icon

Syn v škôlke utrpel úraz: Kto je zodpovedný?

silvia1823
10. okt 2024

Dobrý deň, potrebujem poradiť. Syn včera spadol v školke a vraj to bola nehoda že spadol sám ale ma zuby vyrazené a rozbyte pery a museli mu to zašivať celú tvár má opunutu a nechcem to nechať len tak vraj škôlka mu dá ako úrazové nejaké peniaze ale čo má po peniazoch keď sa mu taká vec stala bola som aj na policii aby to riešili ale oni stym vraj nemajú nič pokiaľ mu to nikto nezavinil ale učiteľky boli za neho zodpovedne a na polícii mi povedali že toto majú na starostí Školská Inšpekcia. Tak preto sa pýtam či máte s týmto skúsenosti či sa vám už v živote niečo také stalo .

earlgrey
10. okt 2024

Chápem, že ti je ľúto, čo sa stalo, že si v šoku, že si nahnevaná a lomcujú s tebou všetky možné emócie. To je úplne v poriadku. Si matka, si rodič, ľúbiš svoje dieťa, bolí ťa, keď sa tvojmu dieťaťu niečo stane.
Ja ti len napíšem, že tieto emócie prejdu, keď sa syn zotaví a možno sa na vec pozrieš ináč.
Moja dcéra spadla na chodníku pred Dráčikom, tak rýchlo tam utekala, tešila sa, že jej kúpim hračku, že pádom si vybila 4 predné zuby...áno až 4 🥺 Plač, krik...plno krvi...opuchnutá tvár, opuchnuté pery...brada úplne zdretá...a ja...ja som tam stála v šoku...samozrejme som reagovala s kľudom, hoci to vo mne vrelo a chcelo sa mi plakať...ale za vinu som si to nedávala...aj keď som dcéru mohla držať za ruku...no stáva sa...netreba obviňovať...ani seba, ani iných...

subartic
10. okt 2024

nám sa stalo v škôlke to že deti išli na prechádzku , schádzali po schodoch , jeden chlapček si tam nahlas prdol , druhý sa otočil a začal sa smiať, dostúpil zle na schod a tým ako padal stiahol aj môjho syna ktorého držal za ruku tak neštastne , že si môj syn oškrel do krvava tvár ( cestný lišaj ). Volali mi zo škôlky čo sa stalo , že mu to ošetrili , vydenzifikovali , že kľudne môže v škôlke zostať , ale ak chcem môžem si pre neho prísť. Čo jeden prd dokáže spôsobiť. Koho viniť ? Nikoho . To je jednoducho život .

vkatush
10. okt 2024

Ja som mala úraz len raz. Boli sme na ihrisku, chlapec sa rozbehol, keď hrali naháňačky alebo schovky, už neviem. Nevymeral, rovno do kovovej konštrukcie nabúral hlavou, rozbil hlavu. Stála som doslova meter od neho. Ani tak som tomu nedokázala zabrániť, bola to sekunda.

No čo. Rýchlo dnu ho ošetriť, medzitým deti dať kolegyni, volať rodičom. Rodičia prišli, úplne v pohode, stáva sa, im sa doma stalo horšie, ja som z toho všetkého bola asi najviac mimo. Poprosila som ich, nech idú na pohotovosť (mamka zdravotníčka, tak nechcela, že to ošetria aj doma), ale nakoniec šli a tam mu dali jeden steh. Na druhý deň prišiel ako hrdina s Batman náplasťou.

Stáva sa. Skús mať svoje 2 oči na 20-25 deťoch. Naozaj, niekedy aj keby si za ruku držala to dieťa, môže sa zraniť.
Tvoja reakcia ísť na políciu... Nechcela by som mať v triede takého rodiča.

januska12323
10. okt 2024

@silvia1823 v prvom rade sa upokoj, hystéria mu tie zuby nezachráni. Pri tebe nikdy nespadol?

princkrason
10. okt 2024

@earlgrey 4 zuby si mala vybila? uff to musela byt riadna rana 😲

mima172
10. okt 2024

Mám doma škôlkárku, každý úraz by ma mrzel ALE bola si na polícií? Prosím? To si musíš robiť srandu. Moja malá cca pred rokom za mnou utekala po chodníku, začaptala sa, rozbila si veľmi škaredo ústa. Mala som sa ísť udať? Raz bežala po byte a smyklo sa jej na behúni, spadla tak nešťastne (vlastne asi šťastne), že si hnusne rozrazila horné viečko nad pravým ockom. No krvi až až. Tiež som sa mala ísť udať na políciu?
Chápem tvoje nahnevanie a rozhorčenie ale nádych výdych. Zisti si detaily, ak šlo skutočne o nehodu, tak žiaľ, stalo sa. Ak mu nejaké dieťa k úrazu "dopomohlo", tak rieš v zložení ty, učiteľka, rodič toho dieťaťa.
Ako mama dobre vieš, že úrazy sa stávajú, nehroť zbytočne situáciu.
Prajem drobcovi skoré zahojenie boľačiek 🩵

earlgrey
10. okt 2024

@princkrason Áno, 4 predné zuby, no rana to bola...ale vieš čo? na jedno to bolo dobré...teraz keď spadne...tak hneď hlava a brada hore 🫣

janinah
10. okt 2024

Zodpovedna si ty.naco si ho do škôlky dávala? Máš byť s ním 24 hodín denne a držať ho za ručičku minimálne do jeho 18tky...
Mne sa už párkrát tu z príspevkov rozum zastavil.ale teraz že úplne...
Deti milujem.ale nikdy by som nerobila učiteľku....presne pre takých nenormalnych rodičov

jana_eyre_2
10. okt 2024

Ako ja chápem naozaj že si nahnevaná, dieťa to boli a o to horšie to vníma rodič, ale takéto úrazy sa stávajú.. najmä ak to bolo tak, že sa potkol alebo spadol a nezachytil sa rukami, tak za to jednoducho nikto nemôže.. keby sa to stalo tebe, tak by si to ako riešila? Viem že asi povieš že tebe by sa to nestalo, ale toto je proste realita.. deti padajú..

Mne si môj najstarší syn zlomil trvalý zub, doma v obývačke, stála som od neho 2m a aj som na neho pozerala.. ale proste urobil blbosť a tak mal úraz.. alebo chodil po schodoch v podrepe, potkol sa a rozbil si čelo.. aj 100x som ho mohla upozorniť, stalo sa.. ale udať na políciu som sa nešla, sú to proste nehody..

janinah
10. okt 2024

Pozrela som registráciu.toto je trol jak vyšitý...

asfodelka
10. okt 2024

Ak mas podozrenie, ze mu niekto ublizil zamerne - vypytaj si zo skolky kamerovy zaznam(ak to bolo v areáli skolky) u nas mame kamery v skolke aj skole. Len sa priprav aj na sklamanie, ze Ti povedali pravdu a proste spadol sam. Moj syn si zlomil hrudnu kost v skole a riaditelka to hladala na zazname aby mala istotu ako sa to stalo.

solange7
10. okt 2024

Tak za toto minimalne dozivotne tresty pre ucitelky a skolku zrovnat so zemou.

maciatkolulu
10. okt 2024

Ja som šťastná,že má kamarátka v roku pána,keď som mala jej dcéru 12.ricnu na starostí,nedala zatvoriť. Slečna si totižto zlomila OBE ruky! Obidve...na korčuliach ,mala všetko,chrániče,prilbu. Hold. . Syn tento rok v tábore,mi volali,že spadol na hlavu,na čele opuch ako past. Hralo to všetkými farbami,to som mala čo robiť? Normlane neverím tomu,že si bola na polícii. Komu chces robiť zle? Akurát tak vlastnému decku. Pretože ako učiteľka,ktorej by si sa takto doslova pomaly vyhrážala políciou,by som tvoje dieťa do triedy už nechcela.predpokladam,že ani riaditeľka nechce mať na krku hysterku.

mariska1989
10. okt 2024

Ťažko povedať ak to bol len taký pád tak nespravia nič . Škola musí samozrejme o úrade urobiť správu . Áno zuby to nevráti . Ale za tie prachy môžeš dať urobiť aspoň tie zúbky ak tam niečo ostalo a dá sa urobiť . Hlavne že sa nestalo niečo viac a máš ho živého čo ak by spadol ešte horšie a bolo by to omnoho horšie ako to je teraz . Ak sa dajú zúbky urobiť urob ich čím skôr . A už to bude len o opatrnosti . Tiež stále upozorňujem svoju 10 ročnú dcéru bojím sa kedy príde deň a blomba spadne 🙈 my sme to riešili hneď predsa dievča a deti sa radi vysmievajú .

lavender94
10. okt 2024

Moja sesternica si dolámala nohu keď sa učila chodiť. Bežkala a ako ešte nemala balanc nešťastne spadla a prisadla si nohu. Mala rok a jeden mesiac. A stalo sa to u jej starych rodičov. Mala ich dať matka zatvoriť? Viem asi o ďalších 5 deťoch z blízkeho okolia ktorým sa stalo to isté. Rozbité pysky, brady, obočia, hlavy, zašívanie prežilo snáď každé jedno dieťa. Tomu sa nedá zabrániť. Je to sekunda. V jednej je dieťa v poriadku a v druhej je všade krv a plač. To sa stáva. Dá sa tomu predísť? Dá. Môžeš dieťa nechať doma a nosiť ho do maturity v nosiči alebo v kočíku aby sa nedajbože nič nestalo. Mohlo sa to stať tebe, tvojmu mužovi… a to nemáš na starosť 20 deti ale iba jedno. Ale toto proste neustrážiš a hľadať vinnika a šaškovať kvôli tomu na polícii je uletené.

mamatroch
10. okt 2024

Viem, ze si bola v soku a vystrasena, ale dievcata hore maju pravdu. Stane sa. Nasa dcera si v skolke rozbila hlavu. Mali tam preliezku, ten dreveny domcek so smykalou. Sedela pod nim, na takej drevenej klade a ta sa zrazu pretocila dozadu a dcera padla na beton. Boli tam sice tie makke dopadove plochy, ale hlava uz bola mimo. Jednoducho sa na tej klade povolil srob, to sa stava. Nemozu tam kazdy den volat udrzbarov, aby skontrolovali kazdy jeden srob na vsetkych preliezkach. Na druhy den bola klada odstranena. Ucitelka bola v riadnom strese, ked mi volala, hovorim jej, ze ved to iste sa mohlo stat aj keby som bola s nou ja na ihrisku, ze ja to urcite nebudem nejako extra riesit.
Urazy sa stavaju aj doma - raz napriklad spadla z rebriku na poschodovej posteli, mala styri roky, sikovna a obratna bola az az, musela sa jej noha smyknut... a bola z toho zlomena noha.
Druhykrat, to bola este mensia, sme vystupovali z vlaku a manzel ju silnejsie chytil za ruku a potiahol, aby uz nebola blizko vlaku, ked sa ten pohne - a vyklbil jej tak rucku (je hypermobilna, tam staci jeden zly pohyb a je to), sli sme hned do nemocnice, rucku napravili a bolo, dcera si to uz ani nepamata.
Dalsikrat som s nou bola doma ja, prezliekala som periny a ako sla okolo, potkla sa / zamotala sa jej noha o kopu s vyzlecenymi oblieckami a doslova letela vzduchom a narazila celom do drevenej policky - rozbila si hlavu, "diera" az na kost. Bola som od nej max 1,5 metra a nestihla som tomu zabranit, to bola sekunda.
Alebo inokedy sla na odrazadle, mala nieco vyse dvoch rokov, ja tesne vedla nej, chodniky ake zial u nas mame, nabehla na jamu v chodniku, ktoru sme ani jedna nevideli, preletela cez odrazadlo, to skoncilo nastastie len rozrazenou perou.
Inokedy som bola na ihrisku s 3 detmi (nie s 25 ako ma v skolke na starosti jedna p. ucitelka), kym som riesila nieco okolo najmladsieho, najstarsia spadla z preliezky na druhe dieta a to tak nestastne, ze mala nasa zlomenu ruku v zapasti aj lakti, obidve zlomeniny bolo nutne aj operovat a drotovat.
Najstarsia mala zlomenu nohu kratko po 1. narodeninach, stala pri postielke, ucila sa akurat stat, pustila sa jednou ruckou a nejako nestastne sa zvrtla, spadla a bum, zlomena nozka.
...vidis, take veci sa stavaju. Niekedy staci ozaj chvilka a je zle. Staci, ze p. ucitelka jednemu zapina bundu / zavazuje snurky (= robi svoju pracu) a uz nema par sekund prehlad o detoch a ako vidis, na uraz staci okamih.
Toto urcite nebolo na trestne oznamenie ☹ ...a ak vyzadujes, aby sa niekto venoval len Tvojmu dietatu a nespustil ho z oci po cely cas (co tiez nie je 100-percentna zaruka, ze sa nic nestane), tak potom Ti odporucam dat vypoved v praci a zostan s nou doma Ty alebo jej plat sukromnu opatrovatelku.

ndrag
10. okt 2024

Mne samej sa stalo nieco podobne na telesnej este pocas zakladnej skoly, pleskla som pri vykope na bradu. Sam riaditel ma vtedy bral k lekarovi kde mi bradu zasivali, mamu doma skoro vykotilo ked som prisla ofacovana.. To by bolo este ok, ale mne pri tom popraskali trvale 7micky... Nasledky som riesila este aj prednedavnom. K tomu celemu len tolko, sama som si to sposobila mojou nemotornostou, skola sa v mojich ociach zachovala velmi dobre, trauma mi neostala a doteraz sa mi zda pekne od nich ako to poriesili. Ucitelia sa este aj po zaujimali ako sa mam a ci som ok. Ale to bolo pred vyse 20 rokmi.

zuzitko74
10. okt 2024

Kamarátka učiteľka mala raz v škole úraz, chlapček si rozrazil čelo. Čelo mu zašili. O týždeň ho maminka vzala do nemocnice na vybratie stehov. On si potom doma udrel hlavu presne na tom istom mieste a rozpadla sa mu čerstvo zahojená operačná rana, tak mu to museli šiť znova. Stáva sa - v škole aj doma, niekedy tomu nezabrániš.

maialeo
10. okt 2024

@silvia1823 na policii si chcela co? Tvoj syn bude v tej skolke pokracovat dalej?

zuzanockamt
10. okt 2024

@silvia1823 Polícia s tým absolútne nič nemá - akurát si sa dobre strápnila. Ak učiteľka bola prítomná, vykonávala dozor, tak nič neporušila (možno tvoje dieťa porušilo pravidlá, ale to sa žiaľ neráta, decko môže všetko, aj nedodržiavať pravidlá). A vďaka takýmto matkám o pár rokov nebude mať kto učiť.

mamina7070
10. okt 2024

tak hadam chces dosiahnut nech ho vylucia pocas adaptacneho procesu asi

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
dahra
10. okt 2024

@silvia1823 toto isté sa stalo známym. Doma. Oba rodičia asi meter - dva od dieťaťa. Grilovali. Dcéra škôlkarka pobehovala okolo, zrazu sa rozbehla k mame, čo sedela na lavičke. Potkla sa a padla čelom na hranu lavičky. Zaliala ju krv, museli jej to zašiť, asi 6 stehov mala. Ešte dnes jej vidno stopu a to už je na druhom stupni. Takéto veci sa stávajú.

hendikep
10. okt 2024

@earlgrey inak ja nechapem tuto detsku gravitaciu, moje ked padaju tak vzdy hlava trepne o zem ako prva 😂

earlgrey
10. okt 2024

@hendikep U nás to bolo tak isto, pokiaľ tie zuby nevybila, teraz si všímam stále, keď ju k zemi pritiahne a hlava hore...ale kolená, ruky...dotrepané 🫣 mamina vravela, že ja som bola taká istá...keď som nespadla von, musela som spadnúť pred vchodovými dverami a rozbiť kolená 😁🤣

janettdamian
10. okt 2024

U nás mal v škôlke úraz vnuk. Druhé dieťa ho sotilo z preliezačky dole a spadol nešťastne na obrubník. Zlomil si obidve kosti v ruke tak, že ju mal ovisnutú. Našťastie sme sa vyhli operácii a drôtovaniu. Mamička dieťaťa (naša známa) sa prišla ospravedlniť, škôlka spísala záznam o úraze, škôlka mala poistenie (všetky by ho mali mať) a z nej dostal vnuk odškodné. Bohužiaľ takéto veci sa stávajú. Ak tak nešlo o nejaké hrubé zanedbanie, čo asi nevieš dokázať, tak nič neporiešiš.

simsalabim
10. okt 2024

@silvia1823 mojej dcere-prvacke v satni vyrazil zub o 2 hlavy vyssi chalan… vrazil do nej, nechtiac. Ona bola drobatko malicke, do 1.triedy sla vo v.104. Skola mi ani nezavolala, vraj si mysleli, ze to je mliecny zub 🙈, zistila som to, az ked som po nu prisla, no nenapadlo ma volat policiu, udat skolu, ucitelku, toho chalana… ved to nrbolo naschval, cez skolsku poistku sme dostali par drobnych a to je vsetko.

silvia1823
autor
10. okt 2024

@stanulienkat tak vieš čo bola by som veľmi šťastna keby sa to stalo tvoju dieťaťu v škôlke alebo škole a som zvedavá či to necháš tak alebo to budeš riešiť a potom sa ti budem ja smiať a napíšem ti že si chorá baba

silvia1823
autor
Autor odpoveď zmazal
candii
10. okt 2024

@ajsha123 zuby mliečne by mu vypadli ale tým že si ich vyrazil, tak mu to môže poškodiť aj trvalý zúbok môžu trvalé vyrásť krivo. Ale snáď nie