Veríte učiteľkám v škôlke?
Včera som nemohla spať a vybehlo na mňa jedno video z ktorého mi bolo zle. Ako učiteľka neskutočným spôsobom straší deti v škôlke s maskou vreskota a ďalšia na tom smiala. Keď som to videla tak mi začalo biť srdce a normálne som si musela sadnúť a predýchavať. Neviem si predstaviť čo museli tie deti prežívať. A potom daj dieťa do škôlky 😩 pripájam aj link ak si chce niekto pozrieť https://fb.watch/gtWCCp_iGM/
to je zas téma ....
@dominikamacakova nie neverím, teda v našej určite nie a nedám tam deti. V prvý deň keď deti nechceli ísť dnu (tie malé čo boli prvý deň v škôlke) tak ich učiteľky bili po zadku. Videla som to na vlastné oči, ináč by som neverila že sa niečo také dnes robí. A to som si myslela, že manželova neter preháňa keď tam nechcela chodiť.
Nemusis dat dieta do skolky. Nemusis detom ani robit Mikulasa. Takisto ak dueta uz do skolky chodi a nieco sa ti nezda mozes dieta odhlasit alebo najst skolku kt ti bude vyhovovat.
A nevidim ziaden dovod pozerat podobne videa a zapodievat sa co by bolo keby. Vnimam svoje dieta tu a twraz. A ak by zrazu k nejakej zmene doslo tak by som patrala po pricine.
Moja chodila do skolky rada, jedna dievcina kt tam praxocala bola aj nasa babSitterka,dcera ju dodnes spomina.
@kate_cs aj my máme haloween na stene. Netopiere, balóny, pavučina a jeden pavúk, ktorý moc nevyzerá ako pavúk, listy a girlandu 🙈 Tu skôr ide o prístup učiteľky -psychopatky. Keď robí toto s maskou, čo robí pri iných veciach
@kate_cs a prečo by si tam deti nedala ak sa smiem spýtať?
@angel993 aspoň, že si to videla a nemusíš tam dať deti
Dokázal vôbec niekto to video pozerať celé? Mne stačili prvé sekundy 😰. Ja nikdy nenadávam, ale tu hneď zo mňa vyletelo, že je p**a. Minimálne padnutá na hlavu a zaslúžila by si preplesknúť.
K otázke odpoviem, že ja našim učiteľkám verím, máme veľmi dobrú škôlku aj učiteľky v nej. Sama mám vyštudovanú predškolskú pedagogiku a teda toto by ma v živote nenapadlo.
U vas v dedine je takato hlupana riaditelka, detoom robi traumy ale nie priamo takto. Preto radsej vozim dieta do vedlajsej dediny. Aj ked to stoji prachy a css navyse ale dieta ma psychicke zdravie iba jedno
Myslím si, že toto je veľmi ojedinelý prípad takejto učiteľky. Bežne sa s týmto podľa mňa nestretneš. Avšak bežne nájdeš učiteľky, ktoré po deťoch kričia, citovo ich vydierajú, udrú po zadku, slovne ponižujú, strašia slovne, posadia dieťa do kúta, majú nejakú lavicu hanby.., skrátka nevhodne zvolené "východné metódy", ktoré sme si aj my ako deti mnohokrát zažili. Toto však robia aj mnohí rodičia a ani si to nejako neuvedomujú. Potom si pozvú domov Mikuláša, ideálne aj s čertom...a v čom je to iné? tiež sa ich mnoho detí bojí. Ak ich aj nepozvú, tak ich strašia tým, ako ich nejaký čert vezme, keď nebude poslúchať. Ako všetko Ježiško vidí a keď nebudú poslúchať, nedonesie im darčeky. a tak podobne.
Áno, učiteľkám v dcérinej škôlke verím. Nielen v tom, že ich nebudú strašiť alebo inak trápiť, ale aj v tom, že im vštepujú tie správne hodnoty, nenanucujú im dávno prekonané konštrukty spoločnosti, pristupujú k nim do veľmi veľkej miery individuálne a nepotrebujú udržiavať poriadok v triede hrôzovládou. Keby som mala výrazný problém s niečím, čo dcéra o škôlke hovorí, nechodila by tam, vďakabohu mám luxus času na hľadanie lepšej možnosti.
@simona20201309 chory zvyk.Zle mi je, ked aj dospele zeny po 40 tke sa namaluju a daju si masku v praci a hraju sa na deti.
@dominikamacakova aj moja dcera sa bala vsetkych masiek aj fasiangovych.Nehovoriac, ked sme robili Mikulasa v skolke kolko rodicov druhy den v skolke povedalo, ze deti v noci plakali a nevedeli spat.
@zuzanockamt ano SK a USA su rozdielne,ale aj tu sa najdu psychoti aj medzi ucitelmi
@petulda333 Áno, nájdu sa. A keď sa nenájdu, rodičia ich z nich s radosťou vytvoria.
@zuzanockamt joooj to ano. Bohuzial
@simona20201309 nehadz vsetky do vreca dobre? Ine je mat karneval a ine je zvonit s kyblom a pytat cukriky
Zial doba sa meni tak to bude stale
Moj 5r syn mal v piatok v skolke halloween karneval
Bol dinosaurus, rano som doniesla svetlonos a povedala ucke ze pod kostymom ma teplaky keby trebalo nech mu pomoze nejake veci,,,, ucka na mna ze to nic strasidelnejsie vas nenapadlo?! Tak som jej povedala ze mu mozem dat sekeru ak chce
Moj syn chce byt dino tak bude dino, to ze tam boli skoro vsetky ostatne rovnaky kostym z Hm kostlivec ma vobec nezaujima , cize nemusime si to tak zelat ale doba je taka ze to nezastavis
To tak az tak vystrasilo jedno video? Radsej uz ziadne nekukaj... keby to ucky robili, rychlo by sa to prezradilo. Ja nasim verim aj nie. Neverim im,ze syn uz treti rok všetko zje 😀
@dominikamacakova tak čo ti mám na to napísať. Nechaj si deti doma, nepúšťaj ich ani do škôlky 🤷 stať sa môže všeličo. Ale toto je extrém, ktorý je nezvyčajný a určite sa tým nebudem znepokojovať, nemám dôvod. Našťastie môjmu synovi sa v škôlke páči, teší sa tam.
@dominikamacakova ja som to už písala viackrát tu na MK. Vadí mi uniformita v slovenskom školstve. Robíš to, čo všetci a hotovo. Nevadí, že ťa baví niečo iné, že máš iné záujmy. Väčšinou je v skupine 22 detí a ťažko voliť individuálny prístup. Preto keby som mala tu možnosť (financie), nechám si deti na domácom vzdelávaní, kde ich viem učiť veci ako celok. Reagovať na ich prirodzený režim, či potreby a záujmy. Ale to je nadlho 😀
@zuzanockamt ty si to zažila na vlastnej koži alebo? Nerozumiem tvojím komentárom
@dominikamacakova Som v školstve od r.2005, čiže 17 rokov,takže čo-to mám spolu s kolegyňami zažité zo strany rodičov. Plus celý život sa pohybujem v učiteľskom prostredí.
@zuzanockamt áno to viem a preto sa pýtam. Aj konkrétne môžeš povedať, lebo ja si to neviem predstaviť...
@dominikamacakova Konkrétne veci určite nebudem verejne cudzím ľuďom písať.
@zuzanockamt veď ja nechcem od teba mená ani do bodky všetko opísané. Iba ma zaujíma ako môžu normálny rodičia urobiť psychopatov z normálnych učiteľov. Ak taký rodič(psycho) existuje, tak je to skôr výnimka ako napríklad učiteľka z videa
@dominikamacakova Rodičia - hlavne matky všetko riešia, každú známku, dieťa je na piedestáli, učiteľ má minimálne právomoci. Častá je šikana učiteľa zo strany rodičov, vadí im naozaj všetko. Stačí si prečítať diskusie tu na koni - z učiteľky spravia alkoholičku, lebo ju videla v obchode kupovať fľašku alkoholu a pod.
@simona20201309 moja rec!
@dominikamacakova keďže vieš vypisovať na fórum tak určite vieš aj použiť jazyk a opýtať sa , vyriešiť to pred takýmito akciami , alebo ešte lepšie nechať dieťa doma ak ti to vadí a nie tu komentovať a urážať učiteľov !
Moja kolegyňa strašila detí ako ježibaba . Deti vtešťali , pišťali a dobrý mesiac som od nich nepočúvala nič iné ako kedy príde ježibaba .
@dominikamacakova a kde sa to stalo? Myslím že u nás to nehrozí. Ja sa len zamýšľam nad tým, že ak ťa takéto video rozhodí... Videi na svete je xy a naozaj rôznych. To keby ma malo každé takto rozhodiť, tak sa bojím otvoriť vchodové dvere von z bytu a beriem lieky proti úzkosti a nespavosti.
Učiteľkam verím... Prečo by som neverila?
@kate_cs dieťa si môžeš doma učiť, ale neviem do koľkých rokov... Otázka možno nie peniaze, ale či by si bola taká všestranná a vsetkovediaca. Lebo internet nie je všetko.

Absolutne svojim detom nevnucujem tieto fiktivne strasidelne postavy. Na co? A potom sa matky cuduju, ze ich deti sa v noci boja? Ved im to nonstop podsuvate. Budes zly, pride cert, potom ho vidi na Mikulasa. Rozpravky, v ktorych su nonstop nejake vrazdy, banditi. Teraz Halloween. Dieta ma bujnu fantaziu aj bez toho, aby sme mu ju ako rodicia dotvarali kadejakymi priserami. Tu nejde az tak o tie ucitelky, aj ked to, co urobili je cez ciaru. Ak dieta vychovavate v pravde a vie, ze tieto veci neexistuju, tak sa ich nebude bat. No ak ich podporujete v tom, ze existuje zubkova vila, darčeky nosi Mikulas a Jezisko v plienke, tak sa nedivte, ze su a budu traumatizovane aj z ludi v maskach.Nemaju odkial vediet, ze prave ta postava nie je skutocna, ked im klamete v inych veciach.