Zelenina a ovocie v katastrofálnom stave
Dobrý deň, celkom ma potešil "mesiac s Billou"...v Bille nakupujeme dosť často celá rodina, ale v poslednej dobe sa mi dvíha žalúdok, keď sa pozriem na ovocie a zeleninu, ktorú ponúkajú na predajni Billa u nás v Trenčíne na Juhu. Chytím cibuľu, vyletujú mušky..hľadám baklažán, nájdem niečo, čo nemá ani fialovú farbu, ale hnedú, zápach, bordel, katastrofa! paradajky tak na kečup, aj to s prižmúrenými očami, banány, hnedé, hnilé, plesnivé ...katastrofa...už som sa rozhodla, že budem chodiť len s foťákom a tieto fotky určite budem zverejňovať...nejedná sa len o jeden deň, ale o tri mesiace a nehovorím to len ja, ale aj moje kolegyne, kamaráti aj zákazníci, ktorých reakcie sledujem, keď sa snažia podobne ako ja vybrať niečo z toho hnusu...máte niekto podobnú skúsenosť?
@argyro Pani billova tu nie je preto, aby sa zaoberala staznostami...Zo zaciatku este co-to vysvetlila naucenymi pouckami, ako BY TO MALO BYT, ale potom jej doslo, ze to vlastne nema zmysel, lebo negativnych hodnoteni je tu viac, nez jeden clovek unesie, tak sa tu ohana mailovou adresou priamo na "kompetentnych"...Nepisala som tam, ale som si ista, ze ak napisem, budu sa ohanat podobnymi argumentmi, ako ona...
Ale k veci...Reklamny priestor je tu zaplateny preto, aby s nami mohla riesit BIO potraviny! Mam na cele BIO vo velkych obchodoch svoj nazor...Takze predpokladam, ze promo na BIO potraviny je dalsou snahou nalakat ludi do billy a vtlct im do hlavy, ze je takemuto tovaru venovana "specialna" starostlivost...Nezvladaju ani starostlivost o klasicky tovar, takze pochybujem, ze by BIO niecim vytrcalo...Je to len sposob ako predat obycajny KATASTROFALNY tovar za este vyssiu cenu a zmagorit zakaznika bio nalepkou...Smutne, ale zial...
@bipsy Precitala som si tento clanok no poviem ti citala som to s otvorenou hubou. Boze cim nas to krmia, ale potvrdilo sa to co si myslim o tzv. "bio" potravinach ktore tu ide aj martinka z billi reprezentovat, ze oni nemaju nic s "bio" spolocne je to len znacka ktora je predrazena a na zapade im to nechce uz nikto kupat tak nam to idu ponukat sem a ked si clovek precita co to obsahuje tak 50% su z toho E-cka
@p_etrisha vcera som nabehla do billi koli znacke BIO tak somna pulte so zeleninou a ovocim len tak kukla na citrony takze citron clever bol zlty a lacnejsii ako citron na ktorom bolo ze BIO rozdiel bol ze ten bio citron bol zeleny tak nechapem teraz preco obl bio citron bio...to koli farbe???
Keď sa niečo volá Bio, musí to mať príslušný certifikát, ktorý by mal zaručovať, že spĺňa podmienky takéhoto označenia. Ten spoznáte podľa značky na obale. Predpokladám, že Billa by si nedovolila predávať niečo, čo tento certifikát nemá, ako biovýrobok. Druhá vec je, či sú biovýrobky naozaj v niečom lepšie. Osobne práve tie citróny si rada kúpim, pretože by nemali byť chemicky ošetrované. Ak to nie je pravda, rada sa poučím, aby som si dala na to pozor.
Aj u nas v Bille v Petrzalke na Jantarovej ceste je to uplna katastrova so zeleninou a ovocim, uplne na grcanie mi je z toho, ☹
mile damy, aj bio ovocie a zelenina su postrekovane a nie raqz, len s tym rozdielom ze bio pestovatel ma predpisane cim moze postrekovat a cim nie, ale zase su aj taky co to samozrejme porurusuju takze tak ci tak je to len postrekovane, skutocne bio si clovek dopestuje akurat tak doma
Ja len nechapem kde sa tu tento Billa boom zrazu vzal... Tak pred 3 rokmi si nepamatam ze by to bolo az tak rozmohnute ale teraz? Tu v BA su Billy strcene v kazdom rohu doslova, hlavne v Starom meste, v kazdej chcu mat vsetko a nikde nemaju to co prave clovek potrebuje... neda sa tam hybat lebo tie priestory su vselijake. Akurat v tych nakupnych centrach to este za nieco stoji, sem tam idem do Billy v Centrali ale zase tam mi lezu na nervy tie predavacky za pultom s udeninami, nikdy neviem ako ide rad, kam sa mam postavit, ktora prave obsluhuje, rozpravaju sa tam medzi sebou a zakaznika obsluzia len preto lebo musia. Viem, je to vsetko o ludoch, ale za ludi je zodpovedny manazment.
Este tie bombasticke reklamy, ved aj toto tu mesiac s billou, je mi uplne na smiech z toho kde na to beru peniaze. V Panelaku ked to vidim vraj Billa ale iba s Clever vyrobkami, tak len krutim hlavou.
Inak poznate ten vtip, ze aky je rozdiel medzi bio a nebio??? Nebio postrekuju cez den a bio v noci aby nikto nevidel 😉
@p_etrisha tak ja žiadne maily posielať nejdem, čo tam mám napísať? že všade máte bordel, predávate plesnivý a hnilý tovar? to by museli zrušiť celkový predaj tzv. čerstvého ovocia a zeleniny v takmer všetkých filiálkach.
ak ich to zaujíma, prečítajú si to aj tu, ak nie, zrejme si môžu dovoliť nič na veci nemeniť, lebo zákazníkov majú dosť.
@billa_martina moj priatel sa viackrat stazoval, odpoved bola vzdy rovnaka, ze personal bol preskoleny, pricom sa nic nezmenilo
takze my v Bille nakupovat nebudeme, to je asi najlepsie riesenie
stacila by mi jedna jedina Billa v BA, a to presna kopia rakuskej, aj s ich tovarom, inak je zbytocne, aby bola Billa na kazdom rohu, ked je to vsetko jeden humus cez kopirak
Milé mamičky, čerstvosť a kvalita našich potravín je pre nás prvoradá. Veľmi nám záleží na spokojnosti našich zákazníkov. Náš personál je vám plne k dispozícii - prosím obráťte sa naň pri akýchkoľvek vašich sťažnostiach. Či už nájdete nevyhovujúce ovocie/zeleninu, alebo nebodaj tovar po záruke. Sú to veci, ktoré by sa samozrejme stávať vôbec nemali a robíme všetko pre to, aby sa nestávali. Pre našich zákazníkov sme už dávnejšie zaviedli tieto garancie. Veríme, že aj vďaka nim sa nám aspoň trošku podarí zmierniť vašu nespokojnosť.
@billa_martina vsetky artikle? To malo byt co, pokus o preklad?
chodievam do Billy a to, co tam niekedy ponukaju, je vo velmi zlom stave
@billa_martina žartujete? tak zákazníci vám majú zadarmo robiť vyberačov plesnivého tovaru? A čo takto ho vôbec do regálov nedávať? To je lákadlo ako v materskej škôlke, prisahám! Tak ja nájdem jogurt po záruke, musím s ním ísť za predavačkou, tá predpokladám že to nebude vedieť poriešiť a pošle ma niekam - na informácie alebo čo ja viem kam, tam mi to odobria že áno, je po záruke, vrátime sa k regálu a dajú mi rovnaký tovar ktorý po záruje nie je 😀 kocúrkovo? alebo z ľudí robíte už úplných debilov?? naozaj si myslíte, že vám ľudia budú zadarmo upratovať tovar od odpadkov, že budú na to míňať svoj čas aby potom za to dostali to, čo v skutočnosti mali dostať ihneď?
A myslím, že málokomu sa chce v supermarkete zdržiavať dlhšie ako je potrebné - a riešenie sťažností je zdržiavanie. Ľudia radšej posunú svoje neg. skúsenosti ďalej a takej filiálke sa začnú vyhýbať. Koľko tu máte príspevkov od ľudí, že máte plesnivú zeleninu a ovocie? A vy stále dokolečka, obráťte sa so sťažnosťami tam a tam..
@billa_martina
@argyro to sa volá že "u deBILLA na dvore" 😀 😀 😀
@billa_martina mne je vašej osoby úprimne ľúto 😀 dali vám takúto fasa robotičku, vôbec to nevyzeralo zle ale "kde asi udělali soudruzi z NDR chybu", že sa to takto zvrtlo a celý pôvodný plán je v háji 😅 btw. podľa mňa zorganizujte pre manažment nejaký výlet a choďte sa pozrieť na trhovisko alebo do rakúskej billy, ako vyzerá čerstvé ovocie a zelenina, možno to ani oni ešte nikdy nevideli a vlastne preto to v našich billa predajniach vyzerá tak ako vyzerá... veď človek sa učí celý život, nie? 😉
Inac ta billa dostava dobre zabrat najdiskutovanejsia tema je tu ale darmo aj zla reklama je reklama.. 😉 inac este by si tu mohla CBA-cka zaplatit priestor keby ta tu bola mesiac tak po mesiaci zatvara vsetky predajne a pakuje sa zo slovenskeho trhu... 😀
vsetky artikle su dostupne podla letaku. super. obehla som asi 3 billy, lebo mali mat v super zlave plienky bela happy. a vsade som sa dozvedela, ze take ani nemavaju. takze spokojnost nadovsetko. chcela som prasok Dreft. a dozvedela som sa, ze ta, co ma nastarosti drogeriu ho do akcie zabudla objednat. ved naco. na regali velky oznam akcia a tam nic.
@billa_martina presne ani jednu garanciu, ktoru ste uviedli, Billa na Bajkalskej nesplna! Tovar po zaruke, zvlast jogurty, ked som upozornila predavacku, povedala mi, ze ona ma na starosti ine oddelenie. Castokrat ceny (vyssie) na pokladni ako v letaku/v regali. Cerstvost zeleniny, ovocia, masovych vyrobkov, salatov a podobne na nizkej urovni. Clever vyrobky tak isto na nizkej urovni. Prebalovanie masa, den spotreby max 0-1 den. Resp. maso z Rumunska? A s tym statim v rade, tak to nemam slov. Skuste si spravit poobede alebo v sobotu nakup a zistite sama.. A zoberte si so sebou 2 male deti!
A reklama v televizii s kucharom mi pride ako vysmech.
Ako ist na nakupy a prist o kopu casu, penazi a nervov, nie, dakujem, neprosim!
Neverim tomu, ze info mail bude niekto citat. Cele to je o tom, ako nastavi firemnu politiku manazment/vedenie/majitel!
Ano, ak je toto mesiac s Billa, resp. Bio, clovek nejde do Billy kupovat len BIO, BILLA nie je orientovana len na BIO.
Skuste ist do Lidla, u nas akonahle stoji v rade viac ako 4 zakaznici, hned volaju dalsieho pokladnika. Zelenina a ovocie na vysokej urovni. Ochota predavaciek. Niekolkokrat denne kontrola cerstvosti, vidim ako kotroluju, ukladaju do regala..
Maso kvalitne zabalene, dodrzany chladiaci retazec potravin. Ked kupim maso, tak je min 4-5 dni este v zaruke!!! Hyza Slovensko. Maju aj BIO zeleninu/ovocie. Priestranna a prehladna predajna. Mozno mensi sortiment, ale pokryje mi 98% nakupov.
Nepotrebujem na vyber 15 druhov salamov a sunky z Billy, kde je ledva 40% podiel masa, staci nam 90% podiel masa v 3 druhoch sunky. O syroch ani nehovorim.
V neposlednom rade vyhodnejsie ceny.
Vyhodne ceny aj nepotravinoveho tovaru/ detske veci.
Tych veci by sa naslo samozrejme viac..
@billa_martina tak tento letacik ma fakt pobavil, bez urazky, chapem, ze je to vasa praca, ale to fakt vyzera cudne v spojitosti s Billou. V drvivej vacsine "vasich" predajni sa cerstvy tovar nenachadza (zelenina , ovocie, maso, masove vyrobky) o tych ostatnych "garanciach" sa ani nejdem rozsirovat, lebo ked vidim ten zduty ksich pokladnicky tak jediny pocit, ktory vo mne vyvola je - chod co najrychlejsie domov! a zaujimalo by ma, kto stopuje cas cakania pri pokladni ci kazdemu, kto povie, ze cakal viac ako 5 minut verite? alebo to bude kto z koho a zacne sa hadka kupujuceho s pokladnickou???
@billa_martina - zial aj predajna v Modre je co sa tyka zeleniny a ovocia katastrofalna :( Tak zle ovocie a zeleninu by si nedovolili dat ani len rakuskym prasiatkam a nie to este zakaznikom :( Ale zial u nas na Slovensku sa to v pohode dostava na pult. Niekolko krat, ked idem chytit kusok ovocia alebo zeleniny "zaborim" prsty do smradlavych, plesnivych plodov :( minule som vracala 2 balicky spargli (ktore len tak mimochodom stali viacej ako kdekolvek inde v okoli!) a vracala som ich, kedze boli plesnive. Co nevidite pri nakupovani, kedze su zabalene. Samozrejme som ich isla hned vratit a pani veduca si zavolala pani zo zeleniny a ta pod drobnohladom kontrolovala, ci nahodou neklamem. Povedala som jej, ze si rada pozriem ako si to ona uvari a predo mnou zje...A co sa mi stalo naposledy, tak to uz bolo vazne zle, ked som kupovala na grilovacku maso v Bille. Ziadne akciove. Za normalnu cenu a este s 3 dnovou spotrebou. Kupovala som ho vecer a na druhy den som ho chcela spravit. Ten neopisatelny smrad v chladnicke sa neda opisat. Ked som otvorila maso bolo pokazene!!!!
Neviem, ci si tieto prispevky beriete k srdcu, ale taketo pocity a nazory na Billu ma velmi vela mojich znamych a vela uz prestalo do Billy chodit. To iste plati u mna. Hneva ma, ze taky drahy obchod ako je Billa ma tak nizke standardy na kvalitu a zakaznicku spokojnost.
@yanielka k tym pokladníčkam - čítala som tu pár strán dozadu príspevok bývalej zamestnankyne, takže ja sa tým neochotnému personálu už nečudujem.. pracovná morálka vždy závisí od manažmentu.. ja tie ženy vlastne obdivujem - nedávno sme boli v tescu na Kamennom - trošku to tam dole prerobili a viete kam dali pokladne? Do úseku s pracími a čistiacimi prostriedkami! Stačí že tadiaľ prejdem ako zákazník na 5 min a z toho chemického kokteilu sa mi zatočí hlava. A oni tam posadia personál na 8 a viac hodín - toto je už na Inšpektorát práce.
tak na to, ze je tu tema uz 3 dni a billa sem dokazala dat len jeden prispevok. a aj to len nejaky obrazok, tak je to slabota. nemam slov
@argyro chapem ja ich ani neodsudzujem len konstatujem, ze naozaj na nejaku tu reklamaciu a hadanie sa nemam ani najmensiu chut. Minule som od pokladnicky dostala pucung lebo som prilis rychlo zadala PIN🙂 ved je to jasne nad slnko, vsetci zamestnanci Billy urcite nie su lahostajni, lenivi ci inak "uchyleni" na predaj toho co tam maju.....ryba vzdy smrdi od hlavy takze je jasne odkial vietor fuka.....len proste zakaznika to nema co zaujimat, ja som pracovala roky v banke a aj tam bola riadna buzeracia , ale keby som kvoli tomu mala na kazdeho klienta zazerat tak to by mne vobec nepomohlo. Radsej som robila svoju pracu najlepsie ako som vedela, klientom som sa snazila pomoct, poradit aj tak ludsky nielen "profesionalne bankovo" a ked som uz fakt citila, ze dost tak som odisla🙂 a som spokojna

@billa_martina zdá sa že nie je vo vašich silách nieto odpovedať na každú jednu sťažnosť, ale neodpovedať na žiadnu 😉 ako listujem tak listujem, nejakej odpovede od vás som sa nedočítala. aj toto svedčí o tom, ako veľmi vám záleží na vašich zákazníkoch. potom nechápem načo si zaplatiť tento reklamný priestor.