Ako vytvoriť kapsulový šatník do 1000 eur?
K mode som nikdy nemala blízko ale chcem sa zacat obliekat pekne. Mam 45 rokov a chcela by som si vytvorit kapsulovy šatník. Som ochotná minút aj 1000e lebo naozaj potrebujem vsetko od základu. Viete mi dat nejake konkrétne tipy co kúpiť a kde? Potešia obrázky, linky na konkrétne kusky lebo ja som v tomto naozaj nemožná. Dakujem
Ťukni si do Pinterestu capsule wardrobe a išpiruj sa, prípadne ak máš instagram, pozri si profil fashionspy.sk 🙂 mne sa u nej páči systém 5 topov - 3 spodné diely + 1 šaty - 3 zvršky - 2 topánky -1 kabelka ... ale konrkétne kúsky naozaj záleží od štýlu aký nosíš, kam sa obliekaš
umrela by som pri kapsulovom satniku 🙂
@anonym_8f1cce ja tiez, koncept minimalizmu sa mi dice paci, ale realne si to neviem ani len predstavit. Oblecenia mam asi privela, ale na kazdu situaciu daco a potom toho privela nie je.
@anonym_8f1cce ja tiez, koncept minimalizmu sa mi dice paci, ale realne si to neviem ani len predstavit. Oblecenia mam asi privela, ale na kazdu situaciu daco a potom toho privela nie je.
@simsalabim ja uz som obmedzila nakupovanie, min rok som si kupila len jednu vec, a ani som nemala pocit ze nosim stale to iste, no ja som minala vela. Mne sa tiez paci minumalizmus ale v obleceni si to neviem predstavit
@simsalabim @anonym_8f1cce Ono je to fajn, keď chce človek poskladať šatník na novo a nevie ako začať, tak ako nejaký základ, tiež som to tak spravila, ale myslím, že málokto má potom v šatníku naozaj len to a nedopĺňa to o kúsky na rôzne príležitosti, doplnky alebo niekoľko výraznejších kúskov na oživenie
@anonym_8f1cce ano, ale ja mam kopu veci a mam pocit ze sa mi nic k ničomu nehodí. Ze chodím stale v tom istom a nudnom obleceni
Pokial si nevies sama poradit, najmi si nejaku stylistku. Je ich uz vela, robia aj farebnu typologiu, aj so satnikom pomozu. Lebo zakladom je to, aby veci k sebe boli dobre skombinovatelne, nemusi ich byt vela.
Pre mna napriklad by kapsulovy satnik nebol, lebo ja stale chodim vo farbach. mam ale kolegynu, ktora ten kapsulovy satnik ma, nosi par veci, ktore navzajom kombinuje. Vsetky su biele, cierne alebo sive. Farby ziadne.
Vela zien ma problem prave s tym, ze sa nic k nicomu nehodi. Ze maju skrine plne handier, ktore su pekne sami o sebe (nemyslim saty alebo overal, to je jeden ks odevu) ale navzajom sa k sebe nehodia a nevedia sa dokopy skombinovat.
Čo prosím vás je kapsulovy šatník ?
Objednaj sa ku staylistke. Na IG sledjem p.Zemanovu- a co ta s nini robi- neskutocne. Uberie zenam aj 10 tokov a 10 kil. Ked nasetrim idem k nej. Je super
Objednaj sa ku staylistke. Na IG sledjem p.Zemanovu- a co ta s nini robi- neskutocne. Uberie zenam aj 10 tokov a 10 kil. Ked nasetrim idem k nej. Je super
@zuzinka888 no ešte aby som platila zato niekomu ze mi bude vyberať oblečenie
Čo prosím vás je kapsulovy šatník ?
@anonym_944fd2 laicky a velmi jednoducho povedane, je to par veci, ktore dokazes medzi sebou kombinovat navzajom, su v neutralnych farbach a nemas vela veci. Len to, co si pokombinujes medzi sebou.
@zuzinka888 no ešte aby som platila zato niekomu ze mi bude vyberať oblečenie
@anonym_086f14 nebola by si prva ani posledna, vela zien je ochotnych zaplatit niekomu za to, ze im ukaze, co si maju kupit v obchode, co s cim skombinovat a mat doma iba nositelne veci, ktore Ti sedia na 100 %. Len na to musis chciet zmenu.
Moja kolegyna bola u stylistky, lebo sa nevie obliect. Z rad stylistky si nezobrala nic, lebo ona nebude nosit kabelky, ona ma ruksak s notebookom a ziadne stylingy nechce a to co jej doporucila nosit nebude. Tak zbytocne zaplatila.
Čo to je vlastne kapsulovy šatník ?
Nosim jar/leto: bezova, biela, ruzova, modra, žltá.. Jesen/zima: biela, siva, bezova, hneda
@anonym_086f14 nebola by si prva ani posledna, vela zien je ochotnych zaplatit niekomu za to, ze im ukaze, co si maju kupit v obchode, co s cim skombinovat a mat doma iba nositelne veci, ktore Ti sedia na 100 %. Len na to musis chciet zmenu.
Moja kolegyna bola u stylistky, lebo sa nevie obliect. Z rad stylistky si nezobrala nic, lebo ona nebude nosit kabelky, ona ma ruksak s notebookom a ziadne stylingy nechce a to co jej doporucila nosit nebude. Tak zbytocne zaplatila.
@muchotrafka298 vies co, tak to je mozno aj chyba stylistky,,,, lebo ked si pozries,,, aj tie ich navrhy na kaps. satnik,, tak vacsinou je vsetko velmi podobne,,, z kazdeho mam pocit, ze vsetky by mali chodit, biela, seda, bezova, hneda,, nohavice, top, sako + kabelka,, a vela zien naozaj tak nechodi, nie vsetky su uradnicky v korporate....su aj take,, ktore nosia napr aj ten ruksak... tak jej mozno mohla prisposobit a navrhut taky satnik, ktory by realne nosila.....lebo pri mnohych tie ich navrhy su naozaj ako cez
kopirak....
@muchotrafka298 vies co, tak to je mozno aj chyba stylistky,,,, lebo ked si pozries,,, aj tie ich navrhy na kaps. satnik,, tak vacsinou je vsetko velmi podobne,,, z kazdeho mam pocit, ze vsetky by mali chodit, biela, seda, bezova, hneda,, nohavice, top, sako + kabelka,, a vela zien naozaj tak nechodi, nie vsetky su uradnicky v korporate....su aj take,, ktore nosia napr aj ten ruksak... tak jej mozno mohla prisposobit a navrhut taky satnik, ktory by realne nosila.....lebo pri mnohych tie ich navrhy su naozaj ako cez
kopirak....
@midka ale prave toto co pises je kapsulovy satnik. Neutralne farby, navzajom kombinovatelne. Nic ine na kapsulovy satnik nevymyslis. Lebo tam nie su farby ako napriklad nosim ja. Alebo vzory. Moja kolegyna pracuje v administrative v korporate. Ina kolegyna taky kapsulovy satnik ma, vsetko je cierne, biele alebo sive. Pardon, ma cerveny sal zimny a jedny levis modre rifle. Topanky iba cierne, akekolvek styly, ci zimne cizmy, sandale, martensy, birkenstock slapky. Jej to takto vyhovuje, mna by to zabilo. Ale ma malo veci, ktore vie spolu skombinovat vdaka tomuto. A ked ju omrzia, tak ich preda a kupi si dalsie.
Sama pises ze nemas vztah k mode- a tu pytas rady od zien krore nemaju paru aku mas postavu aky styl a farby preferujes. Nie vsetko co je pekne na vesiaku ci na modelke bude pekne aj na tebe- a naopak veci na vesiaku posobia no go a ked ich oblecie ta spravna postava urobia wow efekt.
Kvalitny kapsulovy satnik si budujem uz roky a som s nim velmi spokojna. Pre mna je v obliekani dolezita kvalita, nie kvantita. Pozri na IG Fashion Spy Mirka Dobisova, ma vela videi ako zostavit kapsulu, nedavno vydala aj knihu o tom
@anonym_autor Pred 2 rokmi som sa rozhodla vybudovat si kapsulu. Predala som cez bazar vsetky vzorovane a farebne kusky, nechala som si len jednofarebne. Postupne som sa zbavila oblecenia z umelych vlakien a doplnala som kusky z cistej bavlny, vlny, kasmiru, lanu a hodvabu. Ak boli drahe, hladala som na bazaroch a v sekacoch.
Moje zakladne farby su cierna, biela, siva a bezova/taupe. Ako akcent mam bordovu a tmavu bezovu.
Mam 3 nohavic - tmavomodre baggy jeans, cierne siroke a biele siroke nohavice. Kombinujem to s jednofarebnymi trickami (najlepsie ma ARKET - z hrubej bavlny, pekne drzia tvar) a oversized vlnenymi sakami. V lete nohavice vymenim za ciernu/taupe satenovu suknu alebo bielu suknu a kombinujem s jednofarebnymi tielkami (biele, cierne, bezove). Na vrch mam lahke kremove lanove/bezove sako.
Uz cez rok ma bavia satenove satky - uviazem si och okolo pasu, krku alebo na kabelku a pekne to ozivi outfit.
Kabelky mam len kozene - tmavobezovu, ciernu a bordovu.
Topanky mam bezove loafers a biele tenisky, na leti cierne sandalky na/bez podpatku. V zime cierne cizmy a bordove poltopanky.

3 nohavice alebo sukne, 3 topy alebo tričká alebo košele a 3 svetre/saka/bundy… od toho by som sa odrazila
ale aké to majú byť konkrétne kúsky, to záleží od štýlu ktorý preferuješ… 🤷♀️
pointa kapsuly je v tom že vieš skombinovať všetko so všetkým… takže podľa toho musíš vyberať…
samozrejme, môže to byť viac ako model 3-3-3, to je už úplne minimalistická kapsula (ja ju využívam na cestovanie), doma môžeš dôjsť k číslu 10-10-10 napr, podľa mna by stačilo 6-6-6