Syn ide do škôlky
Ahojte mamičky, chcem sa opýtať, ako ste znášali keď išlo vaše dieťa do škôlky? Do teraz som si to tak neuvedomovala, lenže už sa to blíži. Nebudem tak často s nim a príde mi to veľmi ľúto. Boli dní cez materskú, že som sa aj chcela vrátiť do prace, lenže bude mi to veľmi chýbať, som si uvedomila.
Asi je pravda, že deti to zvládnu lepšie, ako rodičia. Ako ste to prekonali? Zvykli ste si, že s nimi nie ste tak často? Ako to prebiehalo? Ďakujem kraane
Pri prvej som si to doslova odplakala v aute... pritom ona nikdy neplakala, chodila tam nadsena, odtial spokojna... mne to prislo luto, lebo je to jedno velmi dolezite obdobie a tym nastupom do skolky sa uzatvara...obdobie "len s maminkou"... pri dalsich detoch som len zabuchla dvere a povedala - konecne 😂
Môj ide tiež do škôlky. Ale len na pol dňa. Ja sa s ním veľmi teším, lebo vidím na ňom, ako sa teší, pýta, a nevie dočkať. Ja si zas vychutnám v tom čase jeho mladšiu sestru, alebo budem konečne stíhať porobiť niečo aj doma, a k tomu ešte aj pracujem na polovičný. Takže ja by som zas brala, keby mohol byť v tom detskom kolektíve viac, vidím že mu to prospieva, veľa sa naučil.
No ja som revala, keď som ju tam prvýkrát zaniesla ... dcéra revala, keď som po ňu prišla, že nechce ísť domov ... chúďatko doma týrané 😀
Akonahle som zatvorila dvere od triedy, zacala som plakat ako tur a preplakala som celu cestu domov zo skolky.
Pred nastupom do skolky sme mali stretnutie rodicov a podla uciteliek 90% mamiciek prvy den preplace. Je normalne, ze ti to je luto, pretoze to je taky milnik, kedy uz naozaj prestava byt dieta babatkom.
Hlavne nedaj pred dietatom na sebe vediet, ako ti to je luto. To nam nakazovali aj pani ucitelky. Snaz sa vydrzat neplakat, kym ta to dieta vidi, aby si ho nedemotivovala
@jaja23 u nás sa syn veľmi tešil na deti takže z jeho strany žiadny problém s chodenim do škôlky 😄 Akurát ja som cely týždeň bola nervózna že ako to tam zvláda a stále som sa pozerala na hodinku že koľko je hodín, či už není čas ísť po nho ale potom keď som videla ze on je v pohode tak som už bola aj ja v pohode 😊 zvyknete si a potom príde čas soplikov, chorôb a budete si zase zvykať že je s vami zase celý deň 🤣
Uprimne,ja som sa uz nevedela dockat kedy pojde dcera a neskor syn do skolky..nezabudnem ako sme dceru nechali v triede a vysli von s manzelom nateseni,ze konecne dame v klude kavu a vonku zastup revajucich matiek nalepenych na okne 🤪..
@jaja23 záleží koľko má tvoje dieťa rokov a aké je.....ak sa nebojí a je zvyknuté byť samo napr. u babky, či s tetou - nemal by mať problém....ale ak býva len s mamu a vidíš že sa deťom vyhýba či bojí sa cudzích ľudí, tak problém môže mať.....ak ide o dieťa staršie ako 3roky tak si zvykne, pri mladšom dieťati môžeš stále zvážiť možnosť ísť naspäť na RD....
Ja som sa vždy bala ako to zvládnem ja a nakoniec v ten osudný deň, mi to ani neprišlo nejaké veľmi iné.. tie hodiny bez detí mi ujdú tak že si ani nestihnem uvedomiť že nie sú somnou..
Ale ja som to mala asi tým, že doma bolo vždy nejaké dieťa..
@jaja23 tak potom by nemal mať problém....ono je normálne ak prvý týždeń -dva bude ráno plakať, ale ak po tvojom odchode prestane, tak je to ok....akby plakal ale celý deˇn, nezapájal by sa, len čakal na mamu vtedy pripravený nie je....ale gro je na aké učiteľky natrafí.....naša chodila od cca 2rokov do súkromnej škôlky, tam 4čiteľky na 16detí, chodila vysmiata, šťastné dieťa....v 2,8roku prešla do štátne škôlky, tam ťažká adaptácia - začala tam hrýsť deti a pocikávať sa....zvyknúť si síce zvykla, ale stále je tam za tú zlú, aj teraz počujem že niekoho uhryzla(predškoláka) ale keď sa doma spýtam prečo, adekvátne mi odpovie že ju Miško(predškolák)buchol, tak ho pohrýzla...ono na to ani nemáš čo povedať, deti sa bránia ako vedia a už je na učiteľke či rieši prečo to dieťa urobilo...učiteľka sa ani nespýtala prečo toho chlapčeka malá pohrýzla, len je za tú zlú ona.....úprimne, som rada že sa vie brániť a nie je "otĺkanek"...viem že nie je žiadny anjel, je to temperamentné dieťa ktoré sa rado predvádza, ale nie je bitkárka...ano , vrátiť vráti, ale tým že nežaluje ak jej niekto niečo urobí ale to vráti je za "zlú".....deti má rada, vie že hrýsť na nemá, ale ako jej vysvetliť že ak jej niekto urobí zle, nemá ho pohrýsť ale povedať pani učiteľke? v tej súkromnej škôlke deti nehrýzla ale ano bolo ot ttým že vonku učiteľky deti sledovali a ak niektoré niečo urobilo, upozornili a vysvetlovali.....tu to len požalujú mammičke aby to dieťaťu vysvetlila že sa to nerobí a dieťa je zlé
@mogaa ach no ved to. Malý ide v auguste do súkromnej škôlky na pol dna, ja som zatiaľ na polovičný úväzok v práci. Od septembra ide do štátnej a ja normálne do prace.
Mňa dosť mrzí aj to, že do škôlky a zo škôlky ho bude nosiť ocko, ja s nim budem až po návrate z prace. Muž robí z domu, ja budem dochádzať.
Áno, je určite dobre, že mala sa bráni. Len tie učiteľky keby to trochu inak riešili, toho sa tiež obávam.
Môj mal 16 mesiacov keď išiel do jaslí. Ani náhodou som neplakala. Zhodou okolností môj drahý ostal trčat v Nemecku ( okradli ho) takže prvé 3 dni som si vylozila nohy na gauč a užívala to ticho. Teraz ne už skolkar-po polročnej prestávke má opäť prvý mesiac za sebou, po 2 týždňoch prešiel z mraučania-mama, nejdem do škôlky-na: mama! Už si dopila kávu? Už ideme? Neboj, zvyknete si
@jaja23 preto záleží na aké učiteľky natrafíte....v tej súkromnej to bolo o tom , že deti boli vonku a učiteľky sa tam s nimi hrali, tu v štátnej ich nechajú nech is robia čo chcú a to doslova.....malá odtiaľ ide častokrát ako prasiatko, nehovoriac o tom že minule mala o 2čísla väčšie topánky nejakého dievčatka....učiteľky neriešia ak sa dieťa hrá s hlinou, či deti sa tam oblievajú s vodou....ak sa ale niečo stane a dieťa začne plakať je to druhé automaticky zlé, lebo to má vedieť že sa to nesmie...najviac ma dojalo ak učiteľka prehlásila že malá učí deti vyplazovať jazyk(asi po 2mesiacoch v škôlke), tak jej hovorím že ale predtým to nerobila a nerobí to ani na ihrisku, nerobila to ani v škôlke predtým, že sa to asi naučila v škôlke u nich - a odpoveď že u nich to deti nerobia, že sú vychované....pritom deti na dvore behajú naozaj pomiešané malé s predškoákmi, je pravda že keď pre nu prídem hrá sa skôr so staršími dievčatkami....prídem pre ňu a učiteľka povie že tu niekde behá, ona tu stále behá po celom dvore....malá na šmyklavke s predškolákmi kde sa deti predvádzali, šmýkali sa po bruchu, dolu hlavou...samozrejme žiadna učiteľka tam nebola....inak teraz má 3,5roka, vidím ako má deti rada , na ihrisku nemá problém hrať sa s ročným dieťaťom ako aj so starším, vidím že sa tam nebije, nanajvýš ak vezme hračku čo ale vie že nemá robiť a ked sa upozorní, vráti ju....ale ťažko sa vysvetluje dieťaťu neber hračku, dieťa potom plače a zároveň ak jej niektoré vezme hračku - že ju má chlapcovi požičať...a pri "spoločných "hračkách v škôlke či na ihrisku je to ešte zložitejšie

@jaja23 Neboj sa, bude to asi také, že zavedieš dieťa do škôlky a budeš ho hľadať, kde je...potom si uvedomíš, že v škôlke. Ak ideš do práce, bude to dobré, ak nejdeš, tak trošku ťažšie, keď prídeš domov bude ti chýbať. Ale zvykneš si veľmi rýchlo.