Problém v škôlke
ahojte, potrebovala by som nazor na toto,co sa deje u nas v skolke. syn nastupil v sept.do skolky ako 3rocny.rano ho vodim ja na osmu.poobede vyzdvihuje muz.skolka je otvorena do 16.30. prve dni sme ho bravali skor okolo 15hod aby tam nebol dlho.potom uz zacal chodit po 16tej muz. jedneho dna si ucitelka zavolala mojej svokre (poznaju sa lebo svokre tam kedysi chodili vsetky deti),vraj nas maly tam byva najdlhsie a caka rodicov a vobec to nie je pre tak male dieta dobre aby tam bol dlho. tak isla svokra po neho. toto sa udialo bez dovolenia rodicov. nam nikto nevolal, bez nasho vedomia ho vyzdvihla svokra po dohode s tou ucitelkou.muz tam prisiel po neho a dieta nikde. no dobre bola som ticho. muz mi tvrdil,ze chodi po 16tej, maly sa vraj vzdy tesi na tata, pekne sedi a hra sa alebo vsetko zatvara s ucitelkou,myslim okna atd. malokedy je tam vraj sam. parkat sla pre neho svagrina a plakal ze chce ist s tatom. muz chodil do prace s kolegom autom,kolega vsak dal vypoved,tak muz chodi busom,uz riesime druhe auto. takze teraz chodi neskor v praci konci 15.30 . ale vzdy stiha do 16.30.vcera prisiel 16.34, utekal celu cestu zo stanice,nestihol spoj na ktory chodi. ucitelka ho vraj cakala vonku uz,sedela v aute a maly bol na chodniku skoro bosy ,napoly obuty,vraj mu nevedela obut topanky. muz sa ospravedlnil ze meska. rano si ma odchytila riaditelka, povedala mi, ze muz prisiel 16.40, meskal a je to vraj hrube porusenie poriadku a ked sa to zopakuje, mozu nam ho vylucit zo skolky. uplne som zostala zarazena. nechapala som co povedat, neviem preco muz nevolal niekoho,aby po neho prisiel,myslel si ze to stihne.
starsi syn chodil do inej skolky kde s tymto nebol vobec problem. tiez som po neho chodila cca 16.15, velakrat sa stalo ze ine mamicky obcas meskali, ucitelky pekne cakali vonku s detmi na skolskom ihrsiku na lavicke a nikto nikoho nevyhadzoval zo skolky.
co si o tomto myslite? ked som muzovi volala rano co sa stalo, tak sa strasne nastval,ze ich zazaluje ze dieta cakalo na ulici skoro bose a predtym volali bez vedomia rodicov svokre,ktora ho vyzdvihla bez nasho vedomia. proste cele zle. nechcem si robit problemy v skolke, nechcem aby si on zvykal zase v inej chudatko male,ale toto ich spravanie sa mi nepaci absolutne.este tam chodi len mesiac a toto robia.
@oblecenie99 u nas je skolka od 6. 30 -16,30 , takze mi pride aj dost mat dieta 10h denne v skolke. Ja davam svoju len od 8.,,, ano aj tu sa kazda stazuje ze si kvoli tomu nejdu najst pracu, a pod. Ale zas mi pride na hlavu davat si dieta na dobre ze nie 10-12 h do skolky. Tiez tu riesili ze skolka ma byt do 18.tak riaditelka so smiechom ze nonstop tu budeme pre vase deti.lebo rodicia sa nevedia zariadit.
@luccija a? Ked mu usiel, to nemohol hned zavolat?
@luccija nebudem porovnavat obchod so skolkou, su to 2 rozne pozicie,tu sa v skolke detom venuju, a urcite si aj kavu spravia, a preco nie,,, ci si uz tu vyhrotili situaciu do krajnosti mna nezaujima. Ja som mierna vzdy kym sa to da zniest, ked uz si dovoluje dakto vela ma smolu. A niesom nazoru aby bolo dieta 10-12 h v skolke lebo rodicia pracuju 10-12-14 h,,ja mam pol uvazku, manzel 11-12h v praci, takto to funguje. Nebudem silit nieco pre peniaze a este na ukor mojho casu s dietatom. uz davno rozmyslam inak.
@petulda333 mohol...to je chlap áno spravil chybu ukamenovat ho.
@lucmirka124 vieš tiež som niekedy videla deti od začiatku do záverecenej ver tomu, že 99% rodičov sa pre deti ponáhľa.Ale niekedy naozaj, keď žena pracuje 8,5 hodiny tak ho musí priniesť na 6:30 či 7, aby bola o 8 v práci ja bývam kde sú často kolóny a to nehovorím, že musí aj cestovat späť a boli sme otvorení do 17.V meste sú škôlky do 17:30-18 takže matematika nepustí.A muž napríklad robil policajta, vojaka, lekára 12 h služby všelijako to lepili.To už si musí každý zvážiť sám či mu nevadí, že tam má dieťa veľa hodín.V zahraničí sú pre matky bežne skrátené úväzky na 6 hodín do 8 r dieťaťa tuším...
@luccija kde pisem, ze ukamenovat? Ale nebudem sa stazovat na nervoznu ucitelku, ked chlap urobil chybu. Bodka
@leuska15leuska15 hej to máš pravdu, ale ber to tak , že aký príjem má ten pilot či lekár. My sa bavíme o učiteľke v školke so maturitou, ktorá má istotne svoju rodinu a taktiež sa ponáhľa domov či pre svoje dieťa, ktoré na ňu tiež čaká v nejakej tej školke či družine.
Vieš, je zrejmé, že tvoj manžel chodí nonstop ako posledný pre dieťa - toto ste si mohli hneď na zac.sk.roka vydiskutovať s učiteľkou, aby s tým ratala, že skôr sa vám nedá, lebo máte takúto prac.dobu. Možno by nerobila potom také haló z jedného meškania. Ak nezlahcujes a nie je to tak, že chodí tesne pred záverečnou, čo by možno vysvetľovalo ten zbytočný výstup učiteľky.
Ja keď idem o 15,30 pre dcéru (lebo vtedy prinesú zo ZŠ aj syna-kedze dnu do škôl sa nemôže), zväčša je medzi poslednymi.
Co sa týka príspevkov, sponzorského a toho, že rodičov žiadajú o peniaze a polka rodicovksjeo je o tom, čo treba dať, môže sa dať atď.
Žiaľ, maminky nie sú zasvätené do financovania školky, čo je obrovská škoda, lebo potom nadobúdajú takéto mylne názory, že škôlka len pýta, pýta, pýta od rodičov. Ale vieš, prečo pýta? Lebo zväčša zdriadovatel zvysoka kašle na to, dostatočne fin.podporovat škôlky. A ak chcú aspoň niečo inovovať, sú závislé od rodičov a ich peňazí. Bez toho sa nepohnu. Tá ucitelka nepýta predsa pre seba, ale pre deti. Vsetky financie sú zdokladovane- mozes si vypýtať pokladničnu knihu, keď sa ti nezdá. Aspoň uvidís, s akou mizernou sumou hospodária. Ja keď som prvýkrát videla, normálne som neverila, že toto je možné. Ak nedaju rodiča, nemajú nic navyše. Aspoň u nás je to tak. Žiaľ, asi ani iné škôlky nebudú výnimka...
@blondiee83 mozno staci ist na rodicko. Nam tam vzdy riaditelka presne povie kolko penazi sa vyzbieralo, na co sa minuli a pod. A klobuk dolu ako caruju s tou sumou
@ewka0012 skolka kde chodi syn kamaratky je vseobecne znama tym, ze ked matka pravidelne meska, volaju socialku. A vies co je zaujimave? Ze ako to ti rodicia vedia, nikdy nemeskaju, alebo si zariadia veci tak, aby to fungovalo.
Musis si zariadit veci tak, aby si tam bola vcas. Ono sa ti to zda - jeden den, dva dni. Ale ked tam maju 130 deti a kazdy den to bude ine dieta, tak sa tie ucitelky nikdy na cas domov nedostanu. A oni okrem tych deti v skolky maju aj vlastny zivot.
U nás na začiatku školského roka rodičia na rodičovskom združení schvaľujú prevádzkové hodiny škôlky. Riaditeľka sa pýta kto potrebuje priviesť dieťa na 6:30 kto naopak robí dlhšie a podľa záujmu sa rozhodne ako bude škôlka otvorena. Tento rok máme otvorené 6:45 - 16:45, pri prvej dcére bolo vela rodičov ktorí pracovali v obchode a výrobe a škôlka začínala 6:20.
@sara07 no práve už sa mi v obchode a najmä na poste stalo, že mi vynadali, že kedy sa chodi, keď som došla 5 minut pred záverečnou😀 ale tu v škôlke robia problem aj 15 minut pred🙄
@lucmirka124 povedz to žene, ktorá nemá muža a musí to ťahať za dvoch aj pri bežnej pracovnej dobe to je o chlp, aby stíhala.Tiez som mala dieťa v škôlke polden a išla až v 4,5 r, ale sú ľudia, ktorí nemozu
@lucmirka124 môj tiež chodí od ôsmej (jaslicky) , a môžem ďakovať, že mám až takého benevolentneho zamestnávateľa, že mne stačí byť na pracovisku od pol deviatej a nemusím trčať do piatej, ale žiaľ, viac ústupu sa už urobiť nedá. Tiež by som bola najradšej, aby som skončila skôr a dieťa nebolo tak dlho inde, ale nemôžem ísť na menší úväzok. Veľmi rada by som to zariadila ináč, ale jednoducho sa nedá. Čiže môj syn bude v tej škôlke najdlhšie asi.. Sme žiaľ aj takí rodiča, čo to ináč zariadiť nevedia a dobiehame poslední 🤷♀️
@petulda333 nie rieši sa pomaly vylúčenie za prvé pochybenie rodica
U nas je skolka od 6,50 do 19. Od 6 tyzdnov do 4 rokov. Londyn
Syn chodi od 6,50 do 17-18, niekedy AJ 18,30. Ziadna ujma.
Ked prides neskoro, platis za 15 minut 10 libier.
Chodila tam deti key workers, deti sestriciek a pod, tak sa stane, ze AJ clovek neskor skonci.
Ja by som pre syna chodila nadalej ako chodite.
Mam 37 rokov a pametam si ze ked som.bola mala a chodila do skolky a mamina 2 roboty a deti a proste na mna zabudla...vtedy mobili neboli a az o19 00 dosla premna s dazdnikom starsie sestra 😂 lebo prsaaalo.A pani ucitelka nic na to akurat ze uz ma chcela vziat k sebe domov.Tk ake mooooresy su v dnesnej.dobe
@katkabg moju sestru raz učiteľka doviedla až domov, lebo babka pre ňu zabudla ísť, po celom sídlisku hľadala, kde bývame, nemali sme vtedy ani pevnú linku 😇
@oblecenie99 a to u nás na dedine kde som bývala je škôlka len do 12 😂, takže tam dávajú deti len mamičky ktoré sú doma na RD alebo sú proste doma! Kto potrebuje mať dieťa dlhšie, musí ísť do vedľajšej dediny, a to je tiež na prd! Švagriná to ma 2 km pešo, tak kým príde zo škôlky, koľkokrát ani nestihne navariť a musí ísť nazad!
U nás je tiež škôlka do 16.30, ale učiteľky už o 16 stepuju a čakajú kým si tých posledných už niekto vyzdvihne
@lucmirka124 u nás je škôlka od 6:00 do 16:00 hod, takže je to náročné, aby si človek našiel takú prácu, aby stíhal deti vyzdvihnúť, keďže sme na dedine, tak skoro všetci dochádzajú do mesta
@luccija dostali upozornenie. A za 3 taketo chyby je vylucenie
Ked je skolka otvorena do 16:30 tak tam treba dovtedy byt.Ak meskate,zavolat.Co je na tom divne.
To ze dali dieta svokre bez vasho vedomia je uz cez.Tiez nechapem,ze vam nedali vediet zo skolky.
Ale ucitelka to mozno nemyslela zle.Nie je maly smutny ked je tak dlho v skolke?
Kamosky sa tiez ucitelka pytala ci po nu nemoze chodit skor,lebo mala je cely den ok,ale ked zacinaju chodit rodicia po ine deti je zrazu velmi smutna a place.
@ewka0012 podľa mňa učiteľka volala svokre, lebo sa dobre poznajú... Inak by si to určite nedovolila, lebo pre dieťa môže chodiť len zákonný zástupca, alebo splnomocnena osoba (určili ste svokru ako splnenomocnenu osobu? Ak áno, tak vám mala dat vedieť svokra, že ho vyberá, učiteľka nepochybila. Ak nie, tak ho svokre vôbec ucitelka nemala dat, aj keď ju pozna.)
Ale chápem aj ucitelku, dieťa má 3 roky, chodí domov medzi poslednými, a zrejme preto, že sa so svokrou tak pozná, tak vám to v dobrom povedala.
Prepáč, ale je vašou povinnosťou chodiť včas, je to hrubé porušenie školského poriadku (je možné si ho prečítať). Dokonca v niektorých MS, keď pridete neskôr, platíte za to, že meškate a učiteľka je vlastne s nim vo svojom voľnom čase. Tiež ma svoju pracovnú dobu, svoju rodinu, deti... Nemôže pre syna chodiť niekto iný? Alebo aspoň na striedačku. Od 8:00 do 16:30 je vlastne skoro celá prevádzka...
@ailiba dala ju na splnomocnenie. Sama pise, ze dala 6 ludi z rodiny, stary rodicia ci svagrina. Len asi nerozumie co to je,ked pise, ze to predsa neznamena, ze budu chodit vyzdvihovat 🤷♀️ ja teda neviem, ale po mojho syna ak pride niekto, koho som urcila, tak mi nevolaju. Vola mi dotycna osoba.. Cize ja ani v jednom smere nevidim pochybenie zo strany skolky
@petulda333 súhlasím... Keď je svokra splnomocnenca, má právo ho vyberat a učiteľka jej nemá prečo volať.
My mame sidliskove skolky od 6.30 do 17, mesto 23 tis. Svagrina na dedine ma skolku otvorenu do 15.30. Inak co som si odpozorovala, v triede mladsich deti chodia rano fakt az pred 8 a vyzdvihuju okolo 15.30. Starsi byvaju o nieco dlhsie. Asi ti mladsi maju este surodenvov s maminami na rd. Ale v takej situacii nie je hocikto. Je to fakt drsne popri praci postihat
Mamicky na MK sa zase nezapreli. Zase je na vine hnusoba ucitelka. Ocividne to tvoj muz nepresvihol 1x. Ked je raz odchod do 16.30h, tak to ma platit. Uz vidim vsetky tie,co kritizuju ucitelku,ako by ony s usmevom boli po pracovnej dobe. Nemiesajte do toho vas pracovny cas, ani slobodne mamicky. To nikoho nezaujima. To je ich problem. Take su pravidla,tak ich treba dodrziavat. Mozte si platit sukromnu skolku,kde vam budu strazit deti za tazke prachy aj do 20.00hod. Myslite,ze ta ucitelka nema deti,nema rodinu? Ze sa nemoze starat o nevladnych rodicov? Co ked je aj ona slobodna mamicka?? Tu vzdy kazda vidi len seba.

@petulda333 áno, ale muž nerátal s tým, že mu ujde spoj.Ano pre niektorých je to neospravedlnitelne.