Sirupová voda v škôlkach
Ahojte,maminy, chcela by som sa opýtať,prečo v škôlkach podávajú deťom rôzne sladené vody? My sme zvyknutí piť doma čistú odstátu vodu z vodovodu. Je to zdravšie nielen kvôli zubov, ale aj z hladiska zdravia, nepriberá sa pritom toľko. Dalo by sa s tým niečo robiť?
@aliza bohuzial az ked su zdravotne problemy, chore deti, rakoviny a pod az potom zacnu ludia/mamicky hladat priciny a 90percent ludi sa popri lekaroch obracia na ludovych liecitelov, skusa zdravu stravu, prestavaju sa spalovat na slnku, chodot do solarka a potom su dobre aj rady trapnych slahnutych matiek kt propaguju vodu 😉
@sardinka333 a práve keby si si diskusiu prečítala, zistíš, že niektoré školky majú problém s fľašami detí príp s tým že odmietajú sirup a preto chcú potvrdenie od dok.... A to je ešte viac postavené na hlavu ako fakt že deti nemajú automaticky čistú vodu k dispozícii
@sardinka333 alebo by si sa docitala to ze z flase mojho decka piju dalsie 3dievcata vodu aoja mala potom si chodi,, capovat,, vodu na wc.... Ani 1 prispevok na tychto 7str neni o bio jedle/veciach/ocko-neocko a pod temach na nedelne popoludnie 😁
@koralinka tak čo to riešiš tu - nabehni do školky a urob si tam poriadok. Stať sa to mne zopár razy tak jednak zpucujem moje decko či nevie povedať že je to jej flaša a po druhe poviem učitelke a tým trom dievčatam na ktore moje decko ukaze ze jej z toho pili aby jej laskavo z tej flaše vodu nepili - flašu označím. A neverím že sa to zopakuje, ak ano tak postup ten isty.
Všetko treba riešiť s vedením MŠ - v dnešnej dobe ked sa riaditelky strkaju rodičom do zadnice by to nemal byť problém. Lenže práve toto je ten prvý krok ktorý je potrebný a rodič radšej bude nadavať kade tade ako by prišiel a povedal veci na spravnych miestach.
@sardinka333 parkrat som si uz vsimla tvoje razne odpovede, no nesklamala si, takze : moje decko je bohuzial take ze,, si necha,, darno jej hovorim nedaj sa bit/robit si zle/nicit veci- nula bodov a pi 2 uz som parkrat robila v skolke curbes ked prisla s roztrihnutou suknou/poskriabanou tvarou a pod. Odpoved ucitelky : oni daneho nicitela sukne dali do kuta ale ke besny a bla bla, tak som odkazala ze si prosim za suknu zaplatit. Takze cuduj sa svete nevyplakavam na fore a to ze jej vodu piju mi povedala mala, ze keby jej vodu neda Bibka by bola smutna!!! A teraz co mam decko ucit nedaj nic, lakoma bud, Bibke mech kupia? Keby maju dban s vodou, moje decko nema flasu, Bibka by nebola smutna ze jej moja neda a vsetci by sme boli spokojni
U deti funguje davova psychoza, hlavne v skolkach. Takze ked je k dispozicii sirupova voda a obycajna voda, tak sa pije prevazne sirupova. Nemal by byt vobec vyber, kedze ako som pisala vyssie, aj podla zakona ma byt k dispozicii len voda alebo ine vyzivovo hodnotne tekutiny.
Mozem sa ja doma babrat so zdravymi navykmi, ked by mi to v skolke zhuplovali raz dva.
@timea7 ani ja nie som za sterilnu hygienu a tiez by mi vadilo keby pilo moje po inom dietati. Ale v pripade flasky a rizika ze sa z nej napije ine dieta som myslela ze to riziko je nizsie (aj preto lebo tie deti co su zvyknute na sladke vody cistu pit nebudu), nez pri poharikoch, ktore su pre take male deti viac menej rovnake a isto sa stane ze jedno si vezme pohar ineho. Tak mi ten strach ohl.hygieny a cistej vody zo strany skolky pripada smiesny, vykonstruovany
A co je preboha na sirupovej vode?Urcite im davaju na striedacku vseliake vody,caje...Zatvorte si dieta za sklo a davajte mu tam pit cistu vodu a zdrave jedla..
😀 nie, neverim, dohodli ste sa kto napise sprostejsi komentar, toto nemozete mysliet vazne 😉
@sissmiss To komu bol adresovany ten dotaz?Kto napisal sprosty komentar?
a co je zle na tom starat sa o dieta co najlepsie, a davat mu cistu vodu a zdrave jedlo? 😅
@kvetulienka253 Nic...Ale netreba to prehanat...Keby sa clovek zamyslal nad vsetkym do hlbky tak v sucastnosti nic nieje zdrave.. Myslim ze ta sirupova voda je najmensie zlo...
@petkovadanuska23 nema zmysel sem nieco pisat, pokusim sa viac nereagovat.
je mi ľúto, že sa takáto banálna téma zvrhla až sem. Nemyslím si, že je takéto niečo v akejkoľvek škôlke problémom, ak je, tak je problém vo vedení, lebo výchova k zdravému životnému štýlu by mala byť súčasťou výchovno-vzdelávacieho programu v každej materskej škole. Myslím každodennou súčasťou, urobiť raz ročne s deťmi ochutnávku zeleninových šalátov zrejme stačiť nebude. Nechcem teraz písať o extrémoch z oboch strán - učiteľka, ktorá deti upláca sladkosťami, je u mňa neschopná učiteľka, ktorá to nedokáže inak, tak sa zníži k takémuto kroku 😝 😝 opačný extrém sú matky, ktoré vyžadujú bio potraviny, vegetariánsku stravu a pod. Áno, zdravá strava by bola drahšia, ale nie až o toľko, aby to väčšinu rodičov zruinovalo. Stačí si mesiac zapisovať, koľko hlúpostí sa deťom pokúpi - Jupík, Brumík, Kindersprostosť, samolepky, hračky, oslava, kde musí byť všetko v štýle Frozen....Vždy sa dá nájsť riešenie, aby aj deti neboli hladné, aby aj strava bola zdravšia a sú tam predsa učiteľky, ktoré môžu mať na deti obrovský vplyv, Ak sa budeme stále tváriť, že je v škôkach všetko všade OK, tak sa nikdy nikam neposunú, aj tak mám pocit, že čo sa stravy v nich týka, pokrivkávame niekde na konci 20,storočia....Argumenty, že deti dajú prednosť vždy sirupovej vode absolútne neberiem, zďaleka nie všetky, nie všetkým mamičkám je jedno, čo v škôlke pijú a motivácia a kolektív dokážu nesmierne veľa.
Ale baby preboha...Vy ked ste boli deti pili ste len cistu vodu?Pochybujem...Pili sme tiez sirupove vody a rozne caje v skolkach...Ja nehovorim cista voda je ok,ja len taku pijem ale nemyslim si ze tie tri kvapky sirupu co daju v skolke im uskodi...
@petkovadanuska23 presne.... tu kazdy zabudol ze co bolo pred rokmi ... =) a vsetci sme tu zijeme 🙂)
uz by som chcela vidiet ze kolko litrov sirupu tam daju ;);)
@petkovadanuska23 áno, ja som pila len čistú vodu, dokonca som už v pôrodnici odmietala čaj - podľa slov mojej maminy. Neviem prečo, nikdy mi sladké vody, čaje džúsy, cola, nechutili a to som ako dieťa neriešila, či sú zdravé alebo nie. Doma sme pili vodu, ostatní aj čaj, ja nikdy, nepijem okrem vody a neochutených minerálok iné ani teraz, tonic len s fernetom 😀 - občas. Možno je to nejaká úchylka 😀 , neviem, môj synovec je na tom tak isto, on si z čokolády odhryzne,odloží ju, nepotrebuje ju. Sladké nápoje tiež, nevypije ani kakao, jeho súrodenec áno.
@timea7 Tak treba povedat dr.Ze dieta musi mat len cistu vodu...To by mali respektovat...Ale ked tomu dietatu ta sirupova voda chuti,tak by som ho asi nechala tak...Nerobila by som take caviky...
Prečo by pitie čistej vody málo závisieť od dr?
@petkovadanuska23 Naozaj vám príde normálne, že rodič ma žiadať dr o potvrdenie, aby dieťa mohlo dostať čistú vodu na pitie?
@abbey1 Tak nezda sa mi to normalne ale ked inak nechcu ustupit tak by som to riesila asi tak...Prepacte ale tu na mk to ozaj nevyriesime...
@petkovadanuska23 povedať lekárovi?Aby dieťaťu podali najprirodzenejší nápoj na svete?
@petkovadanuska23 To máte pravdu, tu to nevyriesime. Škoda, že vôbec treba diskutovať o tak banalnej veci, stačí chapava pani učiteľka. Našťastie je takých veľa. Smolu majú niektorí rodičia.
@timea7 Tak stupte ucitelke na krk...Ja som to myslela tak ze ked ju to teda zatazuje ako pisete tak by som si vypytala nato papier...Na nic ine som neprisla...
čo mysliš, čoby sa s tým dalo robit?
neviem, to sa zamerne niektoré nudite, ved asi mate preboha svoj rozum a nebudeme sa tu pytať ako 3 ročne deti, alebo zaostali dospeli-sorry-čoby sa s tym dalo robit, preboha sa zobudte!!!!!!!

Nechce sa mi to cele čitat, len som preletela tento ,,vážny globálny problém,,...ak ma rodič problém so sirupmi nech dieťaťu do batožteka pribalí obyčajnu vodu do flaše, aký problém? Pokial viem tak deti mali v školke aj barely s čistou vodou, ktoré zabezpečilo či u OZtko alebo nejaký ochotný rodič.
Fakt niektoré nemate čo robiť, riešite totálne ,,chobociny,,. Za všetko može školka, škola, neochotní ludia proste ,,tí druhí,,...ved ked mi niečo vadí idem a slušne sa opýtam čo a prečo a nebudem tu z jednej malinovky robiť stresy. Keby tak niektoré matky dbali na slušnost a vychovanosť svojich detí aspon tak ako na tu stravu. Okrem toho už ani ta zelenina a ovocie pokial ju nekupujete neviem v akom kontrolovanom polnohospodárstve pripadne od babky zo zahrady (aj to je diskutabilné vzhladom na podu a vodu, dažde) nie je bio, len si ludia nahovaraju že je to zdravšie, čiastočná pravda - poda, zem, voda je už zničená a tak čo moze vyprodukovať 100% zdravé...nič.