icon

Problém v škôlke

24. okt 2023

S dcerou zacali problemy v skolke.5rokov ma.
Nie som nejaka extra prisna mama, ale mam svoje pravidla(s otcom sme od seba)

Nerobi problemy ked treba zuby umyt, ist spat, ist domov s ihriska.ma dva kruzky kde problemy s autoritou nema.
Ale ma ju v skolke. Neni sama- ona a jej kamoska. Ked je bez kamosky je to ako tak ok.
Ked su spolu des- dnes volala skolka ze napluli ucitelke do tvare!!! Ja som nebola slova schopna.

Problemy zacali asi pred 3mes ale teraz sa to stupnuje.

Ja vidim problem na strane skolky , ja viem byt sebakriticka ,doma problem nevidim.ci vylety,kupanie ,jazda na bicykli ona je uplne bez problemov.
V skolke sa sustredi ked maluje neni hyperaktivna alebo co ale ta autorita chyba. Riaditelka vravela ze to zacina v skole ca v 10tich rokoch ale nie uz v skolke takyto pripad vraj este nemali

Pochopi to dieta ked jej dam zakaz tv zaco to je ?

Ako s nou komunikovat prosim 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Cely vikend som s nou rozpravala o tom , vie co ma robit a aj tak to nerobi

zuzanaete
24. okt 2023

@vikusjk Ale take po zadku ma vplyv aj na ostatne deti. Musia sa na to pozerat a spracuvat. Povedia doma a rodicia budu riesit, preco ucitelka bije dieta. Pre mna je bitka nepripustna a aj doma deti ucime, ze ludia sa nebiju. A potom by mi dieta v skolke videlo, ako ucitelka, co by mala byt autorita, tak bije ine dieta. Ucitelka nech vymysli iny trest.

autor
24. okt 2023

Riaditelka este vravela ze ich vylucia z navstev parkov ,lesa …jasne nie som proti.
Ja chcem proste radu co s nou … 😭

autor
24. okt 2023

@zuzanaete v tomto mas pravdu….

nyusika
24. okt 2023

@vikusjk neexist, aby dala ucitelka dietatu po zadku, nebodaj facku.
to si ziadna normalna nedovoli, aj ked ti bude mat odsuhlasene rodicom.

nyusika
24. okt 2023

@zuzanaete suhalsim, udriet dieta je absolutne nepripustnea vobec nic to nevyriesi.

zuzanaete
24. okt 2023

Pre zaciatok mozno zorganizovat, aby sa aj pred detmi ucitelke ospravedlnila a slubila, ze uz take robit nebude. Snad to bude pre nu pamatne. Ale treba vymysliet aj nieco z dlhodobeho hladiska.

zuzana76
24. okt 2023

@zuzanaete mala by mat aj iny trest, nielen ospravedlnit sa. Ako k tomu pride chudera ucitelka? V 10. rokoch ucitelku v skole zbije? Lebo sranda?

zuzana76
24. okt 2023

@zuzanaete citujem autorku "Cely vikend som s nou rozpravala o tom , vie co ma robit a aj tak to nerobi". To dieta asi nie je take bezproblemove, ved matku nerespektuje, ked jej vravi, ze nema nieco zle robit a ono pokracuje.

tamitamitami
24. okt 2023

Určite by sa šla ospravedlniť učiteľke v prvom rade (rovno aj s čokoládou), zobrať pár hračiek a zaniesť chorým deťom ktoré do škôlky nemôže chodiť mi príde ako dobrý výchovný trest. A ja osobne by som ju nechala ešte aj najbližšie 2 dni bez tv/tabletu.
Bude vidieť že za takéto správanie prichádzajú dôsledky a nabudúce si to určite lepšie rozmyslí.

yoxinka
24. okt 2023

Nehnevaj sa na mňa, ale ja ozaj nemám vešteckú guľu doma a neviem povedať, kde ty robíš chybu ani z tvojich príspevkov. Možno niekedy netreba robiť všetko, čo decko chce. Možno jej netreba 2 krúžky, možno je toho na ňu veľa. Mne učka v škôlke hovorila, že bežne donesú rodičoa dieťa do škôlky na 7.30 a 17.00 ho berú na krúžky, domov chodia o 20.00. To je veľa na dospelého, nie že na 5 ročné dieťa. Netvrdím, že je to tvoj prípad. Ty mi prídeš, že fest chceš byť
s tou malou kamoška … ale si jej matka a tak k tomu treba pristupovať. Ja by som to v prvom rade riešila s učiteľkou, lebo ona vie, ako sa to celé zomlelo, kedže tam bola. Pýtala by som sa, ako sa moje dieťa správa, poprosila by som ju o spoluprácu v prípade, že robí somariny len s tou kamoškou. Mne v štátnej škôlke jedno dievča šikanovalo syna. Behala sa ním a bila ho. Povedala som to učiteľkám a povedali mi, že si to budú všímať. Dávali na to fakt bacha a dievča prestalo. Tak keď to dokázali zmenežovať učky v štátnej školke s 24 deťmi v triede, tak to zvládnu aj v súkromnej. Ale určite by som sa k tomu nestavala v duchu “ja nič, za všetko môže školka, moje dieťa je ok”

kiki68
24. okt 2023

Ja myslim, ze robis veci dobre, ako podobne ako ten chalan z tej fajn rodiny. Tam mama nebola nadsena, lebo bol druhy u nich raz doma na vecer a ze to zrazu jej syn bol ako vymeneny. Rano dosla ako zbity pes, ze uz v zivote knnim ten chalan nepride. Cize vidis, Ty si decko zmaknut vies, ale tam zial tam nastava nejake spiknutie v skupine. Toto musi zial pedagog zvladnut

vikusjk
24. okt 2023

@zuzanaete vravim, ze bud, alebo inak potresta. A tiez vravim, ze to by bol moj postup v takomto pripade. Nastastie moja dcera nikdy od nas dostat nemusela, klopem

vikusjk
24. okt 2023

@nyusika vies co dala. Moja na prvom stupni v skole mala triednu, ktora dala chlapcom po zadku uplne v pohode a rodicia s tym tiez boli ok, rozoberali sme to na rodicku. Cize neplati, ze neexistuje

deedol
24. okt 2023

chyba mi tu opis celej tej situacie. autorka, vies, ako sa to odohralo? asi tie dievcatka neprisli k ucitelke len tak, ze ideme vyskusat, co sa stane, ci ano? bola to reakcia na nejaky prikaz/zakaz?
tv mozes sice zakazat, ale nema to suvis s previnenim, tak neviem, ci to pomoze.
ospravedlnit ucitelke by sa mala dcera, nie ty.

kiki68
24. okt 2023

Podla mna je to v skolke v tom kolektive, asi ich postavili prilis na svoju uroven a zacali sa s nimi kamosit. Lenze to nejde, stale si ucitel a na taketo kamoskovanie musi byt fest autorita. Inak sa stracaju tie dobre hranice. Podla mna tam bolo viac veci a nielen u tychto dvoch dievcat. Jedna kolegyna takto ponala triedu a nikto tam nechcel k nim ist na 30 minut. Lebo boli naozaj hrozni. A hlavne ich bolo 28 deti

autor
24. okt 2023

Volala som s mamou jej kamosky ,tiez da zakazy malej a ona pozna tu dotycnu ucitelku lepsie a ona je vraj naozaj „makka“ proste oni vedia komu si mozu co dovolit.tiez je zato aby boli rozdelene kazda u ineho ucitela

autor
24. okt 2023

@deedol bohuzial konkretne neviem ano rano sa musi urcite ospraveldnit

jana_eyre_2
24. okt 2023

Nerozumiem kde akože pochybila škôlka keď dieťa nerespektuje autoritu a pluje do tváre? To ako fakt?

Rešpekt voči autoritám sa buduje doma o tom som presvedčená.. dieťa si najmä musí uvedomiť ako hrozne sa musí cítiť druhy ak mu niekto robí zle..

nyusika
24. okt 2023

makka-nemakka, prtedpokladam, ze jej (ucitelke) bezne deti do tvare nepluju.
spravili to iba tieto dve.
takze az taky problem s autoritou ucitelky nebude.
nehladaj zbytocne ospravedlnenie pre taketo spravanie.
patrocne deti uz proste musia vediet, ze sa taketo nerobi, k tomu nepotrebuju ziadnu specialnu autoritu.

deedol
24. okt 2023

spytaj sa dcery, nech ti to cele opise. a potom aj ucitelky by som sa v sukromi opytala, ako to cele bolo.
ono moze byt makka, ale to nie je dovod spravat sa takto. lebo podobne to moze byt pri sikane - obet moze byt "slaba", nebrani sa, atd., ale to nie je ospravedlnenie sikany.

zuzanapjat
24. okt 2023

Necítia u učiteľky prirodzenú autoritu. Tak skúšajú čo si môžu dovoliť už tri mesiace a posúvajú hranice. Neviem prečo si tu niektoré myslia, že učiteľka je autorita len preto, že je učiteľka. Jednoducho sa nespráva ako osoba z ktorej by mali mať deti prirodzený rešpekt. Nejde tu pritom o žiadne preplesky a tresty. Možno učiteľka vystupuje príliš submisívne, netrvá na tom, aby deti spravili čo povie - ustupuje im, neberú ju vážne ak niečo od nich chce. Proste dospelá osoba, ktorú deti začali brať ako mladšieho súrodenca, alebo svoje domáce zvieratko. Samozrejme nie je to vhodné, čo si deti začali dovoľovať a najlepšie je zmeniť kolektív a učiteľku a s dieťaťom viesť rozhovory. Tresty podľa mňa sú zbytočné.

ahhola
24. okt 2023

Najradšej by si hanbou chodila po kanáloch, však? A vieš, ze sú rodiča, ktorí by sa zasmiali a neriešili? Možno Prepáčte a malej po riti, ale žiadne estrady s prestupmi. Lebo vieš čo, aj učiteľky sú len ľudia. Dobre aj zle.
Ja som mala učiteľku, ešte súdružku a ta si denne odskočila do obchodu a 20 deciek zverila malému smradoví, synovi jej kamarátky. Keď zaspievala Kamilkooo dozeraj na poriadok, vedela som, ze malý despota zaženie 4 menšie decka do kúta a tie prerevu do zvyšok dna.
Malá už dostala hubovú🍄tak ju už nedeptaj a uvidíš.

autor
24. okt 2023

@ahhola jeziiiis🫣🫣🫣🫣🫣

autor
24. okt 2023

@deedol ja ta chapem

nyusika
24. okt 2023

@zuzanapjat
@ahhola
a netreba jej kupit este darcek za to, ako mamicku pobavila touto veselou prihodou ?

autor
24. okt 2023

@nyusika jasne ze sa to nesmie v zivote to ani nespravila. S autoritou problemy nema aj ked mi to vela mamiciek neveri. Ci lekar zubar u babky… nikdy problem nebol len teraz v skolke

nyusika
24. okt 2023

nuz, toto je teda prte vas vsetky nova situacia.
je supewr, ze to nemienis nechat len tak - ale ako pisem vyssie, nehladaka by som jednozncne chybu b ucitelke. pokial jej vsetky deti neskacu po hlave, prpblem nebude v nej.
moja mama je byvala ucitekka, kamaratka ucitelka v skole, dalsia v skolke - a obe su mile a dobre ako med, no deti im po hlavach neskacu. praver naopak, miluju ich, radi chodia do skolky...prave pre kamaratsky pristup.
tej skolkarskej ucitelke dokoinca tykaJu - dohodnute s rodicmi, nevadi to nikomu..a napriek tomu ma autoritu.

zuzanka.zuzu
24. okt 2023

@vikusjk a v ktorom roku učiteľka bila chlapcov po zadku? 1980? či to bolo teraz ale na inom kontinente? lebo v 2023 v Európe je to neprípustné a jediní na facku tam boli rodičia ktorí "veľkoryso" súhlasili 🙄 popravde si ani neviem predstaviť také rodičko kde 20 dospelých ľudí súhlasí aby im puca otlkala dieta... na to ho porodili? neverím.

autor
24. okt 2023

@nyusika Samozrejme nehladam chybu len tam. Preto som opisala ako je to doma , ja nie som dokonala a je Samozrejme mozne ze chybicka vo vychove sa stala Preto sem pisem. Ona bude mat nasledky konania- budem kecat s riaditelkou aj mamicka druhej kocky.

nyusika
24. okt 2023

drzim palce, nech sa to co najskor vyriesi 🙂
ja by som ju nepreradovala do inej skoly, moze to naozaj brat ako obrovsku krivdu a poznaci ju to. skor apelovala na to, ze taketo spravanie je nepripustne a nech si sama urci, co bude nasledovat potom, ak sa este raz nieco podobne zopakuje.
teraz sa o treste porad s ucitelkoy a tou druhou mamou, bez oritomnosti dievcat.