icon

Podprsenky bez kostíc pre veľké prsia. Kde nakupovať?

ceresnickamc
14. máj 2026

Ahojte žienky.
Prosím vás, kde alebo z kadiaľ si kupujete a objednávate podprsenky? Mám prsia D-čka a neviem si nájsť vhodnú podprsenku, ktorá by nestála 80 eur. Aj takú mám a stojí za nič. Nemám silikóny a bola by som rada aby prsia držali na mieste a boli v pohodlí.
Hľadám pohodlnú podprsenku, vystuženú, a hlavme BEZ kostíc. Veľkosť 95 D.
Poraďte. Ďakujem 🙂

Strana
z2
simca06022011
15. máj 2026

z astratexu som hadam dva roky nedostala dobru podprsenku, este aj tie spacery co mali kedysi spickove (ja som tam fakt dlhe roky, od zaciatku nakupovala), teraz prisli z takej umeliny, ze hroza a teda mi vobec nesedia, tie kosiky sa aj vytahaju tak dovonka,.. Aj to ich meranie, na tom som sa smiala ako kon uz davno.. velkost kupujem jednoznacne podla velkosti, ktore uz mam. Cize ked som bola zvyknuta na Perelle alebo Felina velkost 85E, tak kupujem aj v stratexe tuto velkost +- cize napr aj 90D, 90E - proste v tom okoli.. a nie ako mi bachlo v tom merani ze 80I alebo 80J.. co je totalny nezmysel. Cize ano, vyskusat sa da, kupit x kusov, aj rozne velkosti... a vratit co nie je dobre. KValita za mna ako pri ktorom produkte, niektore kostice su von raz dva, jednu podrpsenku mam doma uz cez 5r... este povodny spacer, ale uz teda pojde do kosa :DDD. Na drahe podprsenky doslova treba ist do predajni a nechat si najst spravnu velkost a potom si kupovat.. oplati sa to.
Inak take pohodlne na doma, ale aj von atd.. ja mam z tchiba.. a sedia a drzia, ale nie je to ako vystuzena, kosticova klasicka podprsenka. Ale nosim ich teraz asi najcastejsie.. myslim, ze sa volali makke podprsenky. Ale tiez ako vsetko, treba si to poskusat..
myslim, ze ziadna vystuzena, bez kostic vela nepodrzi, tie kosiky budu tazko drzat na mieste.. ale byvaju aj take.. nie kovove kostice, ale ako keby tvrdsie svy a to zvykne dobre drzat.

anonym_126e46
15. máj 2026
@iwuska10

@anonym_126e46 maju aj vacsie po kosik FF

@iwuska10 no košíky hej,ale obvod som tam taký veľký nevidela

anonym_6e2edb
15. máj 2026
@anonym_4d8d82

@anonym_6e2edb tiež tam plánujem ist chcem sa opýtať prečo ti neni dobrá?

@anonym_4d8d82 nesedí mi. Bola som tam skoro 3 hodiny, skúšala som vsetky mozne typy. Predavačka mi povedala ze ta co by mi urcite sedela tak tu prave nemaju. Nakoniec ma presvedčila ze mi najlepsie sedí taka tenká cipkovana. Mne na tie veľké a tazke prsia. Jasne ze mi ich vobec nedrží

akvi
15. máj 2026
@anonym_4d8d82

@anonym_6e2edb tiež tam plánujem ist chcem sa opýtať prečo ti neni dobrá?

@anonym_4d8d82 na tom bra fittingu väčšina žien zistí, že nosí príliš veľký obvod a keď si dajú správny, tak majú pocit, že ich príliš zväzuje. A potom tú podprsenku nenosia, lebo na to si treba zvyknúť. Lenže ak majú prsia držať, tak musia držať práve na obvode, nie na ramienkach. Ak niekto povie, že sa mu zarezávajú ramienka, má zaručene príliš veľký obvod a väčšinou aj príliš malé košíky. Ono bohužiaľ, v konfekcii príliš na výber nie je. Ja napríklad mám podľa mňa úplne normálne prsia, ani veľké, ani malé. Ale zohnať podprsenku v normálnom obchode je úplne nereálne. Mám 70E a takúto veľkosť ani náhodou nemá ani Lindex, ani Tesco či Tchibo, a pod. A bežné ženy si kupujú podprsenky práve v takýchto obchodoch a väčšinou preto nosia úplne blbé veľkosti.

anonym_dba9b7
15. máj 2026

hlavne prsia ma drzat obvod podprsenky, nie ramienka.. ja som dlho nosila 85D, potom som presla na 75R a bolo to ovela lepsie. musi to poriadne sediet na chrbte, nehybat sa to pomaly az nad lopatky.. potom jasne, ze nic nedrzi.. len zeny pistia, ze tu ma to tlaci, tu ma to reze, citim podprsenku, skriabe ma to, je to nepohodlne, ani si nechcu trochu zvyknut a po tyzdni nosenia ju uz ani nebudu citit.. mozno je tvoja velkost uplne ina, mensi obvod a vacsie kosiky

anonym_683e79
15. máj 2026

Lindex si bola pozriet?
https://www.lindex.com/sk/p/8187178-6793-bezova...
Je ich tam viac, ale treba to poskusat.. kedzetvar a prsna hmota je u kazdej zeny ina...

anonym_4d8d82
15. máj 2026
@akvi

@anonym_4d8d82 na tom bra fittingu väčšina žien zistí, že nosí príliš veľký obvod a keď si dajú správny, tak majú pocit, že ich príliš zväzuje. A potom tú podprsenku nenosia, lebo na to si treba zvyknúť. Lenže ak majú prsia držať, tak musia držať práve na obvode, nie na ramienkach. Ak niekto povie, že sa mu zarezávajú ramienka, má zaručene príliš veľký obvod a väčšinou aj príliš malé košíky. Ono bohužiaľ, v konfekcii príliš na výber nie je. Ja napríklad mám podľa mňa úplne normálne prsia, ani veľké, ani malé. Ale zohnať podprsenku v normálnom obchode je úplne nereálne. Mám 70E a takúto veľkosť ani náhodou nemá ani Lindex, ani Tesco či Tchibo, a pod. A bežné ženy si kupujú podprsenky práve v takýchto obchodoch a väčšinou preto nosia úplne blbé veľkosti.

@akvi ja som dakedy pracovala v takom obchode so spodným prádlom a nosila som 85E ale pribrala som,tehotenstvo, chvilu som kojila a odvtedy si neviem vybrať. Kupovala som cez bonprix no nesedí mi žiadna už. A bola som nedávno v triumphe kde mi pani predala podprsenku ktorá je síce fajn ze ma hrubé ramienka a netlacia ma ale z kosticovej mi prsia spravilo akoby mám športovú podprsenku. A mám to velkost 85F tuším, kupila som z bonprix aj 85G aj 80G a ani jedna neni dobra. 80F mala 85F rovnako mala.. väčší obvod tiež neni dobrý. Keď si zmeriam doma obvod mám 85cm čiže by mi malo padnúť 80veľkosť

akvi
15. máj 2026
@anonym_4d8d82

@akvi ja som dakedy pracovala v takom obchode so spodným prádlom a nosila som 85E ale pribrala som,tehotenstvo, chvilu som kojila a odvtedy si neviem vybrať. Kupovala som cez bonprix no nesedí mi žiadna už. A bola som nedávno v triumphe kde mi pani predala podprsenku ktorá je síce fajn ze ma hrubé ramienka a netlacia ma ale z kosticovej mi prsia spravilo akoby mám športovú podprsenku. A mám to velkost 85F tuším, kupila som z bonprix aj 85G aj 80G a ani jedna neni dobra. 80F mala 85F rovnako mala.. väčší obvod tiež neni dobrý. Keď si zmeriam doma obvod mám 85cm čiže by mi malo padnúť 80veľkosť

@anonym_4d8d82 ak nemáš ďaleko do Brna, alebo budeš v Prahe, tak skús carrese.cz, ja som bola u nich, vyskúšala som množstvo modelov, kým som našla takú, čo mi perfektne sadla. Majú mega výber a je veľká šanca, že ti niečo naozaj sadne.

simca06022011
15. máj 2026
@anonym_4d8d82

@anonym_4d8d82 obvod mas mat na stredny alebo najvacsi hacik zapnuty. Ak ti je 85f maly kosik tak 80 potrebujes vacsi kosik, 80G atd... ja napr mam pod prsiami 80-83cm ako kedy, a musim si kupit 90tku, prostr mna 85 tlaci... a proste vzdy mi naj sedela 90D.. ale napr vobec mi ziadne nesedia, jedno aka velkost, kosiky, tvar.. su zvlastne..
Bonprix velkosti mne vobec nesedia podla.znackovych podprseniek 😂

semtexka1
15. máj 2026

Ja si kupujem na bežné nosenie 80F/G v Bonprixe. Akože nie sú nejaké sexi 😁 ale pevne držia a sú pohodlné, som spokojná. Mne na onko povedali, že nemám nosiť vôbec s kosticami, lebo zvyknú sa z nich robiť kadejaké hrčky.. ale mám zopár z astratex, také krajšie aj s kosticami na občasné použitie

anonym_4d8d82
15. máj 2026
@simca06022011

@anonym_4d8d82 obvod mas mat na stredny alebo najvacsi hacik zapnuty. Ak ti je 85f maly kosik tak 80 potrebujes vacsi kosik, 80G atd... ja napr mam pod prsiami 80-83cm ako kedy, a musim si kupit 90tku, prostr mna 85 tlaci... a proste vzdy mi naj sedela 90D.. ale napr vobec mi ziadne nesedia, jedno aka velkost, kosiky, tvar.. su zvlastne..
Bonprix velkosti mne vobec nesedia podla.znackovych podprseniek 😂

@akvi mám to ďaleko ale možno niekedy sa dostanem do prahy a zastavím sa tam 🙂
@simca06022011 obvod mám na 85 zapnutý na poslednom čize najmenší háčik. Pri 80 mi je ok ten prvý háčik len tie košíky zjavne neviem trafit. Keď som bola po pôrode skúsila som z bonprix 90E a je mi obvod veľký a kostice sa mi zarezávaju pod pazuchy ale košíky by boli ok.

akvi
15. máj 2026
@anonym_4d8d82

@akvi mám to ďaleko ale možno niekedy sa dostanem do prahy a zastavím sa tam 🙂
@simca06022011 obvod mám na 85 zapnutý na poslednom čize najmenší háčik. Pri 80 mi je ok ten prvý háčik len tie košíky zjavne neviem trafit. Keď som bola po pôrode skúsila som z bonprix 90E a je mi obvod veľký a kostice sa mi zarezávaju pod pazuchy ale košíky by boli ok.

@anonym_4d8d82 keď je podprsenka nová, musí byť zapnutá na tom najdlhsom obvode, aby bolo kam uťahovať, keď sa trochu roztiahne, čiže podľa toho, čo píšeš, tak potrebuješ obvod 80. Ak ti sedel košík E pri obvode 90, tak pri 80-ke by si mala mať G. Ale záleží samozrejme aj od strihu. Tiež sa treba naučiť prsia v podprsenke poriadne "uložiť". Nezdá sa to, ale je to naozaj rozdiel. Pozri si FB carrese, majú tam aj plno videí, mne veľmi pomohli, kým som sa dostala na ten bra fitting. Ja napríklad kostice nemôžem zniesť, mám divné rebrá, trčia mi presne v mieste, kade idú kostice, aj na tom fittingu pani uznala, že fakt verí, že ma to tam otlaca. Ale vybrala mi skvelú bezkosticovu podprsenku.

ceresnickamc
autor
15. máj 2026
@semtexka1

Ja si kupujem na bežné nosenie 80F/G v Bonprixe. Akože nie sú nejaké sexi 😁 ale pevne držia a sú pohodlné, som spokojná. Mne na onko povedali, že nemám nosiť vôbec s kosticami, lebo zvyknú sa z nich robiť kadejaké hrčky.. ale mám zopár z astratex, také krajšie aj s kosticami na občasné použitie

@semtexka1 Ja z Bonprixu mám podprsenky a sú fajn, len sú nevystužené a presvitajú bradavky. Tak tie nosím na doma. Len by som chcela nejakú vystuženú a bez kostíc a takú som tam nenašla a čo som objednala tak mi nesadli.

julia_romeo
16. máj 2026
@akvi

@anonym_4d8d82 keď je podprsenka nová, musí byť zapnutá na tom najdlhsom obvode, aby bolo kam uťahovať, keď sa trochu roztiahne, čiže podľa toho, čo píšeš, tak potrebuješ obvod 80. Ak ti sedel košík E pri obvode 90, tak pri 80-ke by si mala mať G. Ale záleží samozrejme aj od strihu. Tiež sa treba naučiť prsia v podprsenke poriadne "uložiť". Nezdá sa to, ale je to naozaj rozdiel. Pozri si FB carrese, majú tam aj plno videí, mne veľmi pomohli, kým som sa dostala na ten bra fitting. Ja napríklad kostice nemôžem zniesť, mám divné rebrá, trčia mi presne v mieste, kade idú kostice, aj na tom fittingu pani uznala, že fakt verí, že ma to tam otlaca. Ale vybrala mi skvelú bezkosticovu podprsenku.

@akvi presne tak... mas pravdu vo vsetkom co si pisala... Lenze zeny to nevedia, casto si nevedia ani obliect podprsenku, upratat prsia do nej, netusia ako ma podprsenka sediet. A potom maju pocity ze im podprsenka nesedi (aj ked im realne sedi alebo naopak), pripadne vobec netusia ze so zmenou obvodu sa meni aj velkost kosika... a stazuju sa..

anonym_6e2edb
16. máj 2026
@julia_romeo

@akvi presne tak... mas pravdu vo vsetkom co si pisala... Lenze zeny to nevedia, casto si nevedia ani obliect podprsenku, upratat prsia do nej, netusia ako ma podprsenka sediet. A potom maju pocity ze im podprsenka nesedi (aj ked im realne sedi alebo naopak), pripadne vobec netusia ze so zmenou obvodu sa meni aj velkost kosika... a stazuju sa..

@julia_romeo aj na podprsenke z attractivu sa mi zarezávaju ramienka aj ked ich mam nastavene tak ako mi to urobili v predajni.

julia_romeo
16. máj 2026
@anonym_6e2edb

@julia_romeo aj na podprsenke z attractivu sa mi zarezávaju ramienka aj ked ich mam nastavene tak ako mi to urobili v predajni.

@anonym_6e2edb tak tam zabehni nech sa na to pozru a nastavia este raz.... to je to najmenej. vies, ono, kazde telo sa meni neustale a tomu treba prisposobovat aj podprsenku

Strana
z2