Úraz v škôlke. Ako postupovať?
Dobrý deň, rada by som Vás poprosila o pomoc ako postupovať prípade, keď sa synovi stal úraz v škôlke, pani učiteľka nič nevidela, ževraj padol na pieskovisku( pieskovisko pozakryvane tehlami), mal dieru na čele, bolo potrebné šitie. Zvažujem aj sťažnosť na pani ucitelku,nakoľko nie je to prvý úraz v jej prítomnosti.Ale teda tento je najvážnejší...ďakujem za každú jednu radu
@katarinka289 ja som pisala ten prispevok a tiez si myslim,ze by to tak malo byt ako pises,zial u nas v jednotriedke vzdy jedli ucitelky naraz s detmi. A bolo to tam aj predtym ako som tam nastupila robit ja,viem to od kucharky.
@novana Niekoho treba obvinit
Syn mal tiež úraz v škôlke - spadol a oškrel si bradu do krvi. Stalo sa to tesne pred obedom v blízkosti vchodu do škôlky. Keď spadol, samozrejme že sa rozreval a vstať mu pomohla okoloidúca mamička, ktorá si práve išla do škôlky pre svoje dieťa. Čo ma však zarazilo, bolo to že učiteľka si to nevšimla a nikto mu zranenie neošetril. Keď som poobede pre syna prišla zranenie mi hneď "udrelo" do očí. Dotyčná učiteľka už poobede v škôlke nebola, takže som to nemala s kým riešiť a na ďalší deň ochorela, takže som to už nechala tak. Beriem, že učiteľka nemá šancu ustriehnuť všetky deti, ale že si následne v triede nevšimne že dieťa má zranenú bradu no neviem... A práve toto ma hnevá.
@sirell tak nám sa stalo podobne, a presviedčala má práve táto učiteľka, že s tým už prišiel do škôlky 🙂)) keď som ho tam ráno davala bol ok, poobede narazena a spuchnuta pera.ked som sa spýtala co sa stalo, povedala: a on tam niečo má??? To sa vám len zdá...takze- preto po dnesnom uraze , to nemôžem nechať len tak
@katarinka289 mimo tému...do koľkej potom pracuješ, keď ideš na 11?to si na pol úväzku?dik
@larati ak máš pocit, že nedáva na deti dostatočný pozor stazuj sa.Ale výsledok bude taký, že riaditeľka jej dohovorí a život pôjde ďalej.
@eliska13 nie.Som na plny. Robim do 16:00,alebo do 16:30.Rano idem bud na 6:30, alebo na 7:30 a odchadzam o 12:30, alebo o 13:00(1-2x do tyzdna). Mame rozpis na rannu a poobednu, aby nam pocet hodin sedel. Aj po mesiaci sa nam rozpis meni. Kazdy druhy mesiac mam smenu so zastupkynou. Tam chodim castejsie na 6:30 rano a poobede castejsie az do 16:30
@larati syn nevie rozpravat,preco si sa nespytala.jeho priamo pred ucitelkou,snad by odpovedal. Mimochodok,mne syn neplace a aninsa nepride stazovat s kazdou ranou,dokonca radsej cusi,aby som nevytiahla dettol a pod. A ja si vsimnem az pri kuoani a pod. Naco robit tragedie a stale hladat negativa. Sa porozpravaj s ucitelkou alebo riaditelkou,spis tu zapisnicu a hotovo.
ak sa chces stazovat, tak sa stazuj na to, ze na pieskovisku boli poukladane tehly.
no teda! ale ved nejde o modrinku,alebo skrabancek.ale o dieru co potrebuje sitie! ja by som tam taky cirkus narobila! dufam ze ti hned volali ked sa to stalo! urcite to odfot,a spis staznost.posli mailom nech mas dokaz. ak sa to bude opakovat inym detom,viackrat,tak zrejme tam ucka nema co robit. detom sa treba bajocko venovat, mna tiez ide rozdrapit ked vidim tie pindy co kazdy den 10.30vypustia deti pred skolku a trkotaju a deti total anarchia. raz sme na prechadzke s dcerkou nasli dve male,ani nie 2rocne dievcatka co usĺi zo skolky. a pindy veselo trkotali chrbtom k detom... akozeee su skolky a SKOLKY....
Je mi luto, co sa Tvojmu malemu stale a zaroven aj smutno z komentarov, ktore tu citam. Prave lahostajnost rodicov je dovodom, ze sa v nasom skolstve nechystaju ziadne zmeny. Fungujeme si tu system, ktory je stary desiatky rokov. Ale o tom by som pisala dlho... spat k Tvojmu prispevku. Ak toto nebol prvy uraz v pritomnosti tejto ucitelky, staznost by som urcite podala, resp. minimalne by som to riesila s riaditelkou. Po druhe: pises, ze pieskovisko zakryte tehlami. To je vtip? Ihrisko a jeho prvky maju zodpovedat urcitym bezpecnostnym standardom. Ak sa tam deti hraju, ma to byt bezpecne prostredie. Ano, dieta si dokaze ublizit aj na takom mieste, ale tehly tam nemaju co robit. Ja by som to riesila na Tvojom mieste tiez. Este doplnim, ze na primitivne komentare a utoky kvoli tomuto prispevku nebudem reagovat. Ak to niekomu urobi dobre, tak nech si kopne. Nech sa paci. Pekny den vsetkym.
Jasné, treba sťažnosť na učiteľku, najlepšie, nech ju aj vyhodia z roboty a do žiadnej inej už nezoberú, potom budeš spokojná že?
Ale nabudúce, keď ti decko padne na ihrisku a niečo sa mu stane, tak sociálku na teba a nech ti ho rovno zoberú! Lebo veď treba inekoho potrestať...
No mamičke(autorke príspevku) dieťa zrejme nikdy nespadlo....Ja osobne pri malých deťoch považujem za normálne že dieťa vo veku škôlkara spadne(a to aj v prítomnosti matky). Samozrejme, pádu treba predchádať ale mamička by si mala uvedomiť, že ak má 1 učiteľka na starosti 10 detí, tak sa nedajú ustriehnuť. Ale súhlasím tým že tehly na pieskovisku nemali čo robiť.
K tej sťažnosti, neviem či by som to riskovala, učiteľka môže mať potom iný meter na moje dieťa ako na ostatné, ak by som ju považovala za takú neschopnú -tak dám dieťa račej preložiť. Alebo by mamička mohla ostať doma s dieťaťom. Ale potom dporúčam mamičke vyhnúť sa s dieťaťom ihrisku, je totiž normálne že deti tam behajú, skáču, preliezajú a tiež je normálne ak tam dieťa spadne a nikto neodsudzuje mamičku že naň mala dávať väčší pozor.
@dadka_bb preco by mala ucitelka letiet??? Vies si predstavit, ze by naraz padali 4 deti a ucitelka by bola aj na 1 cm pri nich?? Ako by ich mohla ratovat??? Aj keby bola od toho dietata na 30 cm a videla by to, tak by tomu nezabranila, teda ak nie je superman, co asi nie je. Treba skor riesit to, preco su na pieskovisku tehly a predpokladam, ze ich tam ta ucitelka nedala. Tebe asi nikdy nespadlo dieta ani na pieskovisku ani niklde inde, lebo dobre musis vediet, ze ked sa potkne a nie si pri nom, tak tomu NEZABRANIS!!! A ked sa vam tieto ucitelske "hyeny" opovazia upozornit vase deti, aby nebehali ako besne, tak su zase len zle ucitelky. Ja by som taketo matere bila.
@belllinka Ako neviem ci si nieco podobne zazila, ale predpokladam, ze nie...Mne tiez zo skolky prislo dieta cele zblednute a vracolo a nahodne som mu vzady na hlavicke nahmatala bozulu ako tenisova lopticka a leteli sme na pohotovost...na druhy den sme rozpravali s ucitelkou a nikto nic nevedel...dokonca my povedali, ze sa to stalo mne doma...zatlkali, zatlkali a zatlkali...kedze nikto nic nevidel, tak ziadny uraz ani nebol a moje dieta si to urcite vymyslelo...ako bohuzial verim tomu, ze to tak funguje a neda sa s Tym nic robit. Tu nejde o to, ze ju mozu vyhodit...tu ide o to, ze vkladas niekomu do ruk svoje dieta a je minimalne nezodpovedne, ze sa zataji uraz. Ja viem, ze sa to moze stat aj doma, ale v pripade vaznejsieho padu je potrebne kontaktovat rodicov minimalne pre to, aby sa predislo vaznejsim komplikaciam. Nemysli si, ze normalny clovek by riesil nejaky pad staznostou na ucitelku, len koli tomu, ze pri nej mal uraz...Viem, ze praca ucitelky v skolke je tazka, ale ked ju ma dotycna osoba robit len preto, ze musi tak tam naozaj nema co robit...
Toto sa fakt môže stať iba na Slovensku že si niekto nerobí svoju robotu poriadne a ešte ho aj za to určite osoby “mamičky “ obhajujú no hotovo fakt... ak sa aj stane úraz čo je normálne v škôlke tak ta učiteľka to má prediskutovať s rodičom a nie je dieťa má zošitu hlavu a je to ok... však u nás rodiča vyšetrujú na chirurgii čo sa stalo ako sa stalo a učiteľke ups sa to prepecie.., a ako môže deti dať na ihrisko ktoré nie je bezpečne? To už možme všetky potom robiť tieto povolania naozaj keď v tom neni žiaden systém ani poriadok
@stanulienkat ak tam tie tehly učiteľka nedala tak má hádam oci a má predvídať že to je miesto ktoré asi neni najbezpecnejsie pre toľko deti treba si naštudovať zákony a podobne a nie tu kydať hlava nehlava sama som učiteľkou
Kikuta tebe dieťa nikdy na ihrisku nespadlo?
Áno ale nešli sme šiť hlavu a to je trosku rozdiel ... pri šití hlavy sa urobí i snímok zväčša aspoň u nás a niekedy ostava dieťa i 3 dni na pozorovaní neporovnavaj jablka s džemom
Kikuta a keďže si sama učiteľkou tak by si bola s deťmi celý deň v triede ale by si išla po práci tehly odpratávať.....za tehly nemôže učiteľka, na to tam je riaditeľka.
jasneee typicke slovenske.zatlkat ututlat, nedajboze sa ozvat,lebo bude na decku ucka sedet 😣😣😣 chvalabohu dufam nas je uz viac tych,co sa nebojime otvorit usta. nebavime sa o odretom kolienku, ale o hlave ktoru treba sit! tehly na pieskovisku? ako doprdele.... ak to nie je prvy pripad.zrejme mame docinenia s ucitelkou typu "trkocem s kolegynkou len nech mam od deti klud". asi by som tiez inak zvazila keby maminke hned zavolaju, ospravedlnia sa, vysvetlia , odstrania tehly atd. a ne ututlavat otras
@belllinka Jaj....neprecitala som celu diskusiu😉 Tak potom to je nieco ine....ja som hovorila len o mojej skusenosti. Pritom si nemyslim, ze nie som nijaka hysterka a viem, ze moje dieta je akcne. Urazom sa skutocne neda predost a som si toho vedoma, ze je vela deti na jednu ucitelku...

@osky pracujem v skolke a chodim na 10 :30 alebo 11:00... akonahle su deti na lehatkach(12:00), ucitelka, co bola od rana, odchadza zo spalne a ide si robit administrativu (triedna kniha atd.), popripade sa ide najest, ak ma v skolke obedy. My neobedujeme spolu s detmi. V jedalni dozorujeme a mladsie deti dokrmime, odnasame im taniere (tolko k prispevku, kde sa spominalo, ze ucitelka jedla chrbatom k detom, ktore sa mohli obarit, alebo zadusit jedlom)