Rodičia škôlkarov, cítite sa šikanovaní štátom?
Rodičia škôlkarov a školákov, cítite sa byť šikanovaný a zastrašovaný štátom a inštitúciami? Ako vnímate že si o deťoch a rodine robia záznamy a registre ?
Jedine co sa citim byt sikanovana je to, ze stat si urcuje kedy deti musia do skolok a skol
Nie, dve deti mi chodili do škôlky a necítila som sa byť šikanovaná. Ale možno keď nám autorka KONEČNE povie prečo sa máme cítiť šikanovaní, tak pri treťom dieťati budem "múdrejšia" 😀 Skôr sa mi zdá, že viac ako škôlkami nás šikanujú témami na MK 🙈 (a áááno, ááno viem, že keď sa mi téma nepáči, tak môžem čítať iné)
@hederamonstera tak ked to takto beries, tak mne napr prekazalo vzdy ako nas sikanovali kvoli prichodu odchodu do skolky.. akutalneopatrenia v skolach detto... predtym skola bola otvorena napr. od 7mej, deti, najma vacsie prisli do tried a vybavene, teraz maju do 7:30, niekde aj dlhsie cakat pred skolou a pustiach ich naraz :D A v skolke?? nepridete do 7:50 nepustime vas do arealu, nepridete si po dieta o 16:15 bude zle.. o 16:30 zatvarame.. bla bla.. :D islo ma roztrhnut.. ked som prisla 16:15, zase.. posledni ste tu, treba prist o 15:45.. proste uplne psycho :D v dnesnej dobe mat take sisi "otvaracie" hodiny, a este si ich prisposobovat aby mohli ist skor domov, mi pride dost.. arogantne. Ale to je taka individualna vec, nie vsade sa to deje :D v tej skolke sme sa ohriali len rok, hned som z tade dceru brala prec.
@simca06022011 takto som to nemyslela, to chapem, ze skolky maju svoj program a pod. Skor som myslela tu povinnost od 5r a povinnu skolsku dochadzku
@balerina2025 neboj sa, uz sme aspon dve.
@hederamonstera ja som to pochopila, ako si to myslela, mne vadilo v tom pripade to casove... :D inde som take harakiri nezazila ako v tej skolke a to som po dieta nechodila ani neskoro,a ni sme neskoro nechodili, ale tam musela vzdy mat kopu reci riaditelka, cize fakt som si prisla sikanovana :D
Dobre, nechajme gramatiku gramatikou. Aký register myslíš? Vieš odpovedať k veci?
@gabrielkaa kodex je jedna vec, ale fukat nasilu praskovy cukor niekomu niekam, lebo kodex... ale prosim ta....
nebudme naivne...
@galganka poď aj ku mne, kľudne s mobilom 🤣 mne sa dnes nechce nič 🙈
@viestta dakujem, lebo niekedy mam pocit ze som ja ta na druhej strane.
Ucila som na sk v skolke, vedie sa velmi bezna dokumentacia, nikto rodinu nejak extra neskuma, kym dieta nema vazne problemy. Rovnako to vnimam v AT, ved poznaju nas, my ich, musia mat nejaku dokumentaciu o dietati. Ale nic extra tam nie je. Neviem cim by ma sikanovali.
@elanor nechápem ? 🙂 autorka ani nemala čas odpovedať na otázky, ktoré jej tu boli položené, lebo sa Chudera musela obhajovať za tvrdky ktoré spravila. Toto je ten práškový cukor?
@kavasmliekom mám doma maróda, tak radšej nie. A aj toho dosť zjeme. Aj na návštevách. Kľudne si berieme aj posledný kúsok zo stola, ktorý všetci slušne "prehliadajú". 😂
@gabrielkaa ano, bohuzial stale nechapes. Nevadi. Uz to naozaj jednoduchsie napisat neviem. Tak skus nadskocit, alebo posunut stolicku, a potom si to precitat este raz.
Uz ti ozaj ine neviem poradit.
Jednoducho mám pocit že sa tu niektoré snažia a majú potrebu niekoho neustále zahadzovať. A dôvod sa nájde vždy. Myslím si že o tomto nie je to diskusné fórum alebo? Tu ani nejde o to, či je to niekde v kódexe písané, alebo nie. Ja som nikdy nemala potrebu niekoho dať dole, len za to, že som niečo vedela lepšie ako on.
@elanor nejak sa s tým vysporiadam, že ti nerozumiem Elanor 😊
@gabrielkaa a ja napríklad tiež málokedy opravím chybu o niekom, lebo aj mne sa nechce stále sledovať, či mi "klávesnica napíše" diakritiku, alebo nie... Ale ak ma niekto opraví a ja budem tvrdiť, že nie, nemám tam chybu, lebo som to myslela ináč... Trošku na zamyslenie.
Mohla radšej ignorovať, alebo napísať, áno, mate pravdu a zvaliť to na klávesnicu 😄
A aj tak neodpovedá na podstatu veci, zamerala sa práve na tú svoju chybu. Podľa mňa aj zabudla, čo tým myslela, ten register 😉
Ani ja sa necítim šikanovaná, neviem, ako to myslíš...
Viem asi, ako to myslíš s tým, že nemáš v 1. vete chybu, ale to by si musela napísať napr.: Rodičia, cítite sa niekto šikanovaný... Tak, ako si to dala Ty, má byť mäkké i
Stále sme sa nič nedozvedeli. Idem ja teda variť obed. Hádam sa dovtedy autorka vyjadrí.
@kavasmliekom suhlasim, ze tym neustalym dotahovanim ohladom jej chyb, jej unikla podstata. Ale možno je len jesitnejsia ako ty, a neuzná si chybu....ale to je uz druha vec. Ja tiez robim vela chyb, klavesnicu nemam slovensku a opravuje mi to na nezmysly, a tiez by som sa necitila komfortne uplne, keby ma miesto odpovede na moju otazku hned niekto začal upozornovat na moju gramatiku.
@gabrielkaa a mozno ked je taka nedotkliva ako sa ukazala v debate o gramatiku, tak aj ten pocit sikanovania statom z toho vyplyva
autorka, nech si pekne robia zaznamy a registre, tie si robi o nas kazda institucia aj lekar..Tebe to vadi?
pockaj, zabudla som, este nase hovory nahravaju a aj to co pises na nete, aj to zanechava dakde stopu.
a nehovorim o mimozemstanoch, co nas zdialky sleduju...
Počkaj až pôjde dieťa do školy.😀Zamestnanie,adresu zamestnávateľa,všetko potrebujes
@viestta inac tema gramatika, ja ju neriesim, kedze sa mi nechce, ale ovladam ju.
ja vlastne ani diakritiku nepouzivam, kedze mam AJ klavesnicu 😅
@doriiis mozno jedna z mamiciek, ktorej nepredlzili rodicak lebo sa dohodla s riaditelkou...aby jej nezobrali dieta do skolky..
alebo jej dosli na nepovolenu OCR. 😂 lebo tento MK nam uz ukazal take vychytralky, ze az.
moja fantazia maximalne prekrocila svoje povodne rozmery..dimenzie.
dakujem za to MK
Ozaj, tak mi napadlo, pre chyby v tych zaznamoch a registroch, pre nefungujuci system odovzdavania informacii o ziakovi medzi skolami doslo k tomu, ze vedenie skoly v Spiskej Starej Vsi nemalo informacie o tom, ze ich ziak je problemovy a potrebuje iny pristup.
@viestta v tomto state mam pocit ze tych systemov nefunguje viacej. 🙈
@viestta možno 🙂. Nedostali sme sa k pointe, čím sa vlastne cíti sikanovana… 🙂 asi ju prešla chuť prispievať .
@balerina2025 o tom potom, toto je uplne ina kapitola. Radsej nebudem rozvijat, pretoze zas prehodime vyhybku od podstaty otazky

@elanor prečítala, ale ty si si asi moj príspevok neprecitala…. Konkrétne sa pýtam na gramatiku, ktorú už riešili v prvom príspevku. Ty si si asi tiež kódex necitala, či?