Riaditeľka škôlky si nesplnila povinnosť
Dobrý deň, syn bol minulý rok predškolak a bol na individuálnom vzdelávaní zo zdravotného hľadiska cca od pol školského roka. Až teraz som sa dozvedela ze zo zákona je skolka povinná ho dve hodiny vzdelávať a tak isto v marci preskusat ci je pripravený do školy. Nič z tohto sa u nás neudialo. Dostala som len individuálny plán a viac v škôlke nebol vyše pol roka.
Riešiť to spätne? Mala by riaditeľka z toho nejaký postih?
to nema cenu s touto osobou vest jakykoliv dialog...napise zmateny dotaz, kdyz ji upozornis na nejasnosti, tak te dokola obvinuje z kopani do druhych, rypani a podobnych blbosti. podrobnosti, ktere by aspon trochu objasnily celou vec, z ni lezou jak z chlupate deky. nas obvinuje z jasnoszrivosti, a pritom ona sama ma zatmeni v hlave. ....
@maciatkolulu
proste je nasrana, ze nemela dve hodiny tydne volno a toho spratka mela na krku cely tyden v kuse
Autorka
Prečo si to neriešila vtedy? Ak mám a chcem pre dieťa individuálny plán a HS, tak si zistím podmienky a idem si za tým. Zase si len jeden z rodičov (hlavne teda z matiek, lebo zákerných a pomstychtivých otcov som v praxi stretla až jedného), ktorý neznáša učiteľov a potrebuje škodiť.
Neviem ja som to z toho vsetkeho pochopila tak, ze tvoje dieta kvoli psychickym a xyz dovodov malo individualne vzdelanie, ako ziram, ze toto sa deje a da sa v skolke..ale ok…lebo polka deti je v skolke kvoli chorobam minimalne…a ty sa ohanas zakonom ze 2 hodiny ma byt vzdelavane ucitelom tyzdenne cin..mi povedz, ze to ako si chcela dosiahnut, dieta ma traumu zo skolky ci co tam nechodi, doma je a ty este pi..cujes, ze su vsetci za zlych atd fakt..to si si ucitelku domov chcela pozvat…ja nerozumiem co ty chces..a po roku este riesit…
Ja ti rozumiem, co pises a nechapem, preco sa tu zeny do teba obuli.
Zhrniem to, ci som pochopila spravne. Ty si ziadala o individulane vzdelavanie ale riaditelka ti povedala, ze ti ho da LEN zo zdravotnych dovodov, na ktore ale treba potvrdenia od lekara a CPPP. Ty si papiere zohnala a povinnostou MS bolo zabezpecit vzdelavanie v rozsahu minimalne 2 hodiy do tyzdna, co sa vsak neudialo. Takze chapem tvoje rozhorcenie, na jednej strane ti nechcela dovolit "bezne" individualne vzdelavanie, pri ktorom MS nie je povinna vzdelavat, na druhej strane ti skomplikovala zivot behanim po doktoroch a zaroven ona nesplnila povinnost. Bez ohladu na to, ze je uz "pozde" to riesit, mozes podat podnet na skolsku inspekciu, nech p. riaditelku idu skontrolovat a usmernia ju. Ona totiz mozno ani netusi, ako ma postupovat. Tak to bude na uzitok dalsim rodicom..
vis, napsala jsem to schvalne, abych zjistila, jak budes reagovat...samozrejme, ze tvuj syn neni spratek, to bych si nedovolila nikdy o nem rict, ale o tobe ta tvoje reakce hodne vypovida.jsi zahorkla, ukrivdena, pomstichtiva, urazena , nasrana a jeste mnoho navic k tomu. tobe nekdo hodne ublizil a ty se ted snazis to style, oko za oko,zub za zub, vratit. jak se rika, potrebujes si zchladit na nekom zahu a slinu.a reditelka ti ted padla do oka....no jestli myslis,ze de ti ulevi, kdyz udelas skadal ve skolce, tak ho udelej. ale ver mi, ze to bude jen pomijive vitezstvi a radovat se z nej budes jen chvilku. kricis pred spatnymi dvermi. poradek by sis mela udelat se svym exmanzelem a otcem tveho syna. reditelka za jeho chovani k vam nemuze
o tom, ze neumis cist cely text a ze si vybiras jen cast z odpovedi? .....presne jak jsi to tady nekde uz komusi vykricela?. ....
A ty si uvedomujes situacie v skolke…co tu pisu zeny, ani zdrave deti nezvladaju maju toho vela..trebalo tvojmu asistenta potom, ked nieco..ja ti poviem za mna chces skodit a plus este po roku…dovtedy ta to nestvalo???..pre mna je toto cez..hladkas si svoje ego..ale dost neskoro
@akvi je niekde definované, či tie dve hodiny musí učiteľka odučiť reálne alebo tie dve hodiny sú vlastne premietnuté do toho individuálneho plánu? Že mu dá indivuduálny plán na dve hodiny do týždňa? Lebo ak má tri také deti v triede, nie je reálne chodiť za každým domov, aby u neho odučila tie dve hodiny,kedy akože?
@akvi ako môžeš niekomu sklomplikovat život behaním po doktoroch,keď po nich behá od malička? Veď dolozim čo treba a hotovo,píše o vážne chorom dieťati...s ktorým chodila po doktoroch. Ak mala potrebu sa mstit a dupat nohami,mala tak robiť počas škôlky a dožadovať sa splneniu povinnosti,ale to by mala tie dve hodiny povinné. Hmm. Neverím tomu,že by riaditeľka nepovolila dieťaťu domáce vzdelávanie,ak by tam nebolo niečo iné. Miest v škôlke nie je veľa a predpokladám, že tiež je od veci kvôli takýmto rodinám zaberať miesto tým,ktorí to potrebujú.
Cudziiiiiiim douc sa preboha s deckom gramatiku..
Hej,to je super. Tak tam bol iný dôvod,prečo ti nechcela povoliť domáce vzdelávanie,ako to tak čítam,čo píšeš a spôsob,asi viem. Ale ono potom chcela tvojmu dieťaťu len dobre.
Áno🤣🤣🤣🤣,lebo takú spleť blbosti,som dlho nečítala....
@maciatkolulu nevidis, ze je to porad dokola? a ze jen utoci a jak neni po jejim, tak je zle? nechapu, proc se tady vubec na to pta. ma se sebrat a jit si stezovat hned na patricna mista a ne se tady radit. jeste se za rok dockame, ze nas zazaluje za pomluvu a nespravnou radu. a bude chtit odskodne za zpusobenou ujmu, protoze ji to nekdo za rok poradil a nakukal.