Problem v predškolskej triede
Maminky,potrebujem radu. Už dlhšie máme problém v ms,viacerí rodičia. Máme učiteľku,ktorá na deti veľmi kričí,cez obed musia ležať bez pohnutia so zatvorenými očami,nedovolí im piť,ísť cikať. Minule dievčatko si muselo doslovne vymydlit ústa za skrede slová. Majú tresty,že sedia na stoličke bez pohnutia a pod. 3 deti z našej MŠ chodia k psychológovi aj skrz skôlku(aj moje dieťa malo taký blok s cikanim,že sa to taha ešte teraz). Je to trieda 6 ročných detí,čiže všetci sú už 2x predškoláci. Akosi to vyvrcholilo včera na Mikuláša. Takmer všetky deti dostali prútik a k nemu vymenovanie veci,ktoré robia zle,pred celou triedou. Moje dieťa nedostalo,ale veľmi to prežívalo. Čo robiť? Ísť za učiteľkami? Povedať im čosi? Len ako,aby nám ešte viac netreaumatizovali deti ďalší polrok?ja chápem,že deti potrebujú hranice,mantinely,tresty,je ich 22 a vedia riadne vymýšľať,ale toto mi už príde cez. Moje dieťa je 4ty rok v ms a chodí s plačom,pri každej úlohe má strach,že sa učiteľkám nebude páčiť,že bude zlá, že bude mať hanbu. Normálne sa rozplakalo na Mikulášová v meste,keď zbadala čerta,že je zle, neposlúcha. My doma používame ,že zle sa správaš,nepáči sa.mi tvoje správania. Nikdy nehovoríme dieťaťu,že je zle a pod. Neviem,ako sa zachovať,čo robít. Jedna z učiteliek je okolo 30,druhá okolo 50,zástupkyňa.riaditelky. viac kričí a trestá mladá
@uprimnazienka ďakujem za odpoveď. Keď sme vyberali školku,bola považovaná za najlepší v našom krajskom meste zo štátnych,veľa akcií,krúžkov a pod. Ale prišiel covid a všetko sa zrušilo a toto sa stalo,keď sa spojili deti z 2 tried a vytvorili im novú kombináciu učiteliek.
Momentálne sa situácia mierne zmenila,viacerí rodičia sme individuálne oslovili učiteľky a zo spánku prestal byť teror,deti sa nejedia a nenahlia ich späť,môžu buď späť alebo počúvať rozprávku. Moje dieťa prišlo minule nadšene,že mólo ísť cikať až 4x za celý čas v škôlke... Aj cez spanie 1x ju pustili. Čakáme,čo bude ďalej,keďže toto začalo pred prázdninami a moje dieťa bolo choré skoro.mesiac,takže len teraz nastúpilo a pred vianocami to začalo,keď ochorelo.
Dobrý deň prajem tak dávnejšie ste písala ze v jednej škôlke sa nie pekne správajú k vášmu dieťaťu jednalo sa o škôlku Mestskú v B.Bystrici prosím napíšete mi o ktorú MŠ škôlku ide. Ja totižto tiež riešim teraz niečo podobné a tiež je to m. školka štátna a v BB dokonca.