icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

zuzanaa2
25. apr 2012

o ja to tak nemam, dcera je uz starsia, syn sa narodil, ked mala 8 rokov. Ja mam prave pocit, ze on je viac chory a u neho prave stale tepltoy, Nurofen, kasel, sople. Nuz, muzske pokolenie!

tanika5
25. apr 2012

@babulina aha, no tak to nám potom zrejme pošlu papiere čo všetko treba teda ešte doniesť 🙂

rainee
25. apr 2012

tak my sme na jednu skolku neprijati, druha bude nabeton detto ☹ neviem co budem robit, ved moja bude pomaly rok doma kym ju mozno dalsi rok zoberu, alebo potom v sukromnej skolke, je to riadne na .....
@brumka lenze dalsim tehotenstvom sa toto neyriesi, len odsunie, teda pokial neporodis v auguste 🙂

brumka
26. apr 2012

@rainee raine tehotna zatial niesom a som aj uvazovala ze ak by sa podarilo tak ju ani ako 3,5 rocnu nezoberu cize by sli naraz ako 5 rocna a druhe by mohlo mat cez 2 roky. tak bola by viac sanca ze to uz nebude take napratane.

tereza33
26. apr 2012

ahojte, aj ja sa k vám pripájam. tiež zatiaľ čakáme ako sa vyjadrí škôlka, či nás príjmu, kedže malý má 3 roky až v septembri. no malý začal pred dvoma týždňami chodiť do súkromnej škôlky, kedže ja mám teraz od mája nastúpiť späť do práce a poviem vám je to hrôza ☹ nestačí, že mi každé ráno vystája, plače, robí cirkus, že on nechce ísť do škôlky, ale ešte k tomu z tých dvoch týždňov bol týždeň doma na antibiotikách a teraz má zasa soplíky a začína kašlať. som z toho už zúfala, vôbec si to neviem predstaviť, čo budeme robiť, keď bude každý druhý týždeň doma kvôli chorobe? ja ho totiž nemám s kým nechať, jedine striedať sa pri ňom s mužom. je to fakt des,neviem čo robiť... ☹

ekka
26. apr 2012

ahojte, nie je nahodou povinnosťou mesta resp. obce zabezpečiť školku pre všetky deti ktoré majú 3 roky ?

stipec26
26. apr 2012

@jambriska spravne pocitam, ze mas 4 deticky? ako su vekovo - ak mozes napisat... ja cakam tretie a trosku som mala z toho hrozu... si spokojna?

klauduska
26. apr 2012

tak som si zistovala,"rodicko" budeme mat hned prvy tyzden skolky,ale na zaciatok si mame priniest papucky a pyzamko,zaklad....desiatu budu mat o 8,30-som potrebovala vediet,aby som vedela,ci mu mam dat doma papat,ci vydrzi alebo co.....a ze vsetko inak bude vypisane na nastenke v skolke,tak sa tam treba ist niekedy pozriet.... 🙂 esteze mam kolegu, ktory mi to vsetko zistil a je im (vsetkym MS) nadriadeny..... 🙂

stipec26
26. apr 2012

@tereza33 kolkeho septembra bude mat 3 rocky?
tak to ti nezavidim! platit si sukromnu skolku a este aj byt chory... predpokladam, ze skolne ti nevratia (aspon v tej nasej nedavali spat)... a neskusite inu skolku - teda sukromnu? ked sa mu nepaci? a dali ste ho hned na cely den, kazdy den?

stipec26
26. apr 2012

@ekka ahoj... ja viem len to, ze do skolky ho musia zobrat, az ked je v predskolskom veku - teda 1 rok pre zacanim ZS... inak ee.... kazda skolka ma ine podmienky prijatia... nam napr. teraz upravili - a ako druhy bod (prvy tje ten vek a ZS) je, ze beru najprv surodencov - tak mozno aj vdaka tomu mi zobrali malu, kedze jej bracek vyslapal tento rok cesticku) a tretia podmienka nova - ze dieta staci, ak ma v tomto roku 3 roky (nie k septembru)

stipec26
26. apr 2012

@klauduska jeeeeej 🙂 aj u nas je desiata 8:30 - ale papame doma jogurt, lebo potom deti byvaju hladne, odporucaju davat doma nieco na zahryznutie....

u nas je mesacne 13euro (vzdy sa plati na 3 mesiace) + strava je 3,50 tusim na den a este sa tam plati nejaky polrocny dobrovolny (povinny) prispevok, co odsuhlasilo ZRPS na 55ci 60euro

klauduska
26. apr 2012

@stipec26 nas pije mliecko 150 ml rano,niekedy nie a potom hned ranajkujeme tak cca o 7,30....tak neviem ci mu dam jogurtik alebo nie,ci vydrzi do tej 8,30.... 😒

A to je celkom dost tych 60 eur na 1/2 roka ???U nas neviem este,ale stravne vraj bude cca 1,50 na den. 😉

mima595
26. apr 2012

@klauduska - u nas stacilo mlieko...inak je super, lebo deti to vypiju rychlo, zasyti ich a nemusis sa trapit s klasickymi ranajkami, lebo tie trvaju ovela dlhsie

klauduska
26. apr 2012

@mima595 to ano,len zasa tych 150 ml sa mi zda aj dost malo,nie?Boze,kedysi sme vypili plnu 240 ml a bolo mu malo a reval o dusu,to vypil viac ako bolo predpuisane a teraz to ledva,ledva vypije... 😒

misss
26. apr 2012

Ahojte..aj ja by som sa pripojila, ak nebudem zavadzat..moj maly je oktobrovy a dnes nam prislo rozhodnutie, ze nas do skolky neprijimaju..a teraz si mozem tieskat hlavu o stenu.. ☹

stipec26
26. apr 2012

@klauduska ano, to je na pol roka, sa to zvysovalo tento september a teraz v januari sa to uhradzalo znova (som myslela, ze omyl - ale ee).... to je na prevadzkovanie asi hygieny... ale wc papier, vreckovky si nosia deti kazdy polrok vlastne, kefku, zubnu pastu, poharik, dostavaju uteraciky (tak aspon to) a kazdy den si nosia ovocie na desiatu vlastne...

@mima595 aj u nas stacilo mlieko, ale v septembri mal 3,5 roka a uz mu to prestavalo chutit... i ked teda videl mladsiu sestricku, tak si raz za cas dal... no postupom casu uplne prestal rano - ostalo mi na vecer a teraz od 4 rokov uz iba raz za cas vecer si da.....

u nas sa max. vypilo 150 - aj to musel byt brutal hladny 🙂 davaju si / davali si 120 a obcas ten koniec bol uz len tak tak 😉 ale mam kamosku a ten jej pil dve 250ml naraz - ked sme boli na chate, koxo... uplne sme s muzom cubrneli

strawberry17
26. apr 2012

ahojte, aj my mozno pojdeme od sept 2012 do skolky, este nemam rozhodnutie, ale vyzera to, ze nas vezmu, maly bude mat 2,5 roka, ale este mame plienocky 😒 dufam, ze sa nam ich dovtedy podari zbavit 😖 len si neviem predstavit ako tam bude chodit po schodoch, maju tam schody, lebo este nevie, on je taky blaznivy, on sa rozbehne vzdy schody-neschody, nepozera kam stupa, treba na neho davat pozor. Vase deticky su uz bez plienociek a vedia chodit po schodoch? Recovo tiez este nic moc, ja si myslim, ze najviac sa toho nauci od deti v skolke

mima595
26. apr 2012

@strawberry17 - musis ho naucit chodit po schodoch...nas chodi po schodoch samostatne asi od roka a pol..ale nasi dom maju super schody na ucenie..asi vsetky deti z nasej rodiny sa naucili chodit po schodoch u nasich...

podla mna rec neovplyvnis, len tym, že s nim budes rozpravat a rozpravat...ale plienky a schody sa daju..len treba trenovat a trenovat

zoloe
26. apr 2012

@strawberry17 môj má 2roky aj 4 mesiace a po schodoch chodiť vie, aj ked sa ešte musí pridržať zabradlia. plienky už máme chvalabohu skoro 3 týždne z krku, už chodíme na šerblík, ale trvalo mu to skoro 3 mesiace kým pochopil 🙂 🙂

tereza33
26. apr 2012

@stipec26 je narodený 18. Septembra 🙂 máš pravdu, v škôlke peniaze nevracajú, ak je chorý :( neviem, či by malo význam zmeniť súkromnú škôlku... Prvé 2 dni ako nastúpil boli úplne v pohode, až som bola prekvapená, ráno žiadny plač ani vymýšľanie, tešil sa a keď sme prišli ráno do škôlky, prežila som ho a už sa aj rozbehol za detikami hrať sa, žiadna slzička, žiaden problém. Lenže potom dostal horúčky, skončili sme na antibiotikách a týždeň sme boli doma. Po týždni naspäť do škôlky a už sa to začalo: zrazu plač, každé ráno cirkus, že nechce ísť do škôlky... ale učiteľka mi hovorila, že akonáhle zavriem za sebou dvere, tak malý prestane plakať a už sa pekne hrá 🙂 lenže teraz zase začal mať soplíky a pokašliava :( zatiaľ chodí iba do obeda, ešte tam nebol na celý deň.

stipec26
26. apr 2012

@tereza33 no ja mam termin teraz 16.-23.september 🙂 tak mi mozes povedat ako sa ti rodilo a ake to bolo do toho roka 🙂
presne toto by mal aj v statnej, tiez sme to tak zazili... vsetko super a potom choroba a bac - plac plac az hruza.. rozlucit sa nie a nie... odtahovali mi ho, ale ked som po neho prisla, tak vsetko OK, vysmiaty
s tymi soplikmi v skolke - podla mna nie je sanca sa ich zbavit v tom prvom roku, jednak je tam vela deti, buduje sa imunita a bohuzial tie deti podla mna zdrave do skolky nechodia... a potom sa to toci medzi tymi 20timi detickami - a viac, lebo aj s inymi triedami sa deticky stretavaju v jedalni, na dvore (v sukromnej zrejme menej) az do leta... moj dostal v decembri k takejto chripke, co sme mysleli, ze nic nebude aj kiahne a odvtedy bol doma - az do aprila - nie a nie sa vyliecit... mame uz zvacsene nosne mandle, III. stupen, musi to ist von, ale k tomu treba, aby bol 2 tyzdne vkuse zdravy a to nie je sanca, alebo stale soplik a kasel a tak mame zacarovany kruh.... ale uz to neriesim, pockam do leta a potom asi vyberieme ked budu prazdniny...
hlavne si fakt asi musis urobit pokoj v dusi ty, lebo chory bude, ci uz teraz alebo v statnej podla mna - i ked teda kazde dietatko ma inu imunitu.... no ak ty budes v pohode a budete mat zabezpecenu OCR, tak aj maly to bude lepsie zvladat, aj ty budes pokojnejsia a vsetko pojde rychlejsie

bmmz
26. apr 2012

@danielaviki neboj ak nastupite do skolky budete v posteli urcite okolo osmej deviatej 😎

babu9
autor
28. apr 2012

@misss ahojky tak ťa tu vítam a aj my sme 19.10.2009 😉 ...ono ako to tu čítam tak v BA je to dosť problém dostať deti do škôlky.

babu9
autor
28. apr 2012

všetkým mamičkám blahoželám k prijatiu a čakajúcim držím palečky 😉

babu9
autor
28. apr 2012

@tereza33 ak je drobček tak často choručký dávaš mu aj nejaké probio na posilnenie imuno 😒

babu9
autor
28. apr 2012

@strawberry17 my sme bez plienočky už cez 1,5roka a cez noc už asi rok, ono je to o tom, že dieťa aj keď sa mu veľmi nechce s pohodlia plienok tak ho treba presvedčiť 🙂 , že bez plienočky mu bude oooooveľa lepšie. A kým pôjde drobček do škôlky určite to zvládnete 😉
.....dieťa je veľmi učenlivé a vynaliezavé, preto ho len treba niekedy správne nasmerovať, ukázať a presvedčiť, že je to niečo nové je super 🙂 a keď to zvládne " aj chodenie po schodoch sám" tak ho vychváliť do neba, že je najväčšia šikulka na svete 😉 ..každý sa to raz naučí skôr či neskôr 😉

misss
28. apr 2012

@babu9 Ahoj..dakujem za uvitanie...no..to mame obrovsky problem.. ☹
Inak, my tiez mame este plienky..Tomaska sa mi zatial nejako nedari presvedcit, ze bez plienky je lepsie..jemu totizto ani nevadi, ked ma nalozene..on si v tom spokojne sedi a hra sa dalej.. 😖

babu9
autor
28. apr 2012

@misss a máte plienočku aj cez deň alebo len cez noc?......nášmu strašne vadilo, že ho plienočka škrabala...on je nato fajnový...každý štítok, ktorý uvidí tak musí ísť preč lebo inač si nič neoblečie aj keď trčí z vonku 😀

misss
28. apr 2012

@babu9 mame aj cez den ☹

babu9
autor
28. apr 2012

@misss a neskúšala si ho nechať len bez....či aj tak mu to bolo jedno 😒