icon

Škôlka a plienky

kikina84
29. dec 2012

Maminy ake mate skusenosti s nastupom do skolky v 3 roku dieťata?..Su deticky co este plienkuju a viem ze v skolke plienky nevitaju..ako ste sa s tym popasovali? dakujem 🙂

Strana
z2
ingrid16
29. dec 2012

tak v nasej skolke dieta s plienkami nemohlo nastupit. takze plienky nemak nikto. moj maly nastupil do skolky v septembri , mal 2 a 8 mesiacov. kedze este v jari plienky nosil, musela som ho cez leto odnaucit, co sa aj podarilo.

sorciera24
29. dec 2012

@kikina84 moj nastupi do skolky v 2 rokoch a uz bez plienky....ziadne pasovanie, treba ho odnaucit.... (aj ked nase skolky su v pohode, viem, ze su tam deti, co este maju aspon na spanie plienku)...ale dieta vo vasom veku naozaj odporucam oducit;)

angua27
29. dec 2012

môj syn nastúpil tesne pred tretími narodeninami. odnaúčať sme začali na jar pred nástupom do škôlky a išlo to pomerne rýchlo. aj keď prvé dni boli katastrófa. každé dieťa je iné, ale určite to aj Tvoja malá zvládne. u nás zabralo veľmi to, že sme vynechali nočník a prešli rovno na záchod. to malého bavilo, že chodil tam, kam všetci dospeláci. kúpila som redukciu polstrovanú a stolček, aby si vedel vysadnúť malý sám. 😉

xlucia
29. dec 2012

@kikina84 naco rozmyslas co bude o 10 mesiacov ??!! 😲
ved zacni oducat, mate najvyssi cas. zdrave trojrocne dieta nema mat co plienky a pri dnesnom natresku do skôlok take deti neberu vobec, nie je nevitaju...

kikina84
autor
29. dec 2012

@xlucia ja sa len pytam ci s tym ma niekto skusenost..nasa mala ma len dva roky..ale chcem sa pripravit aj na moznost ze sa od plienok nenauci,a co budem potom robit ak mi ju nezoberu...tak pardon ze sa pytam

sorciera24
29. dec 2012

@kikina84 ale preco by sa neoducila...je na tebe, ze ju to oducis......a byt tebou, tak hned aj zacnem......chce to len trpezlivost....do mesiaca ju budes mat bez plienok....

kikina84
autor
29. dec 2012

je neuveritelne ze pokazde ked sa pytam na nejaku skusenost mamicky..sa ozvu nejake komplexky,ktore musia,musia,musia a musia kritizovat...mna nezaujimaju kritiky,ale osobne skusenosti..ako fakt ma to zaujima..a chcela by som vediet kto ma skusenost s tym ze jeho dieta malo 3 roky a nezobrali ho do skolky kvoli plienkam..osobne jednu maminu od nas poznam,ale chcela som vediet ci to zazilo aj viac mamiciek..fakt precitajte si HLAVNU OTAZKU potom prosim komentujte,,nezaujimaju ma nazory typu hned zacni a preco rozmyslas co bude o 10.mes..proste chcem fakt vediet,ci s tym ma niekto skusenost.. je tu este niekto kto to nepochopil?alebo to mam vysvetlit este 100x? hmm?? maminy

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
sorciera24
29. dec 2012

@kikina84 tak sorry, ze ti tu chcu pomoct, chcela som ti sem hodit clanok odtialto....ako odplienkovat za tyzden (ale asi si poradis aj bez neho)....ja len,z e funguje;)...tak vela stastia, hadam sa ti ozve niekto, kto nema v 3 rokoch odplienkovane....

sisaha
29. dec 2012

@kikina84 no myslim, ze ak sa budes takto pytat, tak ti nikto neodpovie. A moja odpoved je rovnaka ako ostatnych. Nemas absolutne doveru vo vlastne dieta. O 10 mesiacov tvoje dieta uz plienky mat nebude. Mozes si byt ista.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
gaby21
29. dec 2012

@kikina84 Moj siel v dvoch rokoch do skolky uz bez plienok, mala dedinska skolka, ale s plienkami nevezmu, akoze fakt nepoznam skolku kde beru uz trojrocne dieta s plienkou, neviem aku chces vlastnu skusenost od mamiciek, ber to ako fakt, do statnych skolok s plienkou neberu, tym som si ista

roxi
29. dec 2012

@zuzanockamt @kikina84 záleží však aj od škôlky, zo skúsenosti mamičiek v mojom okolí, s plienkami neberú, (bývame v Petržalke ako autorka príspevku) a ďalšia vec, či vôbec dieťatko do školky vezmú, v Petržalke to je už pár rokov problém, mne dcérku vzali až tento rok, keď je predškoláčka, synček bude mať v apríli 3 roky a nie je šanca, aby ho vzali v apríli či máji, budem rada, ak ho vezmú v septembri, ako 3,5 ročného.

a kikina84 baby sa ti tu snažili poradiť, neviem čo sa ti na ich príspevkoch nepáči, ale pri 2 ročnom dieťatku by už nemal byť problém začať ho pomaličky privykať na nočník, ja som tým svojích nijako nestresovala a dcérka s plienkami skončila, keď mala 2 roky, nepotrebovala ich od 2 rokov ani na noc, synček mal presne 2 roky a 2 mesiace - tiež sme prestali zo dňa na deň a týždeň som ešte dávala plienku na noc, pre istotu, ale keďže žiadne nehody neboli, tak aj s tým som prestala.

gaby21
29. dec 2012

@zuzanockamt Ja neviem, mne to pride divne, ze si si dala dieta v dvoch rokoch do skolky a stale nosi plienky. To, uz co vsetko musia tie ucitelky naucit tie deti, okrem odplienkovania, aj jedenie ly zickou, alebo pitie vody z poharika? Velmi pohodlne, sak naco sa budem s tym trapit doma, ked v skolke to pojde rychlesjsie, no vdaka bohu nerozmyslaju tak vsetky maminky, neviem si predstavit co by robili tie deti v skolke cely den, keby ucitelky len cele dni prebalovali, alebo ucili deticky ako sa maju pytat na zachod 😖

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
gaby21
29. dec 2012

@zuzanockamt Ok, ako povies 😀 Ja len nechapem, aky je rozdiel, v nauceni pouzivania lyzicku, v drzani poharika v rucicke a v pytani sa na zachod. Ved predsa vsetky tieto cinnosti su o treningu, trpezlivvosti, urcite sa nenaucil papat lyzickou zo dna na den, alebo si sa zrazu rozhodla dat mu napit z poharika a uz to vedel? tak preco je okolo odplienkovania taky humbuk, vsetko je to o treningu, skusani, trpezlivost, ja nerozumiem tomu, ze NUTITI DO ODPLIENKOVANIA. Moj syn si napriklad neznasa umyt zubky, tak to robime kazdy vecer za huronskeho revu, alebo mam vari cakat, kym sa sam nerozhodne, ze si ich uz chce konecne dat umyt. Ci mu tymto NASILNIM umyvanim sposobujem nejaku nebodaj traumu, hm?

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
linuska1
29. dec 2012

@kikina84 ja som davala malu do skolky od sept. a to ze nebude mat plienku bolo jednou z podmienok.. u nas je to dovod na vylucenie zo skolky... zacala som ju ucit na nocnik v juni.. ked uz bolo teplo... a nebolo jej zimka ked bezkala po byte len v nohavickach.. v sept. nastupovala bez plienocky..🙂

sashabb
29. dec 2012

@kikina84 u nas v škôlkach od sept.2012 museli zobrať aj deti mladšie ako 3roky. Taktiež museli zobrať aj deti, ktoré ešte nosia plienky. Neviem prečo to takto zrazu je, nakoľko je to ďalšia záťaž pre učiteľky, ale myslím si, že pokiaľ pôjde tvoja malá do škôlky, plienky mať nebude. Ak by aj potrebovala na spanie, myslim si, že problem by s tym nebol.

alena0305
29. dec 2012

@kikina84 Môj syn bol na toto veľmi lenivý. V 2 rokoch som mu prestala dávať plienky - 2 dni robil mláčky a potom sa nepýtal ale ani nepocikal - dala som ho cikať každú hodinu. Asi po 3 mesiacoch sa začal sám pýtať cikať . A s kakaním bol väčší problém - keď dostal na noc plienku - vždy sa do hodiny do nej vykakal - a tak tuho spal, že som ho prebalila,vyvetrala a ráno som ho ani vadiť ani vysvetľovať nemohla - lebo on nevedel,že sa pokakal-on spal. Nervy som mala na prasknutie - začal kakávať 3dni pred nástupom do škôlky a to len večer a keď sa nepodarilo tak som na 2. deň tŕpla, že sa im tam pokaká. Ale v škôlke bol len týždeň - keď šiel na WC - našiel nespláchnuté a pochopil,že deti idú keď sa im dá a bolo po probléme - niekedy stačí málo. Človek sa niekedy môže snažiť a niektorému dieťatku to ide za týždeň a môjmu to trvalo rok. K tomu odúčaniu - nakúpiť pekné gaťky, my sme dali do WC na obkladačky obľúbené nálepky aj na nočník, na týždeň zrolovali koberce a postupne môžte začať. Možno budeš prekvapená. Kamarátke napríklad dcéra nerozprávala do 3 rokov takmer nič a keď tak jej nikto nerozumel ale mala 2 roky aj kúsok a za pár dní bola bez plienok aj na noc.

mummy01
29. dec 2012

@kikina84 ja mam 3 rocneho syna a ma plienku...aj cez den aj cez noc.Do skolky som ho ale zatial neprihlasila ale je pravda ze jednou z podmienok na prijatie dietata do skolky je odplienkovanie.U nas ale davaju detom plienku na spanie ak to este potrebuju.Ja temu odplienkovania riesim rok a zatial kazdy lekar mi povedal ze do 5rokov casu dost,dovtedy mat plienku je normalne.Skusila som vsetky tie osvedcene metody ale efekt bol ten ze maly sa nocnika boji...takze to nechavam na nom kedy mu to docvakne.

alena0305
29. dec 2012

@mummy01 my sme mali ten istý problém - skúste tak ako "chlapi" - rovno postojačky do záchodu. Môj do nočníka nikdy necikal. Dávala som ho postojačky k WC a keď sa mu to prvýkrát podarilo - tak sa prekvapil a potešil zároveň.

mummy01
29. dec 2012

@alena0305 no ved skusila som uplne vsetko,aj toto...on sa proste nevycika nikde inde ako do plienky...nechavam to teraz tak lebo mam pocit ze tie neuspesne pokusy mu spravili akurat zmätok v hlavicke.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
29. dec 2012

@kikina84 - u mojho synceka v skolke boli este aj 3,5 rocne deti komplet v plienkach. Poviem len jedno - cas ich okamzite prebalit nemali a casto ich v tom nechali behat dost dlho. Pri 27 detoch/dve ucitelky proste tolko casu este aj prebalovat nie je. Take dieta v podstate patri do jasli. Teda co v podstate - aj skutocne. Lebo len kvalifikovany personal s medicinskym certifikatom de facto smie prebalovat dieta. Lebo take zapareniny, no kto si to zodpovie 😖 Oducat ich tam nikto neoducal, proste tie plienky mali. Nocniky v skolke nemaju. Len zachody. Aj nas maly komplet dlhoo bez plienok tam maval nehody, pritom cika len kazde 4 hodiny. Tak si asi vies predstavit, kolko sa kazdemu dietatu dostane pozornosti. Mas este kopu casu ju od plienok oducit, kludne si to daj teraz ako zaväzok od noveho roku, odporucam metodu bez plienky za 7 dni... my sme mali uspechy u oboch a to boli hodne mladsi.

mummy01
29. dec 2012

@zuzanockamt nenutim,nateraz neriesim...on ma z toho stres.Na jednej strane chape ze uz je velky a hanbi sa a na druhej to proste este nevie celkom doladit.Nevadi..prezili sme horsie veci ako len plienky 😉

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
29. dec 2012

@zuzanockamt - toto je iste od skolky ku skolke ine... vela skoliek tie deti s plienockami ani neberie, do troch rokov veru u nas nie - od troch rokov ano - lebo od troch rokov musia bez ohladu na plienky / neplienky, trochu ujete, ale je to tak 😀 Dvojrocne deti beru len odplienkovane 😀 Ja len proste vidim, aka je realita a proste tolko malych deti potrebuje maximalnu pozornost a riesit este plienocky je pre ucitelky fakt ze moc a urcite nenakukaju kazdu chvilu, co ktore dieta urobilo :( Plus jasne aj vysmech ostatnych deti, ked to dieta dokonca aj kaka do plienky, proste :( S psychologickeho hladiska je to urcite lepsie poriesit tiez pred tym, nez dieta prijde do kolektivu, doma, v klude, ako to potom riesit za pochodu, ked uz je tlak uciteliek a okolia, ze uz MUSI.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
29. dec 2012

@zuzanockamt - tu je velmi otazne, kolko ich je v triede. Ja maleho ucitelkam nic nevycitam, pri tom pocte deti som rada, ze sa tam ziadne neprizabije :( My sme maleho vzali zo skolky a vratili k opatrovatelke, ma sancu sa mu venovat lepsie, je to tak :( Ale tak on je mensi a bol stale chory, to bol primarny dovod :(

Strana
z2