Škôlka, v ktorej dieťa nemusí spať
Ahojte,
Prosím Vás viete o nejakej MŠ, aj súkromnej, kde dieta nenutia- ak nechce- spať a ak dieťa má ešte cumel,povolia ho?
ĎAKUJEM
@katziak unas v statnej mozu mat najmensie aj cumlik, a myslim ze ak nezaspia tak sa potichu hrajú...podla mna to je cele o dohode s ucitelkami 👍
@ivette1223 no u nás p.riaditelka v štátnej nedovoli cumel, a tak pri zaspati chytil hyst.plac a volali nam,ze si na obed po neho mame dojst. A vraj do konca roka ma byt len doobedu,pricom obaja s muzom robime. Zacal mat blok zo spania v skolke,bo on nechce,doma tiez moc nechcel..tak place kazdy den,ale tak su to začiatky. Cize nie vsade co som volala par sukromnych MŠ dovolia ze ide sa hrat do inej miestnosti,vraj musi lezat na lozku. Co on ani to nechce,ma blok po prvom dni
Sú škôlky kde deti nemusia spať, ale stačí keď ležia, oddychujú. Čo sa týka cumla no ten v škôlkach by už nemal byť, maximálne tak v nejakých súkromných jasliach povolia. Musíš si odvolať škôlky a popýtať sa.
@katziak 3 ročne dieťa cumel už naozaj nepotrebuje, nie je jediný dôvod aby ho mal. To je už viac na škodu ako na osoh.
U nás v škôlke deti spat nemuseli, ale museli ticho ležať aby nerušili tie spiace detičky
Niektoré deti vstávajú veľmi skoro ráno a sú v škôlke až do neskorého poobefia, oddych proste potrebuju
Kedy tvoj syn ráno vstáva?
@katziak takéto veci sa konzultujú ešte pred podaním prihlášky do škôlky, u nás boli a sú podmienky- bez cumľa ,plienky , vedieť jesť samostatne s vidličkou, lyžicou..
Tieto veci som si poriešila pred nástupom do škôlky.. Ruši iné deti ktoré spať chcú a sú unavené .
Viem že aj keď mamy prišli ,že ale on nespí na obed , učiteľka sa zasmiala a povedala že tu bude ...deti sú unavené ,majú aktivity..
Keď to povedala že do konca roka ,tak asi to bude Vašim prístupom ..
@katziak podla mna vela deti nechce spat ale lezat musia. V nasej skolke im pustia z radia rozpravku a potom nejaku meditacnu hudbu a proste lezia. Viem, ze aj v sukromnej skolke ked sme boli tak deti museli lezat poobede. Starsia dcera nemusela spavat az ked bola predskolacka.
Ved ked si lahnu vsetci tak si lahne snad aj on nie? A ked tohto neni schopny tak asi neni zraly na skolku.
@katziak Ja som presne pre toto dala syna najprv len na doobeda, aby nemali s ním problém. On by ticho neležal, to som si bola istá. A keď chodil už posledný ročník do škôlky, tak nemuseli spať. On tam celkove najprv aj málo jedol, tak potom doma som ho od obeda všeličím ponúkala. Prvý rok bol aj veľa dní chorý. Bola som rada, že v normálnej škôlke s tým súhlasili. Obyčajne tento problém majú deti, ktoré sú jedináčikovia a sú zvyknutí veľmi na rodičov..
U tak maleho je to bez sance, v statnych teda urcite. Asi vam ostava len obvolat sukromne skolky
@lauriik ked neni schopny lezat nie je zrely na skolku? Si robis srandu? Skus dve hodiny ty lezat ked nie si unavena, len tak bez knizky, v ich situacii hracky nemyslim mojkaca, nemrvit sa, byt prikryta a este kopec dalsich prikazov 🙈
nepocula som o ziadnej statnej skolke, kde by deti pocas obeda neboli v posteliach. spat nemusia, ale lezat a oddychovat ano.
@katziak samozrejme, chapem kazda skolka ma ine podmienky, a chapem aj maleho, ze tam takto nechce byt, je velmi dolezite chovanie uciteliek a riaditelky voci detom, lebo tie chudatka si hned vedia spravit blok, ak napr nanho nakricia nech spi, alebo zakazu nieco bez vysvetlenia...
@katziak a druha vec preco vam nedovolili do konca roka byt cely den iba do obeda? Toto nechapem, ved dieta sa meni z mesiaca na mesiac, kludne napr od januara moze byt v stave ze tam rad vydrží a pospi si aj bez dudla... toto je neferove konanie od riaditeľky
@lauriik to ze si si to ty vyskusala ale aj tak neznamena, ze deti nie su zrele na skolku ked nevedia pomaly bez pohnutia lezat dve hodiny a nespat. Niektori ludia si nechaju vselico neprijemne robit od druhych a ini nie. Neznamena to ze ked jeden vydrzi pripadne mu to je po chuti, automaticky musi aj druhemu 😉
@katziak moj syn v skolke nokdy nespal ked sa mu podarilo nahodou vedela som ze byde chory. Ale lezat musel bolo mu dlho tak si zacal obhryzat nechty z tej nudy zial ostalo mu to doteraz a ma 9. Dokonca zo skolky koli tym nechtom nam odporucili psychologicku aj sme ju navstivili vsetko ok no robil to z nudy. Lezal tam kak za trest.
@katziak syn aby mu nebolo dlho a lezal menej davala mu ucitelka ako predskolakovi precitat detom rozpravku sedel za jej stolom a cital kedze uz vedel. Potom isiel lahnut niekedy mu dala mobil do postele ked videla ze je mu dlho vrti sa otaca aby nevyrusoval...
@katziak Ahoj, v Radostnej škôlke v Priekope nemusia spinkať a sú v pohode s cumlíkom.

V sukromnej moze mat cumel. Aj flasu aj plienku. Si platiaci klient. Spanie treba odkomunikovat individualne