Tlačidlový mobil pre otca. Čo dnes kúpiť?
Otec doteraz používal starú tlačidlovú Nokiu, ale už mu odchádza batéria a telefón sa občas sám vypne. Smartfón nechce, potrebuje hlavne volať, veľké tlačidlá a hlasné zvonenie.
Pozerám klasické Nokie aj seniorské telefóny. Čo sa vám osvedčilo, aby to nebolo zbytočne komplikované?
tiez by som asi pozerala nejaku Nokiu. akoze uvazujem nad nou realne aj pre seba ako taky detox od vsetkych tych aplikacii 😅
K tomu, co uz padlo, by som pridal jednu vec, ktora sa pri tlacidlovych telefonoch prehliada a pritom rozhodne, ci ten telefon o par rokov nebude na nic. Treba pozerat, ci podporuje volania cez 4G, teda VoLTE. 3G na Slovensku uz vypnute je a 2G ide za nim - Telekom hovori o januari 2029, O2 o konci roka 2028 a Orange to ma niekde medzi 2028 a 2030. Lacna tlacidlovka, ktora vie len 2G, po tomto termine prestane volat. V parametroch to byva uvedene ako VoLTE alebo volania cez LTE.
Patrike ma pravdu, ze na stare Nokie sa baterie stale daju kupit, len tie dnesne nahradne kusy byvaju no name a realna kapacita casto ani zdaleka nesedi s tym, co je na nich napisane. Mimochodom to, ze sa otcov telefon sam vypina, je typicky prejav dojdenej baterie - nemusi to byt chyba celeho telefonu.
A ak otec nosi nasluchadlo, pozri sa, ci ma vybrany model uvedenu kompatibilitu s nasluchadlami, lebo nie kazdy ju ma a je z toho potom pipanie v uchu. Pri seniorskych modeloch sa oplati aj tlacidlo SOS na zadnej strane, ktore vytoci vopred nastavene cisla - to je casto uzitocnejsie ako velke tlacidla samotne.

@anonym_autor moji rodičia majú senior Handy a sú spoko. Kuk napr na planeo