icon

Problem v predškolskej triede

7. dec 2022

Maminky,potrebujem radu. Už dlhšie máme problém v ms,viacerí rodičia. Máme učiteľku,ktorá na deti veľmi kričí,cez obed musia ležať bez pohnutia so zatvorenými očami,nedovolí im piť,ísť cikať. Minule dievčatko si muselo doslovne vymydlit ústa za skrede slová. Majú tresty,že sedia na stoličke bez pohnutia a pod. 3 deti z našej MŠ chodia k psychológovi aj skrz skôlku(aj moje dieťa malo taký blok s cikanim,že sa to taha ešte teraz). Je to trieda 6 ročných detí,čiže všetci sú už 2x predškoláci. Akosi to vyvrcholilo včera na Mikuláša. Takmer všetky deti dostali prútik a k nemu vymenovanie veci,ktoré robia zle,pred celou triedou. Moje dieťa nedostalo,ale veľmi to prežívalo. Čo robiť? Ísť za učiteľkami? Povedať im čosi? Len ako,aby nám ešte viac netreaumatizovali deti ďalší polrok?ja chápem,že deti potrebujú hranice,mantinely,tresty,je ich 22 a vedia riadne vymýšľať,ale toto mi už príde cez. Moje dieťa je 4ty rok v ms a chodí s plačom,pri každej úlohe má strach,že sa učiteľkám nebude páčiť,že bude zlá, že bude mať hanbu. Normálne sa rozplakalo na Mikulášová v meste,keď zbadala čerta,že je zle, neposlúcha. My doma používame ,že zle sa správaš,nepáči sa.mi tvoje správania. Nikdy nehovoríme dieťaťu,že je zle a pod. Neviem,ako sa zachovať,čo robít. Jedna z učiteliek je okolo 30,druhá okolo 50,zástupkyňa.riaditelky. viac kričí a trestá mladá

autor
7. dec 2022

@elizabet173 3 deti chodia k psychológovi z iných dôvodov,ale riesi sa aj skolka a sama psychologicka bola prekvapená,že toľko detí z 1 triedy. A je normálne,že slušne poprosím učiteľku,či môže ísť dieťa cikať,keď mu bude treba,že jednoducho sa stane,že jej treba aj cez spánok. Majú s tým učiteľky problém .

autor
7. dec 2022

@traktor
@elizabet173 prevalilo sa to včera a dnes. S tou maminou som dnes písala,myslela som,že o tom.nevie. ma soklo,keď mi toto povedala. Ale ako oni riešia kopec iných problémov,dievčatko kadečo doma počuje a vidí,takže je náročnejšie. Ale trest je to podľa mňa vysoko neadekvátny. Ale nemôžem to riešiť za jej rodičov. Ja nepotrebujem nikoho presviedčať. S cikanim cez spánok bol problém aj v inej triede,do ktorej chodilo moje dieťa. Proste v tejto ms panuje rezim,že cez spanie sa nechodí

traktor
7. dec 2022

mozes menovat konkretnu skolku?

autor
7. dec 2022

@traktor verejné nie,napíšem ti ip,ak neveríš. Ja sa bojím o svoje dieťa,keďže ostatní rodičia nemajú veľkú snahu to riešiť. Jedna sa o škôlku v BB,štátna

laskonkaq
7. dec 2022

Strašné. Len pre zaujímavosť prosím Vás to je škôlka na dedine ci v meste? Pýtam sa preto lebo som z mesta a neviem si predstaviť ze tu by rodicia tolerovali takého správanie. Takého učiteľky nemajú čo robiť v skolstve.

autor
8. dec 2022

@laskonkaq jedná sa o škôlku v meste,v krajskom meste

laskonkaq
8. dec 2022

My sme takto museli "odstrániť " zástupkyňu co ubližovala deťom. Išlo to až k starostovi. Netreba to tolerovať. Deti môžu mať z jej konania následky.

autor
8. dec 2022

@laskonkaq a ako sa vám to podarilo? Lebo zase včera prišlo dieťa s tým,že pani učiteľka capla 2x chlapčeka po chrbte,lebo sa snažil odplazit z lehatka. Ja viem,že vyvádzajú,ale sú už druhý rok predškoláci,bolo by na ase zrušiť spanok. Ale nečakala som,že rodičia to veru tak laxne zatiaľ sme 3 z 22 deti,čo by sme to chceli riešiť

laskonkaq
9. dec 2022

No obuli sa do toho hlavne rodičia. Potom sa to vsetko spisalo lebo darmo budete niečo riešiť ústne. Išlo sa na úrad. Aj za riaditeľkou. Ona isla potom na pohovor so zriaďovateľom. Ten sa našťastie postavil na našu stranu. Ale ak by to nezabralo bola v hre aj televízia. Učiteľkam dali anonymný dotazník. Bol to veľký tlak tak nakoniec ustupila ale veru nechcela si to uznať.

liloastitch
9. dec 2022

Napíš mi prosím o ktorú škôlku ide. Syn je v jednej, síce ich trieda je ok, ale v druhej triede s ktorou sa spájajú je to divočina. Tiež mladšia a staršia učiteľka a tresty ako za stredoveku. Ktovie či to nie je tá istá.

autor
9. dec 2022

@liloastitch môžem radšej ip? Škôlka je v BB.

autor
9. dec 2022

@laskonkaq dakujem

liloastitch
9. dec 2022

Áno ip. U nás tiež ide o škôlku v BB, preto som sa pýtam.

sandri
9. dec 2022

Ahoj, osobna skusenost - v nasej MS zostavaju ucitelky v triedach a deti posyupuju o triedu vyssie. Teda prvakov maju kazdy rok tie iste ucitelky. Prvacka ucitelka je strasna. Vrieska po detoch. Tiez mam citlive dieta, ktore to velmi zle vnimalo. Zrazu sa mi zacalo v prvej triede pokakavat, hoci uz rok bolo odplienkovane. Pytala som sa inych rodicov, ako vnimaju tuto ucitelku. Tiez frflali a napokon sme dospeli k tomu, ze sa s nou porozpravame a poziadame ju, aby tak nejacala. Vysledok? Boli sme jedini, kto sa stazoval. Vsetci ostatni sklopili usi a boli ticho. Takze sme boli za precitlivelych rodicov. Ked som sa tych rodicov potom pytala, preco sa nestazovali, tak mali kopu vyhovoriek. A na ucitelku nadalej nadavali ked som sa s nimi stretla mimo MS. Ohladom cikania ti verim, v nasej MS je to tiez tak, ze ucitelka nepusti. Len ona zase nema ako vediet, ci dietatu fakt treba, alebo vymysla, lebo nechce spat. Si predstav, ze sa zacne pytat postupne vsetkych 22 deti. Nikto by tam nespal.

gertrudaosem
9. dec 2022

Mne sa to zdá ako z iného sveta toto...

betulinka1
9. dec 2022

Toto je zo strany ucitelky šikana. Treba podat oficialnu staznost na ucitelku. Ak je to Mestska skolka, tak aj na mesto. S takymito ucitelkami by som vyrazila dvere. Nie je v poriadku aby deti trpeli. Nikdy za žiadnych okolnosti. Viem o com hovorim. Moj maly dostal taku ucitelku v skole. Nebudem to cele rozpisovat ale pocuvala som dva tyzdne vyucovanie na dialku a plakala som za tie deti, co museli pocuvat. Maleho som dala zo dna na den zo skoly prec. A podala staznost. Ale ja aj tak hovorim, karma je to vrati aj s úrokmi.

drakaria
9. dec 2022

No ale toto musíš riešiť s riaditeľkou..nikto iný sa nesťažuje ? Čo sa cikania týka som učiteľka v MŠ deti ma milujú aj ja ich ale cez spánok len urgentne prípady hlavne maličké deti to je jasné ale predškoláci sú vyčúraní.. pretože raz sa vypýta jeden za ním ďalších 6 z nudy a takto sa to toci celý čas a to nejde ...vedia že sa idú pekne vycikať pred spinkanim a vedia že keď naozaj treba môžu ísť bez problemov ale pravidlá musia byť proste 30 deti nie je sranda .. každopádne to že sa ti nepáči ako to tam je riešiš tu a nie v mš osobne je divné a ešte odporučim nerieš to horlivo pretože deti veľmi nafukujú a vaše dieťa je asi trošku aj precitlivelé u nás deti tiež maľoval čert uhlikom za to že boli nezbednici ale nikto nemal traumu

slovakboy
9. dec 2022

Toto bude mat vážne nasledky na deti aj v dospelosti. Ani som to nemohol dočítať. Okamžite sťažnosti na sociálku a vyhodiť učiteľku a zakázať jej vychovávať deti.

shee11
9. dec 2022

Treba napísať sťažnosť zriaďovateľovi - teda na mesto, veľa rodičov. To pohne veci.

akbara77
9. dec 2022

Nie nechoď za nimi, vypisuj na MK a čakaj. Vieš prečo si tupci dovoľujú? Lebo my ostatní sa bojíme otvoriť usta. Keby toto robia môjmu dieťaťu, po prvé tak nechodí q po druhé ich rieši skolksa inšpekcia a po tretie, to tak dopadne keď na VS zoberú každého, kto vie čítať a písať.

autor
9. dec 2022

@sandri no ako som.zacala.oslovovat rodičov,nikto v podstate nemá problém. Čiže jediný problém má moje dieťa,tie ostatné deti sú ok. Ako áno,moje dieťa je citlivé,to viem..moje dieťa nie je trestané,lebo jednoducho dodržiava všetky pravidlá. Keď dostanem nejakú info od dieťaťa,overíme si to aj od iných detí,rodičov. Ale presne sa bojím aj toho,že ja sa ozvem,nikto nič a učiteľka si zásadne akurát na moje dieťa a bude trpieť ešte viac

autor
9. dec 2022

@drakaria a v predskolskej triede.musia všetci spať?.nie je moznost napr. Robiť si nejaké úlohy a pod?

slavomira236
9. dec 2022

Na sk sa v predškolskej spí stále keď nespiausia ležať ticho a v tej posteli sú tak isto dlho ako 3 ročné deti no je to dlho prevtievdeti ktoré nezaspia ležať bez pohnutia

drakaria
10. dec 2022

Odpočinok je povinný keď ťa povinná doba prejde áno je to možnosť ale to je na danej mš skúsili sme to aj my že deti šli do triedy ale nefungovalo to pretože malý chceli ísť tiež ..deti sa rozkričali pobudili ostatné atď ..nie je to tak jednoduché ako sa zdá verte mi inak ale deti potrebujú aj nudu v živote im to nezaškodí ..

mooonika1975
10. dec 2022

@lucia.t ja som mala dieťa, jeho rodičia neskutočne háklivi, ale neskutočne, ani rýchlejšie okolo neho prejsť som nesmela. Raz neprišiel do škôlky celý týždeň, a pochválil sa, že mu otec vlepil takú facku za nejaké odvrávanie, že tam mal odtlačku a bali sa isť do škôlky . A mal pravdu, ešte stále bolo vidieť na ličku prsty. Najviac vždy vykrikujú rodičia, čo s deťmi nakladajú najhoršie.

autor
10. dec 2022

@drakaria chápem. Len toto sú všetko deti 6 ročne,ktorým zle vychádzajú roky,čiže sú už druhýkrát v predškolskej triede. Mala som dieťa minulý rok v predškolskej a tam,keď niekto nechcel spat,mohol si kresliť a nevyrusovat. Robiť predškolské ulohy

mooonika1975
10. dec 2022

@drakariapresne, aj oddych potrebujú, trošku sa skľudniť.

slavomira236
10. dec 2022

@drakaria keď myslíš áno nudu alle ležať na posteli len tak bez ničoho viem to na sebe keď nemôžem zaspať tie 2 hodiny sú dlhý čas...

zuzanaete
10. dec 2022

@drakaria Deti potrebuju nudu, ale v rovnaky moment aj moznost si tu nudu vyriesit. A nie ich nutit lezat a cumiet do plafonu.

autor
10. dec 2022

@zuzanaete ja si myslím,že tie 2 h ležať je brutus,to už deťom prepína a jednoducho sa pýtajú cikať aj tí,ktorým netreba.keby sa dalo hodinu ležať a potom hoc aj rozprávku zapnúť,keď už nie kresliť,robiť ulohy