icon

Synovi dali odklad. Môžem ho prihlásiť do inej školy?

lensii
10. apr 2025

Ahojte , synovi dali v škole odklad aj keď ovláda to čo má
Môžem ho prihlásiť do inej školy? Alebo už nie? Ďakujem

maris5
10. apr 2025

@lensii voci rozhodnutiu sa mozes odvolat a uviedla by som, ze si si ju vybrala na zaklade toho, ze maju zdravotnika a mensi pocet deti v triedach.
Kedze je to sukromna skola, nebude mat povinnost ho zobrat. Podaj prihlasku aj do statnej. Mali by ste este stihnut aj zapis v skole.

pribinak
10. apr 2025

@nikaeli s epilepsiou nemá nárok na zdrav . asistenta
Viem to, lebo syn má spolužiačku epileoticku od 1. rocnika

To sú take kecy že ucitelia nie au zdravotníci. Ak učiteľ chce a má záujem, ľahko si dá vysvetlit od rodiča ako postupovať a čo robiť

Synova spolužiačka má takú injekciu - pero ktoré sa v prípade záchvatu pichne.

Navyše epi je doživotná dgn. čo vyrieši odklad? Veď o rok tu epi stále bude mat

maxik24
10. apr 2025

@lensii pises o epilepsii, ze zvladal co mal, a zrazu ze nerozlisuje maly velky stredny. Toto je velmi zasadne, ak nerozlisuje velkosti tvaru, nevie zoradit, bude mat problemy s navazujucimi vecami. To nepomotal, on v tom nevidi rozdiel. Keby pomotal, opravi sa, a skolka neriesi. Ako zvladol depistaz v oblasti emocii, emocnej zrelosti? Socializacie? Neverim, ze odporucili odklad "iba" kvoli epilepsii. V com ma este dalsie tazkosti? Epilepsiu predsa bude mat stale 🙏🥺

maminkadeticiek
10. apr 2025

Boze rodicia 🤦‍♀️🙈

maminkadeticiek
10. apr 2025

Neverim tomu ze ho nevzali kvoli chorobe.To je podla mna totalna blbost.

lensii
autor
10. apr 2025

@maminkadeticiek ale čo : bože rodičia?" Čo je zlé na tom že chcem aby sa moje dieťa vzdelavalo aj keď je choré? To sú choré deti na odpis? Ja nechcem silou mocou aby ho ta škola vzala. ( aj škôlka ho vzala iba na pol dna a dôvod bol epi)

maminkadeticiek
10. apr 2025

@lensii Mam ine otazky,nie ohladom epilepsie.Kedy ma dieta 6 rokov?V ktorom mesiaci?Akondopadli testy akolskej zrelosti v predskolskom zariadeni?Na zapise som videla duevcatko,drobciatko,male,6 rokov oktobri a obi ze ju chcu dostat do prveho rocnika.Normalne priemerne dieta.Hovorim si-hrabe vam?Akonpreco to tomu dietatu robite???Najviac si pri nezrelosti odseru rodicia.Nie dieta,ale rodicia.

lensii
autor
10. apr 2025

@maminkadeticiek budúci mesiac

maminkadeticiek
10. apr 2025

@lensii Ja proste neverim,ze nejaka skola ti odmietne dieta kvoli epilepsii.Neverim tomu.Verim tomu ze tam naozaj nie je zrelost a to nie je ziadna hanba.Moja zdrava dcera mala tiez odklad,bolo to spravne rozhodnutie.Najlepsie.Je dnes druhostupniarka a dodnes ma same 1,predsednicka triedy, tvoriva, sikovna, bystra.Nie je hanba mat odklad.Druha dcera je naordena tiez LTT a zvazujem odklad.Nie je to hanba!

ejanjelik
10. apr 2025

Testy školskej zrelosti sú len nejakou barlickou,nie sú ani povinné. Posledne slovo má rodič. Vy mate dokonca aj od neurológa že odporúča školu,nedávala by som odklad. To nie je, že sa douci farby alebo čísla .

cukroska
10. apr 2025

@lensii A prečo by si to robila..zmešká niečo? Len mu pomôžeš.

candii
10. apr 2025

Riaditeľka môže dať len návrh ale ostatné je na Vás, školská dochádzka je povinná, odklad povinný nie je .. aj keď ho odporučí aj odborník. Konečne rozhodnutie je na rodičoch

eliska13
10. apr 2025

@nikaeli nič nezatajila predsa školy žiadajú o asistentov až po zápise, keď vedia aké budú mať deti.To, že ich aj tak nedostanú je druhá vec.Typicky príklad ako všetci chcú iba normou deti.Ved samozrejme, že na tvojej škole taký problém nie je, keď pracuješ na špeciálnej škole, skolke

eliska13
10. apr 2025

@cukroska v čom?epilepsiou mať bude a to, že zostresoval, alebo nevedel je bezne

natalka13
10. apr 2025

Sukromna skola si moze deti vyberat, chod do spadovej skoly, tam ho zobrat musia.

barka1
10. apr 2025

@maminkadeticiek ty tu ale splietas nezmysly. Nejedná sa o predcasne zaškolenie ako v tvojom příkladem. Jediný objektivny dovod neprijatia do školy sa zda byť epilepsia. To je akoby malo mat odklad dieta len preto, ze je na vozíku.

A áno, ver tomu, že ak škola nemusí (=dieta nie je spádové), dieta "s problémami" neprijme. Tak to je. Každé "problémové" dieta prinasa problém pre školu - zaškolenie personálu, vybavenie, asistenti, atd.

maminkadeticiek
10. apr 2025

@barka1 S kym si myslis ze sa bavis, ze splietam?Ako si povedala "javi sa".Nikde sa nepotvrdilo, ze to nie je len pocit ci dokonca vztahovacnost autorky.Ja som jasne napisala ze je to tak skor,ako ze jej niekto neprijme dieta kboli chorobe.Ak nesuhlasi moze si dat spravit posudok v CPP

barka1
10. apr 2025

@maminkadeticiek bavím sa s anonymom na internete 😁 tak bud v klude. Tvoja rétorika je horšia než moja.
Však autorka si z tejto diskusie vezme, čo chce a nejak sa zariadi, to mna ani teba trápit nemusí.

silvike
10. apr 2025

@lensii Mojej kamosky syn mal v 4r. uraz a nasledkom bola nejaka forma epilepsie. A zobrali ho bez problemov do obycajnej ( nie sukromnej) mestskej skoly. Ale teda neviem aku zavaznost mal. Viem ze bral lieky, zachvaty maval skor v noci. Teraz je uz osmak. Sice uci sa horsie, ale tak to zrejme nesuvisi ani s epi ani s nicim. Len sa mu nechce ucit a nie je az taky nejaky bystry.

loliki
10. apr 2025

@lensii Buď rada. Ešte im budeš vďačná za rok detstva. Má zdravotné problémy a vlastná matka na to neberie ohľad.

lensii
autor
10. apr 2025

@loliki ako môžeš niečo také napísať?? Keby som na neho ohľad nebrala tak my je úplne jedno či hi vezmú alebo nie !! Ja sa s ním učím, ja sa starám, ja som pri ňom vždy!!! Čo je prosím ťa zlé na tom ze chcem aby chodil do normálnej základnej školy a že chcem aby napredoval?? To že sa s nim učím doma ja je jedna vec ale ja mu ten školský kolektív nenahradím chápeš?? Ja nepotrebujem aby bol silou mocou v tej škole!! Ja som sa slušne opýtala či je možné dieťa zapísať do inej školy keď škola do ktorej zapísaný bol odporučila odklad . Čítaš ty vôbec po sebe ? Akože toto je už naozaj drzosť

lensii
autor
10. apr 2025

@barka1 aspoň niekto kto chápe aké to je mať choré dieťa a snažiť sa ho začleniť do kolektívu a pomôcť mu napredovať najmä v učení

lensii
autor
10. apr 2025

@maminkadeticiek aká vztahovačnosť prosím ťa? Vidíš tu niekde že som napísala že ho do tej školy chcem dostať silou mocou???

cukroska
10. apr 2025

@eliska13 Nič nezmešká a odklad veľa deťom pomohol. Zato nemusí mať nik výčitky .Aj môj starší ako letný mal odklad a vôbec som sa tým netrápiila.Ba naopak sme boli radi, že viac dozreje ,užije si detstvo a predĺzil si rok študentské časy. A to bolo takmer 20 rokov dozadu keď to nebolo ,ešte bežné .A nič lepšie som spraviť ani nemohla. Oveľa lepšie zvládal školu, bol medzí staršími a nemali sme žiadne väčšie starosti. A hneď ako zmaturoval (nemal ani maturitné vysvedčenie)uz bol prijatý do práce. A od vtedy zarezáva.Takze som aj rada,pretože do dôchodku sa narobia dosť a o rok neskôr začal jemu prospelo.

loliki
10. apr 2025

@lensii Ja ti verím, že sa oňho staráš a učíš sa s ním, ale neviem čo očakávaš od detského kolektívu. Choroby, šikana, súťaživosť, nároky učiteľov. Keď už raz vstúpiš do systému, nemáš ako vycúvať. Odklad je úžasná vec. Čo keď aj druhá škola ti odporučí odklad? Pôjdeš ho zapísať do tretej? Tvoj syn má rok na to, aby napredoval v tom, čo ho baví. Potom 10 rokov môže sa venovať pravidlám slovenského jazyka a matematike. Prečítaj si aj také témy, aké majú deti problémy v škole. Každý sa tam tak tešil a potom depresie, konflikty. Ale ako chceš. Kto chce kam, pomôžme mu tam.

alickapusinka
10. apr 2025

niektore školy nechcu brať deti s epilepsiou.

maxik24
10. apr 2025

@silvike mimo temu.. nocna epilepsia praveze moze byt pricina tazkeho ucenia a bystrosti.. Dietatu sa resetne mozog pri zachvate a neulozi nove vedomosti, znalosti z predchadzaujeho dna ktore mozog spracovava prave v noci. Velmi laicky povedane.

kristina1711
10. apr 2025

@nikaeli nie je konecne rozhodnutie o odklade na rodicovi? Aj keby ho odporucil psycholog v centre?

kittykat22
10. apr 2025

Pokial ti nedal odklad CPP tak nie je o com. Sukromna skola ta tam jednoducho nechce - nemoze ti to povedat do oci, tak hraju hru, ze doporucuju odklad. A nespravis nic. Nemozes sukromnu skolu nutit aby syna vzala. Tak ho daj do statnej. Ako pisu vyssie - moze mat asistenta a keby to neslo, ta moze absolvovat cast dni v skole, cast doma a keby to fakt neslo, tak nastupi znova do 1 rocnika 🙂 Pokial je sikovny ako pises - netreba ho nechavat s odkladom. Odklad dostavaju deti ktorym nedozrel sluch, nemaju vyvinutu rec, maju problemy so sustredenim a ine.
Skoda, ze ho nevzali - taku pracu si si s tym dala, a ono nic. Vies co, ked sa sukromna skola zachovala tak neprofesionalne tak to ako sa prezentuju ako super duper skola je len fasada. keby to bola dobra skola, tak by nerobili take psie kusy. Nebud smutna, nie je o co stat.

dory11
11. apr 2025

@lensii akceptoval by som to že chcú dať odklad naozaj .ale rodič ste vy