icon

Mám dve deti a obidve pijú umelé mlieko

25. dec 2022

Sú tu mamičky, ktoré mali obe deti alebo viac detí na UM? Mám výčitky, že sa mi nepodarilo kojiť aspoň jedno :( pripadám si neschopná…

gypsomilka
25. dec 2022

Pri prvom ma to hrozne stvalo. Sestricky v porodnici nemali zaujem mi pomoct tak som sa par dni potrapila no kedze som sa fakt trapila len,vzdala som to. Pri druhom sice bol tiez pokus ale isiel hned na umele. Sice ma to chvilu vzdy stvalo ze co som:za matku ked som to nedokazala ale potom som si povedala ze nevadi idem dalej. Teraz uz to beriem ako normal

anjelicek26
25. dec 2022

Deti na Um sme nemali, ale napisem ti o mojom mladsom synovi - ktory kojenie neznasal, reval, az ho zachadzalo, odtlacal sa od prsnika, neskor hryzol, nenavidel to...neschopna som si pripadala tiez... dnes viem, ze mal laktozovu intoleranciu a reval proste kazdy raz ho brucho po "jedle" z prsnika bolelo... co tym chcem povedat, niektore veci maju nejaku pricinu a to posledne, co sa mas citit - je neschopnost. Mas zdrave, napapane deti, o nic viac nejde. Bud hrda a stastna, materstvo na "mlieku" nestoji...lasku im davas na tisic inych sposobov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
123nikolaa123
25. dec 2022

dobrovolne na umelom mlieku, bez vycitiek.. neviem si predstavit mat dieta na prse

martinka13
25. dec 2022

Výčitky svedomia maj, ak sa o svoje deti nestaráš. Nie keď sú na UM.

queen_mary
25. dec 2022

Ja idem tiez dobrovolne do umeleho pri druhom. Pri prvom som "bojovala" 3 mesiace. Uz v zivote si tak nrpokazim 3 mesiace zivota. Radsej si dieta uzijem na sto percent na umelom, ako sa trapit.

autor
25. dec 2022

@123nikolaa123 takže ty si chcela hej?

pinkgirl
25. dec 2022

Či dojčíš alebo nie, nerobí to z teba o nič menej či viac matku. Skrátka ak to nejde, nič sa nedeje. Ja som za UM vďačná. Keď prestaneš riešiť čo si o tebe okolie myslí prečo nedojčíš, nebudeš mať výčitky.

kika2079
25. dec 2022

Ide .ide nejde tak nejde neries .. naco

svetlonos
26. dec 2022

Prosim ta vobec sa netrap, nemas preco. Ja som 3 mesiace odstrekovala, maly slabo tahal. Pri kazdom jeho zaplakani na krmenie ma chitila panika a frustracia, ze sa zase nenapije poriadne. Potom som skusila v noci po leziacky a islo to.
ALE!
Kojenie / nekojenie nestoji za pokazenie si materstva ani vycitky svedomia. Kojenie bolo pre mna prakticke, pohodlne, mala som jedlo takto vzdy okamzite k dispozicii a ma to benefity aj pre dieta.
Netreba sa vsak dat terorizovat inymi potadkynami ci matkami, ktore su nazoru, ze len kojenim vznika vazba s dietatom a bla bla keci. To zeny po rakovine bez prs podla ich kecov teda nemozu mat perfektnu vazbu s babom, za to ze je na um? Ci koli lak. intolerancii alebo x inym dovodom?
Aj matky, ktore sa vedome rozhodnu pre um, nie su pre mna o nic horsie. Je to ich slobodne rozhodnutie aj keby to bolo len koli tomu aby sa im nevytahali prsia.
Sestrine deti boli dlho kojene, jedno 2, 3 mesiace. Dve z troch maju astmu a chore byvaju vsetky 3 casto.
Si dobra mama, nemas si co vycitat a nenechaj sa ovplyvnit nikym! Lasku vies naozaj dokazat x inymi sposobmi 🙂

denda007
26. dec 2022

Ja toto raz nepochopim, prezivate to akoby ste im davali jed na potkany🤔

vlucifuk
26. dec 2022

Pri týchto diskusiách mi vždy napadne táto fotka. ♥️Áno, veľmi som chcela dojčiť, no nešlo to. Mám obidve deti odchované na UM a obe sme dlho kŕmili cez sondu (veľa nocí som preplakala), kým sme konečne prešli na fľašu, čo bol pre mňa zázrak. Ozaj to chce pokoj a hlavne netlačiť na seba. Si skvelá mama.

bubinko1506
26. dec 2022

Moji boli tiez obaja na UM. Pokus o dojcenie bol asi 6 tyzdnov, ale uz v porodnici som musela dokrmovat UM. Jednoducho to neslo. Ak by som mohla vratit cas, tak rovno z porodnice by som odchadzala s dvojcatami kompletne na UM, boli by sme urcite od zaciatku vsetci traja kludnejsi a spokojnejsi.

hederamonstera
26. dec 2022

Tento pocit som mala prve mesiace pri prvom. Je to stastne, ani raz chore a stale vysmiate dieta. Co viac mozem chciet? Cakam druhe a kojenie ma teda uz nelaka. Pokusim sa ale uz sa nebudem trapit ako pri prvom.

hederamonstera
26. dec 2022

@denda007 tak je strasny silny tlak na matky, aby kojili a vsade pocuvas, ze len to je to “najlepsie” co im mozes dat. Nejde o to, ze by sme boli proti um, skor ze nejde kojit. Tak sa necuduj.

123nikolaa123
26. dec 2022

Asi dva týždne som odsavala, totálne pokazený čas… takze som si potom mlieko zastavila

123nikolaa123
26. dec 2022

Moja mala bola už od prvého dňa v pôrodnici na umelom…potom na 3. Deň sa mi spustilo mlieko, tak som odsavala, otras

timi247
26. dec 2022

Na čo to zbytočné riešiš?? Moje 3 deti som kojila len prvý mesiac, štvrté dieťa vôbec. Nemám žiadne výčitky, hladné neostali...

vanda323
26. dec 2022

Prosím ťa, umelé mlieko je vynález najlepší úplne
Máš dve deti ....ty si nikdy nepotrebuješ oddýchnuť?
Zavoláš babku, sestru, kamku....alebo susedu a ty padas von ku kaderníčke na nákup...na kávu ....a doma Nutrilon...tak by si ich všade musela brať so sebou spotená strapatá žiadne topánky na opätku....aké výčitky?

aknamorka22
26. dec 2022

Obe moje deti na UM a výčitky nemám. Skúsila som všetko, mlieko nebolo, tak bola fľaša s UM. Neschopná matka určite nie som. Práveže ma každý chváli, že ako mi to dobre s tými deťmi ide 😉 a kamarátky "závidia" aké dobré deti mám.

anjelikdianka
26. dec 2022

Ja som syna kojila 3roky a 3 mesiace,dcérku 3 roky.Teraz mám 3 mesačné dvojičky a mlieko som mala málo,kojila som ich mesiac ale od začiatku aj prikrmovala s UM.Je mi lúto že ich neviem kojiť tak isto ako som kojila staršie ale svet sa nezrútí.

lorin29
2. feb 2023

Ja som malú kojila len mesiac.. Nechcela sa prisávať v momente zacala tak plakať ze bola celá bordová a prestala dychat.. Mlieka som mala na rozdávanie tak ssom jej odsavala aspoň lenže došlo to do takého štádia ze som mala zápal za zápalom a už aj podľa môjho názoru popôrodnú depresiu z toho ze som stále počúvala ze mam kojiť a kojiť ale proste niekedy to nejde tak ako si človek predstavuje..Doteraz mám výčitky a to ma malá rok a 4 mesiace ale podstatne je aby bolo dieťa zdravé a spokojne a matka tiež