icon

Nevhodné správanie zamestnancov Billy na Záhradníckej

tilly
17. sep 2013

ja teda nie som clovek, co sa lahko vytoci v obchode, alebo sa stazuje, ale uz toho mam fakt dost...

ide o billu na zahradnickej a jej dokladacov alebo co su to zac, su to mladi chlapci, ja neviem, ci su to brigadnici alebo nejaki byvali fetaci alebo co, ale ten ich slovnik to je neskutocne... nikdy som sa nikde nestazovala, ale teraz mi tu maly doma "do pice, ty kokot" (ospravedlnujem sa, ale inak sa nedalo...) a 100krat dokola, ved on nevie, co to znamena, ked mi to zahlasi na ulici, tak amen tma... a v skolke ani nehovorim... a odkial to ma??? od chlapcov z billy, ktori ked dokladaju piva, tak si rozpravaju historky z vikendu a to teda tak nahlas, ze je ich pocut k syrom a zmrzlinam (pivo nekupujeme)...

mohli by ste to nejak poriesit, ja s deckami uz do tej billy nevkrocim...

simca06022011
20. sep 2013

Nech sa uvedomia aj nakupujuci aj predavajuci, obe strany maju co zlepsovat, ziadne ohlady sa na nikoho nerobia. Skladnik, pripadne aj dokladaci co trepe na predajnu paletu s flasami a neviem cim, nema vobec co prist do kontaktu so zakaznikom, na to by si zase billa mala dat pozor. Tiez mam skaldnikov, nosia nam tovar ku zakaznikom a tiez bol tento problem, oni sa nevedia spravat proste, nadavky, frflanie.. niekto to vezme s usmevom, iny nie.. ja som to vyriesila razne, proste pekne pride, pozdravi, odide, vzadu v sklade nech si robi co chce a somre na co chce, ale ak sa jeden zakaznik bude stazovat este na to ze "daco mu povedal" nech si ma nezelaju...so zakaznikom nema co prist nepouceny zamestnanec do kontaktu, maju vediet ako sa spravat, ovladat sa... nedat si skakat po hlave samozrejme ale aj to sa da povedat slusne, tiez ku nam kadejake individua chodia, tiez nemame naladu dakedy a musime to prezit... a tiez ma kazdy svoje osobne problemy aj zamestnencko-zamestnavatelske, ale DOTOHO NIKOHO NIC NIE JE. A uz vobec nie zakaznika a teda si nemoze taketo nalady odpykat on. Ja som sa v Bille (fakt po tychto debatach mam asi genialnu billu pri sebe :P ) s takymto niecim nikdy nestretla, ale uplne chapem, ze je to neprijemne...

lalinko2010
20. sep 2013

Ja pridám tiež príspevok, ale pochvalu, predavačky v Bille u nás sú fajn, tak isto aj tie čo vykladajú tovar, neni problém. ale robotu im nezávidím! nechcela by som robiť predavačku. človek keď vidé niektorých deeeeebbbbiiiillllnnnýýých ľudí ako sa chová tak to je na hlavu! sa chovajú k pokladníčkam alebo pokladníkom ako k ničomu, ty si nič ja som všetko!
mám aj zážitok, to bolo ešte v roku 2008, boli koruny, a predavačky šla vydávať peniaze ale trochu sa sekla a to : miesto z 500sk vydávala ako z 1000sk, upozornila som ju na to, ten dotyčný ktorému vydávala peniaze nepovedal nič a pritom je to kamarát môjho manžela. proste povedala som, že vydávate zle, poďakovala sa mi! bola som rada že som jej časť výplaty zachránila!
a ešte jeden zážitok, syn miluje honky a v bille majú takú s ktorou vykladajú tovar z kamióna, a proste syn sedí v honke, keď je odparkovaný, a pracovník ho vidí, niekedy už tŕpnem, že príde a povie že dole a nesmie sa to a minule sme šli okolo v sobotu ráno a pracovník vykladal kamión na honke a synovi hovorí : kamarát poď povozím ťa! syn nešiel, sa zľakol! ale odvtedy nejdem so strachom k tej honke, že nás niekto zdžube!
ale sú aj predavačky čo fakt že k ním nejdem, pretože už len ako sa pozerá ako sa približujte k pultu so salámou, tak no neviem, radšej nekúpim. ale teraz len furt billu prebehnem, nakúpim čo treba a letím aj so synom von.
akurát mi vadia tie hračky v bille - lietadlo, guličky a podobne - ale zatiaľ viem syna "oklamať" že to nefunguje a podobne!
Ale klobúk dole pred každou predavačkou!

monyka92
20. sep 2013

No aj ja mám zlu skusenost!!! Nastahovali sme sa do kosic a kedze na blízku mám hned Billu,tak som začala nakupovat tam.bol u mna mladší brat na prázdninách,tak mi isiel pomoct s nakupom,Vosli sme do billi a kedze sme tam boli prvý krát,tak sme nemali sajnu kde su kosiky.tak som poprosila bratra,nech skusi pozriet k pokladniam vrátil sa a hovori ze tam niesu,tak mu vravim,chod popozerat vonku či sme neprehliadli.kde už z kosikom vchazal dnu starsi pan na neho krical ze co beha hore dole.tak smutný sa dotrepal ku mne a hovori ze ten ujo na neho krical ze nemá behat.tak som sa pocudovala ze,co si cudzi dovoluje a stara sa.no a samozrejme to nekoncilo.chodil vkuse za nami.kde sme stali my aj on bolo to strasne nepříjemné priam ponizujuce.nemohla som si normalne nakoupit,lebo bol vsade jako by bol s nami na nakupe.nevdela som kto to je,myslela som ze nalupuje ale bolo mi divne z nema ani košík ani nic v ruke.stale chodil za jednou starsou paní myslela som ze patri k nej.lebo už aj kricala nech už da pokoj.no doplazila som sa k pokladni a on tam stal a vyslovene cakal na mna.bolo strasne vela lidí predomnou aj za mnou.tak konečne som sa dostala na rad,rak som si vsetko povyberala a cakala kedze som bola s malou a kociarom tak som sa pytala,či si nablokovane možemm poukladat dole pod kociar.ten pan obleceny bez uniformy začal pred vsetkymi lidmi kricat nech okamzite povyberam tie veci spod kociara a úkazem mu blocek vravimmu nech nekrici ze nemám blocek ze este mi predavacka blokuje tak si na mna dovoloval lebo som mlada ze som to ukradla jako mozem dávat nieco prec s pultu,kde nemám zaplatene tak som sa mu snažila vyvetit nech nekrici z doblokuje a vsetko co mám mu ukazem .no nedal si povedat taky trapas a nepříjemný nákup som nezazila.samozrejme ze sa už umna spustali nervy po jeho vystupoch,este sa přidala aj vedla predavacka ze mu ,mám ukázat lebo je to jeho praca.mala som sto chuti im hodit to co som nakupila vykaslat sa na nákup a míst koupit odznova a niekam inam.AK mi predavacka doblokovala já som zaplatila tak som ho volala nech pride na bok a vsetko co ma, skontrolujeme kedze ma tak krivo obvinil.pytala som sa ho či som vidí či som odkazana ukradnut jednu vegetu jednu sackovu polievku a jeden chlieb a jeden keks a nákup za výše 77 eur on na to tak asi ano vykladajte no já som začala vybeat dieta mi plakalo vsetci na nás pozeali a este a aj predavacka mu neustále opakovala ze aom sa pytala tak viděl jako na nás cely obchod pozera tak kyvol hlavou. Ze nehajte,nabuduce si na vas dam vacsi pozor.tak mu vravim ze od kedy som vosla bol vkuse primne tak kedy by som kadla??????no tak som odisla s takymi nervami.a teraz ked lidem na nákup a vidím ze ma zmenu,tak radsej idem busom na nákup do tesca

izuskam
20. sep 2013

Tiez sa podelim o dnesny zazitok z Billy na Strecnianskej. Vybrala som sa s malou este pred obedom sup sup nakupit. Urobila som mensi nakup a postavila som sa do radu k pokladni. Pani za mnou ze ci mam hotovost lebo ona sa uz raz od pokladne musela vratit a ist si vybrat z bankomatu. Tym ze vascinou platim kartou hotovost nosim malokedy pri sebe. Dnes to nebolo ine. No nic nakup som uz mala vylozeny tak som ho tam nechala a sup s malou vo voziku do bankomatu. Nehovorim o tom ze mam inu banku ako bankomat pri Bille takze mi to moja banka pekne nauctuje 😠 .Co ma nastvalo? Keby dali ten oznam ze momentalne sa neda platit kartou pri vchode alebo ta pani SBS karka co tam vzdy ciha to oznamovala zakaznikom. Ale nie oni ho maju pri pokladni ale nie tam kde si zacnete vykladat nakup ale pokladnik to mal niekde pri sebe. Tak som slusne povedala ze by bolo fajn to oznamit zakaznikom este predtym ako zacnu nakupovat pokladnik ze ano a potom pani SBS vytiahla tu tabulku. Kym som nalozila nakup do tasky pokladnik zacal blokovat a potom pani oznamil ze iba v hotovosti sa da platit. Teta pretocila ocami a co nic ine jej neostavalo len ist do bankomatu. Tak taky zazitok mam. 🙂

nikolka2
20. sep 2013

@monyka92 ja by som za tým Pánom poslala manžela aby mu vysvetlil ako sa ma spravat ku zenam s detmi 😀 Nehoráznost 😠 Ktorá Billa to bola ? ja som tiez z Ke 🙂 Diky

trezalka19
20. sep 2013

ja nerozumiem jednej veci..v Bille nie je mozne kombinovat platbu kartou a stravnymi listkami..pre mna nepochopitelne..a najlepsie ked s tym ani neratate a dozviete sa to po nablokovani vsetkeho tovaru a su z toho len neprijemnosti. takisto nechapem problem ked mate hodnotu nakupu nizsiu ako hodnotu stravneho listku, napr. len o par centov a uz si musite daco dokupit. jasne ze hodnotu stravneho listku nikdy netrafite uplne presne a uz treba doplacat peniazami. grrrr..Billa je na to expert

elise
20. sep 2013

@trezalka19 ja platim stravnými listkami a platobnou kartou v bile nerozumiem nikde to neprimaju?

eeffka
20. sep 2013

@billa_martina dufam ze tato "promo" akcia na konovi celej firme otvori oci, co za primitivov zamestnavate

@monyka92 fuha to v ktorej Bille? si sa mala stazovat ihned na mieste u veducej, by som ho poslal kade lahsie takych dedkov milujem co sa potrebuju ventilovat na mladych babach, ja som si zazila podobny pristup v Jednote ale ked som sa ohradila na plnu hubu co si to dovoluje + komu to tyka , uz bolo zrazu vsetko v poriadku a pani klud, podte dopredu.

Inak idem teraz do Billy , mam ju pri robote tak som zvedava, bezne sa mi stavalo ( davnejsie som nebola) ze pokladnicky sa bavili spolu akoby sme tam my zakaznici ani nestali v rade s nakupom, ako blokovali ale je to vrcholne trapne pocuvat v rade , ze ....a co si varila? ....

eeffka
20. sep 2013

@trezalka19
@elise

to nie je problem Billa uctov systemu ale predavacky ktrej sa to nechce robit

vroni
20. sep 2013

@monyka92, nuz, mala si pekne zavolat policajtov, pretoze sbskar nie je opravneny ta obvinovat z kradeze a uz vobec nie na zaklade vlastnej zlej nalady. To som zvedava, ako by to pan veledolezity vysvetloval. A vytiahnut mobil a pustit nahravanie. Isteze sa sbskarovi moze cosi nezdat a moze nakup skontrolovat (TO je jeho praca a nie vrieskat po zakaznikoch a ich detoch. Ja by som mala nanho uz par teplych slov, keby gezoval moje dieta), ale predavacky by mi teda nepodakovali, keby som si zacala ukladat nakup az po zaplateni...
Ale suhlasim, ze aj zo strany zakaznikov sa teda najdu "pripady" (vtedy sucitim s predavackami, ja nemusim ist nakupovat tam, kde su neadekvatni zamestnanci, predavacka sa otrasneho zakaznika len tak nestrasie....)

pea87
20. sep 2013

@trezalka19 to sa urcite da 🙂

monyka92
20. sep 2013

@nikolka2 neviem či to dobre vyvsvetlim ale ako je hlavnaa cesta a pred tou bílou je aj fontana aj zeleninové trhovisko.no chcel ist ale nechcela som aby sme to riesili este dalej,mala som už tam dost toho ponizenia a hanby bola som rada ze som sa konecne stamadial vytratila.ale vysiel aj veduci a nic mu nepovedal pozeral na nás a ani sa nezastal ani nepreveril kde je problém a vliezol spat do kancelarie.
@vroni
@eeffka

eeffka
20. sep 2013

@monyka92 no tak to je ta "moja" Billa, takze Billa na Mieri. dobre im ide....

oktobermimi
20. sep 2013

u nás v Bille je bežné že je len jedna kasa otvorená a ak si človek sťažuje tak je On ten špatný,
ale najviac my vadí že človek čo pracuje so syrom a salámou tam za tým pultom si ide zapáliť( je to dosť veľmi cítiť) a ani si ruky neumyje a viem že si ich neumyje lebo ako vchádza ku zákazníkovi tak si skrýva cigary a keď my podá t čo si poviem a čuchnem k tomu tak je to cítiť cigarami do kapse ale hlavne tu zadnú bránu ako im vozia tovar majú stále otvorenú takže to poriadne razí aj v predajni ...
a dnes som bola v Bille a zatočila sa my hlava tak my jednoducho vypadol jogurt na zem(rozbil sa) a SBS-kár sa hneď v momente pustil že toto si zaplatím že to nemám čo hádzať o zem tak som mu slušne odpovedala bledá ako stena a zahambená pretože som sa cítila ako dieťa ktoré spraví niečo strašné že sa my zamotala hlava že jednoducho som nechcela, tak my povedal že som mal biť doma...

nikolka2
20. sep 2013

@monyka92 no to je tiez ta Billa pri mne ,,,ja tam zo zasady nechodím 😉 A muza aj tak by som tam poslala nech si ma nabuduce zapamata 😀

atrami
20. sep 2013

ja proti Bille nemám nič, nikdy sa mi nestalo, že by predavačky boli hrubé, odvalené. Chodím tam, len keď idem z práce na autobus, zoberiem, čo mi treba a idem.

helka211
20. sep 2013

@oktobermimi tak sbskar mal ist na preskolenie nanovo kedze ak sa nieco stane tak vobec nemusis platit pokial sa to neurobi umyselne ,,,a ked je ktomu este drzi sup sa nanho stazovat,,nikto nema pravo jednat s ludmi ako s handrami

aktak
20. sep 2013

Billu na Bajkalskej mam fakt rada, teraz mame blizsie tu pri letisku a ta je nic moc, ale stale lepsie ako Tesco, tam som videla vrabce dzobkat rozky a nikomu to nevadilo

daniela_7
20. sep 2013

@monyka92
@nikolka2
Myslite tu Billu na Mieri? Tam je zeleninove trhovisko. S tou mam strasne skusenosti, raz som to tu aj niekde pisala, x-krat som kupila tovar po datume spotreby alebo tesne pred. Samozrejme, ze uz kontrolujem kazducku jednu vec, ale koho by napadlo, ze konzervy budu mat uz len tyzden zaruku, dzus som mala mesiac po zaruke a pod. Na odd. s mliecnymi produktami nie je problem najst nieco po datume spotreby...

monyka92
20. sep 2013

@daniela_7
@nikolka2 ano kočky tuna na mieri 🙂 si ho niekedy vsimnite taky stary de do vysoký obleceny v civile normálne rifle a kosela 🙂 🙂 strašne neprijemny.a stalo mi to nedá kde tam vojdem a vidím ho,normalne mám strach ze ma znova obviní.je to fakt neprijemne hlavne AK ste a dietatom a pozeraju na vas jako na zlodeja a stále po mne pokukuju
@eeffka

kaya60
20. sep 2013

U nas v nasom emste mame tri velke obchody a z nich mam Billu uplne najradsej. Nechapem tie rozdiely, ked to tu citam tak ako z ineho sveta. U nas som minule hladala jedno specialne korenie, pani so mnou presla cely regal sto krat, isla sa este opytat do skladu...a ked som nevedela najst nieco z akcie, uz nepamatam co to bolo, chlapik mi prv podrobne vysvetlil kde to maju, a pre istotu so mnou este presiel na opacny koniec obchodu aby sa uistil ze som to nasla. Myslela som ze to je normalne a ze to maju vsade tak, az teraz vidim ze to moze byt aj u nas. Aspon v niecom mame stastie, inac je to u nas dost otrasne🙂

gebeente77
21. sep 2013

@monyka92 No pekne, ja by som mu veru tiez par teplych slov ustedrila... 😠 a nema nahodou chodit v uniforme, ked je v praci??? aspon vo vsetkych billach v ZA pekne SBSkar chodi v ciernej koseli a nohaviciach a hlavne ma visacku - aby kazdy vedel, kto to je - no keby mi nejaky dedo v civile toto urobil, a este by som mala dieta so sebou, asi by som bola veeelmi zlaaa. Cim som starsia, tak to co som predtym presla tichym mlcanim uz riesim, lebo mam pocit, ze niektori ludia sa "citia" nad svoje pomery... 😠

heln
21. sep 2013

@trezalka19 prečo by to nebolo možné? potom majú s prepáčením blbé pokladníčky.... máš nákup, za potravinovú časť zaplatíš stravnými lístkami a zvyšok doplatíš kartou tak isto, ako keby si doplácala hotovosťou.... ak to pokladníčka nievie, tak nie je dobre zaškolená.....

nečítala som celé tri strany tejto diskusie, ale chcem povedať, že keď sú problémy zo zamestnancami je to o ľuďoch a nie o Bille ako takej.... aj keď.... keby ste vedeli v akých podmienkach tam pracujú ľudia, tak by ste sa nečudovali, že sa takto správajú....
ja som robila v bille pred pár rokmi a bol to otras, doslova otrokárčenie.... každá pokladníčka/pokladník má na starosti aj určité oddelenie, napríklad drogériu, kde musí vyložiť tovar, skontrolovať záruky, vytlačiť cenovky, preto nie sú vždy na pokladni pokladníčky, pretože pokladníčky na celý úväzok sú len dve za celý deň a ostatní behajú od regálov do pokladne.... pracovný úväzok 164 hodín, reálne odpracovaných 240 a keď prišla výplata, tak to bolo na zaplakanie.... a do toho všetkého prišiel inšpektor (okresný vedúci) a zdrbal nás všetkých ako malé deti, lebo sme nestihli spraviť ešte nejakú inventúru.....
takže chcem len to povedať, že každá minca má dve strany....

amartina24
21. sep 2013

Ja pisem opacny príspevok. U nas v sl velmi príjemné predavacky a aj pokladničky. A o ujovi sbskarovi ano nerozpravam. Vždy s malym posranduje.je velmi mily....tety ktore robia pri salamach tak vzdy ma pekne pozdravia.malemu vzdy daju kelecko sunky a aj sa s nami porozpravaju.povedia mi ze ktore sunky, salamy im prisli dnes.ktore su cerstvejsie a ktore nie (tyka sa to aj salatu).....niekedy ma aj upozornia co je v dobrej akcií 🙂 ja tam chodím velmi rada

bibianka
21. sep 2013

@lusaka Ak to dobre chápem, ak má niekto blbú prácu a nízky plat, má plné právo správať sa ako hulvát. Nevhodné je to len v prípade dobre situovaných ľudí bez finančných problémov. Zaujímavý názor na otázku slušného správania...

jarunka111
21. sep 2013

... ja už do billy nechodím viac ako 4 roky ... a mám ju najbližšie z domu! Pokladníčka, ktorá má 200 kg a nedovidí si na koniec nosa ma videla v predajni s kočíkom a bola presvedčená, že to, čo malý obdivoval (nálepky mcqueen) som ukradla, že to mám niekde v kočíku 😠 keď som sa bola sťažovať u vedúceho alebo čo to bolo za člena, tak mal práve robotu, počítal stravné lístky a ani hlavu od toho nezdvihol ... ale ja som si svoje povedala, jej aj jemu a odvtedy som tam síce bola asi 2x, ale keďže vidieť len zmenu v usporiadaní regálov, tak nič ....

natalienka12
21. sep 2013

Ja špeciálne na Billu nemôžem povedať, lebo tam chodím málo, ale všeobecne je správanie predavačiek a pokladníčiek u nás hrozné, v tom súhlasím. Mňa raz pokladníčka v nemenovanom obchodnom reťazci (nebola to Billa) obvinila, že som ukradla rožok, ktorý práve malá jedla, keď som jej povedala, že nie, že to papá len polku a druhá polka je vo vrecku s ostatnými, ktoré mi normálne nablokovala, tak sa ani neospravedlnila. Potom vonku ma napadlo, že som sa jej mala opýtať, či naozaj tak vyzerám, že som odkázaná kradnúť rohlík za 5 centov, no v tej chvíli ma to nenapadlo. Keď do toho obchodu ide a vidím ju, že blokuje, tak idem k inej pokladni a ak si nemôžem vybrať, tak sa na ňu ani nepozerám zaplatím si svoje a idem, samozrejme, že vždy ani nepozdraví nič. Je pravda, že platy tých báb sú mizerné a mnohé z nás by za taký plat ráno ani zadok nezdvihli z postele, ale mňa ako zákazníka to nezaujíma, no už som si zvykla nečakať žiadne pro zákaznícke správanie, ale obviňovať niekoho z krádeže a ani sa neospravedlniť je už trošku moc. Nabudúce to už len tak nenechám a ak to urobí, hneď si vypýtam jej meno a budem sa sťažovať na centrále a hotovo.

trezalka19
21. sep 2013

@heln ja viem ze sa to da..vsade inde, ale v Bille nie 🙂

rainee
21. sep 2013

no billa je kapitola sama o sebe 😀 ja ju mam tiez pri dome, ale kupujem fakt len chleba rozky maslo ked je to nevyhnutne. po prve je neskutocne draha, po druhe x krat sa mi stalo ze som kupila tovar po zaruke (odvtedy kukam poctivo datumy spotreby na kazdej polozke) a co sa tyka personalu tak sa ani nevyjadrujem. predavacky neochotne, stale na nieco pinduju, pecivo nie je pomaly vylozene este ani o 8 rano, otrasne. podvecer tiez uz nic z peciva nekupite. este cez obed maju na paletach nevylozeny tovar (aj take co ma byt v chladiacom boxe) lebo ho vraj nema KTO vylozit, maju malo zamestnancov. kvoli tomu su aj dlhe rady v pokladni 😠 takze bila ee...

marika58
21. sep 2013

Ludia ked mate niaky problem zo zamestnancami niakej billi najlepsie je napisat na centralu a podstatne si kuknite meno ;)) ja robim v bille v pokladni ale chodim aj dokladat vlastne som vsade okrem lahodok.Poznam ako to chodi,ja mam take skusenosti ze az.Ja som pracovity clovek a bavi ma robotit predavackou.Len nemam rada primitivnych a sprostich ludi ktorych ked pozdravim nevedia odzdravit alebo im poradim nevedia podakovat alebo na vas pokukavaju ze co chcem a pod.veci des niekedy si myslim ze chodia nakupovat zvierata a nie ludia.Blocky hodia na zem ani nezdvihnu naposledy sa mi stalo ze si zobrali z bananov krabici a banany v sacku polozili na zem ako to ma dost dostalo co ti zakaznici nespravia....Ja som mila vzdy pekne poradim,ukazem usmejem sa zavtipkujem aby sa lepsie nakupovalo a viete co ma nastve?!Ked ten zakaznik sa ani neusmeje a kuka na mna jak na kravu.Keby som bola neochotna tak by som bola este horsia....Ach jaj no je to zle s timi platmi 400e a vyzite za mesiac ;( ludia by boli mozno iny keby to nebolo takto.V bille od nas chcu vela veci a za maly plat a clovek sa narobi jak kon niekedy.A za tou pokladnou to tiez neni bohvie co;).pozdravit zakaznika pekny usmev (najlepsie ked on sa neusmeje)vypytat si billa karticku blokujete davat pozor na tovar ci nema zle odvazene alebo zabudnute v kosiku koniec nakupu povedat mu sumu opytat sa ho ci zbiera body a dakujeme za nakup a prajeme vam pekny den ;)) No jak tu pisete keby somvja prisla dovtakeho obchodu s takymi zamestnancami tak by videli....;D no poradim nikdy sa nestazujte veducej-veducemu filialky.Asi som tu trepala dve na tri ale hadam ste cosi pochopili ;D prijemne nakupovanie s milim personalom pridte do TN