icon

Veríte učiteľkám v škôlke?

dominikamacakova
30. okt 2022

Včera som nemohla spať a vybehlo na mňa jedno video z ktorého mi bolo zle. Ako učiteľka neskutočným spôsobom straší deti v škôlke s maskou vreskota a ďalšia na tom smiala. Keď som to videla tak mi začalo biť srdce a normálne som si musela sadnúť a predýchavať. Neviem si predstaviť čo museli tie deti prežívať. A potom daj dieťa do škôlky 😩 pripájam aj link ak si chce niekto pozrieť https://fb.watch/gtWCCp_iGM/

Strana
z4
luxus10
30. okt 2022

jedna znama pred casom nastupila ako upratka do ms, ma vs vzdelanie, mala na to svoje dovody, ma niekolko svojich deti, a viete co robia v tej skolke ucky? vacsinu dna dla moznosti na mobiloch, a deti sa biju, placu, nic neriesia...zle sa jej na to pozera....

lenqua_12325
30. okt 2022

Pri inej učiteľke sa stalo, že začala rozprávať dcérke, že pre deti, ktoré píšu na stenu chodí čert a zoberie ich.
Od toho dňa mi nezaspala sama v izbe.
Predtým chodievala spať úplne sama.

bimbambom
30. okt 2022

@maribell no ako šialená a psychopatka neviem neviem 🙄

Ale vážne teraz , samozrejme neuznávam to , čo som aj napísala . Ale z viacerých dôvodov , nie len kvôli strašeniu . Ja osobne deti nestraším čertom , kotoľňou ( aj to som už počula) , etnickými skupinami a podobne .
Tú vetu čo si okopírovala som myslela veľmi všeobecne , špeciálne na toto fórum . Tu sa naozaj robia aféry z ničoho . Tak ako teraz sa tu niekto o mne vyjadruje , len preto , že , teda ani neviem prečo. Hlavne ma to mrzí , že ja sa týchto aktivít nezúčastňujem a aj tak musím toto na svoju adresu čítať . A to považujem za aféru z ničoho , jedna veta , hovorí o niečom čo som neurobila a bum , máme tu aféru . To je také žensko- koníkovské .
Avšak , duševne chorých žien je v školách celkovo veľa . No ja nerozhodujem o ich konaní , riaditeľka to vedela tak asi súhlasila .

dominikamacakova
autor
30. okt 2022

@lenqua_12325 pane bože, to si robíš srandu 😢😢😢 Ja verím tomu, že sa to bežne deje, ale nedostane sa to samozrejme na verejnosť ani k rodičom. Toto video určite uniklo a nikto ho dobrovoľne nezverejnil. Tu jedna učiteľka sa preriekla, že jej kolegyňa robila ježibabu

bimbambom
30. okt 2022

@simona20201309 nehnevaj sa , možno som vzťahovačná, ale tvoje reakcie sú extrémne prchké . Takýto atak na základe ničoho , nemām záujem absolútne s tebou komunikovať ....

lenqua_12325
30. okt 2022

@dominikamacakova myslím to úplne vážne. Žiaľ.
Viem aj to, že sa deti zatvárali do tmavého kumbálu.
Sklad kníh a hračiek. Bez svetla.
Minimálne sa im tým učiteľky vyhrážali v našej triede.
Či tam reálne niekoho zatvorili si nepamätám.
Prvá sitácia sa stala mne a druhá dcérke pred cca 4 rokmi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bimbambom
30. okt 2022

@dominikamacakova odpoviem ti iba zo slušnosti, už keď odpoviem aj iným . Rodičov som neinformovala , ja som v triede s deťmi , nemām na to podmienky . Ale informovala som riaditeľku o iných veciach ( naozaj závažných ) . A vieš ako to dopadlo ? Kolegyňa tam je stāle a mne nepredĺžili zmluvu ( bez udania dôvodu). A viac toto celé komentovať naozaj nebudem .

dominikamacakova
autor
30. okt 2022

@bimbambom radšej tie závažné veci ani nechcem vedieť 🙄 Ale čo môžeš urobiť ak máš pocit, že sa krivdí deťom - môžeš to povedať rodičom 🙏

dadka56
30. okt 2022

Autorka založila tému s názvom "Veríte učiteľkám v škôlke?" Dnes o 13,00 hod. si odpovedala,parafrázujem: "Nepôjdu do škôlky. Dúfam."
Z tohto mi vyplýva, že neveríš učiteľkám. Je to tvoje rozhodnutie. Vzdelávaj si deti doma. Sama vieš, čo je pre ne pre najlepšie!!!

bimbambom
30. okt 2022

@dominikamacakova už si bola v škôlke určite , nedá sa zastavovať každého rodiča a hovoriť mu čo sa dalo v triede v ktorej som nebola . Ja mám na starosť svoje deti v triede a nie to ešte stopovať na chodbách cudzích rodičov čo nepoznám . Navyše riaditeľka o tom vedela .

zuzinabila
30. okt 2022

@dominikamacakova preto bol dobry vyber skolky pre mna priorita nad priority🙂

angel993
30. okt 2022

@elizabet173 mala som jedno dieťa v kočiari, druhé na rukách, ani mi nenapadlo vyťahovať mobil. Naša škôlka má dosť zlé meno. Deti boli doobeda vonku, vtedy ich nechodia rodičia vodiť naspäť do škôlky 🤷

staalienka
30. okt 2022

@simona20201309 tu by som ani nepovedala, že je to Halloween. Zrejme sa tak snažili vynútiť si poslušnosť detí. (Z časti, keď sa ich pýtala či ešte budú zlostiť.). Je to choré. Neuznávam ani ten super "zvyk" halloween, ani vyhrážanie sa deťom. Učiteľkám zakázať priamu činnosť a detmi..

victory7897
30. okt 2022

Ja som počula o škôlkach a učiteľkach dosť , že sú usmievave a milé na Vás neznamená že k deťom sú normálne ...vedia byť hnusane riadne a detičky keď prídu domov tak to vypustia z hlavy..myslia si že to tak má byť a nebudú doma vykrikovať a pani učiteľka dneska urobila hento a to..proste ich strašia kadečim,dohadujú sa čo povedia rodičom keď dieťa spadne ...ja vždy hovorím odtiaľ potiaľ s učiteľkami, nie každá má trpezlivosť a je normálna

bimbambom
30. okt 2022

@maribell no tak som si to otvorila aj keď som nechcela
Myslím , že nejde o jeden deň v roku , dedukujem podľa počtu strašení ( ak je údaj sprāvny) a navyše tam nie je ani zmienka o výzdobe , na ktorú si myslím potrpia .
Avšak netvārme sa , že toto sa bežne deje , neverím tomu ! Toto bolo dielo troch či koľkých rovnako zmýšľajúcich žien . No my tu máme bežne čerta na Mikuláša 🤷
Tak dām na sprāvnu mieru aj tú ježibabu - to bolo raz počas Halloweenu či ako sa to píše . Toto nebolo pravidelné , stali sa to len RAZ ! Celý čas som bola v tom , že to bolo počas Hallow. Avšak slovenské deti zvyknuté na rozprāvky Grimovcov a pod , im to prišlo fajn aj keď pišťali . A dām ruku do ohňa ,že to nebolo také ako toto . Tu sa menil hlas , dāvali otázky a naozaj to boli maličké detí . Kolegyňa strašila predškolákov . A aby sme predišli nedorozumeniam , hystérii, urážkam ( opäť všeobecne ) neschvaľujem to tak či tak, aj keď to bolo dajme tomu tematické v jeden deň .

maribell
30. okt 2022

@bimbambom to neviem povedať, ja som to nezvládla pozerať celé. Videla som iba chvíľu, na ten Halloween som nadviazala iba kvôli tomu, že sa tu o ňom písalo, teda že to bol iba "Halloweensky žartík". Ale ani Halloween by to neospravedlňoval a ak sa to tam ešte aj opakovalo 👀, tak to už ide úplne mimo moje chápanie. Asi sú tie ženy narušené, inak si to nedokážem vysvetliť.

hayabusa1337
31. okt 2022

ja ti poviem tak, pozri si tu na koniku zeny co su ucitelky urcite je tu kopec for kde sa zapojili, potom si kukni ako reaguju ich nazory, posty na ine temy a zistis ze niektore su viac inteligentne a niektore menej s niektorymi suhlasis s inymi nie, skratka chcem tym povedat, ze nemozes im verit vsetkym.. tak to skratka je, je to o nahode koho vyfasujes:D

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
monymony1
31. okt 2022

@dominikamacakova nespoznala by si na svojom dietstku ze nieco nieje v poriadku? My sme nali negativnu skusenost v skolke kedy sa jej vyhrazali ucitelky este v ten den ked som po nu prisla som videla ze je nieco v neporiadku uz viac do tej skolky nesla

bimbambom
31. okt 2022

@monymony1 ako vyhrážali ?

dominikamacakova
autor
31. okt 2022

@monymony1 napríklad toto mi nejde do hlavy, či na tých deťoch z videa nevideli rodičia nejaké zmeny. Keďže ich strašili dlhodobo a nie len raz
My sme sa o tom aj bavili s chlapom a on mi tvrdí, že by sme si určite niečo všimli 🤷
A vieš ako to býva. Dieťa plače mesiac, že nechce ísť so škôlky, bojí sa ale každý hovorí, že je to normálne, že je to "adaptačný proces"

adkalu
31. okt 2022

@dominikamacakova ja dôverujem našim učiteľka v škôlke, ak by som nedoverovala, tak tam deti nedám. To, ze sú ku mne milé, usmievavé a deti chvália nie je až také podstatné, skôr sledujem ako moje deti napredujú, aký progres nastal vo všetkých oblastiach po nástupe do MS a to, že sa moje deti do škôlky tešia, neplaču, rozprávajú co robili a nie je toho málo, deti majú nadštandardnú starostlivosť, jedna učiteľka šije hračky, pečú s nou chlieb, vyrobila im domček pre zvieratká, druhá brava deti na plávanie, tenis, robí tanečné večierky, kde im sama usila sukne, tretia im nosí ovocie zo záhrady a masíruje brucho keď boli. A to sú obidve v štátnej škôlke. Mne by stačilo iba ak by ich učili a boli ľudské, ale toto co sa im dostáva ma prekvapilo a nesmierne teší. Viem, ze nie každý má také šťastie, ale niektoré príspevky, ktoré tu sú sa mi nechcú veriť. Niekedy stačí aby aj rodič bol slušný, ústretový a ak aj kritizuje učiteľky, aby to bolo konštruktívne a nie pred deťmi.

basska_b
31. okt 2022

Jaj to su Spojené státy... tam je možné všechno 🤦‍♀️

zuzanockamt
31. okt 2022

@bilberryday so štvorkami sa na PEDaSA nedostanú

monymony1
31. okt 2022

@dominikamacakova no to uz je na rodicoch. Ja som dcerku potom nechala doma do konca roka nastupila so novej ako 4.5 rocna neplace tesi sa zo skolky nechce ist domou

monymony1
31. okt 2022

@bimbambom ze ked nebude spat ( lezat otocena do jednej strany) mala 4 roky nespi od 2 rokov zavru ju do riaditelne a tam bude cakat pokym po nu nepride mama

monymony1
31. okt 2022

@basska_b zial uz to je mozne vsade..

bimbambom
31. okt 2022

@dominikamacakova k tomu adaptačnému procesu sa vyjadrovať nebudem ,lebo zasa mi stúpne tep a tlak ako včera .
@zuzanockamt minule ma tu presviedčali , že na Prešovskú PED VŠ berú bežne učňovkárov so štvorkami 🤷 to netreba ani riešiť také ....
@monymony1 to je nepríjemné :(

Strana
z4