Značenie oblečenia do škôlky

azurova99
23. júl 2021

Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať ako značíte oblečenie detí v školke

kuko55
23. júl 2021

Pripojím sa,čaká to aj mňa.

terezia323
23. júl 2021

@azurova99 nalepky s menom 😊

klarissa25
23. júl 2021

Nálepky putmyname

bu1bu
23. júl 2021

@azurova99 Odtlačok pečiatky s menom.

bosorka2302
23. júl 2021

tiez vyssie spomenute nalepky putmy name

ivinkapink
23. júl 2021

Napisem perom na okraj tricka al na cedulku 🤷 ked sa vypere napisem znova...

asia83
23. júl 2021

@azurova99 Nijako. Majú svoje skrinky, stoličky, na ktoré si dávajú oblečenie keď idú spať. Neviem načo by som jej písala na tričko meno. 🤦‍♀️ Či niekde prídu do triedy a hodia si oblečenie na kopu a potom lovia čo je koho?

elizabet173
23. júl 2021

@asia83 napríklad na to, že deti sa počas cvičenia spotia, alebo počas hier na snehu sú mokré a bežne sa stretnú v triede tri, štyri rovnaké tričká, svetre a keď ich dá učiteľka sušiť, tak si ich roztriedia ako? Inak stačili by ti v škôlke tri dni za sebou, najlepšie u najmenších, aby si pochopila, na čo treba veci detí označiť menom. 😎 Moja kamarátka zastupovala u maličkých, veci mali na stoličkách a ešte jej kolegyňa dala na tie stoličky lepiace lístočky s menami, lebo tie deti nepoznala. No prvé dievčatko, ktoré sa išlo po zobudené obliekať, jednou rúčkou pozhadzovalo veci zo stoličiek na kopu 🙂
@azurova99 najjednoduchšie je fixkou na textil.

ingrid2304
23. júl 2021

@azurova99 Na visačku som obyčajným perom napísala iniciály dieťaťa.

temperature
23. júl 2021

@azurova99 Nasej som dala urobit textilne etikety na textil s menom, ktore som poprisivala. Trosku piplacka presivat, ale pri drahsom obleceni (bundy, svetriky, saty) tak oblecenie mozem dalej predat/posunut, ked etiketu odparem (co nezvladne znicit :D). Veci ako leginky, ponozky, spodne pradlo fixou (kedze tieto sa znicia/speru na isto :D ).

Suhlasim s maminkami vyssie, ani nepocitam kolko krat dcere zbalili naopak cudzie oblecenie :D, ktore nebolo oznacene. A naopak aj nam sa stratili a takto sa nam rychlo vratilo 🙂

Ja osobne pri kupe veci z druhej ruky tiez pozeram na to, aby neboli popisane...to by bolo skrtania a prepisovania 🙂

terezia323
23. júl 2021

@asia83 u nás v škole vyžadujú označenie oblečenie menom.

elizabet173
23. júl 2021

@temperature vidíš. to ma vôbec nenapadlo, že sa ak budeš niečo predávať, tak tam kupujúci nechce mať tvoje meno, Ale zase sa to dá napísať na štítok a ten pred predajom odstrihnúť.

asia83
23. júl 2021

@elizabet173 Hmmm. Zaujímavé. V rámci vysokoškolského štúdia som v rámci praxe bola takmer v každej škôlke u nás v meste, a je ich dosť. No nikdy nemali deti označené oblečenie. Žeby v tom mali systém? Hmmm. Nemyslite si, že chaos, ktorý vládne v škôlke u vás, je všade. Dcéra ide štvrtý rok do škôlky a NIKDY som jej neoznačila menom ani ponožku. Čuduj sa svetu, vždy prišla domov v tom, v čom do škôlky išla.

elizabet173
25. júl 2021

@asia83 predpokladám, že som tých škôlok z povahy mojej práce prešla podstatne viac, ako ty 🙂. Väčšina detí nemá označené oblečenie preto, lebo rodičom je v dnešnej dobe viac menej fuk, či sa niečo, čo môžu kúpiť za pár eur v Pepku stratí a tiež im je fuk, či tam má učiteľka občas hokej koho je čo. Nepíšem o škôlke u nás, moje dieťa je dospelé, píšem všeobecne o škôlkach, ktoré poznám a je ich dosť. Ak ti prišla vo svojich veciach, ok, ak ti je jedno, že možno prinesie občas niečo cudzie, tiež dobre, ak chcú rodičia deťom veci označiť, dala som im typ, ako to urobiť najrýchlejšie. Inak chcela by som vidieť ten systém v prvých týždňoch školského roka, keď má učiteľka v triede sama 20 detí, z ktorých niektoré ešte nemajú tri roky, tretina nevie rozprávať, ale nerozpráva ešte tak, aby učiteľka rozumela a zo päť, šesť detí plače 😀

letfenixa
25. júl 2021

@azurova99 fixkou na textil píšem iniciály

janickacrazy
28. júl 2021

@asia83 u nás v škôlke to tiež vyžadujú, aby boli všetky veci podpísané

hennyinnsbruck
28. júl 2021

U nas len gumaky , veci do dazda….babika. Zo zaciatku aj veci na prezlecenie ale to bolo zbytocne

adkoalauri
28. júl 2021

@elizabet173 na konci školského roka vo 4. triede som mala 10 mikín, teplákových súprav - dodám z 10 : 8 značkových, 6 párov papúč.Dala som fotky do súkromnej skupiny pre rodičov, jedna jediná prišla pre mikinu...a počas školského roka drahé perá,farebné ceruzky, pravítka - to bežne končí na mojom stole v lepšom prípade- potom si to berie kto chce..absolútne nikomu nič nechýba

lubkavargova1
28. júl 2021

@elizabet173 a este lepsie je ked sa ide na dvor, deti hodia mikinky na jednu kopu a potom hladajte koho je co...ale toto na praxi nenaucia praktikantky, to ich nauci az potom zivot...

simca06022011
28. júl 2021

Mala som nazehlovacie menovky a nálepky s menom, jedno balenie som Kúpila a vydržalo od jasiel až po školu. Znacila som pyžamo, návliečky, periny, papuče. Veci co mala na sebe nie. Do školy v prvom ročníku všetko. Deti nevedia a často ani rodičia co tam zabudnú. Ja som v skole malej nasla nohavice po pol roku v straty a nálezy 😂a ani som nevedela ze ich nemáme doma.
Mna skôr zaráža že deti odnesú niečo cudzie domov a rodicia nič, nedonesu späť. Prišla mi mala v tielku iného dievčatka a doniesla som ho späť s tým ze naše by som rada späť a boli prekvapení v školke 😂 a úplne rovnaké je to v škole.

saxana000
28. júl 2021

Objednala som nazehlovacky z etiketky taky cely balicek do skolky boli tam aj nalepky do topanociek aj vodeodolne nalepky na hreben zubnu kefku a pod..
Pouzili sme to len ked bola na zaciatku u malakov kym sa naucili kto ma kde stolicku a skrinku.nemala som potom nervy to znova nazehlovat ked sa menilo rocne obdobie alebo ked vyrastla z velkosti nazehlovacka drzala na vecne veky oblecenie ostalo tym padom nepredajne.teraz nalepim menovku do papuciek a na drahsie bundy ked viem ze maju dievcata rovnake.alebo na oblubenu hracku alebo knizku ked si ju chce zobrat do skolky aby sa s bou aj vratila.leginy tricka a ponozky su mi fakt ukradnute a teda ozaj nikdy neprisla v nicom cudzom..
Videla som ale aj napisane s fixkou inicialky