Zelenina a ovocie v katastrofálnom stave
Dobrý deň, celkom ma potešil "mesiac s Billou"...v Bille nakupujeme dosť často celá rodina, ale v poslednej dobe sa mi dvíha žalúdok, keď sa pozriem na ovocie a zeleninu, ktorú ponúkajú na predajni Billa u nás v Trenčíne na Juhu. Chytím cibuľu, vyletujú mušky..hľadám baklažán, nájdem niečo, čo nemá ani fialovú farbu, ale hnedú, zápach, bordel, katastrofa! paradajky tak na kečup, aj to s prižmúrenými očami, banány, hnedé, hnilé, plesnivé ...katastrofa...už som sa rozhodla, že budem chodiť len s foťákom a tieto fotky určite budem zverejňovať...nejedná sa len o jeden deň, ale o tri mesiace a nehovorím to len ja, ale aj moje kolegyne, kamaráti aj zákazníci, ktorých reakcie sledujem, keď sa snažia podobne ako ja vybrať niečo z toho hnusu...máte niekto podobnú skúsenosť?
No tak citam tu tie prispevky a nechapem, ja ked chcem cerstve maso a nemam cestu k "znamemu", idem priamo do ZV Billy... a detto zelenina ovocie.. mimo sezony kupujem iba tam. Takze nechapem... inde ked som tak tiez iba tam chodievame. Asi mam stastie.. a podla mna to je o dokladacoch a veducej predajne.... tu v meste vidno ze okolo tych regalov stale niekto pobehuje, preklada, uklada, doklada... napr. v pondelok rano ked tam zbehnem hned okolo 8mej, tak ani nic riadne z "cerstvych" potravin nie je vylozene, dokladaju uplne nove veci. Kupujeme speciality a kadejake ovocie a zeleninu a nikdy som problem s cerstvostou nemala, ani sa mi nestalo ze by som kupila zle maso, a toboz nie zelene ako sa mi stava u normalnych masiarov alebo Tescu. A pokial viem prave tesco malo najviac pripadov staznosti v nedavnom teste...
@billa_martina tak ten letak ma dostal...vcera v Billa na Jantarovej ceste mi maly syn priniesol do kosika pomaranc...nechcela som ho kupit,ved mame kopu ovocia zo zahrady od rodicov,ale zas co by mama nekupila pre dieta...chytim pomaranc ze ideme ho odvazit a zaborili sa mi prsty do plesniveho ovocia...idem s kludom ku krabici s pomarancmi,ze vezmeme druhy...a pozeram ze jedine ak by sme chceli este horsi 😖 tak potom ze vezmem citron,to malemu tiez chuti (naozaj 🙂 ) a stacil pohlad - plesen z toho az kricala 😠 to akoze keby som vzala tie 2 krabice ovocia na pokladnu tak dostanem 2 krabice ovocia zdarma? A ked mate na vymenu cerstve,preco ho radsej nepredavate hned a nechate zakaznikov pozerat sa na plesnive?
Dalsia vec je maso...v zaruke je max nasledujuci den...to sa bojim kupovat... a rozky nikdy netrafim cerstve,vzdy len gumene a predavane za cenu cerstvych 🙄
Jedine co mozem pochvalit na danej predajni su 2 druhy suniek, ktore tam kupujeme,ale len ked vidim ze su cerstve,napr. Vcera priamo predo mnou nakrajana sunka od kosti 🙂
Inak je billa nesmierne drahy obchod...mame tu na porovnanie lidl a kaufland, tesco a coop...kym v lidl za 20 eur fakt spravim nakup, v billa to staci na par drobnosti,tak tam chodim len ked sa mi nechce ist dalej...
A este jedna vec-pre mamys detmi je tato konkretna predajna stresujuca pri vchode a vychode - ked sa dieta rozbehne von,otvoria sa dvere a ocitne sa po 2 krokoch priamo na ceste kadial prichadzaju auta zaparkovat...uz som to neraz zazila aj videla ine deti ze vybehnu z obchodu a nie je tam ziadna zabrana,ani obrubnik co by ich oddelil odcesty ☹
@didulienka11 rakusky management by asi odviezli z toho,keby videli,co a hlavne ako sa robi v nasich predajniach BILLA.
Moj manzel robi pre rakusku BILLU a ked sa ideme iba pozriet ako to vyzera u nas,tak sa nestaci cudovat,ze za to ako vyzeraju predajne by sa u nich vyhadzovalo jedna radost. Preto vela ludi co byva blizko hranic ide radsej do rakuska nakupovat,pretoze tam za taku istu cenu dostanu omnoho vyssiu kvalitu ako tu!!!!!!
Skusenosti z rodiny:tovar po zaruke v regaloch,skysuty salat,salat s gril.kur. masom smrdel,ale datum vyrobz bol čerstvy!,ceny v regaloch ine ako na blocku,neochotny zduty personal.......atd.
BILLA patri pod spolocnost REWE,skuste svoje staznosti napisat tam.Ttie co su zdatnejsie v nemcine,poukazte na to,ako funguju predajne na slovensku,lebo vedenie u nás má evidentne slovenskeho zakaznika na haku.
Teda Ja mám s billou dobre skúsenosti, odkedy ju zrenovovali, zvacsili, sledujem akcie a podla toho nakupujem, lebo inak by to bolo drahe. Ked vsak dajú akcie, sú podla mna oveľa lepšie, ako napr. V tescu, kde dajú ,,súper akciu'' o napr. 0,04 eura na produkte, ktorý stojí cca 5 eur alebo ako sa mi neraz stalo pri produktoch, ktore predtým stali tolko, čo označili zrazu za akciu. Takže pretína v volley sledujem akcie. Predtým som tam nerada chodila, ale uz chodím rada. Su veci, ktore tam ale nekupujem a to je drogeria, to je naozaj predrazene. Čo sa týka ovocia a zeleniny, tak to ako kedy, raz je tí lepsie, raz horsie
no zaujimavo sa to tu zvrhlo. Malo to byt hlavne o reklame na Nase Bio 😀 Ja som naposledy bola v Bille asi pred rokom, chcela som kupit (okrem ineho) zemiaky a v kazdom sakli bol nejaky hnily. Isla som na info sa "stazovat", chcela som hovorit so store managerom. Po chvili mi zamestnankyna povedala:" pani riaditelka nema cas a odkazuje Vam, ze ked nieco od nej chcete, mate ist Vy za nou" 😀 tak som odisla a odvtedy do Billy nechodim 😀
vsimli ste si ze @billa_martina sa uz asi uplne prestala vyjadrovat? Ale ani sa jej zase necudujem, nema to proste cim obhajit a za pravdu nam dat zrejme nemoze... kazdopadne k tym garanciam - mnohe ste tu uz pisali ze s reklamaciami pokazeneho tovaru clovek nepochodi, a cakanie v rade? pravidelne su tam z 10 pokladni otvorene dve, minule som tam bola v sobotu rano narychlo dokupit maslo a citrony lebo sme mali odchadzat na chatu.. tie citrony mali take hnusne ze mi trvalo asi 15 minut vybrat par peknych kuskov, a potom som pri pokladni cakala dalsich dobrych 20 minut lebo bola otvorena len jedina... aj keby mi niekto vratil to hlupe jedno euro, co mi to pomoze? ledva som sa stihala pobalit a nachystat na tu chatu
a ano, co sa tyka kvality vyrobkov, strach a hroza.. nakupujem tam fakt len ked je to nutne lebo ju mame najblizsie..
vajicka - vzdy musim jedno po druhom povyberat z obalu a skontrolovat ci nie su prasknute, balenie 10 neporusenych vajec vzdy najdem tak na 4.-5.krat..
maso - smradlave, cudne sfarbene..
ovocie a zelenina - uz ste to tu pisali, otras, musky, a cervene melony v sezone najdrahsie zo vsetkych retazcov a tie rozrezane vyzerali hrozne, duzina mala mrtvolnu farbu a ten biely vnutorny okraj mal dobre 2 cm... cely si ako tehotna vlacit nebudem a z tych nakrajanych sa prosto nedalo vybrat ani jeden pekny...
atd. atd.
Vcera som si kupila veceru v bille, a dnes rano som objimala wc misu. 😅
ty brdo... no asi tu billa nepochodila 😀 ktovie ako na to reaguju,ako sa im to cita 🙂
so záujmom cítam túto diskusiu od zaciatku a chcela som dodat ze ja nasu billu v galante chválim,ze tam majú pekné maso,ktoré casto kupujem,aj zelenina a ovocie v pohode,dnes napríklad krásne jablká goldenky v akcii atd..ze ja som s billou v celku spokojná..no dnes som pochodila aj ja zle 😒 kúpila som v akcii maso na gulás a pliecko,3 tácky,nevsimla som si ze 2 tácky majú spotrebu 14-ho a jedna 13-ho..2 boli v poriadku a tá tretia so spotrebou 13-ho smrdela,tak kilo masa putovalo do kosa 😢 ach jaj fakt clovek nevie kde uz má nakupovat,nie kazdý má v okolí malé dobré obchodíky a masiarstva...
@hradnapani na kupili sme raz za 70 eur a pocket bodov na karte je 0 a stav je stale rovnaky aj po roku. A keď som sa na to pýtala tak mi povedali že body sú iba za označené potraviny. Zaujímavé je že za rok a pol som nikdy na žiadne nenatrafila lebo stav je stále 0
@zwalsh no tak toto je teda gol! ale po tejto diskusii sa uz necudujem vobec nicomu...
@zwalsh @hradnapani to sa takto po starom kedysi zberalo odkedy je "nový" bilaclub (bonusclub) cca 1 rok tak som už vyše 200 bodov nazbierala a to tam zvyčajne len aviváž a tablety do myčky v akcii kupujem 😉 http://www.billa.sk/Layouts/dd_bi_subseite2008....
@zuzanale ok, pozrela som si link: 1 euro = 1 bod, t.j. fajn.
Ale co ma rozosmialo bola 50% akcia na tento tyzden (par vyrobkov, co by ma aj zaujali) a naspodku vypisane predajne, kde tato zlava neplati (!) (len v BA je tych predajni 11, kde si teda zlavu uplatnit nemozno.
Mna by velmi zaujimalo, podla coho retazce vyberaju, kde zlava plati a kde nie. Potom sa necudujem aj tunajsim skusenostiam, ze na letaku je napisane jedno a v praxi je to inak, lebo kto bude studovat minipismena, ze v ktorej predajni ta zlava vobec je uplatnitelna...
@hradnapani neplatí to zvyčajne pre malé predajne ktoré sú v obchodných centrách 😝 u nás v Levoči je samostatne velký market takže u nás platí všetko 😅
@dada200 no ved baby dajme si tyzden - fotime billu, ja to rewe rada preposlem 😝
ako u nas v bille zelenina a ovocie a aj maso ozaj v super stave,...ale chodte do kauflandu, hnile zemiaky smrdia uz od vchodu 😒 😝 a maso ani nevravim...
ja do billy uz roky nechodim hlavne kvoli tej kvalite a aj cenam.....a teda ani neviem teraz posudit ...ale co tu citam...tak vela sa nezmenilo za tie roky... kazde mesto ma svoj obchod a nie vsade to musi vyzerat tak katastrofalne...
u na snapr.su dva kauflandy a zalezi aky ludia tam robia ...v jednom je vzdy lepsi tovar a aj cerstvejsi ..proste ak je nieco uz malo cerstve tak to staihnu... a vidno ze tam chodi viac ludi....kupujem v jednote a lidli aj tescu aj v kauflande ale pozor si davam na akcie ..vtedy treba ratat ze ak je sunka v akcii nie je to to prave orechove...ale su tam uz pridane aj ine casti aby sa obchodnikom kompenzovala cena ...a ovocie si vyberam podla kvality mam vytipovane tovary ktore kupujem kazda predajna ma lepsie a horsie a drahsie a lacnejsie veci a mam uz odskusane kde a co kupovat...takze ak je cloveku jedno nema cas tak nakupi vsetko v jednom obchode a neriesi ...ale teraz som na materskej mam auto tak si to prebehnem s malou 😀
@billa_martina tak ja som v Bille pred časom našla závin po záruke, ukázala som ho pokladníčke, tá "vedúcej", tá neviem komu a po cca 10-tich minútach sa všetky zhodli, že to, čo bolo na výveske, že si mám zobrať čerstvý závin zadarmo samozrejme v Billa Levoča neplatí...tak nám tu nevyvesujte letáky, v praxi neplatia!!!
ja nakupujem vacsinou v rakusku (merkur a penny), ale ak musim na slovensku, tak idem len do billy... prave kvoli tomu, ze maju dobry vyber a cerstve veci... 😲 tak sa uplne cudujem tomu, co tu citam... chodievam bud do velkej billy na bajkalskej, alebo na zahradnickej alebo do centralu... na zahradnickej je to trosku poslabsie, je to taka mensia billa, ale bajkalska a central boli vzdy OK... ja neznasam velke obchody, vzdy som tam stratena...
ak uz musim nakupovat vo velkom nakupaku, tak chodim do avionu k staremu otcovi,ale tam sa zas neda komplet vsetko kupit...
@dusanala Aha, takze dokonca ani to 😖
Ja som zase v stredu bola vybavovat v BA Dubravke nejake veci, skocila som do tamojsej Billy nakolko bola blizko ako som mala vybavovacku, pre male rajcinky Cherry dcera ich miluje a mali prave v akcii ale ako som prezrela celu vrchnu paletu s x baleniami, VSETKY (!) mali cca 1/3 rajciniek nacernelych a zvraskavenych - prvy den akcie. Teda akcie pre vyhodny nakup nie akcie kde zrazaju z ceny pre blizkost konca zaruky. Neverim ze to nikto z kompetentnych nevidel, nevsimol si. Ktore v akcii neboli tak cca 2-3x tak drahe ako bezna cena v obchodoch kde chodim. Ach jo...
my chodime na Bajkalsku a tam maju zeleninu a ovocie vzdy v super stave, co sa o Tescu neda povedat ... tam su banany bud zelene ako limetka, alebo polohnile

@haniar presne toto som si akurat pomyslela! Pozeram aj ine temy okolo Billy a tam, kde treba ponukat produkty a predavat (napr. boli otazky na bezlaktozovy a bezlepkovy sortiment), tak tam sa pani Martina rada necha pocut, no tu, kde (vacsinou uz asi byvali zakaznici) poukazuju na obrovske nedostatky a nespokojnost, tak iba jedna odvolavka na "Garanciu" na ktorej sme sa vsetci, co sme v Bille niekedy boli dobre pobavili :D Veruze smutne...By som chcela vediet, co by na to povedal rakusky management......