Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
ahojte, snad aj nam sa podari uz konecne skolka, rozhodnutie mame v pondelok, tak som zvedava, min. rok ju nevzali, tak uz rok cakame. v septembri uz bude mat 4 roky. do skolky sa strasne tesi.
@janulabj no my berieme od malička Dophilusky....sú to probiotiká aj na kakanie, nakoľko s tým máme problém od malička..teraz som mu to na chvíľku vysadila...ale asi sa znovu k tomu vrátime...ale podľa vyjadrenia doktorky sa môžu užívať dlhodobo...ale predsa je to niečo cudzie tak nech si to telíčko trošku oddýchne... 🙂
Baby,ale ak stihnem dieta zapisat do toho datumu,to mozem,nie? 😕
A este som sa Vas chcela spytat,ci je tu taka z vas,ktorej dietatko odmieta kakat inde ako do plienky.....
My sme od januara bez plienky,teda iba na spanie ma este a kaka vylucne do plienky,aj sme skusali,nedali,nocnik,zachod.... 😒 Bojim sa toho,ze to do nastupu skolky nestihneme.... ☹
@janulabj ja mam chlapca a do troch rokov nebol vobec chory a ked sme nastupili do školky bol chory iba raz ,nikdy sme neuživali žiadne ATB a nič som mu nikdy nedavala na podporu imunity ,tu si v školke buduje sam. Okrem kašla a nejakych neškodnych soplov sme nemali nič. Je to viac menej o psychike školka,novy režim,kolektiv a tak.
@klauduska ahojky náš drobček s tým nemal problém ale kámoškýn malý zásadne kakal len do plienočky ☹ ale keď chcel kakať tak ho odstihla keď už to bolo na pol vonku aby sa nezasekol a potom sám došiel nato, že na tom záchodiku je to naozaj lepšie než do tej plienočky......to chce čas ako všetko a do septembra sa to určite naučíte 😉 ....
@danielaviki my sme davali robit synovi pas ked sme išli na dovolenku,je to na 2 roky a stoji to 8 euro.Sice sme ho nepotrebovali ale musi byt.
@bubinko83 v podstate máš pravdu ale každé dieťa je individuálne a u každého je imunita iná niekedy niekomu treba pomôcť niekedy nie 😉 ...pri dcére som bola na tom tak ako ty ....a do dnešného dňa je chorá raz dvakrát do roka a to len sople a nádcha.......ale v tretej triede na ZŠ jej diagnostikovali alergiu a nábeh na astmu ...a pritom nebola vôbec chorľavá len tie sople, ktoré nás trápia do dnešného dňa, nakoľko keď sa ochladí, nakoľko má alergiu na chlad, tak sa nám pustia sople..ale to je všetko a naozaj som nevedela do 3 rokov čo je choré dieťa. Aj malý do dnešného dňa bola si dvakrát chorý, že sme mali ATB ale inač len ten nejaký soplík...tak dúfam, že to tak aj ostane 🙂
Ahojte maminky..Aj naša malá ide do škôlky od septembra nástup je 5.9.No už nám bolo povedané aby neprišli všetky detičky na raz ,ale postupne nech v tom nemajú chaos aj deti aj učiteľky.Bude to veselé má nastúpiť 70 detičiek a stoho iba 20 dievča-tok tak si to neviem ani predstaviť.Bude to pre malú trošku ťažšie lebo bývame v Taliansku no ide do nemeckej hovoriacej škôlky a nevie ani slovo.Takže iné prostredie ešte aj iná reč no sme zvedaví ako to bude.Prvé dni máme chodiť len na pol dna alebo pár hodín a postupne pridávať.
@babu9 ahoj🙂 on bol veľký cumlikátor, tie noci, čo som hladala pod postelou zapadnutý cumel, len aby sa úplne neprebral boli časté. Nakoniec zabralo vysvetlenie, že prišla cumlíková víla a cumlík vzala a namiesto neho donesie darček a veru aj doniesla a čuduj sa svete, úplne bez problémov. Pár krát v noci ospalý chcel cumel, ale vždy som mu to len vysvetlila. 😉
... na imunitu dávam práškový vitamín C do vody na pitie, probiotiká a epicor pre deti http://www.vitacost.com/healthy-origins-epicor-...
@babu9 my riešime teraz doktorky... malý mi má posledné mesiace hádam každé tri týždne nádchu bez teplôt. Akurát dneska mám výsledky z výterov z nosa aj hrdla a sú úplne negatívne, takže je tu iná príčina. Zajtra ideme na krv, potom na ORL a objednať sa na alergologiu.
Myslíš, že tie kvapkacie testy na ruku sa robia aj v tomto veku - v septembri bude mať tri. Ak nie, tak aké testy sa robia? Vieš poradiť? díky 🙂
@babu9 ja nie ze by som netusila o probiotikach, ale nejako mi nedoslo, ze by som to mohla davat na posilnenie imunity... uplne hlava-mapa.... mne dostal v decembri maly kiahne aj chripku a odvtedy je stale doma, chory... samozrejme uz sme 5x zrusili temrin na vyber nosnej mandle a cakame, kym vyzdravie... vlastne bol len 1 tyzden v skolke - ked boli jarne prazdniny ....teraz mal zapal usiek, dobral dnes ATB a v pondelok snaaaaaad do skolky.... dala som ju cez velku noc Arko - tak uvidime, ci mu to pomoze...
http://arkodefenses.sk/junior/
Arko DEFENSES Junior obsahuje overené prírodné zložky na posilnenie imunity a zlepšuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu.
Vďaka vysokému obsahu aktívnych zložiek stačí na posilnenie imunity užívať Arko DEFENSES Junior iba 5 dní (Arko DEFENSES Adult 7 dní).
Tak sa zabezpečí maximálny účinok na celý mesiac.
@babu9 dakujeme 🙂
@gabika20 Ahoj. zaleži od škôlky a ako si dieta zvykne.Ja davam syna na dedinu a tam ked bude dobre spolupracovat,tak si ho nechaju na cely deň.Moja krsna robi v Trnave a tam maju viac deti na raz takže tam si ich nemôžu nechat. teraz od septembra/novych 23 deti/.Keby začali všetci plakat 🙂 .Tak tam si zvykaju postupne.
ahojte,tak včera mi dala pani učiteľka rozhodnutie,že prijímajú Valentínku do škôlky.tak sa idem na to psychicky pripravovať:(
@gabika20 ved to kakanie je najvacsi problem!proste sa nevykaka,skusala som na nocnik,aj tam teda obsedel,aj tlacil,spradek,ale hovienko ziadne....potom v noci prisiel do obyvacky (23,30) a kakal do plienky po stojacky.... 😒 😒 😒
A este sa nam teraz stava,ze mu cvrka no slipkov,skoro kazdy den,niekedy pri kazdom cikani,ako keby sa neksoro vypytal,niekedy aj pra dni nic a niekedy....na nervy....ma za to zakaz rozpravok a minule spravil to,ze sam prisiel a vypol telku,ze si cvrkol a nemoze rozpravky...uz ani neviem ako nanho.... ☹
@katushka16 a my este stale rozhodnutie nemame.... 😒
@klauduska
@gabika20 dievčata nebojte sa detičky sa vam do nastupu do škôlky ešte naučia kakať na nočník alebo wcko to iste som ja mala pred rokom s drobcom a v lete som už ani nevedela že sme s tym mali problém on mal vtedy tolko ako vaše detičky no do škôlky ide až teraz predtym nemali miesto tak ho nevzali a teraz mi povedali že už naisto ho vezmu no rozhodnutie ešte nemame 🙂
ahojte, mam celkom dobre skusenosti s jednou knižkou volá sa Rozprávky nielen na čítanie, nájdete ju na soc. sieti - kuknite si to, možno pomôže vám aj detičkám 😀
U nas zabrala knizka (ale citali sme ju fakt donemoty asi tyzden - na 1x aj 5-6 citani)... o malej Ninke (Kniha o nocniku) ... nikdy mi nechcel kakat do nocnika (preto sme mali do 3 rokov aj plienku) - ked isiel cikat - tak si ju dal dole, ale kakanie rovno tam... bola som uz viac menej bez napadov a kamoska mi ju odporucila... nedavala som jej velku sancu, ale mam fakt pocit, ze vdaka nej sme to potom tak rychlo zvladli.. na pocudovanie sa mu pacilo... aj mladsia sa na to chytila u nej sme sa plienociek zbavili v 2 rokoch (nie je to rekord, ale mne to stacilo 🙂 hlavne, ked sa to z ekologickeho hladiska zoberie - o rok menej ako jej bracek)
suhlasím, knižôčky sú úžasná vec, deti ešte nevedia fungovať racionálne a preto pomáhajú príbehy...ale veľmi dôležité je, aby maminky nepanikárili, lebo to sa odráža aj na deťoch. takže všetkým maminkám prajem hlavne odvahu 😵 . a pripájam link na tú knižku
http://www.facebook.com/pages/Rozprávky-nielen-...
Ahojte kocky, tak aj ja sa pridam, s malou dusickou, my budeme mat ledva 2roky a uz bude v skolke :( Od jeho 11mes pracujem, som slobodna mamicka, teraz ho varuje sestra a od okt.bude uz v skolke, neviem ako sa vysporiada v jeho veku so skolkou,ale kolektiv miluje, je socialny typ, tak dufam ze to zvladneme... chcem sa spytat, pridem o rodicovksy prispevok, neviete?

@gabika20 u nás ešte len v mesiaci jún má byť nejaké rodičovské kde nás o všetkom informujú...tak uvidím kedy lebo ideme na dovolenku..ako to býva tak práve v tedy nás určite zavolajú ☹
.....my máme pas a teraz si musíme ísť dať spraviť nový nakoľko nám v končí platnosť...no môžem povedať, že pri tom prvom fotení to zvládol hravo...bola to naozaj len chvíľka a baby ho tam zabávali aby neregistroval, že ho fotia... 🙂 a ani sa nenazdal a už to bolo....je to niečo nové a drobci maju radi niečo nové, takže kým začnú vymýšľať už to budú mať za sebou.... 😉