Štýl obliekania pre štíhle a moletky. Aké sú rozdiely?
Baby poďme trochu zmeniť tému od tých zúfalých tu na MK. Mali sme s kamarátkami a ich mužmi na chate takú debatu typu, že štíhlym ženám pristane všetko. Dajú si džínsy, bielu košeľu, basic tričko, mokasíny alebo sandále, okuliare, kabelku a sú jednoducho šik. Napríklad Simona Krainová, Dara, Meghan Markle, Soňa Müllerová. Nemusia mať žiadne vzory, nápisy, prečačkané outfity a stále vyzerajú pekne. Naopak, ženy ktoré majú väčšie proporcie, tu trčí, tam sa prelieva, inde sa maskuje, záhyby, zárezy. Veľmi ťažko sa kombinuje a oblieka. Zhodli sme sa na tom, že tým štíhlejšim pristane všetko a oblieka sa jednoduchšie. Čo vy na to? Prosím žiadne urážky na moletky, alebo štíhle ženy.
No nemyslite si že štíhle to maju lahšie.Napr ja (vek 40+)165/53 male cici,ani riť ale brucho to ano po detoch,pás tiež nevýrazný...Keď chcem oblečenie volnejšie aby zakrývalo tak to buď je velké alebo UNI velkosť-čo je tiež velké na mňa.Strašne zle sa mi kupuje oblečenie.Všetko len priliehavé/úzke strihy a take vôbec nemám rada a ani mi to nepristane.Kupovala som to uni-a krajčirka mi to prešívala.Ale tak mi oblečenie vyšlo drahšie.Pred par mesiacmi som začala cviciť a troška inak sa stravovať. To ako tak mi pomaha na to brucho aby netrčalo.
@anonym_461950 napr topy so sponym sirokym lemom a nadtym su volne.. atd.. kopec moznosti mas, takuto postavu ma kopa zien a nevidela som ich utekat presivat. Treba poskusat rozne strihy... https://www.bonprix.sk/tricko-z-makkeho-viskozo...
Tak akurat Meghan Markle u mna nie prototypom sik zeny, vie sa dost zle obliect, neforemne, umackane, zle sediace veci, hlavne, ze su to dizajnerske kusky.
Ale suhlasim, ze v jednoduchosti je krasa, to pristane kazdemu. Problemom u mnohych moletiek je to, ze si oblecu velmi vypasovane veci, pripadne veci z tenkych latok, kde tie spaldiky presvitaju a rysuju sa pod oblecenim. Zena pri tele by viac mala dbat na spravny strih a kvalitu latky ako o to, ze ma na sebe to, co je akurat in. Jedna z mudrosti hovori, ze taka zena bude vzdy lepsie vyzerat v dobre padnucej sukni ci satach, ako nohaviciach a myslim, ze je v tom kus pravdy.
@simsalabim nie je pravda,ja vyzerám v sukni otrasne,ale keď mám dobrý strih nohavíc a volnejší pulóber alebo tričko,vyzerám omnoho lepšie
@anonym_461950 napr topy so sponym sirokym lemom a nadtym su volne.. atd.. kopec moznosti mas, takuto postavu ma kopa zien a nevidela som ich utekat presivat. Treba poskusat rozne strihy... https://www.bonprix.sk/tricko-z-makkeho-viskozo...
@simca06022011 no presne tie tričká na mne vyssia ako vrece.vyzeraju hrozne.lebo cecky malé ....Vôbec to nevyzera dobre na postave.
Ze je to pravda. Moda v obchodoch mysli iba na vysoke,stihle baby - vid same croptopy,sirokaaanske kratke mikiny,nohavice s vysokym pasom. Nic z toho sa babe s bruchom nehodi. A potom su celkom pekne veci pre XXL a viac ale medzi tym tazko zohnat nieco vkusne.
aj tie štíhle nosia veci ktoré lichotia ich postave… teda, ak sa bavíme o ženách ktoré sú chic. aj meghan by nevyzerala tak dobre v nejakej sukni s 3 radmi volánov 🤷♀️ je postava typu jablko, tak odvádza pozornosť od brucha a je relatívne nízka tak nenosí také sukne ako som spomínala… taká darina vie úplne presne čo jej pristane, ju som videla zle oblečenú hádam asi len 2x…
@biba_18 Meghan a jablko? Nezdá sa mi, však ona je štíhla ako prútik. Ak je jablko, tak potom 50 kilové a nie je to na nej vôbec vidno. Je potom asi rozdiel v nej ako jablko a napr. Simony Salátovej, alebo Evelyn. Tie dve, ak aj majú vhodné strihy na ich typ postavy, stále je určite ťažšie obliekať také typy 🤷♀️ Chudá baba chytí hocičo a kliďo piďo
anonym_autor nie je to vo velkosti (kilach), ale v proporciach.
Zena s vyraznejsim pasom oproti bokom (ak aj prsia, este lepie) ma najviac moznosti.
No cim vyraznejsi pomer pas-boky, tym opat tazsie hladanie moznosti. Nie je to vzdy automaticky vyhra.
Zena s viac chlapcenskou postavou ma tych moznosti menej, ale stale si vie pas a boky vycarovat (vid napr. princezna Katherine).
Zena typu jablko (ziaden pas, naopak pas vacsi ako boky, velke brucho a velke prsia, alebo dokonca male prsia, len velke brucho) to ma najtazsie.
A cim vacsie nafuknutejsie brucho, tym tazsie. Lebo iluziu vycaruje napriklad ako-tak spredu, ale zboku uz tazsie. To brucho jednoducho trci. S tym nic nenarobi.
Tu zohra este velku roku (a vie hodne pomoct) pomer medzi castami tela a ako pekne vystreta chodi.
Postava typu jablko, podporena skoliozou (chrbtica v pase prehnuta dopredu, ktora este zdoraznuje trciace brucho) - to je slusna vyzva obliect tak, aby vznikli pekne proporcie. Da sa to. Ale je to vyzva najst vhodne kusky. A tych strihov sa uz drzat. Menit len farby, potlac, doplnky, ale nevybocovat uz z toho zakladu.
Takze nejde o kila. Ide o proporcie. Preto sa hovori, ze niektore zeny vedia aj tie kila krasne nosit. A ine stihle ani tu stihlost nie.
@moonlight1210 vo väčšine s tebou súhlasím, ale aj tak si myslím, že napr. taká Evelyn, alebo Malachovská to mala vždy ťažšie obliecť sa ako napríklad Soňa Mulerova alebo Dara. Ak sa dogabe štíhla baba, tak asi skôr vzormi, farbami, ale nevšimla som si nikdy, že by štíhla baba vyzerala zle aj v baggy rifliach, mommy rifliach, alebo háremkách 🤔
@anonym_autor čvanča je schudnuta teraz oproti tomu co bola.
inak netreba sa bát farieb ani sperkov. pozri na FB a asi ma aj IG
styling studio M.K.zemanova co ona vie zo šedých myšiek vykúzliť
@bykaterina pozrela som, hej schudla. Ona bola vždy kočka.
Rozdiel je akurát v Tom , že štíhle majú viac na výber. Ostatok záleží skôr od proporcií a od zvoleného oblečenia či zvýrazní prednosti a zakryje nedostatky alebo naopak
@anonym_dedef1 a tak isto to je aj s chlapmi. Genzer sa ťažšie oblečie ako Kolenik, alebo Bárdy. Úprimne tých dvoch si ani neviem predstaviť dogabaných.
Ver mi, že aj chudé ženy si vedia na seba dať niečo, čo im fakt že nelichotí. Niektoré ženy jednoducho nemajú žiadnu sebareflexiu. A ďalšia vec - aj moletka môže vyzerať dobre. 🙂
@dian212 áno sú aj také, dogabané ako kolotočiarky. Ale ak si porovnáme basic kúsky ako som písala vyššie a rozdielne postavy, tak tie štíhlice to majú ĺahšie a vyzerajú asi lepšie.
och tieto temy chude vs tucne...v minulej teme dali chude zeny svoje foto postavy a jedna horsia ako druha, nevysportovana aj ked chuda ovisnute brucho..potom tie fotky stiahli. Nechapem aj tucna moze vyzerat pekne a aj tucna sa moze vydat za milujuceho chlapa nie za takeho co berie hocico lebo nijaka stihla ho nechce ako tu to je predkladane v kazdej teme pomaly
@anonym_13ab7b si nepochopila tému? Diskutujeme o možnostiach obliekania a typoch postáv. Nie o vnútorných hodnotách a kvalitách človeka. Zatiaľ všetky diskutujú slušne a nikto nikoho neuráža a nevadí téma.
@moonlight1210 toto si úplne vystihla ja celý život mám BMI v norme ale obliecť si niečo normálne keď mám brucho najväčšie (mám zle držanie tela a aj ochorenie čriev a ešte som aj pazrava 🤦) to je fakt problém. Ešte aj svadobné šaty som si musela ísť pozčat do vedľajšieho väčšieho mesta aj keď u nás máme asi 7 rôznych možností, vo všetkom som si pripadala ako torta. A bedrové nohavice o Tom radšej pomlcim tak som sa tešila že prišli do módy zase vyššie pásy.
@oskvarka a takto presne bola téma myslená. Že ak sú blbé proporcie, tam trčí, tam visí, fakt sa zle kupuje a kombinuje.
Tak akurat Meghan Markle u mna nie prototypom sik zeny, vie sa dost zle obliect, neforemne, umackane, zle sediace veci, hlavne, ze su to dizajnerske kusky.
Ale suhlasim, ze v jednoduchosti je krasa, to pristane kazdemu. Problemom u mnohych moletiek je to, ze si oblecu velmi vypasovane veci, pripadne veci z tenkych latok, kde tie spaldiky presvitaju a rysuju sa pod oblecenim. Zena pri tele by viac mala dbat na spravny strih a kvalitu latky ako o to, ze ma na sebe to, co je akurat in. Jedna z mudrosti hovori, ze taka zena bude vzdy lepsie vyzerat v dobre padnucej sukni ci satach, ako nohaviciach a myslim, ze je v tom kus pravdy.
@simsalabim Meghan zle oblečená? Ja neviem, asi pozerám iné obrázky 🙃 Súhlasím s tým, že strih má byť dobre padnúci, to je ale asi fakt dnes problém
@anonym_autor predávam dámsku konfekciu, a ja si práveže myslím, že moletky majú väčší záujem sa pekne obliekať. Ako píšeš, chudá hodí na seba všetko, myslí si, že jej sadne všetko, ale nie vo všetkom aj dobre vyzerá. Narozdiel od moletky, keď sa všetko dobre skombinuje, farby, strih, dĺžka, vyzerá oveľa lepšie.
@anonym_2f586e tak tvoja skúsenosť z praxe je super
Nečítala som všetko, ale prikláňam sa k názoru, že to ani nie je o váhe, ako o tom vedieť, čo ti svedčí- a nikto nie je taký, aby mu pristalo všetko. Samozrejme, štíhle ženy bez výraznejších kriviek ( žiadne veľké prsia, boky, zadok) to majú asi najjednoduchšie. Ja napríklad ako jablko s veľkými prsiami a štíhlymi nohami sa držím sa svojich overených véčkových výstrihov, puzdrových strihov šiat a vysokých podpätkov.
Btw., sledujem všelijaké bloggerky a influencerky ohľadom obliekania a mne teda príde, že obliekať sa basic a jednoducho, takým kapsulovým šatníkom, je strašná nuda. Je fajn mať v skrini kúsky, ktoré ti stopercentne pristanú a podržia ťa, keď zboha nevieš, čo si obliecť, ale skladať z toho outfit týždeň čo týždeň, no neviem. A k tomu musíš doladiť doplnky, vlasy a makeup, nech to celé spraví ten správny efekt.
@petagal tak to máš šťastie, ak ako jablko máš čo na seba. Zrovna v tej našej partii je baba má 83 kg, jablko, veľké prsia a veruže tie zárezy má aj pri správnej veľkosti podprsenky. Debata vznikla aj z jej podnetu
@anonym_autor samozrejme ze sa im oblieka lepsie, maju aj vacsi vyber... a okrem toho, ak uz niekto vbehne do nejakeho moletka obchodu, tak neviem ci sa smiat ci plakat :DDD to su vzorovane, divne vzory, strihy.. ako z roku 1990. Nekupila by som tam ani pyzamo, cize som odsudena na nakupy v beznom obchode, kde vyber basic veci je obmedzeny... a dalsia vec, ak niekto fakt nie je vykysnuty, siroky, ale aj tak potrebje napr 44velkost, ma problem.. tie veci su velakrat sirokanske, ale kratke.. a pod nedostatky maju tie oblecenia :D o aktualnej mode ani nehovorim..
@simca06022011 dobré moletka veci majú čo ja viem v Marks Spencer, tam kupuje kamarátka z partie. Ale sú to také klasiky
Podľa mňa stačí, keď ženy všetkých veľkostí prestanú nosiť legíny ako bežné oblečenie mimo posilnovne. Štíhle ženy obtiahnutú zvýraznenú riť aby všetci videli, že cvičia.
A obézne čierne presvitajúce legíny a na tom široké kardigánové tričko ideálne s ligotavou potlačou.
Strašné jedno i druhé, včera matka s kočíkom, fialové legíny, možno bola 3x behať a mala pocit, že má výstavnú riť, ktorá sa jej natriasala, radšej som išla iným smerom, lebo je to otras a môžete mi tu písať, ako sa nemám pozerať, a že je to každého vec a tak.
@anonym_e5d9a8 bože tie legíny, ani na výstavnej figúre nevyzerajú dobre. Fakt len do fitka
@anonym_autor píšem o type postavy, nie že nie je štíhla 😏 možno obdlžnik, aj keď na to má nie dlhé nohy… každopádne nemá pás a vie to maskovať…
No nemyslite si že štíhle to maju lahšie.Napr ja (vek 40+)165/53 male cici,ani riť ale brucho to ano po detoch,pás tiež nevýrazný...Keď chcem oblečenie volnejšie aby zakrývalo tak to buď je velké alebo UNI velkosť-čo je tiež velké na mňa.Strašne zle sa mi kupuje oblečenie.Všetko len priliehavé/úzke strihy a take vôbec nemám rada a ani mi to nepristane.Kupovala som to uni-a krajčirka mi to prešívala.Ale tak mi oblečenie vyšlo drahšie.Pred par mesiacmi som začala cviciť a troška inak sa stravovať. To ako tak mi pomaha na to brucho aby netrčalo.
@anonym_461950 tak ale to musíš byť asi veľmi chudá či?
@simca06022011 no presne tie tričká na mne vyssia ako vrece.vyzeraju hrozne.lebo cecky malé ....Vôbec to nevyzera dobre na postave.
@anonym_461950 aj veľké prsia vyzerájú v tričku ako brnenie. Ak más malé, tak asi veľkosť trička XS, S no problem, či?

@anonym_461950 odporucam ziadne volne uni, ale tricko, nohavice napriklad ciernej farby a na to koselu akejkolvek farby, zapnes len na jeden gombik tak ako na foto, len podtym budes mat tricko bez rukavov. Tvoje brucho si nikto nevsimne