Ako riešiť jazvy na nohách a nosenie šiat?
Ahojte, pred mnohými rokmi som mala vážne zranenie oboch nôh, na jednej mi chýba časť lýtka a je tam veľká jazva cez nohu, na druhej nohe mám jazvy. Nenosím sukne, nenosím šaty, nenosím krátke nohavice, nechodím do plaviek na verejné priestranstvá. Kúpem sa iba ak v súkromnom bazéne. Už som pár krát aj bola niekde medzi ľuďmi, ale tie pohľady a dokonca otázky, čo sa mi stalo boli nepríjemné (neboli to cudzí ľudia, ale moji známi). Pracujem na pomerne exponovanej pozícii, prichádzam do kontaktu s klientmi - firmami a top managementom. Nepríde mi v poriadku nosiť na meeting sukne alebo šaty a aby to videli - aj keď by sa nepýtali, ale určite by si to všimli. Čo by ste robili na mojom mieste vy? Ak to naozaj ani v práci, ani na ulici nie je jedno. V zime je mi to jedno, ale riešim každý rok leto a ttie horúčavy.
@anonym_autor je to len tvoja perspektíva. Mladí sa teraz režú ako diví a absolútne nemajú problém nosiť kraťasy, tričká, jazvy, ktoré máš ty, sa jednoducho stali a sú súčasťou teba a vôbec nie sú dôvodom na akékoľvek obmedzovanie. Skús popracovať na svojom sebavedomí a uvidíš že sa ti zmení úplne tvoj pohľad na mnohé veci v živote.
@anonym_autor je to len tvoja perspektíva. Mladí sa teraz režú ako diví a absolútne nemajú problém nosiť kraťasy, tričká, jazvy, ktoré máš ty, sa jednoducho stali a sú súčasťou teba a vôbec nie sú dôvodom na akékoľvek obmedzovanie. Skús popracovať na svojom sebavedomí a uvidíš že sa ti zmení úplne tvoj pohľad na mnohé veci v živote.
@anonym_6c3cc5 to nie sú iba jazvy, mne realne chýba kus svalstva na nohe.
A kolko máš rokov a aká si vysoká?
@anonym_autor Viem, že mne sa to ľahko vraví, ale ser na to a užívaj si sukne, šaty, plavky,... keď budeš na smrtelnej posteli, budeš si hlavu trieskať o múr, aká hlúpa si bola, že kvôli estetike si si nemohla užiť život tak, ako si mohla.
Tes sa, že máš nohy zdravé a funkcne. Na ničom inom nezáleží.
Držím palce!
@anonym_6c3cc5 to nie sú iba jazvy, mne realne chýba kus svalstva na nohe.
@anonym_autor
Autorka koľko máš rokov a ako dlho je od úrazu?
@anonym_autor
Autorka koľko máš rokov a ako dlho je od úrazu?
@anonym_a4ed4d rokov mám 40 a od úrazu je viac ako 10r.
@anonym_autor Autorka, zahod predsudky a troska odvahy! Ja ti poradim dlhu suknu po clenky, rovny strih alebo mierne do A, elegantnejsie tenisky na hrubsej podrazke a navrch nejaky top alebo tricko. Skus taky namornicky styl, teraz je to in. Tmavomodra bavlnena sukna, biele tenisky a bielomodre pasikave tricko. Pokial budes mat jednofarebnu suknu, mozes k nej striedat hocijake aj vzorovane topy, tricka. Alebo kvetovane saty v pase prestrihnute a s bohatsou suknou. V obchodoch sa daju kupit pekne kusky, urcite si vyberies. Na leto su idealne saty a sukne, dlzka ku kotnikom zakryje tvoj problem, hned sa budes citit lepsie. Aspon to skus 😉
nemáš to spracované, musíš popracovať na tom.
Ja mam od detstva obarené obe nohy a teda poviem ti, že som to v dospelosti prestala riešiť.Odmietam sa tým zaoberať dlhšie a viac než je nutné, už nie. Celý život som tým trpela a teraz mi je to fuk. Normálny človek sa nepýta a keď áno,tak poviem že sú to následky úrazu a je vybavené. Inak nosím aj sukne,aj mini😄😅. Teraz je aj tak každý počmaraný od hlavy po päty a ja teda nevidím rozdiel v tetovaní a jazve ...
@anonym_25116c no ja nie som štíhla, čiže keď malú guľu dáš do šiat alebo do sukne po zem, vyzerá to všelijako, len nie dobre. Nie som tučná ale som gulička - veľké prsia, žiadny pás, široké boky a väčší zadok.
@anonym_autor práve naopak, dlhé sukne a gate postavu predlžujú. Práve preto ich ja nenosím, lebo som moc vysoká a v nich vyzerám ako mohyla 😅
nemáš to spracované, musíš popracovať na tom.
Ja mam od detstva obarené obe nohy a teda poviem ti, že som to v dospelosti prestala riešiť.Odmietam sa tým zaoberať dlhšie a viac než je nutné, už nie. Celý život som tým trpela a teraz mi je to fuk. Normálny človek sa nepýta a keď áno,tak poviem že sú to následky úrazu a je vybavené. Inak nosím aj sukne,aj mini😄😅. Teraz je aj tak každý počmaraný od hlavy po päty a ja teda nevidím rozdiel v tetovaní a jazve ...
@anonym_84b865 tu je jedno čo mám a nemám spracované. Nemám žiadnu traumu, ani sa nebudím v noci, ani nemám depresie. Len je mi nepríjemné nosiť sukne, krátke gate a šaty.
@anonym_84b865 tu je jedno čo mám a nemám spracované. Nemám žiadnu traumu, ani sa nebudím v noci, ani nemám depresie. Len je mi nepríjemné nosiť sukne, krátke gate a šaty.
@anonym_autor tak ich nenos.. ci o co ide? Kratke nie, lebo nechces, dlhe nie, lebo nechces
@anonym_autor A čo na to hovorí tvoj manžel/ partner/ že sa takto trápiš a nemôžeš si obliecť co by si chcela? Teda môžeš ale hlava ti nedovolí
@anonym_autor 😂ok,tak teda nemáš,no tak teda nenos 😆
@anonym_autor A čo na to hovorí tvoj manžel/ partner/ že sa takto trápiš a nemôžeš si obliecť co by si chcela? Teda môžeš ale hlava ti nedovolí
@anonym_a4ed4d on si na to zvykol, Vedel ako to mam a plne to respektuje. Vacsinu roka sa nijako neobmedzujem, su to dva mesiace v roku.
@anonym_a4ed4d on si na to zvykol, Vedel ako to mam a plne to respektuje. Vacsinu roka sa nijako neobmedzujem, su to dva mesiace v roku.
@anonym_autor Veď tie dva mesiace nos podobné odevy, ale z ľahkých letných látok: viskóza, ľan, hodváb, bavlna a ich zmesi, dnes sa také úžasné materiály vyrábajú. Inak dlhé šaty po členky sú v lete úplne bežné a vyzerajú dobre aj na malých ženách, treba zaujať materiálom, strihom.
Mám kolegyne, ktoré sa takto negatívne vidia (že sú nízke, tučné, silné lýtka, ach jaj) a nosia krásne letné šaty po zem a vyzerajú krásne. Keby si musela nosiť len blúzky a nohavice, tak tých možností máš aj tak neúrekom. Plné obchody handier, treba chodiť skúšať.

Ľudia by mali byť na svoje jazvy hrdí, ukazujú to čo človek dokázal prekonať a prežiť. Nepríjemné otázky treba odbiť formulou, že to nie je nič čo by malo ostatných trápiť. A potom svoje jazvy hrdo nosiť. Ja mám obrovské kŕčové žily na nohách, nie je to pekný pohľad. Zdedila som po babke, napriek tomu nosím sukne aj kratase, šaty. Komu sa nepáči nech sa nepozerá, prečo by som sa ja mala obmedzovať v nosení veci v ktorých mi nie je teplo?