icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

inffinity
15. máj 2012

fúú ale jste toho popsali 😎
Takže Miška stále papká bídně no aspon včera a dneska se natlačila a váží přes 13kg jinak je samé žebro.. :-/ Plínku přes den nemáme od loňského léta, s nočníkem ani s kakaním nemáme problém malá chodí sama na nočník a jen volá že už je hotová 🙂 Tedka cca týden jsem ji vzala plínku na noc..došly plínky a nechtělo se mi kupovat další, takže postel obložené jednorázovýma podložkama a ručníkem at je to pohodlné, cca 1,5h po tom co usne ji dávám čůrat a pak ještě jednou jak jdu spát cca 00-01h normálně nočník na postel posadím ji vyčůrá se a stále spinká 🙂 někdy se to podaří v suchu někdy ne ale co tak častěji pereme 🙂 = vyřadili sme overaly na spaní (ps ještě stále obleče velikost 18-24měsíců z tesca disney) :-P
co se týká imunity my sme to měly zlé ☹ naše dr se vyžívá asi v ATB takže už jako cca 3měsíční měla ATB tenkrát to bylo asi jediný krát co je měla oprávněně měla zlatého stafylokoka ale od té doby žádný výtěr nic a vždy dala atb na rýmu ☹ dnes už jsem chytřejší od oktobra jsem u dr s malou nebyla léčíme rýmu doma bylinkama a domácíma receptíkama a vše funguje jak má měla rýmu jen v januári. Na imunitu jsem ji začala dávat colostrum jedla ho 1,5měsíce cca od februára a nejsme nemocní vůbec, stýkáme se s detma ze školky, byli sme i s nemocnýma detma a vše je ok. Nemusí se colostrum jíst stále stačí 1-1,5měsíce a pauza a zase ji ho začnu dávat v augustě před nástupem do školky..přečetla jsem o tom hodně bud deti vůbec nejsou nemocné a nebo nemoc přejde o mnoho rychleji.. je to dobré i pro dospeláky 🙂
co se týká oblékání a svlékání tak svleče se celá komplet a obleče už více méne taky ještě trička trošku zlobí ale to ještě dotrénujeme 🙂
tak doufám že když se papání nezlepší že se to ve školce naučí když uvidí jiné deti a bude mít na to "čas" 😀

baruskah
16. máj 2012

tak konečne už aj my sme prijatý....ale boli to teda strašne nervy....a nakoniec si môžme aj vyberať....len nechápem prečo to nešlo na prvý raz...

baruskah
16. máj 2012

a Maťko sa už teší...stále spomína škôlku, tak dúfam, že mu to vydrží....

inffinity
16. máj 2012

Aj my se hlasime 🙂 sme prijaty 🙂 Misicka se moc tesi pani reditelce okomentovala ze ma namalovane nehty na ruzovo ze i ona ma ruzove a pani reditelka ze a nejsou to zlte? A misicka nee to jsou ruzove 😀 tak se moc tesime..Miska odchazela se slovy ja se vyspinkam a zitra pidu.. 😀

vivusika
16. máj 2012

aj nám včera prišlo rozhodnutie - od septembra prijatý 🙂

flowerfairy
16. máj 2012

Ahojte, je tu niekto, komu ide dietatko v septembri do skolky az ako 4 rocne?

keenfan
18. máj 2012

@flowerfairy ahoj, moj pojde ako stvorrocny. Uz chodil na doobedie aj pred nedavnom, na take poriadne celodenne chodenie az od septembra.

flowerfairy
18. máj 2012

@keenfan Ja som zvedava, ako si tam zvykne, ked vacsina deti sa uz bude poznat, lebo tam chodia od troch rokov. Dufam, ze to bude dobre. 🙂

dejnika
Odpoveď bola odstránená
pavlinka_jurko
19. máj 2012

@flowerfairy ahoj aj môj mal teraz 4 roky a prvýkrát nastupuje do škôlky až tento september.

flowerfairy
19. máj 2012

@pavlinka_jurko A co uz vsetko vie, nas je dost rozmaznancek, nevie si este obliect sam ponozky a tricko alebo rolak (mozno aj vie, ale nechce) a tiez si neviem predstavit, ze by sa sam utrel po zachode. Tak sa hrozim, co bude v tej skolke.

flowerfairy
19. máj 2012

@pavlinka_jurko Ale zase sa tesim, ze pojde do skolky, lebo doma sa uz straaaaaasne nudi 😉

keenfan
19. máj 2012

@flowerfairy a tak obcas nejake deticky pribudnu, nejake odbudnu tak snad to nebude problem 🙂 Nas je docela spolocensky, tak verim ze nebude problem...Doma je nuda, normalne neviem ci si vymyslim prenho na leto, lebo nieco treba, uz nespi cez den a dlho vidno takze to musi byt fakt program a program 🙂

pavlinka_jurko
19. máj 2012

@flowerfairy No mne aj koľkokrát povie že "mami nudím sa" 🙂 a keď vidí iné deti alebo hocikoho aj úplne prvý krát tak sa hneď kámoši tak si myslím že tam bude chodiť rád aj mi povie že sa tam teší tak sa teším s ním 🙂 On si na WCko zájde vždy sám keď potrebuje ale tiež sa ho snažím naučiť sa utrieť samého lebo vždy ma naháňa po dome s papierom alebo zostane sedieť a vykrikuje ale zatiaľ sa to nechce naučiť...s obliekaním sme na tom tiež podobne lebo raz si pekne rýchlo všetko oblečie sám a inokedy "ja to neviem"...Ja mám hrôzu z jedenia. Ja ho musím naháňať s jedlom celý deň a keby som mu v kuse niečo neponúkala tak by hádam ani nejedol...A strašne si vyberá a pri stole mi neobsedí..no a samozrejme ho teda musím kŕmiť.....A rozpráva síce veľa, pusa sa mu od rána do večera nezastaví, ale hrozne zle vyslovuje a dosť mi hovorí po česky 😕

babu9
autor
21. máj 2012

@natalii6 tááááááák blahoželám 😀

anjelicek26
21. máj 2012

Aj nas maly v septembri zacina, bude v skolke vraj najmladsi, na skusobne nastupuje uz v polke augusta, nech sa otrka, v septembri uz idem do roboty, tak nech je uz zabehnuty.

babu9
autor
21. máj 2012

konečne trošku času 😀 ......... babenky blahoželám k prijatiam a vítam nové mamičky 😉
....nám zatiaľ ešte neprišlo žiadne pozvanie do škôlky, rozhodnutie už máme od apríla ale škôlka si dáva načas 😠 a určite to príde keď budeme na dofče 😠 tak nič iné mi neostáva len ísť sa opýtať a hneď budem tá, ktorá je nedočkavá a otravná 😉

babu9
autor
21. máj 2012

@klauduska ahoj tak ste mali boje s kakaním ☹ to ma mrzí.....aj náš mal veľké boje niekedy sme kakali aj hodinu a niekedy aj dve....ale došiel skoro nato, že na tom nočníčku sa mu lepšie tlačí, lebo keď mal plienočku tak nebol schopný ten bobisko vytlačiť cez tu plienku to nešlo.........
.....ale odkedy mu dával zvlášť vlákninu tak kakáme klop,klop,klop 😀 každý večer, síce bobky ako králiček ale predsa, predtým to boli galeje....
...neboj ako hovorí tvoj mm je ešte veľa detí ktoré kakajú do plienočky, raz sa to určite naučí 🙂 veď som nevidela ešte nejakého dospeláka s plienkou 😀 ...keď príde so škôlky tak uvidí detičky chodiť na záchodik tak pôjde určite aj on a plienočku nechá doma 😉

babu9
autor
21. máj 2012

@inffinity ahoj tak ste si "užili" ATB chcem sa opýtať od akého výrobcu užívať colostrum?....moja strašia je dosť v súčasnej dobe chorľavá,nakoľko je astmatička a alergička tak má naštrbenú imunitu a neviem jej ju ničím naštartovať ☹

natalii6
21. máj 2012

@babu9 ahoj a dakujem...aj ja som dlho cakala na rozhodnutie prihlasku som dala este 1 marca a odpoved prisla az 15 maja nejak si dali nacas 😠 lebo mynuly rok im to trvalo len 1 mesiac 😀 ale dolezite je ze ho prijal a dufam ze aj vy uz coskoro dostanete kladnu odpoved 😉

stanka02
21. máj 2012

@anjelicek26 aj moj drobec nastupuje, no od oktobra, tiez bude najmladsi, no ked sme boli prevziat rozhodnutie na dni otvorenych dveri, tak nebol najmensi, celkom tam zapadol a tak sa hral, ze kaslal na mna

anjelicek26
21. máj 2012

@stanka02 - my sa najprv musime prestahovat, ale v tej skolke som uz bola, ked som hladala skolku pre Sasku, nakoniec zvitazila ina, ale ta, kde chodila dcerka bohuzial nema take casy, ktore potrebujem kvoli robote. A rozdiel medzi opatrovatelkou a skolkou je strasne velky, financie nepustia, som rada, ze to miesto ma, aj ked je to mega skolka, 5 tried po 25 deti, a tusim este rozsirovali 😖

stanka02
21. máj 2012

@anjelicek26 chapem ta, tiez riesim skolku pre to, ze opatrovatelka je moc draha a skrs financie musim nastupit od oktobra do prace. Tato skolka je tiez viactriedna a v triede je do 30 deticiek, no dufam, ze mu tam bude ok.
Ked takto uvazujem, ci je to ok, ze ide do skolky, poviem si, ze aj ja som chodila tak skoro a neublizilo mi to, chodila som tam rada. Mam take matne spomienky na zariadenie v skolke, na to, ze som tam dostala prvu pusu od kamosa. Spominam si len na to pekne, pritom moja mamina spomina na to, ze zo zaciatku som tam nechcela vobec byt.

anjelicek26
21. máj 2012

@stanka02 - ja pozriem, ako mu to bude vyhovovat, ci bude spokojny, ci to nebude napor na jeho psychiku, predsalen on je kludas, pianko dieta, ci to nebude privela. Ak by bolo - bude opatrovatelka. Ale najprv skusime skolku a budem verit, ze to pojde. Na triedu je len 1 dieta pod tri roky. Takze hadam na neho dozru. Bez plienok je od januara, vie sa nakrmit, s casti obliect, no... nejako to bude.

stanka02
21. máj 2012

@anjelicek26 u nas su este plienky, no uz sa to lepsi, v noci je plienka sucha a zatial ma cez den 1-2 nehody, na prechadzke chce plienku, no oducam ho tyzden, takze do 4 mesiacov to zvladneme a bude bez plienok. V skolke povedali, ze na spanok plienocku moze mat.

anjelicek26
21. máj 2012

@stanka02 - u nas by vraj mohol mat este komplet plienky, takze nastastie to je ok, neriesim.... deti aj uplne bez plienky sa prve dni v skolke zvyknu pocikavat, predsalen je to zmena, to sa utrasie. Len aby mi neplakaval, to by som ja nezvladla, on je taky zamaminkovany strasne a musi tam byt 10 hodin denne, lebo robim full time 😖

stanka02
21. máj 2012

@anjelicek26 10 hodim je dost, tu je skolka otvorena len do 17 hod, co je velmi kratko, takze ho budem asi brat medzi poslednymi. No ked tak pocitam hodiny, tak tam bude okolo 9 hodim.
Drzim palceky, aby ste to zvladli co najlepsie a dufam, ze u naj to bude tiez ok.

anjelicek26
21. máj 2012

@stanka02 - maly pojde 7:30 do skolky, lebo Saska pojde na osmu do skoly a ta je 21km od domu 😝 A to v rannej spicke nebude sranda. Ked sa prestahuje aj manzel (december), a bude ju vozit on, bude maly chodit so mnou neskor... ale teraz... 7:30 tam a tesne pred piatou vyberat 😖

Chcem isto do prace len na dva roky,potom otehu, tak to beriem, ze je to casovo ohranicene, ze to nejako zvladneme.

stanka02
22. máj 2012

@anjelicek26 ja by som chcela tak za 2 roky tiez babo.

arrett
22. máj 2012

Ahojte. Aj my prave riesime skolku a samozrejme jasle. Simonko bude mat 3 roky az v novembri a Dasa bude mat 20 mesiacov ked pojde do jasliciek.
So syncekom by problem nemal byt. Chodi do centier, ku babinam aj na dva tyzdne a nikdy nechce ist domov🙂Do skolky sa velmi tesi. Konecne sa aj vypyta cikat, v noci este mame plienku a s kakanim tiez trosku bojujeme☹ ale uz sa to lepsi. Najviac vymyslaecer, chodi cikat aj 10x, len aby nemusel spinkat.
Dasa je este malinka a moc naviazana na mna. S nou to bude komplikane, ale urcite to zvladneme 🙂