. Navstevujeme teraz Centrum Dialog v Bratislave, bol na mesacnom pobyte - troska sa rozbehol. ALE, NAJVIAC NAM POMOHLA UPRAVA STRAVY. LEPOK A MLIEKO PREC.Je to neuveritelne, ale je to tak. Dali sme vysetrit Peptidy v moci, bolo to pozitivne. Sme na diete a zaciname rozpravat - vo vetach!!!!
Drzime palce
my nemame metabolicke poruchy na stastie a mame za sebou aj screening sluchu ABR,co je tiez vporiadku...ja sipim problem inde,mozno...mne sa zda,ako by mal ochabnute svalstvo v ustach,najpr mi nesal(porod SC),potom sme vsetko mixovali,teraz ma zas problem jest polievky,vela mu vyteka z ust...nevie fukat von z ust...ze by aj toto bolo pricinou?mozno dozrieva nervovy system o cosi pomalsie..
@darina1978 je velmi pravdepodobné že aj toto je pričina - prave preto by som nečakala mozno treba zvazit aj navštevu neurologa. Pozri si niečo o orofaciálnej stimulacii, v skratke ide seriu pohybov a ukonov, ktore maju za ciel stimulovat neuromotoriku tvare, jazyka, pier, líc, svalov tvare. Ochabnute svalstvo tvare je mozne cvičiť. Su o tom aj videa na youtube.
@darina1978 nám logopedička dávala balóniky, museli sme cvičiť fúkanie, ukazovala nám cvičenia na posilnenie svalov tváre a jazyka,
@darina1978 tak aj tu môže byť problém - hypotonia svalstva tváre.., a celkovo hypotonický nebol? orofaciálka by to mohla napraviť. Ja som môjmu mladšiemu synovi ešte ako "novošovi" (novorodencovi. je predčasník) robila orofaciálku pred kojením ...
@darina1978 nasa mladsia do dvoch rokov nerozpravala vobec, nerozpravat vsak nie je az taky kriticky problem, ako nerozumiet a mala aj nerozumela. Bez logopedky by sme to urcite nedali! Veeelmi, ale veeeeelmi nam pomohla. Je potrebne zacat cim skor, necakat. Presli sme si vsetky fazy, aj totalne odmietanie. Dobry logoped si aj s tym vie poradit. Gro prace vsak aj tak spociva na rodicovi, avsak! bez kvalitneho vedenia to jednoducho nepojde. Ked sme mali obdobia, ze mala ani zatat nechcela, odmietala, tak sme sa vela s logopedkou rozpravali, ako to mam robit doma, ako ju "prekabatit" aby to dala a este z toho mala aj radost. Na logopediu chodime od dvoch rokv, viac ako dva roky a mala nie len ze celkom dobre rozumie, ale aj sa jej pusa nezavrie. Stale mame este vela prace, aby uplne dobehla normu (o dva roky pojde do skoly).
@darina1978 Pridám len môj postreh...obe moje baby, keď nastupovali do škôlky (v iný rok), mali v triede viac chlapcov, čo nerozprávali....a o niektorých viem, že fakt nerozprávali...a postupne sa rozkecali v kolektíve. Ja by som počkala, a navyše keď ani nespolupracuje zatiaľ.
@darina1978 Tak asi ozaj návšteva neurológa, aby ste vylúčili príp. aj túto príčinu, alebo sa mu zatiaľ len nechce.
mam na predaj vsetky 3 DVD Lucinka pusinka 🙂 https://www.modrykonik.sk/market/filmy-pre-deti...

@darina1978 nas zacal rozpravat, az ked sme odstranili zakladny problem (sluch, cumel a skratene uzdicky). Skorej to proste neslo. Teraz sa konecne rozbieha od leta poriadne a pred par dnami dokonca zacal hovorit v prvej osobe, hovorim, ze heureka... stale je na urovni tak 2 rocneho dietata recou, ale hlavne je, ze napreduje. K logopedovi mame ist v decembri prvy krat.