Rodičia škôlkarov, cítite sa šikanovaní štátom?
Rodičia škôlkarov a školákov, cítite sa byť šikanovaný a zastrašovaný štátom a inštitúciami? Ako vnímate že si o deťoch a rodine robia záznamy a registre ?
Autorka, už nám odpovieš?
@aurora33 nie , koli gramatike ju už prešla asi chuť 😃
Teraz sa pôjde autorka sťažovať do škôlky, že ju šikanovali na MK? 🤔
@betulinka1 to musis velmi trpiet sikanou, ak ti stat vyplaca OCRku, PNku (a kopec inych davok) podla tvojich prijmov v registroch statu, ako pises. A fakt hrozne, ak stat konecne prestane minat peniaze, ktore ani nemame, na plosne dotacie energii, a konecne dokaze prepojit info, ktore uz ma o obyvateloch, a bude pomahat tym, ktori to najviac potrebuju. Katastrofa.
Myslieť môžeš, ako chceš, pravopis a gramatika nepustí. Nechápem, že niekomu robí problém priznať toto a ide si stále svoje.
@hopatko aj by som ti na to niečo napísala ale ako som začala písať, povedala som si, že načo... ty by to aj tak nepochopila a isla si svoje a ja svoje....inak PN ani OCR som nemala 20 rokov...cize ja som už státu svoju PN a OCR už odpracovala aj dopredu...a ano sikanujú ma rozhodnutia tejto vlády a mnoho z nich považujem za účelové pre udržanie si svojich voličov, na ktoré doplacaju práve pracujúci a firmy. Ale to ty nikdy nepochopíš, lebo by si musela mať nejaký prehľad.
Nie, necítim sa šikanovaná a to sú už moje deti ďaleko za MŠ a sú zaradené v úplne klasickom školskom systéme.
Ale vieš čo... Viac ako nejaký register, viac ako to, že sa učiteľka dozvie, kde pracuješ, by ma trápilo skôr to, čo nám tie deti povedia bez vyzvedania. Ako tatino kričal, ako pil alkohol, ako mamina plakala a so žiarivými očkami nám chlapček rozprával, že u nich boli policajti a mal z toho zážitok. Prepáč, ale nás naozaj nezaujíma rodné číslo tvojho dieťaťa, ani to, kde pracuješ. Len vás skrátka chceme vedieť kontaktovať, keď sa niečo stane.
@fajnova presne tak...nie raz sa mi stalo, že rodičia nedvíhali telefón, pretože cudzie čísla neberú (alebo školu už neberú vôbec), mne dieťa v horúčke alebo pokakané, povracané...tak som volala do práce a tam mi ho už dali.
4 strany a stale nevieme o com je tema pricom k teme dostala kopec odpovedi 🙄
Nešikanujte ju ešte aj tu.🤷😀
Taktiež pracujem v školstve a žiadne registre o rodine si nespisujeme , vedie sa o deťoch osobný záznam, kde sú len bežné údaje o rodičoch telefónne číslo, adresa, e-mail)dokonca nemusíš vôbec vypisovať zamestnanie, tento údaj je dobrovoľný, ďalej sa vedie pedagogická diagnostika o dieťati, to si môžeš slobodne dohľadať na internete čo je jej obsahom... takže ani ja nechápem čím nás to ten štát šikanuje....skorej takí rodičia ako ty , šikanujú pedagogických zamestnancov 😬mne raz prišiel čistiť žalúdok jeden ocko ,ako sa mám správať k 22 deťom, čo ich mám učiť a neučiť o vhodnom správaní v kolektíve, a zrovna ten ocko spôsobil svojmu dieťaťu viditeľnú modrinu na tvári, o Tom ockovi som počula ako doma rozbíjal nábytok, keď bol nahnevaný...
Ani mňa nikto nešikanoval, keď syn hodil do škôlky, základné údaje musia mať a ak majú málo miest a zisťujú, či sú rodičia zamestnaní alebo ešte na MD, tak na tom nič zlé nie je.
A komu nevyhovuje štátna škôlka môže ísť do súkromnej.
Niektorí rodičia dokonca dá sa povedať, že šikanujú učiteľky z MŠ a robia sa veľmi múdri a dôležití.

Keby len o detoch su registre. Teraz este aj elektrinu budes platit podla toho aky bude zaznam o tvojich príjmoch v registri štátu. 🤔🤔🤔 ja sa citim štátom celkovo šikanovana v sucasnosti