icon

Účet z pokladne v Bille

lilitela
16. sep 2013

Dobry den, sice to nespada do "vasej temy", ale prosim vas, kedy sa konecne vratite k tym "povodnym" uctom. Tie "nove" su strasne neprehladne: najprv polozka s povodnou cenou a pod tym vycislenie nejakej zlavy. Ved to sa vobec neda skontrolovat na pockanie taky ucet, ci sedi cena na regali s tou, ktora je na ucte, hlavne ked mate 30 poloziek v nakupe. Chapem, ze chcete zakaznikovi ukazat, kolko usetril na danej polozke, ale mna to napriklad vobec nezaujima, nejaka povodna cena. Mna zaujima iba to, aby sedeli ceny na ucte s cenovkou pri produkte na regali.

ivankaalenka
19. sep 2013

vo firme dostavaju 3,8 gastrace, obed stoji 3€, alebo 3,3, alebo 3,60...preco by mu nemohli vydat? Ved aj on si to plati...to , ze im strhaju....moze obycajny clovek za to? je to svinstvo, ale predsa sa to tak neda, ze kazdy den pride o 50c. To tiez nie je spravne

jaruska6
19. sep 2013

@billa_martina Podľa mňa si Billa vymyslela tieto neprehľadné bločky na ľahšie oklamanie zákazníkov, keďže ceny ktoré deklarujete na cenovkách často nesedia s bločkom z pokladne, to je jediné, čo mi z toho vychádza a aj pre tento dôvod radšej už v Bille nenakujem.

ivankaalenka
19. sep 2013

A ked uz sa da za to nakupovat, co som vdacna a preto idem radsej do Billy ako do Kauflandu, tak nech to dotiahnu do nejakeho kompromisu...

cawes
19. sep 2013

@bodka13 no sa necudujem ze na slovensku je taka situacia aka je, ked vela ludi premysla ako ty.
V prvom rade 55%z gastro listka ti hradi zamestnavatel t.z. ak maju hodnotu 4 eura tak cez 2 eura mas zaplatene ak si nieco kupis za 4 eura tak to mas vlastne za 2. Verim ze z obalkovanim a uctovanim gastro listkov maju restauracie, potraviny tiez dost prace tak preco im nenechat 70 centov? Napriklad ako trinkgeld?
vies ked sa budume snazit stale niekde nieco ziskat tak sa nikdy nikam nedostaneme

masinka
19. sep 2013

@cawes no nie kazdy ma moznost kupit si za gastrace ten teply obed . Moj muz donedavna pracoval na smeny - aj nocne..... takze na noc si musel brat jedlo z domu. A cez den tiez - kym som na rodicovskej a varim pre decka a mna kazdy den cerstvu stravu, tak nevidim zmysel toho, aby si kupoval predrazene jedlo v restike - za jedno jeho jedlo v nakupnom centre v BA ja doma navarim pre celu rodinu.

cawes
19. sep 2013

@masinka no ved dobre o tom ani nehovorim, tak potom treba nakupit potraviny nato jedlo, ale nestazovat si ked ti pri pokladni z gastraca nevydaju 20 centov 😀
aj ja robim na smeny takze viem ake to je

masinka
19. sep 2013

@cawes no my kvoli 20 centom hadam hladovat nebudeme, ale su tu aj mamicky, ktrore naozaj kazdy centik musia trikrat obratit, kym ho minu. a zase ked dostanes za mesiac 20 gastracov a z kazdeho 20 centov darujes nejakemu retazcu.... za tie 4 eura si mohla mat este jeden teply obed.... alebo za rok pekne topanocky 😉

brnka
19. sep 2013

@billa_martina ja mam inu otazku (ale tyka sa tiez blockov) - ked bola v Bille akcia - za nakup Brumikov ste rozdavali plavacie okuliare alebo capice - isla som k pokladni (kedze ich vydavali len pri jednej), pokladnicka mi sice dala ciapku, ale ucet zobrala, vraj si ho musi nechat. Bola to jej lenivost alebo ako to mam chapat???

cawes
19. sep 2013

@masinka no ano to mas sice pravdu ale netreba tak rozmyslat pretoze ak by si od zamestnavatela nedostala ziadne gastrace tak by si nemala nic a musela by si dat zo svojho kazdy den na obed. Resp ak by si napr namiesto gastracov dostala len 2 eura na den tiez by ti tych 20 centov bolo na nic a o tom hovorim. Ze ak niekto vrati je to fajn, treba sa z toho tesit, tak ako sa ma clovek tesit z toho ze dostane gastrolistky a ma si zaplatit polovicu z nich resp polka je mu mesacne strhnuta. Ale Slovaci si nevedia nic vazit a chcu len viac a viac, ale takto to nikde nefunguje. Zijem v zahranici a tu ziadne gastro listky nie su, obed si musim zaplatit sama, aleob si ho sama doma uvarit za svoje peniaze. A ak by som nieco dostala z prace s tym ze hold mi nevratia 20centov tak som rada ze nieco dostanem 😀

katarinnak
19. sep 2013

V Rakusku sa z gastracov vydava napriklad.

bodka13
19. sep 2013

@cawes prepáč,ale nedá mi nenapísať že ten gastrolístok a jeho hodnota patrí mne či inému zamestnancovi aj keď 55% hradí zamestnávateľ - pracovníci v obchode majú svoj plat za odvedenú prácu,teda aj za prácu s tými gastráčmi , nevidím dôvod dávať mega spoločnostiam,či drobným živnostníkom tringelty navyše ...tiež robím v obchode,ale s oblečením a nikto tringelty nenecháva - zaplatí iba požadovanú sumu za tovar ...tak prosím ťa nepíš "no sa necudujem ze na slovensku je taka situacia aka je, ked vela ludi premysla ako ty."....ďakujem 🙂

cawes
19. sep 2013

@bodka13 no za svojou vetou si stojim a podla toho co si napisala si vobec nepochopila co sa snazim povedat. Ak by ti zamestnavatel ziadne gastrace nedal, tak by si si musela bud obed kupit alebo ho navarit, a potom by si nebola v strate 70 centov ale ovela viac.

bodka13
19. sep 2013

@brnka podľa mňa lenivosť 😉 má možnosť urobiť si kópiu bloku,alebo si zapísať dôležité údaje z neho ....ak by v tvojom nákupe bolo niečo na reklamáciu,tak ti to vlastne odobratím dokladu znemožnila

dm1
19. sep 2013

@cawes ale na slovensku musi zamestnavatel zo zakona tu stravu zabezpecit pre zamestnanca a ak to neriesi na pracovisku musi dat gastrace takze asi tak. nieje to jeho dobra vola je to zakon! tak isto ako je povinni dat mzdu musi dat aj na stravu tak preco by som mala pristupovat k tomu tak ze mozem byt rada ze mi plati??? ved mam na to zakonny narok. Co sa tyka vydavania tak v restike ozaj ked mas nechat tringelt kazdy den 70centov tak dakujem pekne to je uz celkom podla mna peniaz za mesiac....

bodka13
19. sep 2013

@cawes pochopila som to ...a nemôžeme sa baviť v rovine "keby mi ich zamestnávateľ nedal" - vtedy nemáme čo riešiť , proste by boli ľudia nastavení zase inak... neviem ako iné kočky,ale ja si trpezlivo počkám na výdavok aj zo svojich peňazí(nie lístkov) ,a tiež by som im tam mohla drobáky nechávať,lebo však aj s odvodom hotovosti do banky sú nejaké starosti 😉

cawes
19. sep 2013

@bodka13 ok miesas tu uplne dve rozlicne veci
@dm1 a keby ten zakon nebol? ja neviem hned sa tu clovek ohrna zakonom no ano je nato zakon ze ti musi zabespecit stravu, nie dat gastrolistky, tie su nahradou ak neni moznost stravovania. A vies zakony sa velmi rychlo menia.

bodka13
19. sep 2013

@cawes aké dve rozličné veci 😕 vyjadrila som sa k tvojim vyjadreniam
...každopádne máme na danú vec iný názor a nezhodneme sa na tom 😉

dm1
19. sep 2013

@cawes keby tu zakon nebol tak by neboli gastrace tak by sme neriesili vydavanie z nich. A rozhodne by som v restike kazdy den nenechavala 70centov tringelt keby si to platim cash to si vacsina slovakov dovolit proste nemoze 😝. Je to prispevok na stravu - potraviny a je to platidlo ktore patri zamestnancovi v 100% vyske. V obchode kaslat na to ked mi nevydaju raz za cas 20c ale v restike pri kazdodenom stravovani uz ide potom o vacsie peniaze

majusqa77
19. sep 2013

@bodka13 ale zase sme pri tom, ze to nikto neprikazuje, ani nezakazuje 🙂 takze je len a len na rozhodnuti obchodnika, ci ich brat bude a ak ano, ci z nich bude vydavat...

bodka13
19. sep 2013

@majusqa77 to áno , ak nevydáva dohodím si ešte tovar v tej výške alebo doplatím niečo navyše, ale určite tam nebudem denne nechávať 20-70centov 😉

majusqa77
19. sep 2013

@bodka13 to je jasne.. ..ja som to ale riesila z pohladu druhej strany, ci musim.. ..ako som pisala vyssie, mame v robote iba jedalen (vydajnu stravy).. ..a keby sme vydavali z gastracov, tak tam musim nosit svoju hotovost, aby bolo z coho vydavat 🙂

bodka13
19. sep 2013

@majusqa77 a u vás sa v tej jedálni platí gastráčmi 😕 ...nedá sa k tomu doplniť,že by sa tam teda predávali nejaké nápoje a tým by sa to nejako vyrovnalo ?

simca06022011
19. sep 2013

Pre mna 10c nie su 3 koruny ale 10c... koruny uz nie su. Zo stravnych listkov as nevydava v podstate nikde, este som sa v ZV ani v BB a uz vobec nie v retazcoch s tymto nestretla ak teda niekde v mini pekarni nebola ochotna predavacka - u nas teda bola a ked si to pani majitelka spocitala, uplne zrusila platenie stravnymi listkami. A preco by malo byt vymienanie listkov obchodnikom v gastro spolocnostiach spoplatnene? No lebo tie spolocnosti z toho ziju... kupim ako zamestnavatel 300 listkov, zaplatim cca 30eur poplatok ak nie viac, a ked ich obchodnik zamiena spat tak mu zase stiahnu poplatok... a to je ich zisk, alebo si myslis, ze to robia za fazulky? U nas ked mas viac listkov musis si nieco dokupit, vzdy.. ziadne tringelty teda neostavaju, do minusu to v pokladni ist nemoze a aj stravny listok sa ma zauctovat ako sek v pokladni... a zakon na vydavanie z listkov nie je pokial viem ziadny... iba ak ten ze stravne listky dostava zamestnanec na zabezpecenie stravy v zamestnani v urcitej hodnote.. ked nechcete listky za 4EURa dohodnite sa so zamestnavatelom na nizsich a dostanete menej penazi (aj ked...listky sa daju minut na velke nakupy domov, a netreba ratat centiky, ze ano?) ... nikdy nie je nic dobre pre vsetkych ludi, niekedy sa treba aj prisposobit.

cawes
19. sep 2013

@dm1 tak treba si v restike objednat tak aby si nemusela nechavat 70 centov!

simca06022011
19. sep 2013

@majusqa77 vy mate v jedalni tiez viac moznosti ako to riesit a legalnou cestou, lebo takto mate v podstate tringelty a to znamena ze porusujete danovy zakon. Pretoze ked raz nieco predavate, musite mat kasu, ked nikto plati gastracom aj tak musi dostat doklad a ten ide pri vyssej platbe do minusu, cize hlupost... a teda mozete bud zvysit cenu, alebo predavat stravne listky ako v jedalnach bezne robia.. a tie si vedia kupit uz aj firmy, miesto gastracov ked tam chodia zamestanci. A ked im je jedno nechat tam listok bez vydania, bude im jedno aj ked sa zvysi cena a bude im jedno aj ked to zaplati priamo zamestnavatel. U nas tak bufet funguje, prevadzky s viac ludmi chodia na riadne platene objednavane obedy, zvysok si kupuje ako len chce... a kedy chce.

simca06022011
19. sep 2013

@cawes no napriklad kavicku 🙂) Nechapem tiez co su toto za problemy preboha...

cawes
19. sep 2013

@simca06022011 no napriklad, ako natahovat sa o 20 centov, najlepsie by bolo to zrusit aby si nikto nestazoval a potom by som chcela vidiet co by povedali

majusqa77
19. sep 2013

@simca06022011 ako inak?? bufet nieje, je cisto len vydajna obedov. ano, mozeme zvysit cenu obedov, ale to nechceme robit.. ..a nechodi nikto iny, iba nasi zamestnanci... ..a ja som nepovedala, ze mame tringelty, takze ziadny zakon neporusujeme. ja iba nevydavam z gastracov (a iba na to som sa pytala, ci som povinna z nich vydavat, alebo nie)
@bodka13 nie, neda. je to IBA vydajna obedov, nic viac, ziadny iny tovar

simca06022011
19. sep 2013

@majusqa77 a ako sa potom vo vydajni plati? To nechapem velmi... vo vydajni obedov sa predsa nema paltit ale vydavat obed... teda ziadne gastrace by sa tam nemali riesit a teda ziadne z vyssie povedaneho tiez... a ked chodia iba zamestanci, tak je bezpredmetne im tie listky vobec davat, ked mozu mat normalne obed. Cize bud si pekne kupia niekde u veducej mesacne listky albeo denne alebo ako potrebuju a idu si vymenit za stravu alebo nic... to ako co potom vydajna robi so stravnymi listkami?

majusqa77
19. sep 2013

@simca06022011 priklad: 10gastracov+1,30€ = 11 listkov na obed.. vsetci zamestnanci dostavaju gastrace a co si s nimi kto spravi je jeho vec. jedna z moznosti je, ze ide u nas do jedalne na obed. ale to uz je uplne o inom, ako smerovala tema, ci je povinnost z gastracov vydavat...