Potrebujem novú práčku, no nemám celú potrebnú sumu

samsung_silvia
29. máj 2012

Kedy sa nákup na splátky oplatí a kedy radšej do jamy splátkovej nevstupovať. Reklama znie veľmi lákavo, sľubuje nulové poplatky, alebo nulové navýšenie, ale čo to naozaj znamená? Zaplatíme pri nákupe na splátky presne toľko, ako je na cenovke? Nakupujete na splátky?

dada1212
29. máj 2012

osobne sa radšej nezadlžujem, lebo doba je neistá. radšej sa uskromním a vytvorím si nejakú malú rezervu aby som v prípade potreby mala napríklad na opravu alebo kúpu nového spotrebiča.
a ak človek nemá rezervu, tak treba používať rozum, lebo vždy preplatí. a hlavne si nezobrať všetko na splátky len ak z rozmaru, že chcem všetko nové. a treba si dať také splátky, aby sa to splatilo čo najskôr. lebo pri veľmi malých splátkach človek veľa preplatí a môže sa dostať aj do situácie, že mu ten spotrebič časom aj odíde a on bude zaň ešte stále platiť splátky.

zzzz128
29. máj 2012

Kedysi som na splátky nakupovala,dnes už nie. Má to ako všetko svoje výhody aj nevýhody.Medzi naj-lepšie-horšie považujem,že tovar má človek hneď doma,keby naň šetril mal by ho oveľa neskôr-nevýhoda je,že ak človek nezaplatí čo i len jednu splátku môže dlh narásť často aj na sumu vyšiu než je celková cena výrobku.