icon

Spravodlivé správanie učiteľky k živému dieťaťu?

27. nov 2024

Syn chodí druhý rok do škôlky. Je to živé dieťa , viem to o ňom a viem triezvo zhodnotiť jeho správanie. Od začiatku školského roka od učiteľky nepočúvam nič iné , iba to že s ním mám ísť k psychológovi. Vraj sa často deje , že keď je taký rozbesnený a tancuje skáče máva rukami tak nejaké dieťa udrie (OMYLOM) je veľmi citlivý a vždy sa aj rozplače lebo je mu to ľúto (to mám info od učiteľky) nedávno sa stalo že udrel omylom pri vystrájaní nejakého chlapca do krku, plakal ospravedlňoval sa mu a učiteľka ho ajtak nechala za trest sedieť samého za stolom zatiaľ čo všetky deti sa hrali. Pýtala som sa jej či mu mám dať akože sedatíva predpísať alebo ako si to predstavuje že budem postupovať pri 4+ročnom dietati. Poslala ma teda k psychologičke s tým aby sa ona vyjadrila že ako majú PEDAGÓGOVIA S 20+ROČNOU PRAXOU postupovať keď je takýto živý a ako ho majú v tej chvíli ukľudniť. Nepredstavujte si ho zase ako nejakú besnú opicu čo nič iné nerobí len lieta po triede a nevie si sadnúť na minútu, len miluje deti tesi sa z nich a miluje byť medzi nimi.
Teraz je vianočná zbierka pre seniorov do krabíc od topanok , niektoré možno viete. Do Edupage poslali aj zoznam vecí ktoré tam môžu byť.
Moja obsahovala nejaké vianočné dekorácie(pretože som videla ostatných rodičov ako to priniesli tiež) , 2 značkové parfémy vôbec z nich nebolo minuté strekla som z nich iba raz aby som vedela ako voňajú len teda nebola k ním krabička už , bonboniéru Lindt, 2 malé uteráčiky, telové mlieko a krém na ruky. Dnes mi to učiteľka vrátila po 2 dňoch so slovami že prepáčte ale tu je všetko zbytočné, nič z tej krabice nieje vhodné tak som jej povedala že veď toto ste poslali do Edupage a len sa usmievala a mykla plecami. Mňa sa to teda dotklo a už sa určite nebudem zapajat do žiadnych takýchto aktivít.
Nechali by ste dieťa v takejto škôlke kde z neho robia dementa a davaju tresty bezdôvodne?

Spravodlivé správanie učiteľky k živému dieťaťu?
zuzana76
27. nov 2024

Ale vieš čo? Po tom ako sa tu prezentuješ, tak učiteľka nie je zasadnuta na tvoje dieta, ona je zasadnuta asi na teba. Pretože namiesto popisu situácie na modrom koňovi si mala riešiť situáciu reálne, bud preložením dietata do inej škôlky, alebo pracovať na správaní tvojho dietata a korigovať ho. My tu aj tak nič nevyriešime.

konicek12
27. nov 2024

Ahoj autorka tvoj synček chodí do škôlky prvý rok?

autor
27. nov 2024

@zuzana76 citujem učiteľku “ dobrý deň , Noo dnes sa stala taká vec že skákal a mával rukami a udrel ____ do krku , on potom aj plakal aj mu to bolo luto neurobil to naschval, ale teda chcela som vás poprosiť či by ste nešli na __adresa__ tam by vám povedali ako ho ukľudniť v tej chvíli keď je rozbesnený, čím ho zaujať aby sme vedeli čo mame robiť aby sa to nestávalo. Toto je všetko čo mi povedala.

autor
27. nov 2024

@konicek12 ahoj nie chodil od 2 rokov do jaslí. V 3 rokoch nastúpil do škôlky bol tam 2 mesiace potom som ju zmenila na túto kam chodí teraz , lebo sa uvoľnilo miesto a tá prvá bola veľmi ďaleko.

banalu
27. nov 2024

Ak by mi povedala ucitelka, ze mam zobrat dieta k psychologovi, urobila by som tak. Doniesla papier s vysledkom a riesila dalej podla toho. Ak by bolo dieta fakt len "zive", tak mas papier, ze by to pedagogovia s 20 rocnou pracou mali zvladat. Ak by vysla dg. tak by som riesila dg.
Z druheho pohladu, ak by moja mala v triede dieta, ktore by nahodou pravidelne buchalo ine deti, lebo sa nevie spratat do koze, tiez by sa mi to nepacilo... to ze potom place a ospravedlnuje sa je sice fajn, ale lepsie by bolo, keby sa z toho poucil a radsej nevyvadzal tak, ze bije nahodou deti....
si predstav, ze by ti v kancli pravidelne presiel kolega stolickou po nohe lebo by vstaval rychlo od stola, potom by sa ti len ospravedlnoval... no ako dlho by ta to bavilo? Tiez by si asi najprv jemu vysvetlovala, ze ma byt opatrnejsi... a keby mu to nedocvaklo tak mozno aj riesila s nadriadenym - v tomto pripade si nadriadeny ty 😉
A k tej krabicke... pouzita kozmetika je pouzita kozmetika, a je uplne jedno ci si strekla raz alebo 25x
Snad si videla ako to ma vyzerat, ty si si vybrala co si mala doma a bola si spokojna. Ved to ide starym ludom do domova dochodcov.... bud si to mala urobit ako to robia vsetci, alebo sa na to vykaslat.

ada510
27. nov 2024

Tak treba ísť k psychológovi ja somnisla s mojim napísala do skolky papier ze je normálny a ze mu treba striedať činnosť a bol pokoj a hotovo a to sme mali všelijaké peklo ...ale potom sme sa presťahovali a šiel do škôlky s menším kolektívom a to bolo najlepšie tam bol zrazu dobrý chlapec kedze sa mu viac mohli venovať...

cocolinka
27. nov 2024

@nyusika bonboniera Lindt, svajciarska znacka cokolady, dost drahe bonboniery su to, nie Lidl

benit
27. nov 2024

Autorka, eviddntne ste uz mali nejaky problem, ked si s nim chodila na terapiu hrou. Len tak tam deti nechodia a rodicia neplatia.
Aj pre svoj pikoj v dusi behni do cpp a budes vediet na com si. Denne stretavam deticky, pracujem s nimi. Cssto maju maminky skresleny pohlad. Dieta sa inak sprava doma a inak v kolektive deti. Ja im vzdy hovorim, bola by som rada keby ste tu mohli sediet ako musky a pozorovat vase deti, niektore by neverili vlastnym ociam.
Ked pojdes na cpp, ucitelka by mala napisat pedagogicku diagnostiku, kde popise jeho spravanie aby mali aj na cpp z coho vychadzat. Mozno sa aj z toho dozvies nieco nove o svojom synovi.

autor
27. nov 2024

@benit áno , ale ten problem sa už vyriešil. Ja neviem ani ako by som mu to vysvetlila že kam to ideme a prečo tam ideme. Na terapiu hrou chodil s tým že sa ide pohrať k tete čo ma suprové hračky. Jedna vec je že prešla strašne krátka doba od ukončenia tejto terapie. Teraz ho zas zobrať niekde inde, potom prichodom piateho roku sa zase zmení, zase im niečo nebude vyhovovať zase napíše novú pedagogickú diagnostiku a vlastne celu jeho osobnosť vytvoria psychológovia a už bude mať z toho taký zmätok že sa bude báť si aj prdnúť doma , že spraví niečo zlé.
Bojím sa len toho, že keď na toto kývnem tak vstúpim do začarovaného kruhu a už sa budú chytať každej maličkosti aby ma s tým buzerovali.

stanulienkat
27. nov 2024

Precitala som si prispevok. Syna riesit nebudem. Zvyknem sa vacsinou uciteliek zastat, ale tato ucitelka to s tou krabickou pre seniorov prehnala. Prve slovo, co ma napadlo-krava. Ty venujes svoj cas, peniaze, pozornost...aby si urobila gesto pre cudzieho cloveka, aby si potesila niekoho, kto mozno nema ziadnych pribuznych a tato krava ti to vrati???!!!??! Ze tam nie su vhodne veci??? Povedal kto? Niekto bude urcite rad, ze dostane milu pozornost od cudzieho cloveka. To nie je o trapnej bonboniere z Lidlu, ani o vonavke.. To je o geste a milom darceku. Mnohych by potesila aj ta "trapna" cokolada a uteracik. Co mala kupit Tissot hodinky a wellnes poukazku??? Nabuduce sa na pani ucitelku vy..r. Uz len zo slusnosti a ludskosti ti to nemala vratit, aj keby si tam zabalila farebne servitky a cukriky.

benit
27. nov 2024

Tak to di velmi zle vysvetlujes na co ides s dietatom k psychologovi na diagnostiku. Mas pocit, ze ta terapia ho preprogramovala? Islo o to, aby pochopil nieco, co ste potrebovali poriesit. Len ste ho usmernili spravnym smerom a o tom vychova je, ze dieta nerastie ako na opustenom ostrove maugli, alevsetci ho ovplyvnuju a jeho spravanie sa meni. Ucitelka mu chce pomoct. Ty to odmietas, tazka spolupraca s takymto rodicom.

aniky0507
27. nov 2024

Ako učiteľka materskej školy vždy hovorím rodičom, že dajte na naše rady,navštívte psychológa a pomôžete sebe,jemu aj nám. Sú deti rôzne...také, ktoré sú doma ako z divých vajec a v škôlke o nich nevieme a zas také, čo to vraj doma nerobia a v škôlke sú besné a ubližujú aj keď nie schválne. Buďte rada, že zatiaľ ho deti nenálepkujú ako toho zlého a chcú sa s ním kamarátiť...pretože sa im potom ťažko vysvetľuje hrajte sa s ním, aj keď Vás bije. Dieťa to bolí a keď sa to stane opakovane, tak sa prirodzene s ním hrať nechce a rodičia sa potom zbytočne sťažujú. V práci by sa tiež oblúkom vyhli nepríjemnému kolegovi.
Choďte k psychológovi a verte mi, že to oceníte, pretože v škole to už nedostanete ako odporúčanie a možno úplne zbytočne sa tam zapíše ako neposlušník a potiahne sa to s ním.

pipistrel13
27. nov 2024

prosim ta to naozaj?
silou mocou sa branit a hladat kto s kym nema problem a obvinovat kazdeho,len sa nepozriet do vlastneho hrnca...
neviem co si to dnesne matky namyslaju,ze prave ich dietatu sa ma venovat specialna pozornost a vsetky tie ostatne omylom otlkane deti maju respektovat toho tvojho syna,ktory ich ma rad a preto ich casto omylom otlka...
on to asi naozaj nerobi naschval a prave pre to ty ako dobra matka nemas hladat vinnika,ale pomoct tvojmu synovi...
ak je podla teba vychovany a respektuje pravidla a napriek tomu sa mu toto stava,treba s tym nieco robit...a ak len nerespektuje hranice ostatnych,treba ho k tomu viest...
deti ho nebudu mat casom radi ak bude toto robit..

beata_k
27. nov 2024

Tu je ich oficialna stranka a pravidla. Rozbalena kozmetika sa nedava.
https://www.kolkolasky.sk/vianoce/

beata_k
27. nov 2024
jankap86
27. nov 2024

Myslím že tu na MK sa dobrej rady asi nedočkáte. Pre všetkých je jednoduché len kritizovať a rozoberať niekoho iného a poriadne mu naložiť. Zažili sme si tiež so synom určitý incident v škôlke a dostali sme odporučenie posedenie u špeciálnej pedagogičky. Špeciálna pedagogička sa vyjadrila že syn je naprosto v poriadku a pani učiteľku pozná ktorá nás k nej poslala že si to nemám priveľmi brať pretože keď nejaké dieťa trošku vybočuje z radu tak pani učiteľka to hneď priveľmi rieši. Ja vám len prajem veľa trpezlivosti a už je na vás či využijete niekoho s kým by ste prekonzultovali správanie vašeho dieťaťa. Na druhej strane vás to môže utvrdiť aj v tom že vaše dieťa je úplne v poriadku a pani učiteľka vám dá pokoj. Inak vám ešte poviem po udianí všetkých incidentov a absolvovaní stretnutia so špeciálnou pedagogičkou pani učiteľka začala nášho syna veľmi chváliť aký bol v daný deň šikovný a dobrý a ako sa zlepšil. Sme sa potom s mužom smiali že ako rýchlo otočila kartu keď jej špeciálna pedagogička povedala že syn je úplne v poriadku a že je to šikovný chlapec.

pipistrel13
27. nov 2024

nikoho nebavi vsetko,ale predsa mi nechces nahovorit,ze 4rocne dieta vie zodpovedne posudit,co ho bavi😅
problemom je,ze 4rocneho syna ucis cisla a asi aj ine veci (neviem co tym chces komu dokazat,ale pre jeho vek je to absolutne nepodstatne) a mozno aj to jw dovodom preco sa besnie...
dieta poteebuje hru,hranice a ucenie sa respektu a spolupraci s inymi,nie cielene ucenie sa
a o tom co ho bavi sa moze rozhdoovat,ked bude vobec vediet o com je to,co ho ma bavit...

autor
27. nov 2024

@pipistrel13 toľko ti k tomu poviem , že keby som ho neučila nič , bolo by zle , keď ho niečo učím tak je tiež zle a chcem si tým niečo dokazovať. Použila som to iba ako príklad. Nejdeme každý deň zo škôlky domov nezavreme sa do izby a nedrilujem ho tam malú násobilku.
Sem tam mu kúpim nejaký časopis s úlohami a sú tam aj čísla si predstav. Nevidím na tom vôbec nič zlé, stále sa pýta kedy pôjde už do školy že už sa chce učiť písať aj počítať tak máme sem tam aj takéto aktivity. Ale dobre teda nabudúce keď mi povie maminka poďme sa hrať na školu tak poviem že nemôžme lebo pipistrel13 povedala že ešte na to nemáš vek. Ďakujem za radu. ❤️

pipistrel13
27. nov 2024

ak nechces pocut iny nazor ako je tvoj,nepytaj sa inych..
zi so synom ako uznas za vhodne,avsak mne pripominas premotivovane matky,ktore vidia vo svojich detoch obrovsky potencial,lebo napr. povedia vetu "podme sa hrat na skolu" a hned ich vzdelavaju neadekvatne veku a ich schopnostiam (to ich mimochodom dost nici,hoci su tabula rasa nepatri k ich vyvinu cielene ucenie napr.cisiel ale to nebudem rozvadzat dalej)
deti toho nahovoria,to vsak este neznamena,ze si pod tym predstavuju presne to co ty...
z tvojej komunikacie vyznievaju veci tak,ze kazdy ma respektovat vsetko co si myslis ty a samozrejme aj spravanie syna,ktore vsetkym nepride ok,len ty mas nazor,ze je to v poriadku a ti druhi su cudni..
a ani raz som nepovedala,ze tvoj syn je zly a umyselne niekomu ublizuje
skor mu ublizujes ty...a rovnako vety "potrebuje pozornost a ja vsetko robim pre to,aby ju mal" ma kedysi vytacali do vyvrtky,dnes su mi na usmev..
ano,len tvoj 4rocny syn potrebzuje pozornost,nikto iny...mozno prave to je problem,ze aa naucil,ze jej ma prilis a pozor,lebo pozornost a prehanane zahltenie dietat moze sposobovat presne tu divokost v tvojej nepritomnosti,lebo sa konecne citi slobodny,nie neustale "prenasledovany" a zahlcovany aktivitami a pozornostou

autor
27. nov 2024

@pipistrel13 ja som si to s tou pozornosťou nevycucala z prsta dala som na rady odborníka , ak tvrdíš že to nieje správne , kde mám záruku že mu iný odborník pomôže v tejto veci a nebudem mu teda podľa tvojich slov ďalej ubližovať tými krokmi ktoré mi poradí iný odborník? Podľa toho čo píšeš nemá nikto návod ako pracovať s psychikou dieťaťa a čo je to správne pre deti a ako s nimi pracovať aby ich správanie bolo vyhovujúce pre ostatných , ani tvoj názor nemusí byť správny pretože niesi pravdepodobne ani len detsky psychológ , presne tak ako niesom ani ja. Tak o čom sa tu bavíme?
Polovica z veci ktoré píšeš sú len tvoje dohady a odhady ty nemáš sajnu ako to u nás doma prebieha ako vyzerajú naše bežné dni koľko sa mu venujem koľko sa mu venovať nemôžem ako sa s ním hrám atď , takže sa úplne zbytočne vyjadruješ k tomu čo robim správne a nesprávne čo sa týka spoločných aktivít.

fantaghiro21
27. nov 2024

Nečítam celu diskusiu.len tak okrajovo spomeniem,mám doma 3 deti,jedno autizmus, hyperaktivita.
To,že VFA dcéra bola veľmi náročné, hyperaktivne dieťa -snazila som sa to nejak riešiť, nájsť zdroj problému (keď som nevedela ešte ,že je VFA ) a skúsiť jej pomôcť, pochopiť...
Deti sú rôzneMat živé dieťa nemusí byť hneď neurologicky či psychologicky problém.ale ak to presahuje hranice,je dobré to riešiť,dať dieťaťu možno len pyridoxin,kys listovú,nejaké vitamíny, ktoré dieťa trochu ukľudnia...
Ja by som vyhľadala psychológa.(Na odporúčanie psycho potom až psychiatra ak by trebalo aj nejaké lieky na predpisy)Pre tvoje aj dobro syna.
Je v školke ale pride do školy,môže byť problém s koncentráciou,atď atď
Teraz by sa s ním dalo pracovať ešte v predstihu.
Nič nestratis, len si budeš istá.Bud je úplne ok len trošku živší alebo sa s ním začne pracovať, poprípade jesť vhodné vitamíny, upraviť stravu atd ...

A s tou krabičkou, posledné dni to na mňa vyskakuje z každej strany...
Aj u nás v škole vyhlásili oznam ...
Dnes som akurát čítala(opäť to na mňa vyletelo),že dane krabičky sa ešte nejak kontrolujú organizaciami,ktoré to majú na starostí a vyberajú nevhodné dary ,(tie sa nejak niektoré dodatočne odosielajú) a poprípade do krabičky sa aj dokladajú...aby krabičky mali približnú hodnotu rovnaku...
Takže v podstate obsah tvojej krabičky možno ani neostane v nedotknutom stave

Nejak som sa toho nechytila,neviem, či sa budem/e zapájať...
Myšlienka je to pekná,ale v podstate dôležitejsie si viem predstaviť....ale to nevadí
Neviem, ani čo by som do tej krabičky dala,mala by som problém tiež s vhodnostou .
Voňavky /parfum by som nedávala nie len použity ,ale vôbec....
Ak to ide pre dôchodcov,veľa je citlivých na silné pachy ,má citlivú kožu atď....a veľa ani nenosí parfum...len taký postreh...🙃

ayaya
27. nov 2024

Niečo podobné sme pred rokom riešili so synom, až na to, že s ním boli oveľa väčšie problémy. Každý deň som preňho chodila so stresom, čo mi zas učiteľka povie. Už som mala pocit, že si naňho zasadla. Stále niečo vyviedol ak ho niečím nezamestnali a nudil sa. Tiež nám odporučili psychologičku a aj keď sa nám to nepáčilo, išli sme k nej. Psychologička mu urobila diagnostiku a na jej základe vysvetlila učiteľkám ako s ním majú pracovať. Jeho správanie v škôlke sa zlepšilo.
Chápem, že sa ti nezdá správanie tvojho syna problémové ale ty s ním v škôlke nie si. Možno si naňho učiteľka naozaj zasadla alebo len nevie ako s ním pracovať a potrebuje nejaké rady od odborníka. Buď zistíš, že máš úplne normálne dieťa alebo ti povie, v čom je problém a ako s ním pracovať. Minimálne na toto je návšteva psychológa dobrá.

pipistrel13
27. nov 2024

ako som napisala ak nechces nazor ,nepytaj sa ho
a aj dobrych odbornikov treba hladat
a nemyslim si,ze tvoj syn ho potrebuje,skor si myslim,ze potrebuje iny pristup
mozno by si nemala davat na rady inych ani na to co sa ma a co nema ani na to co sa ocakava (v zmysle ucenia ho),ale ho jednoducho vychovavala k hodnotam,respektu,hraniciam a pod.
na terapiu hrou ste chodili neviem preco,ale mnoho "odbornikov" detom skor uskodi ako pomoze (sama si napisala o tom kolotoci..)
tvo syn len nevie ako reagovat v spolocnosti deti a to ho musis naucit ty,nie ucitelka (ona ho moze usmernit)
a este nieco,ja s tebou nebojujem,ako si napisala,neviem ako zijete,reagujem len na napisane od teba

kylie1983
Autor odpoveď zmazal
kristinapetronela
27. nov 2024

Keby je každé dieťa také besne tak to by vyzeralo

zuzanita1609
27. nov 2024

Autorka, dieťa máš úplne v poriadku,je to normálne živé dieťa a veci okolo nerieš,ja vôbec nechápem,čo sa do teba tak pustili žienky...asi sviatky 🙄☺️

dendia
28. nov 2024

Ahoj. Nezvyknem sa zapájať do diskusií, ale nedá mi...sama si si odpovedala.

Dvaja ľudia s relevantným vzdelaním, ktorí sú s Tvojím dieťaťom v reálnom živote v kontakte, sa zhodne vyjadrili, že by to bolo vhodné.

Bez urážky a úprimne...v akú reakciu si tu dúfala?Lebo to pôsobí, že hľadáš ospravedlnenie prečo to ignorovať. Len rozmýšľam (možno podnet na zamyslenie sa pre Teba) či by taká rada od cudzích ľudí, ktorí Vás nikdy nestretli a nemajú potrebné vzdelanie naozaj uspokojila Tvoju myseľ....🤷

A neísť z dôvodu "neviem ako by som mu to vysvetlila"...to naozaj?...napríklad sa idete stretnúť s Tvojou kamarátkou, ktorá chce spoznať aj jeho. Neboj sa, oni si ich vedia bleskovo získať. Ani si nevšimne, že je na nejakom "vyšetrení".

Prajem veľa síl.

maya_hi
28. nov 2024

Nenapadlo ti, že ho k psychológovi posielajú preto, lebo tam vidia nejaký problém. Nemusí to byť len tým, že je živý a občas pri tom udrie deti. To je možno len následok jeho spravania, ktoré nie je schopný si uvedomiť, korigovať... Psychológ nie je strašiak. Možno zistíš že malý je úplne v poriadku ale psychológ ti poradí ako ho zvládať, viesť... K psychológovi predsa chodia aj dospelí keď majú nejaký problém. Nie je to nič strašné. Strašné veci sa môžu udiať, keď problémy prehliadame a potom nás prevalcujú. Každopádne, ak máš pocit že učiteľka na tebe sedí, pre malého to iste nebude dobré. Škôlku radšej zmeň.

animus
28. nov 2024

Autorka prečo si sem písala? Nepoznáme teba, tvojho syna, učiteľku. Nepoznáme názor druhej strany a aj tvoje tvrdenia sú skreslené tvojim vnímaním. Učiteľka to môže vnímať úplne inak, prípade nastal medzi vami problém v komunikácii a teda ste sa zle pochopili, a možno vyšetrenie odporúča na základe niečoho iného ako si ty myslíš.
V každom prípade neprináleží ani mne, ani žiadnej inej aby sme tu vynášali súd nad tebou, učiteľkou alebo tvojim synom.
Sama najlepšie vieš aký tvoj syn v skutočnosti je. Čo na túto situáciu hovorí otec dieťaťa?
Jediné k čomu sa ti vyjadrím je, že zbytočne syna chránis a bojíš sa návštevy psychológa aby mu neublížil. V jeho veku sa mu to dá pekne vysvetliť a nemôžeš ho chrániť celý život. Ten človek mu nebude ubližovať, pôjde len o rozhovor s inou osobou. Možno máš nato iné dôvody ale to vieš len ty sama najlepšie.
Na tomto fóre múdre rady nečakaj.

lucia147852
28. nov 2024

Aj moja dcéra ma v triede takéhoto chlapca, ktorý omylom len spolužiakovi rozbil hlavu o stenu. Jeho matka ma rovnaký postoj, je len živý a ona s ním nikam chodiť nebude. Všetci vidia, že chlapec ma problém, len ona nie. Lebo ona je terapeutka a ona by to rozpoznala.
Tá tvoja terapeutka nie je psychológ ani psychiater. Ona neurobila diagnostiku, ona si len mysli. Ale ty sa brániš zubami nechtami odborníka, pretože sa podvedome sama bojíš, že niečo objaví a tvoje dokonale dieťa odrazu také v tvojich očiach nebude. Absolútne tento postoj nechápem. Buď psychológ (naozaj oficiálny klinicky psychológ) zhodnotí, že je ok a dá odporúčanie ako s ním aj v škôlke pracovať, alebo zistí, že tam nejaký problém je a znova dá odporúčanie ako s ním pracovať. Len ty sa storcujes, všetkých urážaš a poukazujes na iné deti, ale vo svojom oku brvno nevidíš. To, že s tebou matky nesúhlasia, nie je útok, ale ty to tak berieš. Čo už tu, či v škôlke. Žiješ vo svojej bublinke a nedaj boh aby ti ju niekto narušil.