icon

Ako dlho nosíte rovnaké oblečenie bez prania?

Včera o 11:31

Samozrejme okrem spodného prádla a ponožiek. Ja nosím rifle aj týždeň, tričko tak Max dva dni, sveter aj tri dni. Navyše tričká nosím takmer rovnaké, obyčajne bavlnené čierne, takže to možno vyzerá, že chodím nonstop v tom istom. Som samozrejme vždy čistá a nesmrdim. Len viem, že kolegyne si to veľmi všímajú, mne nik nič nepovedal, ale napr riešili kolegu, že chodí v tom istom aj týždeň. Napr ja mám sušičku, čiže dnes to mám na sebe, večer operiem, vysusim, na druhý deň to môžem mať znovu, hoci ti vyzerá, že som zas v tom istom. Všímate si to u kolegov. Ja ani neviem, čo mala kolegyňa včera na sebe, ale možno som na ženu divná. Resp padne vám do oka, keď niekto chodí v tom istom, napr ja to mám akoby takú pracovnú uniformu a nemusím riešiť každé ráno čo si oblečiem...

anonym_b9bc8a
Dnes o 05:12
@anonym_72da87

@zuzubb007 áno, stačí ísť na obed a človek strašne napáchne. Aj decká z jedálne. To je strašný smrad. Ja keď cítim počas zimy v autobuse tie smradľavé bundy a kabáty tak 🤮🤮🤮 Ja nechápem ako to môže človek na seba alebo dieťa ráno navliecť 🙄

@anonym_72da87 Takže v zime periete aj bundy, vetrovky a kabáty každý deň? Keď nasmradnete v autobuse... Po akom čase sa vám oblečenie rozpadne?
Tiež máš pani na pranie? No zišla by sa vám aj pani na varenie a pani na vozenie, potom by ste zase nepotrebovali pani na pranie.

anonym_d670ed
Dnes o 05:30

Po jednom pouziti periem jedine veci, ktore realne prepotim/zaspinim. Takze po treningu ide vsetko komplet do prania. Tak isto teraz v lete, tricko po celom dni ide tiez do prania. Ale mimo leta kludne obleciem aj x-krat, proste pokial nesmrdi a je ciste. Nohavice a sukne obleciem tiez x-krat, ani by ma nehlo, prat to po jednom pouziti. Ale prestavam sa cudovat, ked niekto v dalsej teme pise, ze perie 3x denne a nevie, co s pradlom.. Ja periem raz do tyzdna 2 pracky..Tato prehnana cistotnost nas dovadza presne tam, kde sme, k plytvaniu zdrojov a naslednej ekologickej katastrofe, ktora pride skor ci neskor, ak nezmenime tieto blbe zvyky..

sense
Dnes o 05:53

Tričká denne Max 2x ale aj to skôr v zime. Nohavice viackrát ale keď prídem domov sa hneď prezleciem samozrejme záleží aj či a kde a ci som v Tom bola cely deň.

sense
Dnes o 05:54
@anonym_d670ed

Po jednom pouziti periem jedine veci, ktore realne prepotim/zaspinim. Takze po treningu ide vsetko komplet do prania. Tak isto teraz v lete, tricko po celom dni ide tiez do prania. Ale mimo leta kludne obleciem aj x-krat, proste pokial nesmrdi a je ciste. Nohavice a sukne obleciem tiez x-krat, ani by ma nehlo, prat to po jednom pouziti. Ale prestavam sa cudovat, ked niekto v dalsej teme pise, ze perie 3x denne a nevie, co s pradlom.. Ja periem raz do tyzdna 2 pracky..Tato prehnana cistotnost nas dovadza presne tam, kde sme, k plytvaniu zdrojov a naslednej ekologickej katastrofe, ktora pride skor ci neskor, ak nezmenime tieto blbe zvyky..

@anonym_d670ed to sa aj ja vždy čudujem, keď pisu, že práčka ide nonstop alebo viackrát denne

anonym_72da87
Dnes o 08:47
@anonym_761ca0

@anonym_72da87 Nezabudni sa potom hádať o energopomoc, takým ako ty to určite patrí

@anonym_761ca0 predstav si, žiadnu sme nedostali a nie som na to odkázaná 🤦‍♀️ koľko vody miniem, elektriky, som si toho vedomá, s kľudom angličana zaplatím. A pre tvoje potešenie, s rôznou pomocou a energošekmi nesúhlasím 😉

anonym_72da87
Dnes o 09:06
@anonym_b9bc8a

@anonym_72da87 Takže v zime periete aj bundy, vetrovky a kabáty každý deň? Keď nasmradnete v autobuse... Po akom čase sa vám oblečenie rozpadne?
Tiež máš pani na pranie? No zišla by sa vám aj pani na varenie a pani na vozenie, potom by ste zase nepotrebovali pani na pranie.

@anonym_b9bc8a nevieš čítať s porozumenim? Nasmradnuté odevy ľudí v autobuse. Mám dostatočný počet búnd a kabátov, rôzne štýly, kvalitu,podľa looku a použitia. Asi 20 a viac kusov. Rodina tiež. Takže zasmradené u nás nehrozí. Áno periem podľa potreby. Ak prídem aj do reštaurácie kde je puch otáčam sa v dverách. Na návšteve ak majú puch z vary, poprosím ich nech dajú bundy do skrine, šatníka alebo balkón. Čo je na tom zvláštne? Či bunda s odórom dusenej pečienky, brokolice a šošovice je tvoje obľúbené?
Okrem toho, žijeme v roku 2026, čo ťa dráždi na pani v domácnosti, ak ju niekto má?

lenka13332
Dnes o 09:10
@anonym_761ca0

@aurelia2000 Mne sa páči ako takéto prepnute osoby potom píšu o energopomci. Hovno by som im dala

@anonym_761ca0 o energo pomoci nech si píšu sociálne slabšie rodiny. Ja viem koľko si môžem dovoliť minúť. Keby na to nemám je jasné žeby som musela ubrať

anonym_cc2769
Autor odpoveď zmazal
dadka1987
Dnes o 10:49

Mňa zaujíma ci tie baby,ktoré periete veci každý den, či periete v tej práčke len 1 vec 🤔.keď píšete ze ráno oblečiete a večer periete..

belllinka
Dnes o 11:45
@dadka1987

Mňa zaujíma ci tie baby,ktoré periete veci každý den, či periete v tej práčke len 1 vec 🤔.keď píšete ze ráno oblečiete a večer periete..

@dadka1987 veď píšu že každý deň sa x-krát prezlečú a všetko hneď perú, čiže rifle, tričko, mikinu, komplet športové oblečenie, domáce oblečenie, pyžamo. Toto každý deň krát počet ľudá v domácnosti. Plus obliečky 2x do týždňa. Šialené fakt, Tam musí pračka bežať nonstop, veď to by nestačilo iba raz večer pustiť jednu pračku

anonym_87ba6d
Dnes o 11:50
@belllinka

@dadka1987 veď píšu že každý deň sa x-krát prezlečú a všetko hneď perú, čiže rifle, tričko, mikinu, komplet športové oblečenie, domáce oblečenie, pyžamo. Toto každý deň krát počet ľudá v domácnosti. Plus obliečky 2x do týždňa. Šialené fakt, Tam musí pračka bežať nonstop, veď to by nestačilo iba raz večer pustiť jednu pračku

@belllinka plus urcite vsetky uteraky. ked obliecky 2x do tyzdna, tak uteraky minimalne tak isto ak nie kazdy druhy den... a to teda asi delia aj farebne. cize biele zvlast, tmave zvlast, farebne...

belllinka
Dnes o 11:55
@anonym_87ba6d

@belllinka plus urcite vsetky uteraky. ked obliecky 2x do tyzdna, tak uteraky minimalne tak isto ak nie kazdy druhy den... a to teda asi delia aj farebne. cize biele zvlast, tmave zvlast, farebne...

@anonym_87ba6d no veď. A uteráky ma iste rozdelené, že každý má svoj, na ksicht, telo, nohy, gule... mrte uterákov každý deň. 😂

miskaska
Dnes o 11:59

@anonym_autor Ja sa riadim presne tým, čo mám napísané na svojich rifliach. 😃

lenka13332
Dnes o 12:41
@dadka1987

@dadka1987 veci z prace+ pyžamo+ veci na cvičenie. Všetko mám v približne rovnakých farbách. Po celom dni v práci sa osprchujem a dám rovno pyžamo. Domáce nosím len v dni keď mám voľno. Vždy nazbieram plnú práčku a uterák si meníme po každom použití takže sa to nazbiera tak akurát

aurelia2000
Dnes o 13:25

Áno, čakala som, kedy tu kedy tu konečne padne veta "uteráky po každom použití" 🤣 Čiže prídem z práce, do večera idem 3-krat na wc, to sú 3 uteráky. Keď chcem niečo zjesť, pred jedlom si umyjem ruky, ďalší uterák. Večer na každú časť tela po jednom uteráku. To všetko krát počet členov rodiny. 🤭 len uteráky

belllinka
Dnes o 13:32
@lenka13332

@dadka1987 veci z prace+ pyžamo+ veci na cvičenie. Všetko mám v približne rovnakých farbách. Po celom dni v práci sa osprchujem a dám rovno pyžamo. Domáce nosím len v dni keď mám voľno. Vždy nazbieram plnú práčku a uterák si meníme po každom použití takže sa to nazbiera tak akurát

@lenka13332 čo znamená "po každom použití"? Aj keď si utrieš ruky?

anonym_0bc18e
Dnes o 14:22

@anonym_autor Všímam si čo nosia kolegyne, kolegovia, hlavne keď majú niečo pekné nevšedné alebo celkovo zaujímavo pekne zladené oblečenie. Obliekanie je vysoko individulálne, pre niekoho to je forma prejavu, interakcie s okolím, pre iného to nie je priorita a nosí to čo mu je pohodlné. Takže ak niekto vyzerá,že stále chodí v tom istom, je to jeho osobmá vec, a nikoho normálneho to pohoršovať nebude.
Čo sa týka prania, tie čo ste mladé a hrdíte sa ako nemusíte prať počkajte príde na psa mráz. Keď som bola mladšia a spotila sa, stačilo dať veci vyvetrať na 2 hodiny na balkón a nebolo nič cítíť. No prišla menopauza, zloženie potu sa tak zmenilo, že tie veci aj po vyvetraní smrdia ako tchor, takže počkám kým sa nazbiera pol práčky rovnakej farby a dám to na 20 minútový program vyprať. Kvalitné dobre ušité veci sa praním na nízkej templote pri 800 otáčkach nezničia, bez problémov prežijú desiatky pracích cyklov.

kristina2412
Dnes o 14:26

V lete mám 6-7 šiat a striedam ich stále dokola, periem ich po každom oblečení , rovnako tričká a košele. Nohavice mám väčšinou ľanové , tie vydržia nevysedené max. 2 dni, rifle periem podľa potreby , v MHD si nesadám ... Nočnú košeľu striedam každý druhý deň.

anonym_6d6508
Dnes o 14:27

Ja mám skôr problém, že som na rodičovskej a nemala by som problém si obliecť aj dva dni za sebou tie iste veci ale keďže chodime von vždy mi po vonku divne voňajú aj dieťaťu 🤔 a to nemyslim, že pot
Takže je problém vôbec si dať to isté ešte v ten deň 😅
A neviem čím to je,nevalame sa v bahne 🤭

anonym_0bc18e
Dnes o 14:34
@anonym_d670ed

@anonym_d670ed Hurá svet je zachránený! Nevadí že Bezoz vozí svoju mrochtu na večeru do Paríža súkromným tryskácom, že Elonko organizuje súkromné lety do vesmíru ani že starí cocoti vedú vojny pri ktorých horia ropné polia a šrotujú sa tony ocele s uhlíkovou stopou ktorú by sme v mierových časoch nevyprodukovali za 100 rokov. Svet spasia ekofašos Mariky z Hornej Dolnej, s čuchovými bunkami otupelými životom v zatuchnutom komancovskom viacgeneracnom dome , ktoré nevzdelaným vysvetlia že chodiť čistý, nespať v prepotenej posteli či nepoužívať ten istý uterák tri mesiace je luxus ktorý si ničí planétu. Najradšej by každému dali tri povolenky ročne na návštevu horskej riavy s valchou, mydlom jeleň a prísne kontrolovaným počtom zvrškov a bytového textilu. Nesklamali a aj v tejto diskusii sa vyrojili ako muchy.

anonym_87ba6d
Dnes o 14:49
@anonym_0bc18e

@anonym_d670ed Hurá svet je zachránený! Nevadí že Bezoz vozí svoju mrochtu na večeru do Paríža súkromným tryskácom, že Elonko organizuje súkromné lety do vesmíru ani že starí cocoti vedú vojny pri ktorých horia ropné polia a šrotujú sa tony ocele s uhlíkovou stopou ktorú by sme v mierových časoch nevyprodukovali za 100 rokov. Svet spasia ekofašos Mariky z Hornej Dolnej, s čuchovými bunkami otupelými životom v zatuchnutom komancovskom viacgeneracnom dome , ktoré nevzdelaným vysvetlia že chodiť čistý, nespať v prepotenej posteli či nepoužívať ten istý uterák tri mesiace je luxus ktorý si ničí planétu. Najradšej by každému dali tri povolenky ročne na návštevu horskej riavy s valchou, mydlom jeleň a prísne kontrolovaným počtom zvrškov a bytového textilu. Nesklamali a aj v tejto diskusii sa vyrojili ako muchy.

@anonym_0bc18e hej, podme z extremu do extremu. nikto tu nepise, ze prat raz do tyzdna 2-3(4) pracky nie je normalne. ale menit uteraky po kazdom pouziti, pyzamo kazdy den a obliecky 2x do tyzdna proste normalne NIE je...

anonym_b0b606
Dnes o 15:48
@januska12323

Keď si spomeniem, že sme ako deti chodili týždeň v tom istom pokiaľ nebolo viditeľne špinavé 😁 oblečenie mením podľa potreby a vôbec netuším čo majú oblečené ľudia okolo mňa. Každý deň púšťať práčku kvôli pár veciam a prehnanej čistote odmietam.

@januska12323 no neviem, kde si žila ty, ale ja som od malička ráno vyfasovala všetko čisté, prišla som zo škôlky či školy, všetko vyzliest, obliect čisté na doma a špinavé odniesť do koša na prádlo, pred spaním osprchovať a čisté, slovom nové a čisté , pyžamo. A to mám 48 rokov. A takým, čo chodili špinaví v Tom istom celý týždeň sa drvivá väčšina z nás vyhýbala.

anonym_b0b606
Dnes o 15:55
@aurelia2000

@anonym_87ba6d Ani ja nechápem, kedy sa venujú aj svojim hobby, relaxu, športu, deťom , keď každé tri dni posteľné obliečky celej rodine treba prať. Druhá možnosť je, že si z nás robia dobrý deň a že reálne neperu toľko. Ja nepoznám nikoho takéhoto ani v celom paneláku, ani v zamestnaní, kto by takto fanaticky pral. A nikto z nich nezapacha, to je zaujimave.

@aurelia2000 no neuveríš, mám práčku a sušičku. Ja neberiem na rumpli na potoku. Ku sa perie, cvičím, suchnem do sušičky, seba do sprchy, potom ďalšia várka do práčky. My sa suši a perie, venujem sa knihe, dieťaťu alebo správne suché čisté prádlo. A neuveríš, mám aj manžela a ten v domácnosti tiež robí veľa veci. Takže, sme čistí, vonavi, 2 krát osprchovaní. Ja mám odcvicene (cca 1 hodinu denne) a zabudla som, pracujeme obidvaja. Myslím, že stíham všetko a áno, cez víkendy aj varím, pečiem, ideme na výlet. A keď treba doucim dieťa aj všetko, čo potrebuje.

guiseppinka
Dnes o 16:52
@aurelia2000

@anonym_87ba6d Ani ja nechápem, kedy sa venujú aj svojim hobby, relaxu, športu, deťom , keď každé tri dni posteľné obliečky celej rodine treba prať. Druhá možnosť je, že si z nás robia dobrý deň a že reálne neperu toľko. Ja nepoznám nikoho takéhoto ani v celom paneláku, ani v zamestnaní, kto by takto fanaticky pral. A nikto z nich nezapacha, to je zaujimave.

@aurelia2000 a zabudla si, ze s detmi su vonku 2x denne, varia 3x dennu teplu stravu a vecer su pripravene na postelovu gymnastiku...

lenka13332
Dnes o 16:58
@belllinka

@lenka13332 čo znamená "po každom použití"? Aj keď si utrieš ruky?

@belllinka nie, uterák na ruky máme každý svoj. Jeden používame celý deň, večer hodím do prania. Uterák na telo po sprche, čiže po jednom použití.

lenka13332
Dnes o 17:02
@guiseppinka

@aurelia2000 a zabudla si, ze s detmi su vonku 2x denne, varia 3x dennu teplu stravu a vecer su pripravene na postelovu gymnastiku...

@guiseppinka nefungujeme tak ako píšeš. Ja deti nemám a ani mať nebudem. Doma varím len výnimočne. Žijeme spolu dvaja dospelí ľudia tak sme si tomu prispôsobili životný štýl. Možno keby mám deti nemám čas a energiu na také veci ale keď si spomeniem, v domácnosti v ktorej som vyrastala to bolo približne rovnako ale je pravda že mama mala pomoc čo viem že si nemôže každý dovoliť, takže je jasné že toho stihla oveľa viac.

natalka13
Dnes o 17:11
@anonym_1d12f4

@anonym_72da87 tiež dávame dcére každý deň nové - čisté pyžamo. Bodaj by aj nie, keď má únik moču.
Neviem si predstaviť pri viacerých deťoch + rodičia aby mal každý člen rodiny každý deň pyžamo z práčky. A to je len pyžamo. Kde sú ostatné veci ešte .

@anonym_1d12f4 musia prat aj 15praciek tyzdenne.
Rifle nosim podla zaspinenia, svetre tiez.
To aj saka sukne a muzove obleky po kazdom pouziti davate do cistiarne?

Co ma kto oblecene ani nevnimam. Kolegyna mala nieco svetle dnes to viem😄

natalka13
Dnes o 17:17
@belllinka

@belllinka presne, bozinku ked decka sportovali to som prala vkuse. Uteraky oblecko tenis plavanie kondicne treningy + my s muzom sport.
8kg pracka sa tocila stale. Ved do nej nedam povlecenie z 2 posteli naraz. 12 posteli v tyzdni🙈

saxana000
Dnes o 17:23

Nohavicky ponozky podprsenka tricko leginy menim kazdy den.rifle si dam tak max 3x.mikinu kludne aj 5x.sveter ak ide na tricko dam si viackrat ak ide na hole telo leti do pracky ked ho vyzleciem.bundu perem az ked ma zaspini make up alebo to vidim na rukavoch.tiez mame susicku tak vecer preplachnem do rana mam suche.malokedy sa mi podari natrafit na tricko ktore mi dobre sedi tak ak natrafim beriem rovno 2-3 kusy bud v inych farbach alebo kludne aj tri rovnake co si myslia ludia mi je jedno.. pre mna je podstatna hygiena darmo pride kraska vyoblekana navonana ked smrdi potom alebo z ust.. radsej pojdem 4 dni po sebe v rovnakom outfite osprchovana ozmyvana s umytymi zubami a deodorantom.

anonym_3aae1a
Dnes o 17:24

@anonym_autor v práci sa prezliekam do pracovného oblečenia, po práci sa osprchujem, každý deň chodím vlastným autom, pri ktorom som háklivá na to, aby bolo každý týždeň umyté, povysávané , čisté, má klimatizáciu, tak sa nespotím, doma sa vždy prezlečiem, cestou z práce chodím na nákup vždy v piatok a na tých 30 minút do práce a z práce nosím kľudne aj 5 dní to isté. Nie som sopľavé decko, aby som sa váľala v prachu po zemi, prípadne okydkala pri jedle. A teraz do mňa, že som nekiepna kyda, ktorá chodí stále v tom istom😃