icon

Koľko programov vašej práčky využívate?

samsung_silvia
9. máj 2012

Každá práčka má minimálne 5 programov, no väčšina ľudí využíva maximálne 3. Je to kvôli zložitosti? Kvôli nejasnosti na čo vlastné sú? Kvôli strachu, aby sme náhodou nespustili to, čo vlastne nechceme? Je to zásluha našej pohodlnosti? Alebo jednoducho tie programy nie sú potrebné a výrobcovia práčok sa predbiehajú v množstve nevyužiteľných funkcií?
Ktoré programy využívate vy?

samsung_silvia
autor
13. máj 2012

@lauritka nemam informacie o tom, ze by to tak bolo

lauritka
13. máj 2012

@samsung_silvia aj tak dakujem, skusim teda oprat len s gulou a bez avivaze ;)

zitaje
13. máj 2012

@lauritka siemens a bosch je jeden vyrobca 😉

pimpulienka
13. máj 2012

Program 40 ľahké žehlenie, program 60, program 30 na kratke pranie..tieto asi najviac 😉

vejinka
13. máj 2012

@lauritka ta pracia gula je vraj podvod az strach..no ja neviem ja ju chcela kupit ale muz zakazal. a perem na 60 a bez avivaze pretoze vraj uteraky by sa nemali s avivazou po prvom pouziti teda utreti ruk zacinaju neprijemne pachnut...a je to pravda skusala som aj s avivazou aj bez a osvedcilo sa mi bez...pouzivam persil sensitive a spokojnost..ono sa vyplati investovat do draheho prasku. a tie uteraky niesu makke ale toto uz neriesim..je to drobnost 😉

ikke
13. máj 2012

bavlna 40 - bezne pradlo
bavlna 60 - uteraky, postelne a spodne pradlo
syntetika 30 - cyklisticke oblecenie mojho manzela, fleecove bundy, vacsinu svetrov

dalsie programy sporadicky - napr. program rucne pranie, vlna
chystam sa vyuzit program na pranie perin (objemne, ale nie tazke pradlo)

vobec nevyuzivam programy:
baby-pradlo (aj ked teraz mozno jednorazovo pouzijem 😅, nech to vyskusam),
sportove pradlo(nechapem, aky je rozdiel od syntetiky okrem casu prania a myslim si, ze sportove oblecenie radsej prat o tych 15 min. dlhsie nez kratsie),
jeansy (nevyhovuje mi, ze je iba na 3kg a 800 otacok, myslim, ze rifle sa dnes uz robia take kvalitne, ze uplne v pohode preziju klasicke pranie na bavlne s plnymi otackami a netreba ich potom tyzden susit)
program na tmave pradlo - detto ako jeansy
"denne pradlo" - kedze u nas pradlo vzdy schne aspon 2 dni 😀 a ma maly objem (3kg)

a okrem detskej poistky (ktora na rozdiel od nasej predchadzajucej pracky AEG, u Samsungu naozaj funguje) nepouzivam prakticky ziadne z tych doplnkovych tlacidiel (extra plakanie, odlozenie odstredovania, lahke zehlenie /ehm, proste nezehlim/, extra spinave)

a razim nazor, ze vec, ktora sa neda oprat v pracke, si nezasluzi pobyt v nasej domacnosti 😅

lauritka
13. máj 2012

@vejinka uh to vazne ?? 😨 😨 😨 tak neviem, tolko o nej vsade pisu.. uz fakt clovek nevie, kde je pravda..
ale jasne slkusim teda bez avivaze, co to spravi 🙂 aj ked mam rada vonave pradlo..

vejinka
13. máj 2012

@lauritka neboj vonave bude aj z prasku..a persil vonia tak cisto🙂 ja zasa nemam rada tie prehnane kvetinove vone alebo silne parfumovane...a moju svokru by kleplo tej je zle ked sa streknem trolinka ja mojou vonavkou 😀 takze u nas je vsetko z mierou ziadne priliz vonave veci 😅

samsung_silvia
autor
13. máj 2012

@ikke vec, ktora sa neda oprat v pracke, si nezasluzi pobyt v nasej domacnosti => 100 bodov 😀

vejinka
13. máj 2012

@lauritka aj ja som vela o nej citala ale aj dobre aj zle..jasne kazdeho laka ze bez pouzitia prasku aj avivaze a pradlo je zazracne ciste pouzitim nejakych ionovych ciastociek..ci coho ...znie to dobre aj mna to uplne dostalo ale moj muz ma zabrzdil tesne pred kupou tohto "zazraku" a dal mi precitat clanok o tom...ked ho najdem poslem ti ho v ip 😉

irriss
13. máj 2012

@samsung_silvia
ted tomu nerozumim, mne napadl jen manzel jako vec, ktora se neda oprat v pracke.....
jinak moje deti tam hodily snad uz vsechno..vcetne hrebiku, hrnecku, penez, tuzek, penalu, Barbie... 😎

romea
13. máj 2012

nie zeby sme sa bali pouzivat ine programy (realne vyuzivame tak max.5) ale napr program vlna no kym.by sa mi nazbieral dostatocny pocet vlnenych veci a samozrejme nebudem pustat poloprazdnu pracku, tak by ubehol aj polrok tak to radsej dam na prohram jemne pranie spolu s inymi vecami. Samozejme aj taky program na silne znecistene pradlo vyuzijeme ale ozaj raz za cas tinak klasicky bavlna 3,40 a 60 st. Rychle pranie a syntetiku. ej a aby som nezabudla extra zmichanie (to ked sa nam.upcha odpad od chlpov nasho.psa) 🙂

vejinka
13. máj 2012

no mne by to ta gula asi nevyprala nikdy kedze mam pracku uplne plnu.. 😀

lauritka
13. máj 2012

@vejinka oki, posli. 🙂

abriela
13. máj 2012

Sla som pozriet na pracku. 14 nastaveni, 3 z toho sa tykaju len plakania a zmykania, cize mam 11 volitelnych programov a vyuzijem jeden. Setrne pranie na 40-tke, 700 otacok - aj ked pracka je 1400 otackova.
Uff, ved to mi staci aj pracka nasich babiciek 😎

vejinka
13. máj 2012

ok mas to🙂
aj tam to bolo..v tej diskusii o pracich gulach...je to reportaz

vejinka
13. máj 2012

@abriela tak vidis 😀 😀 😀 😀 sup sup na pojd alebo do garaze starych rodicov😀

irriss
13. máj 2012

@abriela 😀 😀 😀 😀 😀 😉

vejinka
13. máj 2012

@abriela 700 otacok? to by mi na balkone schlo tyzden 😀 😀

slimstar
13. máj 2012

60 st farebne, biele
30min rychle pranie, jemne znecistene - narychlo co potrebujem 😉

abriela
13. máj 2012

@vejinka no pracka ma 1,5 roka a kedze sme len dvaja 40-tka mi aj staci. Najcastejsie sa u nas peru kosele a spodne pradlo, takze so 40-tkou si vystacim, a aj s otackami - aj ked pradlo vesiam len v byte. No kupit este snuru a mozem vesat aj vonku na novucicky susiak 😀

vejinka
13. máj 2012

@abriela neviem ci vies ze spodne pradlo sa musi na 60 z hygienickych dovodov aspom tak som dostala od maminky instrukcie..proste na 40 sa u nas takmer nic nepere aj ked je vsade na odevoch pisane na 40 je to blbost...v studenej vode sa dost blbo pere..a otacky..to je asi jedno len ja by som vytopila svokrovcov dole pod nami keby som na 700 otackach prala 😀

vejinka
13. máj 2012

sice ked v rukach perem tak urcite nezmykam 700 otacok za minutu...ale tak desat maximalne 😀 a potom to kvapka dole balkonom cely den... 😅

abriela
13. máj 2012

@vejinka no s pradlom mas asi pravdu, aj ked je este aj zehlicka s kt. sa aj tak velmi nekamaratim.
Nasi maju starsiu pracku len 800otackovu, ale nikdy sa nezapinala na viac ako 500-600 otacok. Mozno zmykanie zavisi aj od typu pracky, pretoze napr. dnes o 10tej som vyvesala v byte pradlo a asi polovica je mierne vlhka. Vcera sa prali kosele, bluzky - bolo teplo, rano som ich vyvesala, vecer bolo pradlo suche. Pritom vlhkost v byte je momentalne 53, co nieje ani vela.

vejinka
13. máj 2012

@abriela vcera som prala 1200otacok.. bezne veci tricka uteraky osusky pyzama body teplaky ... a vyvesala som na balkon o 13:00 a 13:30 som vyletela zo spalni( uspavala som deti) a reku ide burka v rk uz prsi..FB je FB 😀 a on to siel pozbierat a vraj bolo takmer suche..este sme to nechali cez noc na susiaku a rano som to ulozila..zehlim len nutne veci a to tricka nic viac..teda raz za uhorsky rok rifle 😅

ikke
13. máj 2012

@irriss manzel nie je vec 😀 aspon teda ten moj nie... 😕

vejinka
13. máj 2012

@ikke ani moj nie... prilis dolezita vec aby som ho vecou nazyvala 😀

irriss
13. máj 2012

@ikke
brala jsem to podle "ten, ta, to" - podstatne jmeno ...nerozlisovala jsem.. 😉

abriela
13. máj 2012

@vejinka ja nezehlim skoro nic, ale mm zehli asi vsetko. Neozehlene tricko ho picha 😀. Cize teoreticke je jedno na akych otackach periem.
No v KE vcera o 13,30 este palilo slnko 😀 . O 16tej to uz bolo nieco ine. 3 km na bike oproti vetru dalo zabrat.