Vypínanie energii v Michalovciach
Ahojte nechcem nejak rozprúdiť debatu len by ma zaujímala aká je pravda
Vo videu od Milana Uhrika politika, hovori jasne o tom ako vypínajú kurenie aj vodu a davaju to na prídel, jedna sa o Michalovce
Vie niekto niečo o tom?
Link z videa nižšie : https://www.facebook.com/100044386691134/posts/...
@liljana nepoznám nikoho z Michaloviec kto by to potvrdil alebo vyvrátil, je jedno kto hovorí o energiách ale hádam by ľudí tak neobmedzovali či áno?
Mimochodom. Rusko zautocilo na Ukrajinu, lebo su tam vraj nacisti. Kotleba a Uhrik su skutocni neonacisti. Tak keby na sk vyhrali volby, tak rusi aspon tentoraz nebudu klamat, keby tu nabehli kvoli "denacifikacii" Slovenska ...
google nasiel toto https://www.kosiceonline.sk/mesta-na-vychode-bo.... Je to normalne setrenie s drahou energiou v celej EU, na ktore si treba zvyknut na par rokov.
@liljana ja chápem že treba šetriť ale ak si si pozrela jeho video tak tam je rozpis kedy bude zapnutá tepla voda a kedy bude zapnuté kurenie a to bolo fakt malo
Idiot....mame energetickú krízu. Ma sa šetriť. A toto zelene hovno si ide na tom ziskavat volebné hlasy.
@liljana ja to nemyslim zle len chcem vedieť kde je pravda lebo v mojom kraji nič také neni
@akbara77 my kurime len tolko aby bolo trochu teplo viac netreba ani nekurime furt a sprcha a tepla voda sa pusta ozaj ked je to nutne nie zbytočne
Dobre, v tom pripade plati rada cislo jedno. Preskakuj tych panov. Ti sa zaujimaju o ovcanov iba pred volbami. 🙂 Ked sa usetri energia, ze sa dohodne rozpis ked pojde tepla voda a kedy nie, tak v com je problem. Jedine, ze by si mala lepsi napad, ako vyriesit drahe energie sposobene ruskou vojnou na Ukrajien.
V piatok to bolo vo večerných správach na jojke, asi to ešte v archíve bude. Na 7 hodín denne im vypínajú kúrenie aj teplú vodu (odsúhlasili si to vlastníci, ikeď nedobrovoľne ), pretože dostali nové predpisy preddavkov - podľa správcu bytov majú platiť kvôli navýšeniu cien energií, najmä tepla priemerne mesačne o 300 eur/byt viac.
@liljana len trošku prísny rozpis sa zdal byť... Denne len 6 hod tepla voda a kurenie?
@oliva276 ďakujem pozriem v správach ,no 300€ je vela 😬
Ale otec platil za 3 mesiace 180€+ len za elektrinu ako navýšenie
Asi si to odsuhlasili a nie je to predsa navzdy. Asi len tuto zimu, ked naraz treba aj kurit, aj hriat teplu vodu na umyvanie a sprchovanie. A ceny energii su take, ake su.
Počas budúceho mesiaca dostanú zrejme všetci (?) obyvatelia bytov nové rozpisy, uvidíme, či a v akej výške budú skorigované zastropovaním - avšak mnohé rodiny už teraz idú na doraz.
ja som z Mi.. oni maju vlastnu kotolnu a tohto roku im skoncila zmluva s plynarnami.. Nove ceny su vysoke.. Lenze doteraz som nepochopila pointu.. Preddavky budu musiet zaplatit tak ci tak.. Takze naco je dobre ked im vypnu vodu a kurenie?? To si predsa moze doma rozhodnnut sam, kolko coho usetri.. Je predsa rozdiel ci je doma matka s detmi na rodicovskej alebo zamestnany clovek cely den v praci.. Pride mi to ako nezmysel…
Áno, môže - avšak asi nie je účinnejšej motivácie na šetrenie energiou, než premrštené ceny. Bohužiaľ.
V Čechách to riešia tiež a príbuzní v Liberci len neveriaco a zhrozene krútia hlavou nad novými predpismi od ČEZ-u.
@jarmillka to že je energia v pohotovosti k dispozícii po celý deň a každý si odoberie koľko potrebuje stojí asi viac nákladov ako keď ju pustia len v určité hodiny
Príklad: varila by si vodu na kávu, čaj pre celú bytovku vonku v kotlíku. Môžu chodiť hocikedy počas dna si zaliať. Tí čo chcú ušetriť neprídu si zaliať 2× za deň ale uskromnia sa iba 1× denne. Takže už máš hluché obdobie kedy nikto si nepríde si zaliať a tam zbytočne celý deň musíš prikladať pod kotlík.
Keď im určíš hodiny kedy varíš, prídu len v tedy a tak minieš menej dreva, lebo určité hodiny nepotrebuješ prikladať pod kotlík.
U kolegyni a kolegu v byte je bezne uz roky rokuce ,ze nejde tepla voda v urcity cas ,tusim od 22h do 6h, kurenie len aby bola nejaka cirkulacia v noci. Cez den si to neviem predstavit... chvalabohu, ze mame bojler (aj kolegyna si dala uz) a vlastne kurenie 🙏
Akoze aj my kure ráno asi 0,5-1,00 hodinu na 21 stupňov a večer cca 3 hodiny na 22. Medzi tým sme v škole,škôlke a v robote. A teplá voda nám stačí aj pol hodiny večer keď sa sprchujeme. Takže asi tak. Veď nám ide umývačka a práčka,kde aj tak ide studená voda a ruky si umývam studenou ,veď kým pritecie teplá voda tak už som dávno preč z kupelne
Ani nasim v HE uz nejde tepla voda v takom rozsahu ako niekedy. Aspon otec mi minule vravel.
@maranco kaslala by som zvysoka ✌️ raz ked si za to aj tak mesacne zaplatim 300€ tak k chcem mat k tomu pristup kedy chcem ja.. Ako vyssie pisane, je rozdiel ak je to pracujuci clovek, ktory to ani tak nepociti, dochodca alebo matka s detmi na rodicovskej.. Deti su v tomto case chorlave, zaludocne crevne problemy napr.a ja si nebudem moct dieta osprchovat? a obliekat ho do zimnej bundy doma? Schvalili si to sice sami..Ale tam plati urcite tiez, ze staci nadpolovicna vacsina..Co v MI mas asi v kazdom vchode vacsiu polovicu dochodcov.. Tym je to jedno…
@jarmillka prepáč,ale ak vypnú kúrenie na určitý počet hodín,tak nebudeš mať doma takú zimu,že by si musela byť v zimnej bude. Budeš mať nakurene z predtým,a vyvetras keď sa znova zapne kúrenie.
A teplo voda neviem ako funguje, či je v nejakom bojleri a vtedy sa min tá alebo úplne vypnú. To už neviem,tam by mohol byť problem
@evica17 zatial nie, ked pridu mrazy, je to o inom..A velky vplyv na to ma aj ktory byt,podlazie, ci je to krajny byt a na ktoru stranu je obrateny… Nebudeme sa tu bavit o somarinach, proste ked za to platim neskutocne prachy, je moj problem ci a kolko toho miniem.. Bludne reci ako kazdy musi setrit, uskromnit sa bla bla.. Lebo je “vojna”.. mimo EU.. 😳 a platit 500 nasobky lebooo.. “treba” 😂 Byt matka na materskej medzi nimi, natiahnem predlzovacku do spolocnych priestorov a vyhrievam si byt elektrickym ohrievacom… ✌️

Ked pocujem mena Kotleba, Uhrik, Blaha, Fico, Pelegrini v ramci zachovania svojho dusevneho zdravia preskakujem. Ti pani povedia cokolvek, aby sa dostali v dalsich volbach ku korytu. Ci uz kvoli kradnutiu, lebo este si nenakradli, alebo to co si uz nakradli, aby neskoncili v base.