Koľko opaľovacieho krému použiť, aby bolo dieťa chránene?
Už ste zažili situáciu, že napriek natreniu opaľovacieho krému ste sa spálili? Ako správne chrániť kožu dieťaťa? Aké sú vaše skúsenosti s dávkovaním, nanášate hrubú/tenkú vrstvu alebo zopakujete natieranie radšej 2 krát? Podeľte sa s Vašimi skúsenosťami a tipmi.
@daylong_matej my mame Daylong Baby a dcerka ma teraz 9 mesiacov. je problem, ked budeme ten krem pouzivat aj ked uz bude mat vyse roka? bude menej chranit pokozku, alebo ho s dobrym svedomim mozeme pouzivat dalej.
Inak ja pouzivam kremy na opalovanie pre seba niekolko rokov. je mozne, ze sa ich ucinnost o nieco znizuje, ale ked s tym clovek rata a castejsie sa natiera, tak v tom nevidim problem. urcite by som tie kremy nevyhadzovala, ked uz na nic ine, daju sa pouzit ako obycajne hydratacne kremy...
@rosienka Daylong Baby sa pokojne môže používať aj pri dieťati staršom ako 1 rok. Jedná sa ale o krém a nie mlieko/lócio, takže čím je dieťa väčšie (väčšia plocha kože), tým môže byť natieranie náročnejšie. Na účinnosť to samozrejme vplyv nemá.
@daylong_matej ahoj, dakujem za odpoved ale aj tak som sa nedozvedela konkretne cisla. Mam nastudovane "odporucanie komisie" ohladne vysky UVA ochrany. Deklarujete ze dodrziavate uvedeny pomer. Mna vsak zaujima vysky ochrany UVA. je pre mna dolezita prave pri vybere fotoprotekcie. Ked idem do lekarne a rozhodujem sa ktory produkt si kupim, tak ma odradza to, ze vy nemate uvedenu skutocnu vysku UVA ochrany. Nerozumiem tomu, preco mate s pisanim tohto udaju problem. Konkretne ma zaujimaju produkty Baby 30, a Kid 30 a 50 a este extreme. dakujem
@lipsa
Zmyslom "odporúčania Európskej komisie" bolo zjednodušiť spotrebiteľovi orientáciu a odstrániť zbytočné čísla a údaje. Preto pribudlo slovné označovanie "nízka, stredná, vysoká, veľmi vysoká ochrana " - aby sa si spotrebiteľ nemusel niekoľko týždňov študovať celú problematiku rôznych číselných označení. Pri UVA žiarení padlo rozhodnutie používať piktogram ak je ochrana dostatočná a my toto rozhodnutie rešpektujeme.
Ak sú ďalšie otázky, tak môžme riešiť v rámci IP, nakoľko sa vzďaľujeme od témy 🙂
ked teda obsahuje daylong kids chemikalie nie je lepsie pouzit aj pre starsie deti daylong baby? Mozem pre polrocnu a dvojrocnu pouzivat jeden krem - teda daylong baby?
Prave teraz som zistila, ze nam v lekarni minuly rok dali krem od 1r. a maly mal len polroka :( A pritom som pýtala krem pre polročne dieta, vadi to?
Tiez ma zaujima ci sa moze Daylong kids - od 1 roku - pouzivat aj pri mladsom dietatku... dakujem
@daylong_matej chcela by som sa spýtat...kúpila som malému Daylong Kids50,,ale malý má este iba pol roka,,som si az potom vsimla ze od 1roka sa má pouzívat,,,nebude vadit ked ho tým budem natierat uz teraz,,,zatial som ho natrela asi 3-4krát a nemá nejakú reakciu na krém,,,hmmm???
@zuzi26
Daylong Baby používa fyzikálne filtre a Daylong Kids chemické filtre. Oba druhy filtrov však musia byť
zmiešane s priemyselne vyrobenými pomocnými chemickými látkami. Sú to látky, kde presne poznáme ich zloženie a účinky. Podobne ako v prípade napr. zubnej pasty, či šampóna. Navyše, Daylong je vyrábaný farmaceutickou firmou tými istými prístrojmi, ktoré sa používajú na výrobu liekov, ktorá je niekoľkonásobne kontrolovaná.
Daylong Baby sa môže použiť aj u staršej dcérky.
@tinika @lienkat Daylong Kids sa po porade s lekárom alebo lekárnikom môže pokojne používať aj skôr ako od 1 roka. Čo potvrdzuje aj skúsenosť @peha81
@daylong_matej.................ďakujem za odpoveď...vidím, že odpovedáš, iba na to, čo teba konkrétne zaujíma....asi na moju otázku nechceš odpovedať...... radšej budem sa informovať v lekárni!
@zaira301 Ahoj.
Pigmentácie na tvári sú dermatologický problém a ich manažment patrí do rúk odborníka – dermatológa. Na základe vyšetrenia je možné posúdiť ich charakter a príčinu.
Zároveň je ale faktom, že väčšina porúch pigmentácie sa na slnku zhoršuje a preto vyhýbanie sa slnku najviac, ako je to možné a denná fotoprotekcia s veľmi vysokým SPF (pri bežnom dennom pohybe vonku) je nevyhnutná. Z produktov Daylong viem odporučiť Daylong extreme 50+:
http://www.daylong.sk/cz/produkty/daylong-extreme
Daylong používam u oboch mojích detí už od nrodenia a nikdy sa mi nespálili. Musim uznat že nanášame hrubšiu vrstvu a pre istotu ešte prekrémujeme aj dva krát 🙂
Vyskytli sa otázky na rozdiely medzi jednotlivými UV filtrami. Skúsil som to zhrnúť v krátkom článku:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/daylong_mate...
@daylong_matej tak to neviem ako napisat kolko🙂 ale tenku nie... zas ani tolko nie aby sa este hodinu lepila... ja si dam na ruku v dlaniach rozotriem a natieram ju kym mam na rukach ak este nemala vsade a minul sa z ruky tak este dam...a ked uz vsade mala tak zvysok natriem na seba🙂 ona je malinka tak na jednu ruku staci zvycajne kvapka velkosti hrachu...
@daylong_matej Tento rok som ju ešte nenatierala a minulý rok , ked mala 14.mesiacov,tak som jej natrela na jednu ročičku 1 cm bodku,aj na druhu a tiež nôžky.(záleží od rozotieratelnosti kremu) Rozotierala som,dokial sa to vpilo a nebolo to príliš vela. Natrela som ju iba raz za den. Nanajvýš 2x. No na kupalisku aj 3x.
Dcerka má peknu kožu,hnedu a na nič alergicku,takže som rada. 😎
@daylong_matej skor tak od oka, vytlacim si krem na ruky a rozotriem mu krem tak, aby nemal vrstu taku, aby bolo krem vidiet, ale zaroven aby bol natrety.. 😕
@cikyta @zuziq @zuzkat1
Ďakujem za podelenie sa o skúsenosti. Zaujíma ma spôsob dávkovania, lebo túto sezónu skúšame nový jednoduchý dávkovací mechanizmus, ktorý je priamo na produkte a som zvedavý, koľko ľudí ho privíta. Pointa je taká, že priamo na tube je nalepená etiketa s informáciou, koľko stlačení postačuje na natretie napr. 1 ruky:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/daylong_mate...
@daylong_matej mne sa tento systém veľmi páči - vo všeobecnosti sú podľa mňa dávkovače lepšie, pretože obsah neprichádza do kontaktu so vzduchom.
@daylong_matej tak toto je velmi zaujimava vecicka 🙂 celkom pekne premakane, ze aj podla veku a velkosti oblecenia 😀 myslim, ze to vela mamiciek uvita a ako pise mau, tiez mam radsej davkovace, lebo pri tube sa stava, ze clovek casto vytlaci viac, ako potrebuje, takze davkovac je ovela praktickejsi 😉
@daylong_matej Dobrý nápad s dávkovačom 🙂 (Práve som si kupila vašu značku a zistila som,že sa po nanesení hned a rýchlo vpíja,ale dobre rozotiera. Na našu jednu "2.ročnú" ručičku stačí zhruba 1 cm kremu-tak velkosť lieskoveho orieška. A v silnejších horučavách možno aj dvojnásobok,teda 2 cm budem potrebovať určite) 🙂
@daylong_matej treba kupit kazdy rok novy krem, alebo mozem pouzit aj ten z minuleho roka ked je v zaruke a ostal skoro cely?
@libka1 Pokiaľ je produkt v záručnej dobe, môže sa pokojne používať ďalej. Sám nosím v cyklotaške tubu už 2. sezónu, exspirácia končí teraz v lete a funguje bez problémov.
@daylong_matej Matej,chcem sa opytat, pouzivame uz druhy rok Daylong30 a sme max spokojni, len som si nie ista ako casto treba krem znovu natriet, teda ako dlho vydrzi po jednom natreti
tiez mam otazku, moj syn ma snedu pokozku, rucicky ma uz poriadne hnede, treba aj na opalenu pokozku aplikovat kremik rovnako casto? co sa ruciciek tyka, trochu mam obavy aj preto, ze v jeho veku ich ma velmi casto v puse, takze urcite si obcas oblizne aj kremik 😝 dakujem 🙂
@palinkovamaminka spokojnosť ma teší 🙂 Predpokladám, že 2-ročná osobná skúsenosť je dostatočná na odhadnutie potrebného množstva na natieranie. Ak je dieťa na odevom nechránených častiach tela dostatočne natreté a počas dňa nepríde v rámci kúpania do kontaktu s mydlom alebo saponátmi, stačí natierať 1x. Prípadne, dá sa pri jednom nanášaní pretrieť to isté miesto v rozmedzí pár minút ešte raz a tak získaš istotu, že sa dosiahne dostatočný faktor. Problém s poddávkovaním je relatívne častý a v budúcnosti by ho mali riešiť dávkovače, ako napr. tento:
http://www.daylong.sk/sk/produkty/daylong-kids-50
Ochranný prípravok chráni pred spálením, takže je dôležité chrániť dôsledne aj zhnednutú kožu.
Olizovaniu rúk sa samozrejme zabrániť nedá, tak ako sa nedá zabrániť v olizovaní kamienkov, piesku a všetkých možných hračiek 🙂 Podobný problém je pri všetkých kozmetických produktoch (zubná pasta, pena do kúpeľa, mydlo ...). Množstvo je zanedbateľné, takže dieťaťu nehrozí nebezpečenstvo. Navyše, Daylong Kids 30 je odolný voči vode a poteniu:
http://www.daylong.sk/sk/odolnost-voci-vode
@daylong_matej dakujem Matej, tak budeme natierat aj nadalej a tie rucicky o nieco viac ako doteraz 😉

@pandula UV filtre a ostatné zložky fotoprotektívnych produktov sú chemicky presne definované priemyselne vyrábané produkty, kde všetky účinné aj pomocné látky sú presne chemicky definované a klinicky testované. Rovnako ako napríklad pri zubnej paste alebo šampóne.
Mieru rizika v používaní produktov vyjadruje napr. Hlásenie o podozrení na nežiaduci účinok produktu. Ak sa vyskytne, odborník (v tomto prípade dermatológ) preskúma kožný nález a vyhodnotí, či k neželanej reakcii došlo v dôsledku aplikácie produktu. Za uplynulú sezónu 2010 sa počet takýchto hlásení na produkty Daylong v ČR a SR rovnal nule.
Daylong Baby používa filtre, ktoré sú fyzikálneho charakteru. Viac informácií o mechanizmu účinku fyzikálnych filtrov:
http://www.daylong.sk/sk/ochrana-deti