icon

Ako zapájate oteckov do domácich nákupov?

daska_tesco
12. mar 2014

Mamičky, s akými domácimi prácami vám pomáhajú partneri? Ako ich zapájate? Čo na nich funguje? Poraďte nám ako na nich a tri z vás v stredu 19.marca 2014 odmeníme vlhčenými obrúskami Tesco Loves baby 🙂

Ako zapájate oteckov do domácich nákupov?
Strana
z2
xarra246
12. mar 2014

@daska_tesco Ja mám skvelého manžela. U nás varí výlučne on 🙂 Ja robím len pre dcérku príkrmy, ale normálne jedlo pre nás varí on a možno tomu nikto neuverí, ale varí lepšie ako moja mamina a to je už čo povedať! 🙂 Takisto sa stará o drobné nákupy počas týždňa - to máme tak pol na pol. Niekedy však zvykne ráno kúpiť čerstvé pečivko.
Inak to máme podelené tak, že ja mám na starosti interiér a on exteriér. Takto sme si to dohodli ešte počas stavania nášho domčeka a tak to aj ostalo. Takže kosenie trávy a odhrabovanie snehu je manželova parketa. Ja mám na starosti upratovanie domu a veru že je čo upratovať a najmä je to pri malom dieťatku troška komplikované + objednávam väčšie nákupy cez itesco 🙂 Myslím, že to máme celkom spravodlivo rozdelené 🙂

motovidlo
12. mar 2014

U nás to občas funguje na SMSkách - ja pošlem zoznam a muž sa po práci zastaví v obchode. 🙂 Ale ja celkom rada nakupujem sama, takže ho zapájam len do väčších nákupov, drobnosti si rada obstarám sama počas prechádzok.

daska_tesco
autor
12. mar 2014

@motovidlo mám pre teba tip, ak si z regiónov okolo Bratislavy, Nitry alebo Košíc - cez webstránku Tesco Potraviny domov http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ si môžeš večer spraviť nákupný zoznam a manžel môže po práci na druhý deň pripravený nákup vyzdvihnúť - služba sa volá Klikni & Vyzdvihni a stojí 1,99 €. Manžel ani nemusí vystúpiť z auta, pracovník služby mu nákup naloží do auta. Služba funguje pri hypermarketoch Bratislava - Zlaté piesky a Petržalka, Nitra a Košice. 🙂

martini
12. mar 2014

je nutné si dobre vybrať 😀 😀 😀 Ja ked som svojho manžela spoznala, žil v prenajatom byte sám a teda si sám varil, žehlil, pral...a keď sme už boli spoločne žijúci pár, tak som sa tvárila, že takto ako to on mal zabehnuté je úúúúplné normálne a je nutné v tom plynule pokračovať 😉 takže naďalej si žehli košele sám, perie, upratuje...jedine čo som ho musela naučiť, je robiť veľké rodinné nákupy...len on si myslel, že v obchode sa kupuje každý deň to isté: rožky, treska, párky, pivo, špagety, morcadela 😀 😀 😀

daska_tesco
autor
12. mar 2014

Prajem vám krásny večer, mamičky! Teším sa na vás opäť zajtra 🙂

najjulinka
13. mar 2014

Moja babička hovorievala "Muž nemá doma pomáhať. Muž má doma robiť." a myslím, že mala pravdu. 😉 A ja mužovi davam nakupovať hlavne ťažké veci a vždy mu poviem, nech kupi čo chce, že ej dospelý, tak vie čo treba... Ale zemiaky, mlieko, cibula a take ťažšie veci mu zvyknem prenechať. 😅
A potom take od ruky nakupy ked sa robia a nechce sa nam so všetkými detmi.. Ja vodičák nemám, takže je to na mužovi... 😉 😀

zuzica219
13. mar 2014

ja ked kážem mužovi kúpiť 3 veci tak mi 2krát z obchodu zavolá a ajtak mi donesie len jednu 🙂

ericap
13. mar 2014

no kedze som si vyvrtla clenok, tak vsetky nakupy a vacsinu domacich prac teraz realizuje manzel sam. a musim povedat, ze mu to velmi ide a vobec ho nemusim o to prosit. robi to automaticky... ale aj ked som v pohode, veeeeelmi mi pomaha, je to velmi dobry mangelik. ;) (casto hovorim, ze som sa dobre vydala, len on sa zle ozenil.. :D :D :D :D)

jvlo
13. mar 2014

@daska_tesco v mobile mám aplikáciu, vždy keď niečo potrebujeme kúpiť napíšem to tam, keď je toho viac, pošlem to manželovi na e-mail a on mi nákup prinesie z práce domov....takto nemusím chodiť na nákupy s kočíkom

jabadaba
13. mar 2014

nijako, zapaja sa sam odkedy je svojpravny.

daska_tesco
autor
14. mar 2014

@jvlo môžeš takýto nákupný zoznam vytvoriť aj cez web Tesco Potraviny domov http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ a zvoliť službu Klikni & Vyzdvihni. Potom stačí, ak manžel pristaví auto pri hypermarkete Tesco a naši pracovníci mu nákup naložia do kufra za pár minút. služby funguje pri hypermarketoch Bratislava Zlaté piesky a Petržalka, Košice a Nitra. Tak bude nakupovanie baviť aj oteckov 🙂

jvlo
14. mar 2014

@daska_tesco Rada by som, ale navštevujeme Tescá v PB a ZA. A ani v jednom z nich táto služba ešte nie je možná. Plánujete rozšíriť vyzdvihnutie tovaru, prípadne rozvoz až domov aj v týchto mestách?

ivanka.7
14. mar 2014

Nijako ho nezapajam, je aktivny sam 😀 on je u nas sofer, takze pocita s tym, ze ked nie je tesco donaska a potrebujeme vacsi nakup (neratam nase "sidliskove" nakupy) tak je to jeho zalezitost. Akurat samozrejme rata s tym, ze mu napisem zoznam veci, ktore by on sam od seba nekupil - cize vacsinou speci veci na stravu pre malu a podobne 🙂

naolina
14. mar 2014

Moj milovany manzel mne pomaha najviac z nakupmi.Kazdodenne male nakupy kupuje on-ja len poviem co ma kupit (niekedy napisem zoznam aby nezabudol ) a on nakupi, aj doniese domou, niekedy aj vylozi 🙂 castokrat doniese nieco zaujmave ,co bolo v akcii 😎 ....na VELKE nakupy chodime spolocne 🙂 🙂 🙂 🙂 VSETCI -spolu z detmi 🙂 je to dost narocne, obzvlast zo starsim skoro 3rocnym synom. Taktiez moj manzel pomaha mne z upratovanim kazdu sobotu(vyniese smeti, vymeni sacky do smetiaka, povysava), zobere deti von aby som mala klud pri dalsom upratovani. Obcas da veci prat a potom ich vyveci 🙂 alebo ked ja jeho pekne poprosim tak len vyvesi 😀 Par krat nam uvaril veceru 😀 dost casto nam pripravuje ranajky a mne kavicku alebo cajik . Rano, ked este "spim", zoberie deti do vedlajsej izby aby som si trosku vzdremla 😀 bez neho bolo by to tiazke 😝 som velmi vdacna, ze je taky ochotny 🙂

lentilka1506
14. mar 2014

Mne manžel rád pomôže so všetkým. Aj pri upratovaní, aj pri nákupoch - nechá ma doma oddýchnuť si a ide sám na veľké nákupy, kúpi všetko, čo treba a ešte veľa vecí navyše - hlavne mlsnotky pre radosť , mne sa to veľmi páči a cenním si to 🙂 a po večeroch chrumkáme, čo nakúpil. 🙂

daska_tesco
autor
14. mar 2014

@jvlo áno, službu postupne rozšírime do ďalších miest. Aby si vedela medzi prvými,kde služba začala fungovať,môžeš sa predregistrovať tu: http://www2.itesco.sk/potravinydomov/predregist...

daska_tesco
autor
14. mar 2014

Krásny víkend, mamičky, a nezabudnite, že vo fóre Tesco Potraviny domov sa môžete až do 19. marca 2014 zapojiť do veľkej fotosúťaže o balíček pre vaše zlatíčka v hodnote 30 € a o plienky podľa vášho výberu: https://www.modrykonik.sk/forum/mesiac-s-tesco-potraviny-domov/velka-sutaz-1-chcete-vyhrat-balicek-pre-deti-s-tesco-potraviny-domov-2/
Pripájam aj kupón na dopravu zdarma pri objednaní služby dovozu potravín až k dverám Tesco Potraviny domov 🙂

katuska80
14. mar 2014

Nakolko je doma velmi máli tak mi pomáha zo všetkým, od vysávania až po umývanie bytu. Na väčšie nákupy chodíme spolu on hlavne nosí tašky /ked si neobjedname tesco domov/

skerinko
18. mar 2014

Ja mám ukážkového manžela. Na nákupy chodíme zásadne spolu, vždy si spravíme zoznam, aby sme na niečo nezabudli. Vždy pomáha pri upratovaní, zásade on umýva kúpelku je to jeho srdcovka a mňa tam vôbec nepustí, vysáva a v neposlednom rade varí on. Dokonca niekedy mi i dcérka povie, že tatinko navaril lepšie a že sa vôbec nemusím báť, že časom sa to i ja naučím 😀 Manžel je totiž kuchár.

daska_tesco
autor
19. mar 2014

Ahojte mamičky, ďakujem za vaše príspevky o oteckoch 😉 Trom z vás pošlem vlhčené obrúsky Tesco Loves baby: @stormie, @xarra246, @maca_p. Výherkyne, pošlite mi prosím vaše kontaktné údaje do správy. Krásny deň! Pripájam pre všetky aj e-kupón na dovoz zdarma na vyskúšanie služby Tesco Potraviny domov: http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/

xarra246
19. mar 2014

@daska_tesco Jeeej, teším sa a ďakujem 🙂

dado1985
19. mar 2014

Ja mam uplne perfektného manzela....uz odkedy sme zacali spolu chodit, tak pomahal i doma u mojich rodicov...varieval spolu s mojou mamou i so mnou...ked sme zacali spolu byvat, tak mu to ostalo....vari, upratuje, nakupuje....nezmenilo sa to ani ked sa nam narodil syn...velmi pomaha...cez vikend ked je niekedy doma tak spolu varime, upratujeme a nakupujeme ked nam to syncek dovoli....pre neho je varenie a upratovanie relax po namahavej robote...nikdy by som ho nevymenila 🙂

kacennnka
19. mar 2014

Moj manzel je tiez uzasny 🙂 Nakupuje vacsinou on, zastavi sa v obchode po praci - zavola mi, ci ma nieco este nenapada co treba kupit ale vacsinu veci nakupuje sam od seba. Ma lepsi prehlad co nam chyba nez ja 🙂 Ked mam chut ist do obchodu aj ja tak sa po mna zastavi domov a ideme na nakup spolu.
Varim zvycajne ja, manzel mi vsak hlavne cez vikendy casto pomaha - naskrabe zemiaky, nakraja maso atd..., ked sa necitim dobre, nema problem navarit sam. Dokaze umyt riad, poriadit, atd..., vysava a vynasa smeti takmer vyhradne on. Je starostlivy a milujuci manzel a coskoro aj (urcite skvely) otec. Som rada, ze takito chlapi este existuju... a nemusela som ho k nicomu prosit ani nutit... naucil sa to sam a uz takto fungujeme skoro 8 rokov, takze dufam, ze sa nic nezmeni.... milujem ho a nikdy by som ho za nic nevymenila.

monchitv
19. mar 2014

Ahojte všetci, u nás to máme tak zabehnuté, že cez týždeň- bežný nákup robím ja. Ale na víkend keď sa vyberieme celá rodina, tak vyberáme síce všetci ale platí to tatino...To sú jeho nákupy...Majte sa fajn.

modrofuzik11
19. mar 2014

najradsej chodim nakupovat sama alebo s detmi🙂. je to vasci relax, nez ako pocuvat "toto ti je na co", "ved toto doma mame", "toto nepotrebujeme"... tomas pomaha s inymi vecami. nakupovanie je moja parketa 🙂

aaddeelliinnaa
19. mar 2014

...kedze sme rodina...povinnosti mame spolocne🙂...kto stoji blizko spinaveho riadu...ten ho umyje 😀 ,kto zakopne o plny kos,ten ho ide vysypat..a koho dcera stretne v byte ako prveho...ide citat vecernu rozpravku 😀 ....myslim,ze je to uplne normalne a prirodzene...pekny den

aaddeelliinnaa
19. mar 2014

...aha...a jasne,zabudla som na najdolezitejsie...nakupy....anoooo,tie su...ale vzdy v mojej rezii🙂...nestazujem sa..

daska_tesco
autor
21. mar 2014

@maca_p zašli mi prosím do správy kontaktné údaje na zaslanie výhry. Ďakujem 🙂

maca_p
21. mar 2014

@daska_tesco jeeej ja som vyhrala? 😀 . dakujem 🙂 😉

daska_tesco
autor
23. mar 2014

Milé mamičky, ďakujem za vaše skvelé zapojenie do fóra Mesiac s Tesco Potraviny domov - službou dovozu potravín a ďalších potrebných vecí pre domácnosť až k dverám bytu: http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/
Dnes končíme, ale získala som od vás počas troch marcových týždňov množstvo pozitívnych ohlasov aj nápadov a tipov na zlepšenie, ktoré postupne zapracujeme. Služba aktuálne funguje vo vyše 90 mestách a obciach Slovenska a čoskoro ju rozšírime do ďalších miest. Ak chcete byť informované medzi prvými, predregistrujte sa tu: http://www2.itesco.sk/potravinydomov/predregist... Prajem vám ešte krásny víkend a pripájam e-kupón na dovoz zdarma na vyskúšanie služby Tesco Potraviny domov. Ďakujem, ste skvelé! 😉 🙂

Strana
z2