icon

Ako prekonať strach dať sa do plaviek po dvoch pôrodoch?

17. apr 2025

Ahojte mám po 30tke prvýkrát idem k moru. Veľmi som sa tešila pri výbere vybavovaní teším sa keďže sa tešia aj deti pomaly robím prípravy. No prepadá ma hrozné zúfalstvo a depka keď došlo k plavkam. Ideme na 2 týždne treba mi ich viac no dobre padnuce som našla len dvoje. Necítim sa že moja postava je na plavky. Mam za sebou 2 pôrody brucho takmer nemám no nohy mam aké mam nakoľko sa mi nalievaju (čakám na termín na cievne) mam áčka prsia a cítim sa hrozne nepomerne a neesteticky. Viem ze to nie je podstatné a ze to nikto nerieši. No ale kvôli sebe, nedokážem si predstaviť ze sa takto v plavkách vyvalim na pláž. Necítim sa vôbec komfortne.. Viem ze nikto nie je dokonalý a každý tam ide aby sa zabavil a oddýchol no aj tak. Nikdy som nechodila na plavárne na kúpaliská k vode. Neviem plávať a v plavkách sa cítim nesvoja. S týmto som pri výbere dovolenky neratala neriešila som to. Chcela som sa nejak dať do formy ale žiaľ prišli veci ako to ze som otehotnela a následne potratila a uvedomujem si ze postava je nepodstatná ze som si prešla čím som si prešla.. Neviem to v sebe premôcť. Cítim sa sexy a sebavedome keď som pekne oblečená upravená a cítim sa sviežo. No v plavkách vidno všetky nedokonalosti vŕšok nespraví pekný dekolt z ničoho a gatky ukážu tiež viac než zakryjú. Zbláznim sa, musela som sa z toho aspoň vypísať

Strana
z2
denkabemommy
17. apr 2025

keď prídeš na pláž, budeš sa cítiť znovu sebavedomo a sviežo 😂.. zahoď teraz tieto blbé myšlienky a choď si kúpiť ďalšie plavky

petamich
17. apr 2025

Polovica zien na plazi sa citi rovnako (minimalne tie z nas, ktore chceli to leto vyzerat inak) a druhej polovici je to uplne u prdele 🤷‍♀️ asi tak, nenechaj si v ziadnom pripade pokazit dovolenku, ja napr. som vecne nespokojna a pol dovolenky mam na sebe lanovu koselu alebo nejaky prehoz, citim sa mentalne lepsie

lukbe
17. apr 2025

Presne, ako píšu. Ja by som do plaviek tiež nešla, ale milujem slnko a opaľovanie. Sú aj horšie veci na svete. Neries to. Teš sa z dovolenky a zdravia.

uhnakova
17. apr 2025

Na plnej pláži alebo pri narvanom bazéne na teba nikto pozerať nebude. Každý si stráži svoje deti 🙂. Vážne, nestresuj sa, ide o to, aby si si odýchla, zaplávala si, nie o to, čo si pomyslí kdejaký náhodný človek, ktorého už navyše nikdy neuvidíš. Skús to brať trošku športovejšie a pôjde to.

lindous
17. apr 2025

Ako si sama povedala, je to úplne jedno a nikto to nerieši, ale chápem, že to je to racionálne a pocity sú pocity....teda pre svoj vlastný pocit, pozri nejaké plážové kimoná/tuniky, ktoré rafinovane zahalia .. výrazny klobúk a budeš kočka, keď sa budeš pohybovať po pláži či čvachtať na brehu 🙂 tak isto máš čas poobzerať ešte nejaké plavky... s malými (v mojom prípade až neexistujúcimi) prsiami som vždy bojovala/stále trochu bojujem aj ja... voľakedy som to riešila pushup plavkami, volánmi, tak možno pozri niečo také... ale dnes už som s tým viac v pohode, keď vidím v "mediách" naozaj kopu krásnych žien, ktoré nemajú problém si dať veľký výstrih, aj keď nič v ňom a neskutočne im to pristane 🙂

buberova
17. apr 2025

Povedz si že v plavkách budeš iba vo vode.. v mori alebo v bazéne a tam z tej postavy moc nevidno. A na lehátku a za deťmi môžeš behať v nejakých pekných plážových šatách alebo tunike či ako sa vo vôbec volá.. 😁 a zakryješ nedokonalosti a budeš sa cítiť pekná

mironka
17. apr 2025

Ja som bola prvýkrát pri mori pred tromi rokmi, keď som mala 35 rokov. Postava nič moc, po 4 pôrodoch....nikdy som nechodila na kúpalisko, lebo som hanblivá, ešte aj v lete silonky. Takže Ti úplne rozumiem. Napokon som zistila, že je to úplne v pohode, na pláži je toľko ľudí,, z ktorých môžeš byť pokojne zdesená ty...a nie oni z teba... ver tomu, že ťa nikto nebude riešiť...aj keď rozumiem...pri mori sme boli odvtedy každý rok, chystáme sa aj tento...ešte si dobre padnúce plavky nájdeš....isto

pralinka25
17. apr 2025

chodime na dovolenky k moru kazdy rok a su tam tisice ludi a ked tam je niekto kto ma dobru postavu tak su to mozno 2 - 3 ludia. sama uvidis. nenechaj si pokazit dovolenku takymto niecim. zijes len raz. bola by skoda prist o pekny zazitok kvoli mindrakom.
a inak ja chodim na 2 tyzdne a vzdy mam max 2 plavky. nikdy nemam viac a to uz takto behame 20 rokov.

denkabemommy
17. apr 2025

Ešte mi napadlo niečo ako mini terapia: predstav si seba o 40rokov ako premýšľaš nad životom, čo si zažila a tak.. spomenieš si na to, akú si mala pokazenú dovolenku, lebo si si myslela, že tvoje telo nie je dosť pekné. Tvoje deti mali pokazenú dovolenku, lebo sa mama nechcela ísť s nimi na pláž uvoľnene zahrať.. bude tvoje o 40 rokov staršie ja na teba nahnevané za to, že si si myslela, že nie si dosť príťažlivá v plakách? Asi áno, však? Tak nepremárni svoj život blbosťami 🙂

reanda
17. apr 2025

kup si plazove saty.. ked nevies plavat, kupat sa asi nebudes a opalena tiez nepotrebujes byt, ked sa najkomfortnejsie citis oblecena.. takze vlastne plavky vobec mas nemusis 😀
inak, my sme chodievali k moru tiez na dva tyzdne a ked som mala so sebou dvojo plaviek, tak to uz bol pre mna luxus.. vacsinou som si vystacila s jednymi 😝

biba_18
17. apr 2025

naposledy som sa balila k moru a pred kamoškinou pubertálnou dcérou sme riešili s kamoškou presne túto dilemu - celé plavky, celulitída, ovisnuté brucho, neviem čo všetko - a to pubertálne decko úplne vážne a dospelo zhlásilo - mne, 50+ koze: normálne si zober bikiny, veď tam budeš s tými čo ťa poznajú a tí to riešiť nebudú a tí čo ťa nepoznajú, tak to ti môže buť jedno čo si myslia…
a ja som si povedla fakt, to decko má pravdu … a nabalila som si bikiny a vôbec som neriešila ako vyzerám - lebo som vyzerala tak ako celý rok predtým…

zic
17. apr 2025

Tvoj najvacsi problem je, ze nevies plavat... to je to co treba urgentne riesit... postavy este len uvidis ake ludia maju (zeny, chlapi, deti)... s tym sa netrap...

majka99999
17. apr 2025

My sme boli pri mori minuly rok a neriesila som, tiez mam daleko do idealu, ja som bola rada, ze som nasla plavky na moje velke prsia a vyzerali na mne ok. Co sa tyka ludi iste clovek vidi, ze su tam, ale ja som kukala na deti, ked sa niekomu nepacilo, holt, v zivote ho uz neuvidim, nech si ludia myslia, co chcu.

veselo_neveselo
17. apr 2025

Plavky absolutne neries, ak idete v lete, bude tam plno tlstych a spalenych ludi 🙂 Naozaj nikto ta nebude hodnotit, ani okukovat, ani nic.
Kup si bud nejake pareo, alebo plazovu satku, ci saty, poriadny klobuk a nemusis sa v plavkach prechadzat vobec.

Ale pories to, ze nevies plavat. To je naozaj problem. Najdi si kurz plavania, alebo trenera, a zacni sa ucit uz teraz. Naozaj si to omnoho viac uzijes, ked budes moct ist s kludom do vody.
A co deti, tie plavat vedia?

liv1
17. apr 2025

Pocuvaj. Mam 50 kg pomerne dobru postavu, ale neznasam byt v plavkach. Vidim kazdu nedokonalost, znamienko, celulitidu, nejake faldy na bruchu. Ver mi, ze 99% zien sa citi rovnako ako ty. Vyprdni sa na to. A tiez suhlasim s vyssie popisanym, šup na kurzy plávania a aj na plavky si zvyknes 😉

belle_vie
17. apr 2025

Ako piau baby. Kup si dobre plavky a plazove doplnky. Na vyber mas saty, kaftany, parea...
Mensim prsiam pomoze volanik v oblasti dekoltu, riasenia, bandeau plavky.
Vo vode ti nozky videt nebude a na plazi sa oblecies. Ver tomu ze skoro kazda postava ma nieco, co treba trosku potlacit. Ja mam zasa napr velke prsia a co by som ja dala za to, aby som mohla nosit plavky bez ramienok...

ninusa221
17. apr 2025

Ja to mám práveže pri mori na haku lebo ma tam nikto nepozna 😂. Takze na dovolenku vždy beriem také veci čo by som si tu neobliekla😁. Inak na takom Cypre tunise Turecku Bulharsku by ešte chlapi po tebe slintali😬😁.

cukroska
17. apr 2025

Popravde toľko plaviek ti absolútne netreba ak nejdeš robiť modelku .Vždy som mala max.dvoje aj to som väčšinou menila len spodny diel a využívala plážové tričká, šaty, šatky 😅 A neboj sa keď prídeš, uvidíš iné ženy aj mužov ,tak sa budeš cítiť ako modelka 😀 a rýchlo ťa prejdu depky tomu ver 😀A ak nejdeš zajtra , ani o mesiac tak stále máš čas, čo to vylepšiť na postave vieš a plavky predávajú na každom rohu všade..Absolútne si nenechaj skaziť zážitok z dovolenky a ani ostatným, pre také naozaj nepodstatné veci.

betulinka1
17. apr 2025

Mas A prsia, nemas brucho, Cize si stihla. Kup si bikiny co ti spravia pekne prsia. A mozes kaslat na cely svet. Komu sa nebudes pacit, nebude sa pozerat neboj. Nie si na základnej skole, kde sa deti vysmievaju. Veru si nemysli, ze na plazi budu super štíhle modelky. Trosku zapracuj ma svojom sebavedomí.

carduelis
17. apr 2025

Ja na spodok nosim surferske kratasy alebo tie satky/sukne. V Decathlone maju take kratasy, su to vlastne kratke sortky z plavkoveho materialu (nie priliehave). Mam cele cierne. Zda sa mi to ako fajn verzia 🙂

olimuc
17. apr 2025

Nikto nebude tvoju postavu riesit … okrem teba. Kazdemu je to sum a fuk. Kazdy len hlada dobre miesto kam sa rozlozi a Strazi si svoju rodinu a svoje veci. Ur teraz pobehuje par otuzilcov po plazi … Ti co nemaju plavky aj v spodaroch do vody vlezu ake im jedno … a postavy hocijake … ja sa pozastavim len nad tym ci im nie je zima …. ale tucni, chudi, potetovani, hocijaka farba a vek je naozaj jedno

vlucifuk
17. apr 2025

Jemine, akoby si o mne písala len s tým rozdielom, ze ja mám takmer 50r. 🤦‍♀️Ja sa cítim, resp. som presvedčená, že vyzerám ako vorvaň (nie všetky sme dokonalé), navyše som biela ako vápenka a naozaj sa neznášam opaľovať. Milujem však more, jeho vôňu, šum, zvuk vĺn valiacich sa na breh, škriekot čajok a tú vôňu opaľovacík prostriedkov vo vzduchu. Ja by som na pláži sedela celý deň a pozerala len tak do diaľky. A tak keď sme pri mori, niekedy tam sedím celý čas v kraťasoch a tričku, niekedy v tunike, niekedy si chcem zaplávať, tak sa do tých plaviek navlečiem a predstavujem si, že som tam sama a nik ma nevidí, hoci ten červík v hlave mi hovorí, že sa na mňa pozerá celá pláž. Ešte som nenašla plavky, ktoré by mi sedeli, pretože ani jedny zo mňa modelku neurobia. Možno nejaký neoprénový skafander by to sčasti zvládol. 😉 Mám dvoje tankini, ale fakt si ich obliekam len na plávanie a v prvej možnej chvíli sa zahaľujem. Necítim sa v plavkách komfortne, ale čo už. Snažím sa to brať športovo, brať to, ako to je a hlavne si užiť to more . Ale to vieš, že po každej dovolenke si poviem, že do tej nasledujúcej dám dole aspoň 25 kil, vyrysujem si postavu a celej pláži to ukážem. Ale aj teraz mám zbalené tie svoje tuniky a dvoje tankini a idem si to užiť tak po svojom a veľmi aa teším. Zahoď starosti za hlavu a uži si to s rodinkou tiež.

nevenka
17. apr 2025

Takto, my sa chystame po 13 rokoch k moru, mame 4 deti a namiesto schudnutia, co som planovala, tak som pribrala 8 kg. Mam len 152 cm a vazim takmer 70 kg, mam velke prsia, 80G, mozno uz aj 85F, plavky som zohnala na bazari a je mi do revu, ked sa vidim. Ja som zas ako maly tucny pavuk. Relativne chude nohy a vsetko v prsiach a bruchu. Mozno kus stehna. Na bazari preto, lebo ja potrebujem riadnu podporu pre prsia, takze podprsenku, a take plavky stoja aj 80-100 eur. A to nedam. Mam tie jedny, aj tie si musim predlzit obvod nejak, do kosikov sa mi aspon prsia zmestia. A gatky som si ani neskusala este. Starsie plavky, su mi male, hlavne mi.prsia z nich vypadavaju, a teda mam tieto jedny a mozno este druhe skusim cele zohnat. A to je vsetko. Viac isto nebudem kupovat.
No ale som si povedala, ze kaslem na to, idem sa tesit.

hradnapani
17. apr 2025

na tej plazi na nedostatky velmi rychlo zabudnes 🙂 jednak tam tiez budu kadejake postavy a po druhe tam bude tak super, ze sa nebudes zaoberat postavou. Kup si nejake pareo alebo take nejake priehladne akoze saty, na zaciatku ti pomozu sa trochu adaptovat ked sa budes napr chciet poprechadzat po plazi. Na druhy den si na ne ani nespomenies. Ja tiez nemilujem plavky, riesim samu seba este kym sme doma a akonahle sme pri vode, okamzite na to kaslem a uzivam si 🙂

la_dolce_vita
18. apr 2025

Neviem sice, kam idete, ale co som si vsimla, v zahranici pri mori je velmi vela tucnych ludi. Je to novodoby trend. Tak sa netrap. Ja 50tnicka sa citim uplne v pohode v plavkach. Treba si uzivat a nekazit si dovolenku, si mlada zena.

lasona
18. apr 2025

Týmto sa určite netráp. Keby si videla na plazí sú naozaj kadejaké postavy a nik to nerieši. To je len v tvojej hlave. A ak sa ti nepozdávaju bikiny, tak mrkni tankiny, alebo také tie plavky co nosia moslimky, kratasove plavky, majú plavecké tričká a podobne...

katkaseiner
18. apr 2025

Ja ti tak poviem, od novembra som mala brutalne bolesti z dovodu vysunutej platničky. Aj ked sme chceli ísť v zime do tepla, netušili sme nakedy plánovať, kedze byt v bolestiach na dovci asi nie je vyhra. Cca 3 mesiace som nevladala chodit, stat, bolesti som mala aj v ľahu. Nie som uplne tip top ale uz chodim, cvicim a som bez bolestí a ano, mam aj faldy, celulitidu a 20kg navyse. Napriek tomu o necely mesiac sa na dovcu tesim a neriesim. Zivot moze byt aj ovela horsi ako mat faldy a celulitidu

kathhii
19. apr 2025

Buď rada, teš sa že na tú dovolenku ideš. Druhý ľudia si to ani dovoliť nemôžu...Ak máš nepríjemný pocit kôli nohám, kúp si jemnú dlhú pareo šatku, tú si dáš keď sa budeš na pláži presúvať.

mandzula
19. apr 2025

Neboj, ak nejdes do barbie rezortu ci na party ostrov, budu tam stovky takych, ako si ty. Ja, sveta neznala, som isla do Spanielska s naivnou predstavou, ze tam bude kopa krasnych vysportovanych ludi. Pravda bola taka, ze to tam bola fajciaca obezita. Joj, aka som bola nakoniec so sebou spokojna.

katty123456
19. apr 2025

@lukbe ja ešte pridám že pri All inc po2dnoch už postavu neriešim. A ako vždy v reštike pozerám tak skoro nik. Áno prídu tam zo 2nalicene ,,krásky,, v lodičkách ale pri ostatných čo si dovcu užívajú vyzerajú skôr smiešne,😏

Strana
z2