Externý disk sa pri kopírovaní odpája. Čo s tým?
pri bežných veciach funguje normálne, ale keď naň kopírujem väčšie súbory alebo veľa fotiek naraz, zrazu sa odpojí a po chvíli znovu objaví. port som už skúšala iný. môže toto robiť aj zlý kábel alebo už disk pomaly odchádza?
Robi to iba na jednom pocitaci, ci na viacerych?
AI
Najčastejšou príčinou odpájania externého disku pri kopíromaní je nedostatok prúdu alebo poškodený USB kábel. [1, 2]
Hlavné príčiny a riešenia
• Zlý USB kábel: Kábel môže byť poškodený alebo príliš dlhý. Vymeňte ho za nový a kvalitnejší. [1, 2]
• Nedostatočné napájanie: Pripojte disk priamo do zadného USB portu (priamo na základnú dosku) na stolnom počítači. Nepoužívajte predné USB panely ani pasívne USB huby bez vlastného napájania. [1]
• Problém s USB portom: Vyskúšajte iný USB port na počítači alebo iný počítač. [1, 2]
• Prehrievanie: Skontrolujte, či sa disk pri záťaži príliš nezahrieva. [1]
• Chyba v softvéri alebo súborovom systéme: Skontrolujte stav disku pomocou nástroja CrystalDiskInfo alebo spustite kontrolu chýb cez príkaz chkdsk
Ta otazka vyssie, ci to robi aj na inom pocitaci, je dobra, tou by som zacal. A este jedno rozlisenie, co dost pomoze: vsimni si, kedy to spadne. Ak sa disk odpoji hned na zaciatku velkeho prenosu, ukazuje to na napajanie alebo kabel, ak az po niekolkych minutach kopirovania, skor na zahriaty disk alebo boxik. Doplnil by som este poradie krokov, lebo na tom zalezi: chkdsk pust az uplne na konci. Ak by disk naozaj zacinal odchadzat, dlhe skenovanie povrchu mu vie dorazit aj to, co sa este da precitat. Najprv teda CrystalDiskInfo a riadky Reallocated sector count, Current pending sector a Uncorrectable sector count. Ked su tam nuly a stav hlasi Dobry, disk je skoro urcite v poriadku a ides po kabli, porte a napajani. Ak tam nuly nie su, hned si prekopiruj to dolezite inam, kym to ide, a az potom ries opravy.

zamrmlany port na disku asi. Kukni do neho piriadne lupou