icon

Štvorročný syn v škôlke neposlúcha

dodka6
13. máj 2021

Zdravím maminy. Hlavne tie, ktoré majú podobné skúsenosti....4ročný syn chodí týždeň do škôlky a každý deň si vypočujem svoje....vraj na ihrisku stále vystraja, nechce ísť potom späť do triedy. Neposlúcha...až na 5x urobí čo má. Dnes vraj aj bacol učiteľku.... Od 2 rokov nás obdobie vzdoru poriadne chytilo a trvá to dodnes..na druhej strane je to dobrý chlapec, citlivý. Keď ma niečo trápi, príde a povie: neboj mami, všetko je v poriadku, dá pusu, pohladká...vie písať, počítať, po anglicky farby, čísla...........len to správanie 😪 vyrastie z toho?? ..či to môže byť len horšie... ďakujem

Strana
z2
astrid11
14. máj 2021

@dodka6 Aj my sme z Rače! 🙂 Dcérka chodí do súkromnej škôlky tu v Rači - Hopsasa, už od dvoch rokov tam chodí, majú tam kopec programu a dobrý prístup a ten svoj program ledva stíhajú toľko toho robia :D s adaptáciou nebol najmenší problém. Môžeš mi napísať 🙂

klip0
14. máj 2021

@dodka6 no asi by bolo najstastnejsie riesenie najst radsej klasickú skolku, ak si to mozte dovolit tak súkromnú, ale aj statne su super, je to hlavne o ucitelke. V nasej skolke sa telka nenachádza a neviem kolko to pozerali, ze stihal odbiehat, ja som deťom nepustila nikdy video dlhsie ako 5 minut (pustim na svojom ntb) a aj to vyuzivam uplne minimalne a hlavne len vramci edukacie. Cca 2x do roka maju "kino" kedy im nieco ale tiez naucne premietame na stenu, ale max 15 minut. Skuste si napísať do googlu Adaptacie výkonových štandardov v MŠ, hned prvy dokument by to mal byt. Je to rozdelene do kategórií, 4 ročný by mal plnit ciele z kategorie U2. A to denne a za cely skolsky rok prejst vsetky ciele. Kazdy tyzden je nejaka téma a tej sa trieda drží. A ani jeden den nieje, ze deti sa len hrali, alebo ze deti pozerali telku, alebo boli zle lebo sa nudili. V skolke v sieti by potom ucitelka nemala co napisat do tyzdennych planov, dennych planov, do triednej knihy, atd atd. Vsetko ma byt organizované, aj ranna hra (kym deti prichadzaju medzi 7 a 8 30 sa hraju, ale aj to ma byt k danej teme a s nejakym cielom, len tie deti to nevnimaju, ale ucia sa nieco stale) To keby toto s detmi robim, tak uz davno nemam pracu 😅
A ziadne otravovanie to premna nieje, kludne sa pytajte cokolvek, aj neskor ak bude treba nieco, staci sa ozvat 🙂 ja zboznujem svoju pracu a deti su skvele a zasluzia si krasne detstvo a krasne dni v zivote 🙂

dodka6
autor
14. máj 2021

@klip0 už som si spravila menší prieskum....určite ťa poslúchnem a budem hľadať vhodnú škôlku, sj s dobrými pani učiteľkami....😉 nastotisíckrát ďakujem 🤗

klip0
14. máj 2021

@dodka6 zamalo, drzim vam palce 🙂

marlent
14. máj 2021

My mame podobny problem moj je doma bezproblemovy uprace si po sebe ked cosi treba tak posluchne (samozrejme nie vzdy ale 90%)
V skolke mi ucka dost casto ze neposlucha ze si neupratuje najnovsie mal konflikt s kamosom lebo mu moj zobral vlacik bez opytania (priznam sa toto sme doma netrenovali pozicias mi a mozem nanihrisku o cudzie veci zaujem nema tak preto to nema prinesene z donu) zacali sa hasterit udreli jeden druheho..sace deti...na jednej strane mi to pride normal ze sa asaptuje do kolektivu nie je na to zvyknuty no na druhej ma to mrzi...aj jeho vzdy doma povie ze mu je to luto a ze uz nebude

alessia443
14. máj 2021

@dodka6 ak ste z Race, tak z celeho srdca odporucam Hopsasa, nas syn tam chodil a boli sme nadmieru spokojni

vivusika
14. máj 2021

@klip0 😀😀😀ja tiez pracujem v mš ako pani kucharka a skolnicka a veru jednej pani ucitelke v malej triede sa usta nezatvoria, ci v satni, ci na pobyte vonku, to su same rymovacky, pesnicky.. Je to vekmi mile🤗

kiki234
28. sep 2022

Asi by som hladala ine zariadenie.chlapec je podla mna oki, zive dieta ako skoro kazde, len sa podla mna nudi a koli tomu vystraja.

hanna68
30. sep 2022

@dodka6
@dodka6 ahojte maminy
Neviete, či sa problém vášho syna už vyriešil? lebo moj syn je taky isty, chodi do skolky uz par tyzdnov, ale uplne neposlúcha pani učiteľku, budúci pondelok máme ísť za riaditeľkou a mám obavy, že ho vyhodia zo škôlky? Prosim poradte mi.dakujem pekne 🙂

Strana
z2