Cenový strop na oblečenie. Koľko ste ochotní minúť?
Kde máte cenový strop, pokiaľ ide o oblečenie? Koľko ste ochotní minúť napríklad na rifle, kabát alebo topánky?
Ja mám dosť nízky cenový strop na oblečenie. Rifle max do 20 €, topy ešte menej. Vrchné oblečenie, kabát tiež do tých 20 max 30 €. Jedine obuv je vec, do ktorej som ochotná investovať viac peňazí.
Väčšinou si nakupujem vo sekáčoch, takže tak nejak sa zmestím v mojich predstavách.
A ako je to u vás? Máte nejaké cenové hranice, ktoré neprekročíte?
@lucia13022023 nenapisala som blbosť, slušne som sa opytala, viem, čo je kapsulovy šatnik, ale zaujimalo ma, či to nie je nuda. Nemusíš mi už odpisovať, keď nerozumies pisanemu textu.
@letfenixa kapsulový šatník ako ho ja chápem, je aj o predstavivosti, fantázii a tvorivosti. Že to jedno tričko (nie, nie je ozaj iba jedno) si dokážeš obliecť každý druhý deň a nikto si to v prvom momente nevšimne. Lebo raz ho máš zapravené k sukni, raz s vestou a nohavicami, raz z neho vidno iba golier a lem, inokedy zase dáš naň kardigán... Ja teda určite nemám kapsulový šatník, ale isté "kroky" z neho sa dajú super použiť. A časom som si všimla, že dokážem fungovať s tričkom v bielej, čiernej, ružovej, béžovej farbe, v rovnakej mám svetre, dve biele blúzky, jednu ľanovú, jednu bavlnenú, pančušky v rôznych farbách a hrúbkach a šaty vynosím veľa kusov v lete aj zime. 🤷🏼♀️
@tl999 130€/kabát, 130€/šaty, podobne aj topánky zimné. Ale väčšinou sa snažím nakupovať čo si vyhliadnem mimo sezóny v akcii, čiže častokrát za polovicu 🙂
@letfenixa keby vieš čo to je, vieš, že to nie je o jednom tričku a o nude. Skôr ty nerozumieš písané u textu, keď sa chytíš jedného trička. Ci to tu treba vypisovať všetko do detailu?
Nie každý na to má fantáziu a predstavivosť, čo je úplne v poriadku. Ja som mala kedysi dávno strašne veľa oblečenia a nevedela som to zladiť, dokola som nosila to isté pričom som mala 50ks tričiek len. Teraz paradoxne, ich mam 20ks, a stále som oblečena inak. Čiže pre mňa to bola cesta. Ak sa ta dotlko co som napísala, tak sa ospravedlňujem, ale nepríde mi, že by som bola nejaká nevrla, možno je len ráno tak som to napísala zbrklo🤣
Nikdy som nad tým nepremýšľala... Blbosti nekupujem, obecne neznášam nakupovanie, zvlášť na seba. Ale keď už sa teda rozhodnem, že niečo potrebujem a páči sa mi to, tak sa na cenu príliš neohliadam. Takže u mňa v šatni by si našla veci vo veeeeeľmi pestrom cenovom rozpätí.
@biba_18 no dobre a čo pre teba nie je nuda? Mať 48 tričiek, každé s inou potlačou a vzorom? Lebo aj tak som kedysi fungovala. Po čase bez prehľadu, čo vlastne mám, nervačila som pri skrini, lebo mi nič s ničím nepasovalo, polovica vecí bola vzadu v skrini zabudnutá. Vtedy som ozaj nosila možno tých 25 % skrine, ako tu niekto spomenul. Tam už ma nikto nedostane. Teraz mám síce plnú skriňu šiat, ale presne viem akých, aké tričká, aké topy, aké svetre, že vlastním presne dvoje rifle, ktoré si oblečiem trikrát za rok, ibak som stále v sukni, šatoch, ku každému kúsku, čo mám doma viem hneď dať minimálne tri iné kombinácie...
@galganka tak ale popis tvojho satnika nie je kapsulovy. Tiež nosím prioritne šaty, aj viem, aké mám, rifle nenosim vôbec, mám mančestraky, prípadne vlnene a ľanove nohavice. Tričiek mám max 10, nepotrebujem viac. Ale mám aj rôzne oblečenie na rôzne športy, to ešte patrí do kapsuloveho šatníka?
Ja si potrpim na zimne bundy aj 800 dam 🙄🙈, ak je kvalitna,
potom mam kvalitne drahsie veci, co mi treba profesne- na stretnutia s obch.partnermi a na vyznamnejsie rodinne udalostu,
ale, na bezne nosenie aj lacne, ale dobre vyzerajuce veci.
Samostarna kategoria su tenisky na sport, tam tiez nesetrim, nohy mam len jedny.
@letfenixa veď ja od začiatku sama píšem, že nemám kapsulový šatník. Ale napr. tričiek nemám ani 10. Mám tie spomenuté farby. Aj v krátkom, aj v dlhom. Hotovo. Časom som odsledovala, že viac proste iba stojí v skrini, rak išli preč.
@biba_18 no tak ja štýl veľmi nemám za čo meniť. Raz som sukňová, tak v tej sukni idem aj na bicykel, aj na zrúcaninu hradu, aj v jasyni som tak bola, nie je štýl, za ktorý by som chcela striedať.
@galganka mne sa to veľmi páči, nosiť stále sukne. Čo ťa k tomu viedlo? Bola si odjakživa sukno/satovy typ?
Neviem si predstavit kupit si kabat do 20-30EUR. Teraz mam kabat asi 8 rocny na sebe = nic mu nie je, kazdy rok leti do cistiarne, stal vtedy cca 150EUR. Teraz ceny nie su nizsie. Cize zalezi CO si kupujem. Topanky, zvykla som si kupovat vylucne ecco, ale popravde, dnesne ceny sa mi zdaju prestrelene dost, nie som ochotna dat za topanky 200EUR, vysoke cizmy = ok, okolo 120EUR+-, podla toho ako velmi sa mi pacia. Poltopanky absolutne nie som ochotna dat viac ako 80-100EUR, detto tenisky (tam dokonca sa snazim nizsie, so zlavou hocikde kupit, kupujem si dvoje...). Trekove topanky si kupim drahe kludne, tie co mam doma maju takmer 14rokov :DDD Proste fakt pozeram, na kvalitu, kolko vydrzi ta vec, kolko ju budem pouzivat. Nekupujem uz zbytocnosti, boli sme nauceni (a moj chlap duplom a ten to nevie prezit), ze musi mat clovek doma vsetko, xdruhov topanok, x druhov oblecenia, na kazdu prilezitost, najlepsie kazdy rok nove = pritom polovicu aj viac nikdy nenosil a pri stahovani sme viezli z 2i bytu dva pickupy IBA oblecenia.
Tricka napr neinvestujem...to je u mna take = aj tak to niecim zaondiem, a je po tricku. Vzdy pozeram na material, kolko ta vec vydrzi, haraburdy ani nekupujem. ALe fakt, take ako tricko/leginy/teplaky/ani napr pyzama, uz neriesim = neinvestujem.
Co si kupujem riadne su podprsenky, nemam ich x kusov, ale vzdy take dve kvalitne riadne mam v skrini. Skor tym kapsulovym satnikom sa riadim = ale zatial len tak okrajovo, teraz sme dolikvidovali oblecenie (ale aj tak mam este hadam 50 triciek, z toho vela rovnakych a chlap hadam tolko kosiel), kto sme mali dostahovali z bytu, konecne sme to vynosili, predali... :DD a teraz sa mozeme ist znovu obliect = LENZE velmi sa mi v obchodoch nic nepaci :D
@biba_18 však to je to jediné, čo som tým aj chcela povedať, že nie je to nuda pre každého. Plus som bola zvedavá, ako to teda kombinuješ ty. Priznávam. 😂
@summer23456 nebola. Nosila som rifle. Ideálne do rozoadnutia, lebo platilo pravidlo "to je dobré, nové netreba". Potom, keď som začala brigádovať, už to bolo aj o tom, čo som chcela, bolo moderné a možno aj neprktické 😂, jeden čas som chodila skoro stále v ružovej napr. 🫣😂 A postupne som prešla na sukne. Aktuálne som na tom tak, že mám 180 cm, väčšina rifiel mi nesedí tak komfortne, ko som si zvykla pri šatoch a sukniach. Teraz cez víkend som si kúpila rifle po skoro presne 4 rokoch. Tie predtým, aom si po poslednom pôrode kúpila, lebo roztrhané som ešte nikdy nemala 😂 mám ich doteraz a furt ako nové, lebo ich vytiahnem tak raz za polrok. 😂
@tl999 ja si veľmi rada zaplatím za kvalitu (cenu tu radšej nenapíšem)
Ale týka sa to kvalitného vlneného šalu, vlneného kabáta či koženej dizajnérskej kabelky.
Čo ale nepochopím ako niekto vyvalí 150/200 eur za polyester napr polyesterové kabelky od Karla či Moschino 😃 tie značky sú fajn ale len ich kožené veci
@galganka presne 👍🏻👍🏻
Ceny nebudem pisat, je to vacsinou viac ako sa tu pise. Riesim 'cost per wear' a fungujem tak od 18ky. Kupujem iba v zlavach - akoze to je len taka moja osobna uchylka, ze nedam za nieco plnu cenu, ked viem, ze tych handier je kvantum a nemaju sancu to predat :D bavi ma to. Ak sa to medzitym vypreda, tak to proste nebolo urcene pre mna :D
Posledne roky striktne riesim zlozenie - svetre (vlna, kasmir... ziaden akryl a podobne), kabat minimalne 70% vlny, kabelka koza...atd. Nechcem ziaden polyester
Je to drahe, ale mam toho malo.
@galganka ale toto je podla mna ina situacia - vypredaj, poukazky… tiez mam dlhu zimnu bundu z Tchiba za 26€ v totalnom vypredaji. Povodne vsak stala 79, takze ju za bundu za 20€ nepovazujem. Bola to proste priazniva zhoda okolnosti - nahoda. Ochotna som dat za bundu o dost viac ako 20€.
@simsalabim tak zase aj tá pôvodná cena nebola nejaká premrštená. Tuším okolo 50 eur. To sa nedá porovnať s kabátom za 180, alebo bundou za 200. Ale mám aj mega zimnú, dokonca z Tecsa, už tretiu zimu a bola necelých 80. To bola tiež super kúpa.
@galganka suhlasim, ale to nic nemeni na tom, ze autorka je ochotna dat max 20€ za kabat. Ak chces aspon minimalnu kvalitu, toto je podla mna skor nemozne.
@simsalabim 20 ale v sekáči. Keď má z pekla šťastie, môže nájsť poklad.
@galganka ved to, ze z pekla stastie.
Kde kupit kvalitné jednofarebné tričká s krátkym rukávom? Nie HM, reserved, Takko a pod. Ďakujem

@petik22 skims