Rodičia obviňujú učiteľku, že lámala prsty dcérke
Dobrý večer, idem si k Vám po radu. Mám dve dcérky (3,4) chodia spolu do škôlky do jednej triedy. Keď som si dnes po ne prišla mladšia ku mne pribehla že jej Pani učiteľka lámala prsty. Spýtala som sa na to učiteľky, tá mi povedala, že nič také sa nestalo a ja som to nechala tak, lebo som najprv svojej malej neverila. No dcérka od kedy prišla domov zo škôlky mi vraví, že do škôlky už nepôjde , lebo pani učiteľku neľúbi ( predtým chodila do škôlky s radosťou). Povedala mi, že sa dnes v škôlke pobila s dievčatkom a preto jej pani učiteľka lámala prsty na ruke aj názorne ukazuje ako. Pýtala som sa na to staršej dcéry tá mi vraví, že ona niečo také nevidela, lebo sa hrala s inými deťmi, že len pribehla keď počula svoju sestru veľmi plakať, že pani učiteľka ju nechala ležať na zemi plakať, tak ju staršia sestra zdvihla a upokojila. Zajtra mám dohodnuté stretnutie s riaditeľkou škôlky. Ako by ste niečo také riešili Vy ?
Niekoľko z vás tu napísalo, nech to rieši s učiteľkou a pýta sa jej. A toto robila čo teda? “ Spýtala som sa na to učiteľky, tá mi povedala, že nič také sa nestalo…”
Možno učiteľka povedala " ešte raz sa budeš biť dolamem ti prsty" . Možno drsnejšie chytila tvoju dcéru a tá sa zľakla a začala vrieskať.
Roky sme bývali nad škôlkou a veľmi dobre viem, že keď tam nie su rodičia učiteľky sa správajú k deťom oveľa drsnejšie a všelijaké vyhrážky atď ..mne skôr sedí že učiteľka jej to mohla povedať ako vyhrážku " ešte raz a uvidíš ". Možno jej trochu tie prsty aj vytočila aby vedela ako ublížila tomu druhému dievčatku. Ako to bolo sa už nedozvies . Každopádne to nebola dobrá reakcia.
Moja chodi pravidelne s modrinami na nohách. Predpokladám, že ju v skolke asi bijú trstenicou🙈🤣 inak to ma z preliezok. hneď zajtra volám psychologické, ze potrebujem urgentne termín 👌👎
Inak jeden jediný krát mala tipel na čele a to mi učiteľka hneď hlásila ako som po ňu prisla, ze sa naháňali a proste narazila do skrinky. Mala mi to potvrdila, že áno, naháňali sa so Zuzkou a zrazu bum🙈
@gab1sol Podla mna to bolo od bolesti. Jej sestra si incident nevsimla lebo sa hrala, ale plakat sestru uz pocula. Myslim, ze narek od bolesti je iny nez trucovity. Je taky naozaj, nie len hrany.
Tazko povedat, co sa tam stalo. Obcas si deti vymyslaju, ale obcas hovoria pravdu aj ked sa presne nevedia vyjadrit. Nie kazda ucitelka je svatica a nie kazde dieta hovori pravdu.
Ako by som to riešila ja? V prvom rade by som riešila (ne)výchovu vlastnej dcéry. Tiež mám 2 dcéry a nikdy sa nepobili v škôlke, na ihrisku a ani medzi sebou. Nie je normálne, aby sa trojročné dievčatá medzi sebou mlátili.
Čo budú robiť v škole a keď budú teens? Čiže tam začni.
Potom by som sa zamyslela ako dospelá osoba, či je reálne možné, aby učiteľka na ihrisku medzi ostatnými deťmi a učiteľkami fyzicky ublížila trojročnému dieťaťu spôsobom, ktorý ti dcéra povedala. No skús si tak sama odpovedať, urobiť si nejaký vlastný úsudok. Skôr je percentuálne vyššia pravdepodobnosť, že ti pristane meteorit v záhrade v Trebišove ako že učiteľka láme prsty dieťaťu.
A možno keď si takto necháš prejsť v hlave dôjdeš k poznaniu, že lamanim sa myslelo roztvorenie pästí tvojej dcéry pri bitke a pani učiteľku nemá už asi rada kvôli tomu, že jej vyčistila žalúdok za bitku, pretože to si zaslúži za takéto správanie.
Už si zistila, čo sa stalo?
@stanulienkat Vieš čo Neviem ako si na túto múdrosť prišla si pani učiteľky vážim nesmierne si ich vážim A možno viac ako niekto ostatní ale proste viem že dieťa si len tak bez ničoho toto nevymyslí dobré ako si myslíš že by ho to napadlo akože z ničoho nič To je hlúposť takže určite proste niečo sa tam udialo či jej už tie ruky dávala preč či ju tam mala držala päsťou či už štípala ja neviem ale jednoducho Určite jej tie tie prsty musela dávať nabok ale to už ja nevyriešim A takisto ani ty Dobre? lebo sme tam neboli
@aurelia2000 poradie je takéto, najskôr sa autorka pýtala pani učiteľky, dieťaťa, dcérky a potom to bude riešiť s riaditeľkou. Neviem, či si nečítaš ani úvodný príspevok alebo len chceš niečo prekrúcať?
@aurelia2000 ucitelka nemá sa trestať, samozrejme, že siahať musí. A nie je dobre ani prekrúcať skutočnosti.
Nestačí oddeliť deti, chytiť ruku, zabrániť v ubližovaní? Bolo to vykrúcanie prstov nevyhnutne alebo to mal byt trest? V tom je rozdiel.

@141117mmn Nie si trošku na nervy? Mala by si vážiť slová.