icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

m.i.r.i
29. mar 2013

@ajka30 no my to tiez pozname..nas iseil do skolky ako 2.5 rocny..dovtedy chory vobec nebyval..nevedela som co su to neprespate noci..nepoznal ani sople, ked sme prvykrat dosli s odsavackou na vysavac, mal cez 2 roky..a aj to zo zubov..zacala skolka..a vydrzal 2 dni..a uz sme 2 tyzdne marodovali..a tak to slo dokolecka..do decembra sme mali rekord v skolke jeden tyzden bez choroby..zvycajne uz v sobotu po tyzdni v skolke zacal zas sopel a kasel..a stale len toto..my ziadne atb sme nemali, len tak 1-2 dni zvysena teplota kvoli dutinam a plnemu nosu..to potom stieklo a zacal kaslat..po Vianociam nam zacal kaslat a kaslal 7 tyzdnov! sople uz nemal, tie presli po 10 dnoch, ale kasel neprestaval..tak sme obehali ORL, alergologiu, samozrejme pediatra..a vsetko v poriadku..ani mandla zvacsena, hrdlo bez problemov, usi tiez..jedine vyter toho stafylokoka potvrdil..a kasel sam od seba odrazu po 7 tyzdnoch skoncil...bol teda tiez doma skoro 2 mesiace..a ako nastupil v polke februara do skoly..tak uz je super..nechcem to ale zakriknut, az sa bojim o tom hovorit..takze preto sa tiez tak strasne tesim, lebo nasa dochadzka bola do januara ani nie 30%...

ajka30
29. mar 2013

@m.i.r.i to je strasne s tymito chorobami, mne tusim maly chodil najdlhsie do skoly 2 tyzdne ☹ potom chyti nejaku virozu a kedze ma atopicky ekzem, hned sa mu to zhorsi zacne mokvat , tak musi byt doma min 2 tyzdne. Som zvedava, ako to bude tentokrat. My cakame druhe na konci maja, tak neviem, ci vobec bude moct chodit do skolky... co ak bude stale odtial nieco nosit? 😒

m.i.r.i
29. mar 2013

@ajka30 no to je tazke presne ak cakas druhe..na jednej strane si sa mohla trosku nadejat, ze starsi bude v skolke a budes mat cas na babo..ale nakoniec to byva zial tak, ze ti starsi bude nosit domov choroby a budes s dvoma na marodke..neprajem, nestrasim, ale z okolia co viem, to zial tak byva..u nas aj tento fakt zavazil v tom, ze druhe planujeme az tak o 2 roky...ja nie som ten typ, co by som s dvoma malymi na marodkach nebola na prasky...tak nejako si hovorim, ze ked bude mat starsi 5, tak uz bude z najhorsich chorob vonku a zial, tomu aby domov doniesol bacily sa nevyhnem a babatko asi bude skor chore ako bol nas prvy, ze 2.5 roka iste nevydrzime..ale aspon budem marodovat s jednym a ked s dvomi, tak ten 5 rocny uz bude trosku rozumnejsi..lebo nas 3 rocny nevie este ani poriadne ustami dychat, cele noci musim spat pri nom ked mame sople a to nemame este zapaly usi ani anginy..LEN nadchy..a to je katastrofa, kazdych 30 minut hore, plac, rev..nevie dychat..potom ten kasel..mat do toho este babatko, tak ma vystrie...
Drzim vam palce..lebo je dost mozne, ze ti bude lepsie mat starsieho doma ak nechces riesit tieto choroby takto...a mozno potom neskor ho davat len na doobedie..vraj deti co chodia len doobedu su ovela menej chore..zatial nechapem preco, ale vraj je to fakt..🙂

rainee
29. mar 2013

@m.i.r.i presne ako hovoris, ja by som tiez radsej vacsi vekovy rozdiel chcela ak by bolo nahodou druhe babo 😉
to je zacarovany kruh s tymi chorobami, jeden donesie bacila zo skolky, druhy to chyti a takto stale dokola. velky problem to je potom v praci, neda sa byt stale na OCRke, to dnes asi nikde nebudu tolerovat 😒
my nastupujeme do skolky teraz od aprila po dlhsom preruseni, som dufala ze bude uz teplo a vydrzime hadam dlhsie bez chorob, ale ako vidim zas vsade chripka a otrasne pocasie 😝
tak ma napadlo ci utorok su este prazdniny, nie som si vobec ista a na stranke MS nic nebolo napisane...

m.i.r.i
29. mar 2013

@rainee v utorok su este skolske prazdniny...skolky to maju asi rozne, niektore su otvorene, niektore nie..tak sa asi informuj v tej vasej🙂
A drzim palce nech to vydrzite to najdlhsie..veru, to pocasie nepridava nicomu..ved ja si hovorim, ze vlastne uz len 3 mesiace do konca prveho roku v skolke..mali by to byt uz tie lepsie, teple mesiace..a zatial sa stale nezda...my sme toho premarodili riadne..ale nastastie este bol tatino doma do februara, tak aspon sa dalo..ale uz teda 5 tyzdnov pracuje..tak ja sa tych OCRiek desim..mne sa v robote velmi casto neda vyberat..tak len dedka zhanam, prosikam..je to hrozneeeee.....len nech su nam dietocky zdraveeeee

zvonkohra
31. mar 2013

@m.i.r.i pockaj ale ty daco davas malemu teraz nie? 😕
@rainee u nas je aj v utorok ale aj to len zberna trieda

m.i.r.i
31. mar 2013

@zvonkohra neviem co myslis presne..ale davame od novembra, teda 5 mesiacov zatial Imunoglukan...nie uplne pravidelne ale davam aj rybi olej....+ asi mesiac davam rakytnikovy olej..rano a vecer na lyzicke ako pisu na obale...ci to pomaha naozaj neviem, ci je to aj tymto alebo proste len casom a vybudovanim si imunity..ale kedze tieto veci co spominam su same neskodilve doplnky, tak ich davame stale nadalej..

ajka30
31. mar 2013

@m.i.r.i dakujem. Mas pravdu, pozorujem to zatial u vsetkych znamych, ze starsi nosi zo skolky choroby a mladsi je stale chory.... No, uvidime,myslim, ze so starsim sme si toho vytrpeli za posledny rok toho dost, budem dufat, ze sa to obrati....Ked nie, tak bude musiet byt doma, co teda pri jeho temperamente lahke rozhodne nebude........

rebecca2006
3. apr 2013

ahojte žienky, nebola som tu dosť dlho, mali sme pol roka prerušenú dochádzku, som ešte doma s melou, takže to nebol pre mňa až taký problém... od dnes štart opäť.... tak som yvedavá, aký rekord potiahneme. dali sme vybrať soné mandle, dávam ribomunyl- ten končí, a ešte iminoglukan a vitamíny. Doma sme boli OK. Tak teraz bude hodina poravdy... a som zvedavá veľmi, ako si zvykne, lebo ho medyitým preradili do triedy pre väčšie detičky, jeho pôvodné miesto obsadili Takže inoé učiteľky, nové deti a pod..... držte palce!

rainee
3. apr 2013

no baby tak my sme nastupili do skolky po dlhsej dobe a uz po 2 dnoch ma mala zvysenu teplotu, nemam slov. co som si vsimla je tam v triede dost chorych deticiek,ale ze to nachytame tak rychlo som fakt nepredpokladala ☹ normalne uvazujem ci to ma takto vyznam...

karinkaeich
4. apr 2013

huraaa, vyzera, ze po 6-tich tyzdnoch pojdeme opat do skolky. orl potvrdilo, ze stafylokok z nosteka sa vyliecil. v hrdielku sice nieco nasli, no vraj nic vazne, ale aj tak nechapem, ked mandle boli uplne krasne a hrdlo ciste, ruzove. som zvedava, co zajtra na to detska dr., ale krcno-nosno-usna dava odporucanie, ze uz moze ist. preventivne si este mame prist dat za mesiac pozriet tu zvacsenu nosnu mandlu a rozhodne sa, co dalej s nou. aj moje vytery dopadli fajn, tak som rada. ach, len nech sa uz drzime. pozravujeme vsetkych skolkarov, hadam nas staro-novy nastup bude v pohode 🙂
@m.i.r.i.

rebecca2006
7. apr 2013

@rainee no my detto, nastúpil po pol roku a po 3 dňoch sople. POlroka doma- respektíve nie doma,ale nie v škôlke, tj chodili sme von, po shoppingoch, po herniach, divdielkach, nič, raz mal virosu, ktorú nachytal od malej- takže nech mi nikto nehovorí, že má zas nejako extra zlú imunitu....Proste je to tou škôlkou... ja som sa spoliehala na to, že apríl u bude taký OK mesiac, ale toto počasie mi spravilo škrt cez rozpočet.... Nevadí, do konca školského roka sa hádam nejako pretrápime, teda, ak neschztáme hneď nejakú superpliagu alebo kiahne- lebo tie majp v škôlke tiež 😠 držte sa...

palinkovamaminka
11. apr 2013

Ahojte akooo? My sme trhli nas rekord, 2 mesiace v skolke!
No a dnes je doma, sopliky, trosku kasel..., ale uz pocas dna sa mu to zlepsuje, tak snad do pondelka sa prelieci.
Troska si studujem, co je dobre na imunitu a zatial som prisla k takymto zaverom:
dojcit (to uz je pre nas trosku pozde 😅 ), neockovat, nezrazat teplotu liekmi, zdrava strava, slnko, pohyb,
snad uz budem pri druhom dietati mudrejsia 🙂

m.i.r.i
11. apr 2013

@palinkovamaminka my podobne ako vy...vcera dosiel zo skolky so soplikmi...po skoro 2 mesiacoch..nechala som ho doma, lebo zle spal, plny nos..ale inak nic..zivy az az..boli sme aj vonku..len plny nostek..zatial nekasle...tak fukame a tiez verim, ze do pondelka to uz bude lepsie..
Ja som si na imunitu studovala stale...a nas ju mal aj ma dobru..to ze ma obcas sopel nie je o zlej imunite...ja som sa snazila o zdravu stravu, cerstvy vzduch( zili sme na vidieku pri lese), vela pohybu, otuzovanie ( v spalni spaval maly pri 18st maximalne uz od babatka a doma max 21-22st, nenaobliekavat atd), minimum liekov ( ked mu sli zuby napriklad, tak ked len prirodne alebo homeo)......dojcili sme zial kratko, takze je viac odchovany na UM, ale to pil do 3 rokov...ockovanie je kontroverzna zalezitost, toto ja ale neriesim...to by bolo velmi diskutabilne😉
Nas nebol chory kym nesiel do skolky....ale aj tie choroby co teraz mame su sople a kasel...bez ATB..a ja ho aj teraz liecim len na mede, citronoch, cibulovych sirupoch...do nosa striekam morsku sol a Vincentku...davam rakytnik, hlivu ustricovu..a hlavne vela ovocia a zeleniny.....ale tieto virusy co chytaju tito drobci nie su o zlej imunite...musia si tym prejst...🙂

palinkovamaminka
12. apr 2013

@m.i.r.i to ano, nejake sople musia byt 😉
nas bol tiez od 3mesiacoch na UM. a ockovany na vsetko. ja ockovanie uz neberiem ako kontroverznu zalezitost, druhe dieta ockovat nedam, ale to je samozrejme na kazdeho osobneho rozhodnuti.
lieky tiez sa snazim davat minimum. ATB sme este nemali. vacsinou mame problem s kaslom, ked dlhsie kasle, necham ho pozriet u Dr, vacsinou mi predpise nejake 3 sirupy na kasel a ja jej poviem, no a teraz mi pani doktorka z toho vyberte jeden a napodiv s tym nema problem.
este stale celkom netusim, co s pripadnou horuckou, kedze lieky blokuju prirodzenu imunitnu odpoved tela, to si musim dostudovat, bojim sa febrilnych krcov a tak...
to, ze su deti sem tam chore, mi pride normalne, ale ze ma pomaly kazde druhe dieta oslabenu imunitu to nie je bohvieco, s tym sa musi dat nieco robit dokelu 🙂
inak nas maly sa uz javi celkom zdravy, bol nervozny, ze musel byt vcera doma, akurat v noci sa zobudil parkrat na kasel 😝 prave mi konci skusobna doba, tak je doma s ocinom, nech nevyzeram, ze nemam kvoli dietatu cas na pracu 😅

karinkaeich
18. apr 2013

no nasi maju jednu pani ucetelku doma na pn so zlomenym prstom na ruke a druha chodi veselo do skolky medzi nich total chora. cite deti sa uz prerieduju, nas sa tuto noc zobudli asi 3x na soplik, este dnes isiel, zajtra ho isto nedam, preliecime sa. najhorsie, ze asi ma aj zapal, lebo soplik nie je len priesvitny. budeme teda robit preplachy a vela fukat. pocasie nam celkom praje, von asi pojdeme. navyse mame v sobotu krstiny mensieho, no to bude teda, ach.
inak uz ste rozmyslali, co s prazdninami? nasa skolka je otvorena prve a posledne 2 tyzdne, medzitym su nahradne k dispozicii, ale dopredu asi nezistim, ktore. a na prelome mesiacov nie je ziadna

m.i.r.i
18. apr 2013

@karinkaeich no to je veru nanic s tymi ucitelkami..veru este aj ked ucitelka chora, to sa uz tomu deti nevyhnu vobec..ach jaj..tak len nech to mate co s najlahsim priebehom..
A ved teba nemusia trapit prazdniny ked si na materskej nie? To ty mas este najlepsie 😉 My mame skolku zavretu 3 tyzdne, inak funguje normalne, ale jasne take pomiesane triedy, lebo vtedy je menej deti..ale zatial sme si to s manzelom tak zariadili, ze mesiac uz mame pokryty, 2 tyzdne ja dovolenka a 2 tyzdne on...+ este jeden si berieme ako posledny augustovy obaja spolu, tam je aspon jeden sviatok v tom..ze hadam ten tyzden aj nieco spolocne podnikneme..inak budeme s malym na striedacku....este uvidim ci sa budu mat k cinu stari rodicia, ci by maleho nevzali kazdy aspon na tyzden....chcela by som aby do skolky v lete chodil co najmenej, ale tak asi celych 9 tyzdnov co to vychadza tazko pokryjem..

rebecca2006
26. apr 2013

ahojte. tak my sme po polročnom odklade nastúpili 2.4- po Veľkej Noci, a bilancia je 9 dní v škôlke a už týždeň sme doma s takou parádnou virozou, že fakt neviem, ako sa tie bacily v škôlkach mutujú, to je hrôza. Nevieme sa z toho dostať, Maťo mal laryngitídu, a ja od vščera taký zápal priedušiek aký som nemala roky, som na Zinnate. Malá má žlté sopel a už len čakám, kedy spustí aj kašeľ. To snáď ani pravda nie je. Normále roymýšľam že ak by som nebola doma na RD, tak dieťa v štátnej škôlke nenechám, dala by som ho do menšieho kolektívu...ja viem, že ono asi ten prvý rok je ťažký, ale to musíme byť chotí vždy????

sharmana
26. apr 2013

@rebecca2006 bohužial, to nie je len v štátnych škôlkach, aj v súkromných deti prvé mesiace budujú imunitu, takže skôr bud rada, že ste sa dostali do štátnej škôlky 😉 moja malá nastupovala už do jasličiek, velice súkromné jasle, ale tam bola 3 mesiace v kuse chorá.... v štátnych jasliach skoro vôbec, iba v decembri a aj to ochorela od svokry... kamoškina malá nastúpila takto do škôlky a tiež bola prvé mesiace stále chorá... tie deti si vytvoria takú kolektívnu imunitu a potom už nebudú tak háklivé na tie vzájomné bacilky 😉

Skôr si myslím, že do súkromných jaslí a škôlok poberú aj choré a soplavé deti, lebo niektorí rodičia sú názoru, že "ved si to platia"... v štátnej ti dieťa ked je evidentne choré ani neprijmu ráno, respektíve ti zavolajú, nech si ho vyzdvihneš, alebo ti poobede určite s výčitkou naznačia, že dieťa je choré a má ísť k lekárovi 😉

palinkovamaminka
27. apr 2013

@rebecca2006 ja mam tiez tu skusenost, ze aj v sukromnej su aj povedzme nie clkom zdrave deti. akurat s tymi ucitelkami je to asi o nieco lepsie, ze sa mozu prestriedat ked su chore.
my uz sme asi z najhorsieho vonku. v septembri, novembri, decembri, januari chory, ale potom uz len 2 dni na zaciatku aprila, takze u nas sa to uz hodne zlepsilo 🙂 drzte sa, urcite to aj u vas bude lepsie, len to dlhsie trva

rebecca2006
27. apr 2013

@sharmana
@palinkovamaminka máte pravdu baby, to ja len tak zo zúfalstava....len náš lekár má lepšiu skúsenosť so súkromnými preto lebo sú tam menšie kolektívy- a tiež menej detí na učiteľku, takže má šancu ukomntrolovať napríklad oblečenie, fúkanie nošteka a tak. určite som to nemyslela ako všeobecnú kritiku na štátnu škôlku a dupľom nie našu.. len mi je jasnél, že pri stave 1 učiteľka na 20 deciek proste neukontroluje, či má dieťa pančušky alebo nie....plus Maťko chodí do škôky , kde je v ich triede 20 detí, ale stravujú sa v jedálni, kde je celá škôlka, deti sa striedajú- takže po sebe dchajú všetky triedy, plus majú spoločné šatne.. tak to mi príde ako beznádej. a mala som na mysli napr. skromnú škôlku typu lesnej škôlky, kde sú deti permanetne na čerstvom vzduchu....aôe teší, sa, že vaši sú na tom už lepšie.. pre mňa je najhoršie to, že Maťko sa pomerne rýchlo zotaví, ale nakazí vždy aj malú a ptom schytáme všetci a trvá nám mesiac, ým sa z virozy dostaneme, a to už dovlečie ďalšiu.... takže sme chorí nonstop...

m.i.r.i
27. apr 2013

@rebecca2006 jooj moja, to mi je luto..a este ked sa vam to prenesie aj na mladsie dietko ☹
My sme v sukromnej skolke..v triede 15 deti na 2 ucitelky...tiez bol u mna jeden z dovodov mensi kolektiv...ale v chorobnosti to nebolo nic platne..tiez bol vkuse chory...do decembra mi vydrzal v skolke maximalne tyzden zdravy, potom 2 tyzdne marodka..atd..od polky decembra do zaciatku februara sme marodovali, teda 7 tyzdnov...uz som bola hotova..riaditelka mi sama pre velmi velku absenciu odpustila nejake skolne, ze sice to oficialne nie je, plati sa ci tam dieta je alebo nie, ale urobila to z vlastnej iniciativy, co ma velmi potesilo..lebo videli ako vela nas maly vymeskava...ale..od februara ako nastupill je bilancia ze z 11 tyzdnov chybal jeden tyzden pre sopel..a potom este raz 2 dni...cize sme vymeskali 7 dni skoro za 3 mesiace...to uz je pre nas obrovsky vykon..bez choroby bol v kuse 5 tyzdnov skolke..takze ja to vidim, ze svita na lepsie casy...
Je to jedno v akej skolke je....ono pri mensich kolektivoch ano, je logicky nizsia sanca nakazit sa..ale tieto drobce chytia teraz vsetko...staci ze mozno jeden spoluziak doniesol nieco od surodenca choreho atd..
Jedinu moznost ako ja vidim je dat dieta k opatrovatelke..bud same alebo takej, co ma trebars 2-3 deti...mnohym mojim kamoskam sa to takto osvedcilo..trebars na dasli 1 rok...to v pripadoch ak je dieta naozaj velmi casto a vaznejsie chore ( atb, nemocnice, infuzie)..dieta si ma vybudovat imunitu, je jasne, ze proste ked sa to odlozi, stretne sa s tymi bacilmi neskor..ale na druhej strane ak je chore casto,to telicko sa nestihne spamatat, imunutiny system je vecne naruseny takze sa nema kedy posilnit..vtedy by som urcite radsej volila opatrovatelku, nech sa pozviecha a trebars o rok to so skolkou skusit znova..

sharmana
27. apr 2013

@rebecca2006 ja to ani neberiem ako nejakú kritiku, ja bývam v kritizovaní omnoho tvrdšia, to mi ver, na verejnosti aj tu na fórach, pokial ma niečo nahnevá. a dokonca som si napísala aj na tie úplne prvé súkromné jasle svoj názor na fore, takže si to určite prečítali aj sestričky z tých jaslí... na ne som bola fakt dost nahnevaná.. druhé súkromné jasličky boli v pohodke, malá tam nebývala tak chorá, ale raz tam chytila salmonelu, bohužial dovážali odniekial jedlo a musela sa tým nakaziť, lebo doma sme nemali nič pokazené a ani mne ani mm nič nebolo.... nakoniec sme prešli do štátnych jaslí, ale neboj, aj tam boli choroby, december bol kritický... je to o tom, aká je konkrétna "epidemia" v škôlke... tu v BA bola teraz od decembra do februára všade moraxelaa teda všetky deti sa dva či tri krát prestriedali soma na OCRkách... som rada, že je už teplo, vtedy sa to v každej škôlke zlepší, deti sú častejšie vonku a nebývajú tak často nachladnuté..
Ver mi, že sme si tým prešli každá, nedá sa s tým robiť nič, niektoré deti bývajú častejšie choré, musíte len vydržať, ono sa to zlepší, určite 😉

sharmana
27. apr 2013

@rebecca2006 sranda, malej detská lekárka zas neznáša vyslovene niektoré súkromné jasle, dokonca sa vyjadrila, že jedny by dala určite zatvoriť, že odtial má najviac chorých detí... štátne jasle vyslovene vychválila, že odtial sú deti máličko choré 😉

rebecca2006
28. apr 2013

@m.i.r.i máš pravdu. n ja som našťastie doma s malou, takže ak to bude veľmi zlé, tak zasa vyberiem na chvíľu zo škôlky... ale fakt je, že on nemá laboratórny pandant pre zníženú imunitu, takže je to asi tak že niečo si odkrútiť musíme. Teraz do konca roka by som chcela, aby pochodil koľko sa dá, potom v lete ho nechám doma, na sept. by som chcela T atry- liečenie a podľa toho, ako sa to bude vyvíjať na jseň, sa royhodneme, či nastúpim do práce od januára/ rspe. cca marca- lebo mám veľa zvyškovej DV/, alebo vydržím ešte rok a anstúpim od sept....ak by sme mali mať dochádzaku štýlom 2T škôlka- 2T doma, tak sa moc nemá význam habať do práce... ale nemlžem bzť doma do Esterkiných 3R., to proste nejde....škoda, veľká škoda, že tu nemáme aspoň jednu babku....

rebecca2006
28. apr 2013

@sharmana a od akého veku si dala malinkú do kolektívu?

rebecca2006
28. apr 2013

a baby, mám na vás otázku- v akom zdravotnom stave ste dávali decká do škôlky? Môj s chytal minulý týždeň nejakú virozu, vo štvrtok večermu začalo tiecť z nosa, v piatok som houž nechala doma, ale nič okrem sopľov mu nebolo. V sobotu celý deň lietal po vonku a výsledkom bol laryngitický záchvat v noci. Tak som ho nechla doma celý týždeň, mal silnú nádchu, husté sopliská čo sme museli aj odsávať, plus hlavne v nci a nadránom kašlal, tak vlhko. Zvládli sme to bez ATB, len kalciový sirup a Robitussin som dávala, u dr sme neboli. Teraz mu už nedávam nič, ešte sem tam zakašle a pár krát za deň musí vyfúkať nos.... tak neviem, či ho mám ešte nechať zo 2 dno doma alebo už môže ísť....inak to bola svinská viroza, ja som skončila na ATB a malá má husté zelené sople, kvapkám Pamycon, ale netuším, či nebudeme musieť dať nakultivovať výter z nosa...

zvonkohra
28. apr 2013

@rebecca2006 ja by som si este nechala dieta doma aspon do stredy aj tak je v stredu volno

sharmana
28. apr 2013

@rebecca2006 od 8 mesiacov, už do tehotentstva sme išli s tým, že dlhšie nemôžem zostať, mam poziciu, o ktoru by som mohla prist a aj úver. S 200 eur rodičovského sa ehm s prepáčením nedá vyžiť, to som mala tak na mlieko a plienky 🙂 ale zas som nemala problem ani ja ani mm zostat doma, kedykolvek bola malá chorá, na to už máme v práci obaja stabilnú pozíciu, že to chvalabohu rešpektovali.... Prvé 3 mesiace bola malá v podstate doma, lebo asi 4 týždne sa ohriala v jasliach..

sharmana
28. apr 2013

@rebecca2006 ano, teraz sú nejaké virozy, my sme to dostali tiež všetci, mna začalo pred týždnom hrdlo, skončilo to kašlom a soplami, malá paralelne so mnou, obe vykasliavame, nechala som si ju 3 dni doma, ale na štvrtok a piatok som ju dala do jaslí, lebo sa jej to zlepšilo, ale teraz znovu akoby sa jej to vrátilo.. a ja sa ešte stále tiež prečistujem.. pritom bolo krásne teplé suché počasie, tak nechápem, kde sme to nachytali...
Pokial tvoj malý nemá horúčku a kašel, tak s trochou soplíku to nevadí, ale ja by som mu dala spraviť výtery, lebo môže mať aj moraxelu, pri tom bývajú aj priehladné soplíky, ale sú také tahavé... A bohužial deti do 5.tich rokov ich majú často a robia im problémy...