icon

Čo všetko ste oprali?

samsung_silvia
16. máj 2012

Zabudnuté papieriky, papierové vreckovky, peniaze, žuvačky vo vreckách sa raz za čas vyperú hádam všade. Zamotané slúchadlá, niekedy aj s prehrávačom, telefóny, vhodené hračky a iné veci, ktoré aj naši potomkovia pridali do bubna tesne pred praním. Akú najkurióznejšiu vec ste oprali? A čo to urobilo s prádlom a s danou vecou?

maca_p
17. máj 2012

pravidelne periem hracky. ale vazne. vlozim hracky do navlecky od podusky, strcim do bubna a periem. takto nosim aj hracule z materskeho centra, hlavne tie plastove gulicky do bazena, anglicaky dost hrkocu, plysaky standard, penove puzzle tiez v pohode. dokonca opraty detsky mobil po vyprati fungoval 😲

zn. rychlo a efektivne.

nikuska265
18. máj 2012

a práve som vytiahla z práčky diaľkový ovládač od garáže. myslíte,že funguje? čudujem sa,ale vydržal to 😀 to sa mi ešte nepodarilo

elka74
18. máj 2012

oprala som už fakt všeličo, od papierových vreckoviek cez doklady a tak. ale minule som sa fakt zdesila, lebo som z pračky vybrala centrálny ovládač od auta.. našťastie nijako neutrpel.. 😎

radka24
18. máj 2012

My perieme pravidelne rozne veci v pracke 🙂 , hracky, flecticky ci pohariky s cajikom. hrebene a dokonca mi raz moj maly vlozil do pracky aj pouzitu jednorazovu plienocku. Po nej som musela dat pradlo prat nanovo. Okrem tohto som minule nasla v pracke aj moj fen a maly vysavacik { tie som neoprala} 🙂

jankohrasko
18. máj 2012

my tiez klasika, vreckovky atd.. ale minule som vytiahla kamene a šišku zo stromu.. 😀 teda uz iba kusocky šišky.. Kamienky pekne hrkotali.. Odvtedy kontrolujem, alebo ked nahadzem pracku, hned zavrem 😉

cmulinko
18. máj 2012

mne sa skor stane,ze nic neoperem...ani saty 😀 ,len naplnim pracku zavrem-nastavim program a zabudnem dat start 😀 a po 2 hodinach manzel pride a che vesat pradlo a zisti,ze su stale suche a spinave 😀

bebemaly
18. máj 2012

môj ex raz s čierným prádlom opral celú velikánsku rolku big toaleťáku..

titkovamiriam
18. máj 2012

kluce,peniaze,doklady,vreckovky

a co som nastatsie nevybrala bola nasa fretka - ked sme zabudli zavriet kupelku,velmi rada chodila spat do pracky,vacsinou tam synovia uz niake to tricko hodili a ona sa do neho zabalila 😀 a spala

carodejnica
18. máj 2012

50€ (v bankovkách 2x20€ plus 1x10). Nič sa im nestalo a ja som prišla na to, ako sa perú peniaze... 😅 😉

mirka7582
18. máj 2012

My sme oprali mobil tak manžel bol donutení si kupit nový 🙂 čo už aspon ma novy telefon 😀

ichbinich
21. máj 2012

Este jeden "hlas" pre papierove vreckovky v ciernom pradle...
Ja inak fakt kontrolujem na 99% vsetky vrecka. ALE este som nebola naucena kontrolovat aj synove! V jasliach mu strcili vreckovku do mikiny, potom som jtu vreckovku mala vsade. Takze odvtedy strkam prsty aj do tych pidivreciek na detskych veciach...
Moj brat raz nechtiac opral svoje cierne ponozky s bielym postelnym pradlom. Takze sme mali bledomodre pradlo 😉
Nejake tie mince a ine papierky ale operiem sem-tam tiez. Zatial teda ziadne katastrofy, ale co nebolo moze byt, hlavne s malym deckom, zeano? 😉

ichbinich
21. máj 2012

Sice ide v tejto teme hlavne o "nehody", ale oprat sa daju v pohode aj veci, na ktorych je vsite, ze sa daju len chemicky cistit.
Ja periem pravidelne moj zamatovy kostym. Netreba ho ani zehlit. Nastvala som sa po tom, co mi ani po vyslovenom upozorneni na flaky v cistiarni flaky nevycistili, ale plnu cenu pytali. Potom som si spomenula, ze som kedysi este rucne prala zamatove saty, tak som to riskla. Rucne pranie, na studeno, minimum zmykania, a flaky su prec. A vonal pracim prostriedkom a nie chemiou z cistiarne.
Takisto pravam aj plesove saty. Urobila som skusku, ze som kusok namocila do vody a nechala uschnut. Potom som ten kusok ani len nenasla, tak putovali cele do pracky.
A cierna hodvabna kravata sa tiez da oprat... To bolo hop alebo trop: nejakym cinom trcala napoly z auta privreta v dverach a poutierali sme s nou mokru cestu. Tak reku, mokra uz bola, uz ju viac pokazit nemozem, prihodim ju k jemnemu ciernemu pradlu. A vysla cista a neposkodena! To som aj ja kukala.
Ale ked je na vlnenom sale napisane, ze sa nesmie prat, tak sa fakt nesmie... Manzelov nejaky original z Britanie neprezil (nie Burberry, a ten urcite nebudem prat). Vysiel taky zbehnuty, zfilcovany, zrazeny, hruby, ako doska ☹ A to na vlnenom programe s prostriedkom na vlnu...

zabka88
21. máj 2012

no, mne sa podarilo mužovi oprať USB kľúč 😔 vrecká na nohaviciach vždy skontrolujem, lebo tam si zvykne odkladať vreckovky a papieriky, ale do vreciek na košeli nikdy nič nedáva... až vtedy raz 😉 ale viete čo bolo super? nič z toho kľúča nezmizlo, pekne funguje dodnes 😀

veronika1610
21. máj 2012

kamoška oprala suchozemskú korytnačku! mala na zemi prádlo, on doňho vliezol, tak ho strčila nevedomky do práčky, našťastie program na 40°C, inak by mala korytnačiu polievku. prežil aj otáčky 1000/min, keď išla vyberať prádlo, prvá sa ukázala korytnačia tlamička 😀

zabka88
21. máj 2012

@veronika1610 ona to prežila??? 😕 no tak to bol iný kolotoč, chúdatko 😀 😀

veronika1610
21. máj 2012

@zabka88 je to nezmar, prežije všetko, teraz ho máme my už rok a pol v dlhodobom prenájme a je to odvážny chlapík, útočí na dcérine papuče

ejuska79
21. máj 2012

manzelovi (vtedy este priatelovi) permanentku na hokej..akurat zacinala sezona...takze bol asi na 1 zápase...skoro ma zozral 😀 😀 ..bola dost draha.. tak si musel listky kupovat a stal v rade 🙂

zabka88
21. máj 2012

@veronika1610 hehe 🙂 my máme vodnú korytnačku už má takmer päť ročkov, tá by si vyprať občas tiež zaslúžila ako sa dokáže ufúľať 😀 😀 tá naša je tiež zaťažená na papuče ale v dobrom ale vzdy len na manželove tak neviem či je nohy mu "voňajú"lepšie 😀 😀 😀

lolinnka
21. máj 2012

Mne sa podarilo oprať cestovný pas môjho priateľa :D

kitty88
21. máj 2012

papierove vreckovky bezne, raz som dala prat maly vankusik, ten sa ale pocas prania roztrhal a ta vypln bola vsade, to bolo tusim este horsie ako tie vreckovky... a tiez sa mi podarilo este parkrat vyprat lesk na pery, ale pradlo ani lesk neutrpeli chvalabohu ziadnu ujmu, len som ho radsej uz viac nepouzivala 😀

vlastusss
21. máj 2012

moje male sidielko je na toto expert...vklada do pracky vsetko co najde...a bud si to vsimnem alebo nie 😅 😅 ticinky, lego, rozne predmety hracky, ci ovladac-ten som neoprala, kozmetiku, atd atd alebo sa mi stalo ze do pracky som vkladala biele pradlo a po vyprati som kvackala ruzove 😒 😒 🙂 🙂 ze mi stihla strcit nieco z druhej kôpky..tak ale hnevali by ste sa??? 😀 😀

egyptanka
21. máj 2012

Ja bezne periem kamene, travu, kvety ktore si drnda dava do vrecka ked je vonku 🙂

natalinka98
21. máj 2012

Keď si manžel dáva sám prať monterky a veci čo nosí do roboty, pravidelne vyťahujem z práčky klince, matky, šróbiky a kamienky. Minulý týždeň, keď som vyberala monterky, na spodu práčky som našla bielu látkovú plienku, ktorú tam hodila malá. Viete si predstaviť akej farby je teraz. 🙂

graceful9
21. máj 2012

klasika vreckovky-ešte 2x som potom musela prať, aby to zišlo, bolo to celé balenie 😀 žuvačky, náušnice 😎

sidus
21. máj 2012

Aká pekná otázka 🙂 U nás sa prali sponky, štipce, klince, cumle, papierové vreckovky 😀

dusika11
21. máj 2012

mobil 😝..

anika11
22. máj 2012

ja som prave dovesala a pri vesani synovych teplackov som z vrecka vytiahla opratu kalkulacku 😀 som si hned spomenula na tuto temu na koniku 🙂

moncicka27
22. máj 2012

no ja som v tomto expert....oprala som mužovi telefon(samozrejme nefunguje) a týžden na to sa mi podarilo aj papiere od auta..čiže pohoda🙂)) 😲

zabka88
22. máj 2012

@anika11 a funguje? 😲

anika11
22. máj 2012

@zabka88 no aj by chcela..cosi sa tam mihá 🙂 asi musi este vyschnut..hadam som ju mala zavesit spolu s pradlom 😀 😀