Synček nechce chodiť do škôlky
Nevie mi niekto poradiť čo mám robiť? Maličky nám nechce chodiť do škôlky, každé ráno bojujeme, hádže sa nám o zem, uteká zo škôlky a ked' sa ho opýtam, že prečo tam nechce ísť tak mi povie, že ho tam bijú detičky a,že sa mu smejú, ked' som to raz povedala učiteľke tak mi len povedala, že to je normálne medzi deťmi...a druhé nám vždy tvrdí, že máme prerušiť škôlku na rok lebo, že je citovo nezrelí... mne to príde tak akoby sa ho chcela zbaviť... hovorila aj, že minulý rok tam bol chalan čonechcel chodiť do škôlky a sa začal zajajkávať... už som skúšala aj podobrotky vysvetliť mu aj pozlotky...teraz to začalo od znova lebo týždeň bol chorý.... porad'te či ho mám trápiť d'alej alebo mám zmeniť škôlku alebo nechať doma lebo obaja s manželom pracujeme... maličký má 3 roky a nastúpil od septembra.
@zarad to ste sa ako k tejto terapii dostali?
ja som dala maleho do sukr.skolky ked mal 26m,isla spm spät do roboty, aj ked prebehla postupna adaptacia, znasal to velmi zle, rano revy, trhanie zo sedačky v aute a išli sme z choroby do choroby, nocne desy..zobrala som ho odtial po 3m, rok mal opatrovatelku, teraz chodi od sept. do statnej skolky, tesi sa tam, je to veeelky rozdiel a to maly je extrovert a velmi spolocensky, ale nebol este pred rokom vyzrety..viac by som takuto chybu nespravila:o(

@janickacrazy základom terapie je spoločná polhodinová hra dieťaťa s rodičom. Robí sa v určitý deň a určitú hodinu,dieťa má stanovené hračky a celú hru vlastne koriguje dieťa. Rodič dáva najavo svouju prítomnosť,sleduje, zapisuje a raz za týždeň konzultuje so psychologičkou. Dieťa vlastne pomocou hry vyjadruje svoje myšlienky, pocity, krivdy....Máme za sebou 16 týchto polhodiniek a napriek tomu, že zo začiatku sa mi to nepozdávala,teraz vidím veľkú zmenu správania u dcérky a začala sa dosť otvárať, čo sa týka spomínanej traumy v škôlke.