Koľko programov vašej práčky využívate?
Každá práčka má minimálne 5 programov, no väčšina ľudí využíva maximálne 3. Je to kvôli zložitosti? Kvôli nejasnosti na čo vlastné sú? Kvôli strachu, aby sme náhodou nespustili to, čo vlastne nechceme? Je to zásluha našej pohodlnosti? Alebo jednoducho tie programy nie sú potrebné a výrobcovia práčok sa predbiehajú v množstve nevyužiteľných funkcií?
Ktoré programy využívate vy?
Mam tabulku programov okopirovanu a v euroobale zavesenu nad prackou. Dokonca sme s manzelom otestovali aj spotrebu el. energie pri najcastejsie pouzivanych programoch. Skoda, ze sme neotestovali napr. ako tu uz bolo pisane, ze niekto pouziva len jeden program, ale si prisposobuje dlzku cyklu, teplotu a otacky - ci ma takyto program nizsiu alebo vyssiu spotrebu nez predvoleny.
Pozivam programy EKO - 60° alebo Hygiena (60°+ plachanie navyse), syntetika 40°alebo Mix 40° (ked je bielizne viac). To je gro, obcas skusim aj iny program (intenzivny, osviezenie, sportove oblecenie, jemne...)
Odlozeny start vyuzivam velmi casto, periem aj v noci a rano vesiam.
V rukach periem len silonky a jednu dcerkinu tuniku, ktora je velmi jemnunka a kvoli jednej pracku pustat nebudem 😉 Ostatneho sa mi vzdy nazbiera na plnu pracku. Akurat teraz v lete deti su deti viac od hliny a travy umazane, tak niektore kusky treba v rukach predprat.
@roo a ako vam vysli merania v porovnani s udavanymi meraniami od vyrobcu?
@samsung_silvia Takmer na chlp presne 😉
tiez perem vela v rukach cierne veci a nove veci..lebo neviem ako a ci farbia ..vyskusam a ked farbia tak potom furt perem v rukach uprednostnujem kupovat svetle farby ..ale ked uz nieco dostanu tak len trpnem aby to nebolo tmave lebo prat v rukach je o hubu . 😅
@samsung_silvia tusim tam nejake odchylky boli ale nic hrozne...ono velmi zalezi od tvrdosti vody..teda myslim 😅
@vejinka aj vy ste doma merali?
v rukach periem len cerstve flaky ,veci uschnu a potom s ostatnym pradlom sup do pracky 😎 odradza ma na tom rucnom prani okrem zodratych ruk aj vysuchane veci a o rucnom zmykani a ni nehovorim obcas pocujem prasknut sitie 😝 nove oblecko zvyknem len v pracke preplachnut pripadne rovno dam do prania podla toho kolko mam v kosy na pranie veci danej farby atd
ja 4 🙂
@samsung_silvia jasnee a vraj zalezi aj aka studena je voda a ako dlho ju musi zohrievat na danu teplotu. Zalezi aj od rocneho obdobia no proste je toho viac co ovplivnuje dlzku prania. Napriklad aj mnozstvo pradla. Ja plnim zasadne do plna a obcas aj potlacim nohou aby sa tam voslo viac🙂 este sa mi nestalo ze by pipala ze je tam viac ako moze ist. Jedine ked sa mi nedala zavriet vtedy pipalo jak besne.
@vejinka tak to mas pracku zazracnicu 😎
@katecameron a ake 4?
ahoj zaujimava otazka.
ja mam teraz novu Bosh-ku. len stale nie som spokojna s uterakmi, viete poradit na akom stupni a programe aby boli fakt makke ?? pouzivam aj avivaz, skusala som aj na vlne 30% ale stale su take tvrdsie.. aj na programe na lahko udrziavatelne pradlo, a teda ani tam 😒
inac periem vacsinou na 40%, bezne farebne pradlo. biele na 60. 90-ku som pouzila len pri "zabehu " pracky.
su tam volitelne programy podla mnozstva pradla. do 3kg a do 7kg. kratky 15 minut program tiez niekedy vyuzije, pranie v studenej vode, ak treba prat nieco rucne. podla oznacenia na pradle.
v rukach neperiem vobec.
rozhodovali sme sa inac medzi Bsoch a samsung, len trosku u mna zvytazil design u Bosh. 😉
ja mam boshku a veru nebola z tych lacnejsich ale pere super no obavam sa ze tymto tempom mi odide co nevidiet ma 5 rokov.
@lauritka zaklad je nepouzivat avivaz a prat sa ich odporuca na 40 stupnov.
@lauritka tie uteraky ked sa vysusia budu vzdy take "skrabave" 😖 ...ja ich mam makkulinke ale preto, ze susim v susicke 😉
@samsung_silvia myslis pri pracej guli?? alebo ked periem uteraky ??
@mimika4408 no prave ta "skrabavost" na uterakoch mi vadi ked vyshnu 😒 stale experimentujem na akom programe by to bolo najvhodnejsie, aby boli mäkke 😒
aha, takze neperiem zle, len to proste nie je v silach pracky aby to bolo makke 🙂
zapinam aj pridavny program akoze na lahsie zehlenie, na tricka je to fajn, uterakom nepomohlo 🙂
@lauritka podla mna s pranim to nebude mat nic spolocne 😕 😨
a tu praciu gulu mate niekto ? 🙂
@lauritka to bolo k tym uterakom 😉
@lauritka ano makkost uterakov je viac o suseni nez o prani
@samsung_silvia ja som myslela prave, ze avivaz zmäkcuje pradlo ? 🙂
@samsung_silvia jj, no je mi to uz teraz jasne, ale kedze susicku nemam, tak asi to nijak inac nedocielim..
@lauritka vraj sa tym vlakna prilepia k sebe a uterak uz nebude taky nadychany ako predtym
@samsung_silvia dakujem za radu, skusim to. 😉
inac na margo pracok, samsung a bosh je ten isty vyrobca ??

@samsung_silvia
peru hodne v ruce..i ponozky...
Prave ponozkam nebyva dana spravna dulezitost a po vyprani v pracce ztraci casto to nejdulezitejsi - barvu, styl i ozdoby😉
p.s. jinak pouzivam jen na 40C a nekdy na 60C..
venuju pozornost pracim praskum ne pracce..😉
zalezi mi na energii a proto vybiram prasky s velkou ucinnosti s moznosti prani na nizkem stupni😉