icon

Ako zabrániť zápachu podprsenky po spotení?

12. sep 2026

Baby, trochu blbá otázka 😅 keď sa viac spotím, spodný lem podprsenky pod prsiami začne dosť nepríjemne zapáchať. Nie celá podprsenka, vyslovene tá guma dole.

Periem normálne, skúšala som aj dezinfekciu do prania a aj tak sa to po chvíli nosenia vráti. Máte na toto niečo, čo fakt pomáha?

merkelica
12. sep 2026

@anonym_autor vyhodit

anonym_b9cd4a
12. sep 2026

@anonym_autor ja si mením hoc aj 2×za deň, normálne hodím oprať s avivavážou a zväčša to stačí

anonym_419eb0
12. sep 2026
@merkelica

@anonym_autor vyhodit

@merkelica vyhodiť ? Žartuješ ?

anonym_7b7013
12. sep 2026

Mne zaberá, že ráno po sprche pred obliekaním aplikujem antiperspirant aj pod prsia.Vdaka tomu dolný okraj podprsenky nezapácha.

anonym_4f0e2b
12. sep 2026
@anonym_7b7013

Mne zaberá, že ráno po sprche pred obliekaním aplikujem antiperspirant aj pod prsia.Vdaka tomu dolný okraj podprsenky nezapácha.

@anonym_7b7013 Toto skúsim 👍

anonym_7b7013
12. sep 2026
@anonym_4f0e2b

@anonym_7b7013 Toto skúsim 👍

@anonym_4f0e2b Mne sa to osvedčilo.Dufam,ze pomôže aj tebe.

svetlonos
12. sep 2026

@anonym_autor
Prostriedok na stene veci z dm

ivicatolic
12. sep 2026

@anonym_autor to znamená že je to umelý šmejd 👉, i ja som mala doma také...vymenila som za bavlnené z e-shopu, kde viem, že je to tak, čo píšu na zložení, a je to ok👍

anonym_b8ea35
12. sep 2026

Sprcha, antiperspirant ale pre mna to je zaklad, ze obliekam sa cista. Antiperspirant si nedavam len do podpazusia ale vsade kde sa potim u mna je to najma chrbat a aj pod prsiami. Nikdy mi tak podprsenka nesmrdela. Alebo ak hygiena je ok tak moze byt nekvalitna a vtedy pomoze len vyhodit.

moonlight1210
12. sep 2026

@anonym_autor ak mas vacsie prsia, a tie klesaju tak, ze sa ti medzi nimi a pokozkou na hrudi robi zahyb, tak s nim musis narabat, ako s kazdym zahybom na tele.

V kazdom zahybe koze sa totiz usadzuje maz. A ten nestaci bezne rychlo namydlit a splachnut.

Takze musis toto miesto cistit tak, ako pokozku za usami, vzadu pod vlasmi, pod pazuchami, slabiny, zadok, medzi prstami na nohach,… . Vyumyvat to dokladnejsie.

Mne sa osvedcilo na taketo umyvanie pouzit intimgel. Ma spravne pH, zvacsa nema parfumaciu a vie si lepsie poradit s tymto, nez bezny sprchovy sampon. “Neutralizuje” to.

A mmch, mnoho ludi si prave umyvanie za usami a na krku vzadu neuvedomuje. Nerobia to dokladne, ani ked si umyvaju vlasy. Nieto pri beznom sprchovani.

Skus si teraz hned siahnut za ucho, posuchaj to trochu prstami a ovonaj. Co citis?

A s rastucim vekom telo navyse meni trochu vonu (hormony). Takze ten usadeny maz tam zacne viac zapachat. Velmi jemne a nenapadne.
Ale je to blizko vlasov. A tie vedia tuto “vonu” na seba chytit a pri pohybe virit do vzduchu okolo nas. A preto ludia uz okolo 45+ mozu okolo seba zacat postupne sirit “starecky” zapach.
Aj ked dodrziavaju hygienu, menia si pradlo, staraju sa o seba.

Takze treba pri sprchovani si pridat do miest, co dostanu dokladnejsie umytie mydlom (nielen oplachnutie) aj vzadu krk pod vlasmi a za usami.

julia_romeo
12. sep 2026
@ivicatolic

@anonym_autor to znamená že je to umelý šmejd 👉, i ja som mala doma také...vymenila som za bavlnené z e-shopu, kde viem, že je to tak, čo píšu na zložení, a je to ok👍

@ivicatolic nie, to neznamena ze je to umely smejd. Predstav si, ze vacsina podprseniek, aj tych najdrahsich a najznackovejsich sa vyraba z umelych materialov. A nie su to smejdy. A vies preco? Lebo umely material neni elasticky. Podprsenka ma drzat prsia a preto potrebuje pevny material. A umely material neznamena dederon, ako si si zjavne predstavila ty... Bavlnena podprsenka = ziadna podprsenka, pretoze sa natahuje a nedava prsiam podporu....

zuzubb007
12. sep 2026

Kvalitná podprsenka, nebude smrdieť ak je kúpená u čínana alebo taká za 5-10 eur netreba ani nič iné čakať, vyhodiť a zainvestovať

michaela329
12. sep 2026

Toto ale bude chyba toho materiálu, ak máš normálnu hygienu a obliekas ju čistú, tak nemá prečo výrazne smrdieť.

julia_romeo
12. sep 2026
@michaela329

Toto ale bude chyba toho materiálu, ak máš normálnu hygienu a obliekas ju čistú, tak nemá prečo výrazne smrdieť.

@michaela329 nemusi to byt vobec chyba materialu. Moze mat specifickejsie zlozeny pot..

ivicatolic
12. sep 2026
@julia_romeo

@ivicatolic nie, to neznamena ze je to umely smejd. Predstav si, ze vacsina podprseniek, aj tych najdrahsich a najznackovejsich sa vyraba z umelych materialov. A nie su to smejdy. A vies preco? Lebo umely material neni elasticky. Podprsenka ma drzat prsia a preto potrebuje pevny material. A umely material neznamena dederon, ako si si zjavne predstavila ty... Bavlnena podprsenka = ziadna podprsenka, pretoze sa natahuje a nedava prsiam podporu....

@julia_romeo nemyslím, že musí byť čistá bavlna, to určite nie, jasné že sú tam i umelé vlákna, len to musí zrejme správne skĺbené

katkazatka
12. sep 2026

Väčšinou takto zapácha prádlo, keď sa to preženie s voňavými práškami, avivážami, puellamy a rôznymi inými vecami. Táto chemikália spolu so zapáchajúcim potom vytvára dosť nevábnu vôňu. Hlavne pri syntetickych tkaninach.

anonym_630ded
12. sep 2026

A keby si skusila podprsenku bez tej gumy?

anonym_faae83
12. sep 2026
@anonym_7b7013

@anonym_7b7013 mne tiež 🤣

anonym_efdb59
12. sep 2026
@julia_romeo

@julia_romeo no presne, a este tie vacsie cisla, tak mas prsia na bruchu, som si objednala taku fest drahu dojciacu, bavlnenu, no otrasna handra, vratila som.

sense
12. sep 2026

Ja to mám pri športových. Operiem v rukách a následne vyplacham vo vode s octom ,

anonym_a21d64
13. sep 2026
@moonlight1210

@anonym_autor ak mas vacsie prsia, a tie klesaju tak, ze sa ti medzi nimi a pokozkou na hrudi robi zahyb, tak s nim musis narabat, ako s kazdym zahybom na tele.

V kazdom zahybe koze sa totiz usadzuje maz. A ten nestaci bezne rychlo namydlit a splachnut.

Takze musis toto miesto cistit tak, ako pokozku za usami, vzadu pod vlasmi, pod pazuchami, slabiny, zadok, medzi prstami na nohach,… . Vyumyvat to dokladnejsie.

Mne sa osvedcilo na taketo umyvanie pouzit intimgel. Ma spravne pH, zvacsa nema parfumaciu a vie si lepsie poradit s tymto, nez bezny sprchovy sampon. “Neutralizuje” to.

A mmch, mnoho ludi si prave umyvanie za usami a na krku vzadu neuvedomuje. Nerobia to dokladne, ani ked si umyvaju vlasy. Nieto pri beznom sprchovani.

Skus si teraz hned siahnut za ucho, posuchaj to trochu prstami a ovonaj. Co citis?

A s rastucim vekom telo navyse meni trochu vonu (hormony). Takze ten usadeny maz tam zacne viac zapachat. Velmi jemne a nenapadne.
Ale je to blizko vlasov. A tie vedia tuto “vonu” na seba chytit a pri pohybe virit do vzduchu okolo nas. A preto ludia uz okolo 45+ mozu okolo seba zacat postupne sirit “starecky” zapach.
Aj ked dodrziavaju hygienu, menia si pradlo, staraju sa o seba.

Takze treba pri sprchovani si pridat do miest, co dostanu dokladnejsie umytie mydlom (nielen oplachnutie) aj vzadu krk pod vlasmi a za usami.

@moonlight1210 Áno, je to tak a tento "pach" údajne najlepšie neutralizuje výťažok zo zeleného čaju, ale reálny výťažok, nie vôňa.

beronsche
13. sep 2026
@ivicatolic

@ivicatolic bavlnenych podprseniek je úplné minimum.. a hádam ani nie všetky strihy, kde to kupuješ?

julia_romeo
13. sep 2026
@beronsche

@ivicatolic bavlnenych podprseniek je úplné minimum.. a hádam ani nie všetky strihy, kde to kupuješ?

@beronsche ano je ich minimum lebo nedrzia... ci si das bavlnenu alebo ziadnu mas uplne jedno 🙂

ivicatolic
13. sep 2026
@beronsche

@beronsche jasné že nie sú celé z bavlny, len majú väčší podiel bavlny, kupujem blancheporte, Bonprix,astratex

2691
13. sep 2026

@anonym_autor skús oprať na 60 'C na krátky program a samozrejme, ze ykazdy deň čistú

anonym_cc2cdc
13. sep 2026

Ja som prešla na veľmi kvalitne podprdy bez kostic. Sú vzhľadom na moje väčšie poprsie veľmi pevne, hrubšie. Uz druhé leto som z nich bola nesvoja. Tak ako radia vyššie (nečitala som vsetko), začala som používať podpazusnik a uz ho volam aj “podprsovnik”. A davam si pozor, ked ich periem, aby som nedala avivaz zrovna do tej várky. Tieto dve veci pomohli.

julia_romeo
Dnes o 08:10
@2691

@anonym_autor skús oprať na 60 'C na krátky program a samozrejme, ze ykazdy deň čistú

@2691 ty skus neradit hluposti prosim ta... podprsenka nepatri do pracky a uz vonkoncom nie na teplotu 60 stupnov