icon

Vie si váš 3 ročný chlapec obliecť pančušky?

maja11nr
26. okt 2012

Ahojte baby, chcela by som sa popýtať mamičiek hlavne chlapcov okolo 3-rokov, či si ich poklady vedia obliecť sami pančušky a aké pančušky kupujete, aby sa to dalo dobre obliekať...včera som mala rozhovor s našou pani učiteľkou v škôlke o tom, čo všetko môj syn nevie a ostala som jemne zaskočená...hlavne vetou: "aby sa mu neskôr detičky neposmievali, keď niečo nebude vedieť". Čo si o tom myslíte?

janka1011
27. okt 2012

@maja11nr
Juj, len čo mi stúpol tlak!!
Prečo by si trojročné dieťa malo vedieť obliecť pančušky? Nepoznám také, ktoré by to vedelo!
Pani učiteľky už neriešim, najradšej by boli, keby deti chodili bosé a holé, aby náhodou nemali s nimi nejakú robotu..
A pokoj, 3 ročné deti sa ešte nevysmievajú...to Ťa pani uč. chcela asi iba postrašiť 😒

nikolka2
27. okt 2012

Fúúúúúúúúú no hned by som Pani ucitelke vysvetlila odkial vietor fuka 😀 ja mam ten isty problem tiez pekne slovo som v skolke na mojho syna nepocula ...a pritom je taky zlaty len troska hyperaktivnejsi 😀 Moj maly si vie vyzut topanky 😉 moja dcera vedela ako 3 sa uz cela vyzliect obliect ona bola taka , ze sama sa to chcela naucit a sa aj naucila 😉 za to syn si vie len vyzuť topanky a ponozky a vytiahnut a stiahnut nohavice to pouziva ked ide na wecko 😀 ááááááá este aby som nezabudla aj ciapku si vie dat na hlavu 😀 Ja by som sa Pani ucitelky opytala ci ona ako 3 si uz snurky sama na topankach viazala ? 😉 😀

jahody11
27. okt 2012

moja sa vie obliect uz sama a paradox je, ze ja som ju neucila NIC... vsetko ju naucili pani ucitelky v skolke, ona ma uzasne ucioelky, mala je septembrova a chodi do skolky od 2 rokov a uz vie vsetko sama 🙂 takze vela zalezi aj od ochoty tych pani uciteliek...........

sakura77
27. okt 2012

aj u nas pomahaju malinkym,aj ked teda teraz ich je velmi vela,tak sa potrapia kym ich vychystaju 🙂 moja sa sama oblieka a vyzlieka uz od 2,3 roka,sama sa naucila,akuŕat ked bolo moc uzke tricko,tak vyzliect jej pomozem,inak "ja samaaa" ,ale aj tak sa snazim "vychadzat v ustrety" aj ucitelkam a nedavam snurovacie topanky,kosielky s gombikami a podobne,len co viem ze zvladne aj sama....a tie spodky nejake som aj v tescu videla.
akueat co som zistila ze pani ucitelka jej dava papat polievocku,pricom doma papa sama vsetko od 1,5 roka 😀 no ale asi prepadla "davovej psychoze" ked videla druhe deticky ze ich krmia 😀
a z posmievania by som si tazku hlavu teda urcite nerobila,si neviem poredstavit ze by sa napr moja alebo v jej veku kamosky posmievali....to az tak neskor pochytia ,minimalne o rok 🙂a vtedy uz bude vediet vsetko 😉

maja11nr
autor
27. okt 2012

@sofinka333 čakala som či sa ukáže nejaká učteľka 😀 vďaka bohu, že si tu 😉 no bola celkom milá, ale nemôžem si pomôcť, lebo džube stále len nás...neverím tomu, že ostatné detičky sú úplne super šikovné...
náš syn má zrejme taký vnútorný stres a strach z tej škôlky, že sa včera počas spánku pokakal (nestalo sa mu to asi od roka, doma sa ani nepociká v spánku), no ale čo je najhoršie on sa to bál povedať pani učiteľke 😠 už som si včera aj poplakala...myslíš, že to je normálne?

janinah
27. okt 2012

neviem prečo zmizli z trhu kamaše /či len ja mám ten pocit?/ ,jednoducho som doma natiahla kamaše + ponožky, na to šuštiaky alebo iné voľné nohavice na vonku a v školke vrchné nohavice dolu,hral sa v kamašiach a ked šli von,tak si natiahol vrchné nohavice /či sám v 3 r. to asi sotva/ a šlo sa vonku..ale musím napísať,že sú aj šikovné deti,dcéra si v 3,5 r. sama viazala šnúrky na botaskách,psychologička skoro odpadla,ked to videla 😉

traktor
27. okt 2012

netreba to brat hned zle..ked nieco pani ucitelka povie..urcite to myslela v dobrom..ma kopu deticiek, mnohym treba este pomahat, v zime su deticky dost naobliekane, cize kym vyjdu von a vsetky pooblieka, zabiju tym kopu casu..doma treba trenovat, aby s tym v skôlke nebol problem..môj drobec nechodi do skôlky, ale vie sa komplet obliect / ale zas mozno nevie nieco ine, co ine deti uz vedia/..on to odkukal hlavne od surodencov, lebo sa im chcel vyrovnat..treba doma skusat..v ramci hry..ty si zober pancuchy/ silonky/..jemu daj pancuchy..odstartujte sa , ze kto bude prvy..ty sa s tym akoze morduj, maj k tomu vtipne hlasky..uvidis ako sa drobec bude snazit..len treba zvolit pancuchy nie moc tesne..ja mam na zimu kupene klasika pancuchy, take rebrove ci ako to napisat..a potom mame klasika teple gate/ bavlnene, bez spodnych noziciek../

ginger_fox
27. okt 2012

no, či si obliect pancusky vie alebo nevie, to ja neviem, kedze pancuchy mal naposledy oblecene minulu zimu. Takze to aktualne neriesim. Ale pochybujem, ze to vediet bude. Tiez, ako predomnou pisajuce maminy, uvazujem nad zakupenim spodnych nohavic, videla som v H&M a C&A velmi pekne.
Moj syn je, co sa tyka obliekania a vyzliekania prototypom lenivosti. Ja viem, ze to vie a viem ho k tomu donutit. To sa vsak netyka uciteliek v skolke. Tie vzdy oblbe svojim modrym kukucom ako mu to nejde a nevladze a je to komplikovane etc. Nastavi ruku, nohu a pani ucitelka makaj. Keby som nevidela neuverim 😀

vulka
27. okt 2012

náš syn má 5 rokov a také tie tesnejšie pančuchy si neoblečie a spodky keď su užšie tak tie tiež nie. Neriešim to.

sara07
27. okt 2012

náš si vie obliect klasiké hnedé bavlnené ako dakedy sa nosilo, a inač v obliekaní sa vyslovene zlepšie až v škôlke,

sofinka333
27. okt 2012

@maja11nr tak je asi citlivejsi. ucitelka by mala vycitit ktore dieta je ake citlive. na niektore staci len krivo pozriet a na ine mozme aj kricat a aj tak sa bude usmievat. Je smutne ze sa dieta boji ucitelky! Ale neboj, on to zvladne, zvykne si a zisti ze ho nezje 😉 ... popripade sa s nou otvorene porozpravaj ze tvoj syn ma zo skolky strach, ci by nemohla trochu k nemu zmenit pristup, ze je citlivejsi.

zuzanocka11
27. okt 2012

Maminky,ktoré zhánate "spodáre" ,v C&A majú také tenké bavlnené akoby legíny,sú po 2 balené a majú rozne motívy (cars,bob stavitel...) my ich teraz zacíname nosit,strcím do ponoziek,nato nohavice,v skolke to dám dole a ostáva v tých tenkých.p. ucitelku som poprsila,ze ked idú von,tak nohavice nato a ide sa.

macamac
27. okt 2012

@maja11nr moja si vie navliecť pančuchy. má 3 roky. oblečie sa sama nakomplet. už sa aj skúša česať 😀 vlasy má po pás 😉

ale k tebe-nič si z toho nerob. ja by som to neselektovala chlapec - dievča. jednoducho-každé dieťa vie v určitom veku niečo iné. pani učiteľka sa určite s tým nestretla prvý raz.
môj syn napr. nevedel viazať mašľu. tak do 10-tich rokov som mu kupovala všetku obuv na suchý zips.
ale-začal hrať futbal a potreboval kopačky. no a - tie sú na šnúrky. v predajni drančal, že ich chce. ja som mu povedala,že snáď ho nebudem viazať pred tréningom? a že mu ich nekúpim. no-a na počkanie v predajni sa naučil viazať 😀 čistá lenivosť, resp. keďže doteraz bolo vždy riešenie / topánky na suchý zips/, nemal dôvod sa to učiť.
to na odľahčenie 😉
a hlavu som si z toho nerobila.

neboj, časom sa to naučí. a p. uč. sú tam na to,aby malým škôlkarom v tom pomáhali 😉 🙂

mamamajka
27. okt 2012

No moja dcérka bude mať 3 a pol roka, je dosť šikovná ale pančušky teda nezvláda, alebo, ked sa jej to náááhodou podarí trvá jej to tak 10-15 minút a je celá dozúrená 🙂 a v škôlke to robím presne tak ako ako písala zuzanočka11 dávam jej legínky a na to nohavice/šušťaky a v škôlke má len tie legíny... keby si po obednom spánku mala obliecť pančuchy, bola by v škôlke do piatej 🙂 ale čo som sa bavila s učiteľkou tak je práva málo detí čo to zvláda, vedia si obliecť a vyzliesť skoro všetko, aj tričká cez hlavu, ale pančuchy sú večný problém 🙂)) Takže asi učitelka v tvojej škôlke je z inej planéty :D

k_a_j_k_a
27. okt 2012

@maja11nr ahoj. Ja mam skoro 4rocnu slecnu a popravde ani ona si nevie obliect tie nove obtiahnute pancusky. Do skolky mam pre nu nachystane take "pasikave" pancusky, co sa vyrabali kedysi. Nech sa smeje, kto chce, ale su to jedine pancusky, co si vedia obliect deti same, a to mi povedalo uz vela ludi. A tieto "stare" pancusky aj dlhsie vydrzia, nie ako tie moderne, co sa nam po prvom-druhom obleceni roztrhaju. Mame i tie moderne,male len k suknickam.

bodka13
27. okt 2012

@maja11nr keď boli chalani malí niečo sme podedili,niečo v lacných obchodoch pokúpili...ale sa mi zdá,že aj H&M majú detské spodky 😉

bambibam
27. okt 2012

naša sa práve učí obliekať a cca po 15-20 minutach príde doobliekaná ako popleta,ale pančušky má ako trest,kúpila som bavlnené elasťáčky a ponožky a prečo by sa mu mali deti smiať? ved od toho je tam pani učiteľka ,aby vysvetlila ,že nie všetci sme rovnako zručný v obliekaní .Miškovi plánujem tiež dávať spodky a ponožky lebo je to jednoduchšie obliecť a vysvetliť ako obliecť,i ked mna mama učila jeden pásik dopredu a dva dozadu,ale tiež spomínala ,že som sa sama poobliekala až v 4rokoch a to vraj trvalo.

svatava74
27. okt 2012

@maja11nr Zacnem od konca, ak sa mu budu deticky posmievat, je za to zodpovedna ucitelka a v skolk nema potom co robit.....ohladom pancusiek pre chlapca, su rozne a mnohe deti nosia take nejake neviem z ktoreho obchodu a tie sa nedaju ani ucitelkam poriadne obliect , nieto este detom.....ja som teraz kupila malemu uzasne v Bepone, s krasnymi autickami, rozpravkovymi postavickami za 4,50 tusim...maly ma sice len 26 mesiacov, ale uz som myslela na trening obliekania pancuch, a tieto su fakt super.....chce to len dobre pancuchy a maly sa to nauci rychlo....ja som kupovala 104/110 a maju aj vacsie....drzim palceky a pokus sa s malym trenovat doma.... 🙂

mareli
27. okt 2012

tak ja mam babiznu ma 4,5 roka a teda s pancuskami ma velky problem. dlho jej to trva. priznavam aj svoju vinu- vzdy jej doma pomaham, aby to bolo cim -skor a ona potom vie, ze sa nemusi snazit, ked aj tak potom pridem...
a napr. aj ponozky ked si dava, tak sa jej stava, ze ich da naopak, paty dopredu a potom to nevie pretocit... ja si z toho nic nerobim...

desszi
27. okt 2012

Moj syncek ma 3 rocky a nie, nevie si obliect pancusky. Vie si obliect a vyzliect slipky, topanocky na suche zipsy a ciapocku. Ostatne mu robi problem. So vsetkou uctou k pani ucitelkam, ale poslednu dobu mam pocit, ze v mnohych skolkach su akurat tak do poctu - male deticky nezapravene, sopel dietatu visi az po bradu, poucovanie rodicov podobneho typu ako uviedla mamicka zakladajuca tuto diskusiu. Pedagog je tam od toho, aby pomohol, vysvetlil, ale v prvom rade detom, az potom rodicom. Ked sa dieta nevie obliect, tak mu pomozem, ked sa dietatu ini vysmievaju, tak im vysvetlim, preco sa to nerobi. Nepostavam a nekomandujem deti. Pomaham a ucim. Od toho som pedagog. Len to asi chce trosku viac pohybu a trpezlivosti, ze ano? Nestaci totiz len postavat, ale sa treba aj zohnut, mozno zdvihnut a niektorym to da skutocne vela namahy. Urcite je jednoduchsie povedat rodicom ake typy pancuch maju deti nosit, aby som ja mala menej roboty. Nastastie moj syncek ma absolutne skvele pani ucitelky. Stale je zapraveny, cistucky a zatial sa mu nikto nevysmieval, hoci ma na tvari skarene chrasty a ranky po ekzeme. Ale hned prvy den bolo ostatnym detom vysvetlene preco to ma, preco papa nieco ine ako ostatni a deti to chapu a nikoho ani len nenapadne robit si preto z neho zarty. To je v mojich ociach pedagog a nie pani, ktora vie akurat poucovat a skutek utek. Nechcela som sa prispevkom dotknut ziadnej pani ucitelky, ktora takto nekona, pracu takych si nesmierne vazim. Napisala som len to, co som uz nie jedenkrat videla aj pocula z ust inych mamiciek.

anielik
27. okt 2012

vie, ale len v skolke :D a len naopak 🙂 ... v skolke mu ide vsetko, doma je to lenochod 🙂 A nebude sa mu nikto posmievat, kazde mu ide nieco ine... Nech sa radsej ucitelka venuje tomu comu ma...

cacika
12. nov 2012

no tak musim tu teraz pochvalit mojho synka. lebo asi pred dvoma tyzdnami som do tejto diskusie pisala ze obliest pancuchy tak to on jednoznacne nedokaze a teraz ma totalne prekvapil ked sa mu to uz tri razy podarilo a obliekol si ich uplne sam. ani mi nedovolil pomahat 🙂🙂 nech mu to len vydrzí 🙂

zdenocka
20. nov 2012

Ahojte dievcata,
nas syncek zacal chodil do skolky v 3 rokov, klasicky, a mal velke nedostatky, pomaly mam pocit, ze nevedel nic 😅 . Prve dieta, vsetko som zanho robila, vsak pomozem, ked mozem 🙂 . No hned nato v septembri sa nam narodil druhy syncek, a tym, ze som uz tolko casu nemala, musel sa vsetko naucit, a skolka mala velky vplyv. Teraz ma nieco cez 4 roky, a dokonca ani pancuchy mu nerobia problem. Kupila som take paradne v HandM, su sirsie, nemaju ani patu, aby sa mu to netocilo, predsa len je malicky a nevie si to tak upravit. Vysvetlila som mu to parkrat, vyskusal, ze ako teplaky, ale predtym, ako ich da hore, tak si ich musi posuvat, raz jednu nozku, raz druhu 😝 . Ale tym, ze su sirsie, ale zaroven priliehave, tak to ide super. Ja zasadne kupujem take veci, ktore sa mu obliekaju lahucko, ci uz teplaciky, si tricka, ktore nie su pri krku uzucke....

dari
23. nov 2012

@maja11nr to nie je problem s obliekanim pancusiek, ja obliekam mojho 7r syna....obliect sa vie, ale do skoly by sme dosli tak o 10.00. Ak mas pocit, ze sa jej tvoj syncek boji, treba sa stazovat na pani ucitelku,v prvom rade by som si s nou vydiskutovala, preco tlaci do hlavy 3r dietatu, ze sa mu budu posmievat!!!!! To je co za ucitelku? Ja moje deti odmalicka ucim, ze je velmi smutne a zle sa niekomu posmievat za hocico!!

mima595
23. nov 2012

ano moj nevedel, kym nesiel do skolky.... v skolke bol 1. tyzden a hned sa zacal sam obliekat a aj pancusky si oblecie sam....
neoblecie si to rychlo, ale zase mu to netrva hodiny....
nechaj ho, nech si oblieka sam..on sa to nauci, len to chce cas...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
janka7177
23. nov 2012

Moj maly mal v juli 3 roky, od septembra chodi do skolky.Pravidelne chodi zo skolky s pancuskami otocenymi naruby a patu ma vpredu. 😀 Takze sa v skolke oblieka sam. Doma ho zvyknem poobliekat ja, ale vela krat sa chce obliect aj vyzliect sam. Myslim, ze u kazdeho dietata je to individualne, co uz vie a co nie.

jarus1
24. nov 2012

moja malá nastúpila do škôlky ako 2,5 ročná... a prvá výčitka od p.učiteľky znela:mamička, treba malú naučiť obliekať sa samu...tak prvá predstava bola ako to časovo bude ráno prebiehať a zdalo sa mi to takmer nemožné...ale časom som zistila, že deti sa musia samé obliekať a vyzliekať...zistila som to tak, že malá mala skoro každý deň niečo naopak...ako ano, učiť ich to, súhlasím, ale žiadny dohľad??? dieťa je celý deň s tričkom naopak, s pančuškami naopak...no musí sa úžasne cítiť ☹

jarus1
24. nov 2012

ale ráno ju obliekam sama 🙂 aj z časového hľadiska, aj preto, lebo je to ešte malé dieťa 😵

katecameron
24. nov 2012

moj ma 5 a nevie 😀 neriesim ale pomaly zacnem 😀